ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,598 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
היי, אנחנו משפחה בת 4 נפשות עם 2 כסאות בטיחות מחפשים רכב מרווח, גבוה ושיהיה גם עם קצת לוק מרשים. וכמובן צריכת דלק לא רעה. התקציב הוא בסביבות 120 אלף (פלוס מינוס). ההתלבטות בינתיים בין: סוזוקי קרוסאובר (חדש) - הכי מרווח ויש קצת לוק של ג'יפ אבל מרגיש במראה קצת מיושן בשביל רכב חדש סוזוקי ויטרה - מרשים אבל לא מרווח בכלל? הבגאז' ממש קטן ניסאן קשקאי? (יד 2) הבעיה למצוא כזה משנת 2013 - 2014 אבל יותר מרשים ומרווח לכל אלה גם צריכת דלק לא רעה עוד הצעות? רעיונות ועצות יתקבלו בברכה
הודעה אחרונה מאת erezarmo, -
-
-
- אחראי פורום
- 22 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
בתקופה האחרונה עניין ה36 תשלומים נכנס להיות מפתה יותר ויותר , אני מתכוון לקנות רכב חדש או יד 2 , ואם זה חדש אז לא יהיה לי את הסכום המלא לרכישה . וזה מביא אותי לתוכנית לקנות רכב לשלם תשלום חודשי קבוע ללא מקדמה , אני בן אדם פרטי לא חברה או משהו כזה , וכל העניין של ההתחייבות החודשית הזאת מול חברות הרכבים קצת מפחידה ומלחיצה , את האפשרות הכלכלית יש לי לשלם החזר חודשי השאלה היא זה כדאי ? משתלם לעשות את זה ? אי]פה הבעיה שמסתתרת פה אם בכלל ? אני מתכוון לקנות רכב בקטגוריית מנהלים , רכבים חדשים שהמחירים שלהם סביב ה 200K לפי הבדיקות שעשיתי ירידת הערך לרכבים חדשים היא בערך 30/40 % אם לא אקנה רכב חדש , זה יהיה רכב יד שניה במחירים של 100K פחות או יותר . דילמה קשה…
הודעה אחרונה מאת drsubaru, -
-
- 29 תגובות
- 3 אלף צפיות
היי עומד לרכוש רכב ומחפש את הרכב הכי מפנק שיש היום בשוק הרכב ישמש בעיקר אותי ומאוד חשוב לי שיהיה מאובזר ומפנק - הכל כולל הכל אני פתוח להרבה הצעות כמו למשל טוסון החדשה או מאזדה 6 תקציב כ 170 אלף שקל
הודעה אחרונה מאת ג'וני בוי, -
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 610 צפיות
שלום לכולם, 90 אחוז מהנסיעות שלי יהיו על קו ראשון לציון-בית שמש (40 ק"מ לכיוון). את כולן אעשה לבד ברכב. פתחתי לא מזמן שרשור כאשר שקלתי את הסוזוקי ספלאש אל אני מעט חושש שהנסיעה בה לא תהיה נעימה לאורך זמן ושהיא קטנה מדי למטרה. התחלתי להתעניין ברכבי סופר מיני אך אני מעט מבולבל מההיצע. הדרישות שלי מהרכב אמינות וחסכוניות. אשמח לשמוע איזה רכבים לדעתכם עליי לשקול ומאיזה שנתון. תודה רבה!
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
רכב עד 75K
מאת tomer1111-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 661 צפיות
שלום לכולם! אני מעוניין לקנות רכב בתקציב של עד 75K. הדרישות שלי הן קודם כל זה חייב להיות 5 דלתות! תיבת הילוכים רובוטית או אוטומטית, שנתון 2011 ומעלה. אני מחפש רכב שיהיה חסכוני ואמין אבל חשוב לי גם שיהיה מהנה לנהיגה שיהיה לו קצת כח וכמובן יפה לעין. עד עכשיו הרכב שהכי מצא חן בעיני זה רנו קליאו החדשה (2013) 1.2T שדי עונה לי על הדרישות, אשמח לשמוע מה אתם חושבים על הרכב הזה? אני פתוח גם להצעות אחרות. תודה לעונים.
הודעה אחרונה מאת tomer1111, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום, מישהו יודע למה היבואן עדיין לא משווק את הפורד פוקוס החדשה עם הגיר האוטומטי? עדיין מחכים לסיים את המלאי של הגיר הרובוטי? כרגע עם טיטאניום האצבק 2012 ושוקל לשדרג לחדשה רק בגלל הגיר. תודה
הודעה אחרונה מאת CRuzer669, -
-
- 11 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
אני רוצה לקנות רכב חדש ואני מאוד אהבתי את mazda cx-5 2015 premium אבל אני לא הכי מבין ברכבים אז אשמח לעוד חוות דעת מכם תודה.
הודעה אחרונה מאת 1Roni, -
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 857 צפיות
שלום לכולם , ברצוני לשאול, מכרתי את הרכב , האם עכשיו זה זמן טוב לקנות מכונית או לחכות שהשנתון יעבור וביינתיים להסתדר בתחבורה ציבורית ?
הודעה אחרונה מאת shai82, -
-
- 1 תגובות
- 612 צפיות
שלום לכם, אני מחפש רכב עד 20 אלף, שהיה אוטומט קונה את הרכב לרוב בשביל נסיעה לעבודה, פה ושם יציאות מעדיף רכב קטן, ולא ארוך במיוחד. שנתון 2000+ שיהיה "אמין", טיפה חסכוני, מראה חיצוני סביר, ונוח. תודה
הודעה אחרונה מאת FlashBack, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
אנחנו שוקלים למכור את ה 307 שלנו ב 30K, לשלם עם הכסף הזה למקדמה, ולהיכנס לסבב ליסינג פרטי עד מיודעמתי. מכיוון שמעולם לא עשיתי זאת, יש לי כמה שאלות פשוטות: 1. האם אפשר לרכוש כל רכב בצורת מקדמה, תשלום חודשי 36 חודשים ואז חצי מסכום הרכב? או שאני מוגבל רק לחברות הליסינג ולמה שהן מציעות? אני יכול להיכנס לכל סוכנות רכב ולרכוש ככה? (אנחנו נרכוש דרך חבר-ליס). 2. מניסיונכם, אם ארצה אחרי 3 שנים לדלג לרכב הבא, האם אצטרך להוסיף משהו מכיסי או שלרוב ירידת הערך של הרכב היא כזו שמשאירה מספיק? אני כמובן לא מדבר על רכב כמו פיג'ו, אלא בהנחה שהשקעתי מחשבה ורכשתי רכב שסביר שלא יצנח (כמו טויוטה אוריס). אולי אם מחשבים בזהירות, ליסינג לא משתלם יותר מרכב יד 2, אבל נדמה לי שאם נכנסים לסבב…
הודעה אחרונה מאת xena, -
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 520 צפיות
היי, רציתי לדבר בקשר להמלצה לרכב חדש. נוסע לעבודה כל יום ת"א - רעננה, סופשים בערך אותו דבר, פעם בחודשיים בערך נוסע לכנרת. חשוב לי מזגן נוחות ואמינות. רציתי לברר בקשר לשברולט קרוז: אקזמפלרים משנות 2009 - 2010 ניתן למצוא במצב טוב גם ב25K-27K בעוד הדגם שעבר שדרוג ב - 2011 ניתן למצוא אקזמפלר שמור בסביבות 31K-35K. ישנה הצדקה לתוספת עשירייה כמעט? הבנתי שישנה צריכת דלק טובה יותר ותוספת "כוח" הרי בטח ייקח לי כמה שנים טובות להחזיר את התוספת כסף על חשבון ההבדל בצריכה. תודה רבה!
הודעה אחרונה מאת Shaike.Zam, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום לכולם, אני זקוקה לעזרכתם , אני מעוניינת לרכוש רכב 0 ק"מ מליסינג כך שיתאים לנסיעה של 4 אנשים, מעוניינת ברכב אמין, נוח לנסיעוצ ורכבים אסייתים. מחיר עד 90 אלף . מה האופציות העדיפות למעט שלושת הרכבים שציינתי? מה היתרונות של כל אחד? תודה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת razi_pazi, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 23 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום חברי הפורום, מחפש רכב בתקציב של עד 10 אש"ח. חשוב שיהיה אוטומט, קטן ונוח לחניות, חסכוני בדלק- עד נפח 1300. עדיפות לשנים מתקדמות- תחילת המאה ה-21. אמינות זה הכי חשוב. נסיעה של כ-10 ק"מ ביום.
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
- 0 תגובות
- 603 צפיות
מה יש לומר עליו מבחינת אמינות ? ביצועים? נוחות? ובכלל כל מה שאתם יודעים, תודה רבה
הודעה אחרונה מאת x220, -
- 2 תגובות
- 585 צפיות
שלום, בקרוב הרכב שלנו עומד לשבוק חיים אחרי ששירת אותנו נאמנה. אנחנו זוג + 3 שגרים בדרום. אני נוסע כ- 100 ק"מ כל יום לעבודתי וחזרה (כ- 50 ק"מ לכל כיוון) ומדי פעם למשפחה במרכז. הנסיעות הן בעיקר בין עירוניות. ההתלבטות היא איזה רכב יד שניה כדאי לרכוש: 1) רכב משפחתי ולהסבו לגז? איזה רכב משפחתי מומלץ? (בנסיעות משפחתיות צריך בגאז' סביר) 2) דיזל? 3) מיני משפחתי? (דוגמת SX4) תקציב- רכב יד שניה (לא מרצדס ולא לקסוס...) מה דעתכם? אשמח לשמוע. תודה מראש
הודעה אחרונה מאת Dacia Israel, -
- 0 תגובות
- 450 צפיות
שלום אני מעוניין בחוות דעת על גולף 2006-2007 מה יותר מוצלח מבין הדגמים.. מנוע 2000 FSI או מנוע 1.6 (102 כ"ס) אני משתמש ברכב בעיקר לנסיעות ארוכות ופחות בעיר
הודעה אחרונה מאת kalatrooper, -
- 12 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
כפי שכתבתי בכותרת, תקציב באזור ה55K (ניתן לחרוג קצת) לסופר מיני משנתון 2011 ומעלה (רצוי 2012 ומעלה, אך אם זה 2011 אני לא אפיל את הקנייה), אפשר ידנית. דרישות לפי סדר: אמינות עלויות אחזקה (טיפולים שוטפים, ביטוחים וכו') צריכת דלק יחסית טובה (1:14 ומעלה) נוחות נסיעה (יש לי גם נסיעות כמעט יומיומיות בערים עמוסות, בפקקים ופעמיים בשבוע נסיעות של 100 ק"מ לכיוון) מבחינת ביצועים- לא מחפש להשתולל, אך שלא תהיה עגלה. חשבתי על 208 ידנית שזה רכב שאני די מחבב. אבל באתי לכאן כדי לשמוע על רעיונות נוספים וכדי לקבל מושג אמיתי על ה208 ממי שבאמת מחזיק אותה. אשמח לכל עיצה / המלצה. תודה מראש לכולם
הודעה אחרונה מאת zivk, -
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
חברי הפורום המכובדים אשמח לעזרכתם, בהתלבטות לגבי סופר מיני חדשה כרכב ראשון עם נסיון מועט בנהיגה. נסיעה עירונית בעיקר, לעיתים טיולים. בטיחות ואמינות במקום הראשון. רכב הבחירה היה יאריס אך נסיעת המבחן הייתה מאכזבת. הפולו עולה כמו היאריס אולם הדעות לגביה חלוקות מאד. בדקתי גם את המאזדה 2, הונדה גאז' ופורד פיאסטה. כל דעה תתקבל בברכה, תודה לעונים!
הודעה אחרונה מאת oferal, -
-
-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
מי יכול לשפוך מעט אור על הרכבים האלה. מחיר יחסית שפוי למודל 2012... אשמח לכל דעה...
הודעה אחרונה מאת Amit Hershko, -
-
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
ראיתי לאחרונה רכב עם שריטה רצינית לאורך הרכב, זקוק לעזרה בהערכת עלות התיקון, והאם חייבים להחליף דלת או שפחח יכול לתקן, יעזור לי בהחלטה אם אני הולך על הרכב הספציפי, תודה מראש
הודעה אחרונה מאת GhostBuster, -
-
- 0 תגובות
- 487 צפיות
מה אני צריך לבדוק לפני שאני לוקח תרכב החדש! מה החוקים מה חשוב ןהאם יש מגבלה של ק"מ מסוים שאותו החברה לא עוברץ לפני מסירת הרכב אליי?
הודעה אחרונה מאת S_G92, -
אאודי A4 B7
מאת denis24k- 0 תגובות
- 477 צפיות
אהלן אני מתעניין באאודי A4 B7 עם מנוע 1.8T ו2.0T השאלה היא איך המנועים האלה, איזה מהם יותר אמין? שמעתי שהגיר בעייתי בדגם הזה מישהו יכול לשפוך קצת מידע או משהו? תודה.
הודעה אחרונה מאת denis24k, -
- 8 תגובות
- 790 צפיות
אהלן, אני מחפש רכב שיקח אותי מאיזור ראשון לציון לבית שמש מדי בוקר ובחזרה. ב-90 אחוז מהזמן אני אהיה נהג בודד שעושה את הנסיעה הזאת. בשאר ה-10 אחוז בת זוגתי תבלה במושב לידי (אין ילדים כרגע בחיפושים עלתה סוזוקי ספלאש,2013,ידנית , קילומטרז' נמוך ובמצב חדש. האם הרכב הזה בנוי לנסיעות יומימיות שכאלו ? האם זו בחירה טובה עבור הצרכים שלי ? אשמח לכל עצה! תודה רבה
הודעה אחרונה מאת llaavvii, -
ניסן אלמרה 2006 1 2
מאת Klieber- עוקב אחד
- 20 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
בס"ד מה דעתכם על הרכב ניסן אלמרה 2006 מנוע 1.6 ? מה ההבדל בין הגירסת ההאצבאק לרגילה? ואיזה עוד משפחתיות יכולות להיות רלוונטיות לקנייה לעומת האלמרה? לפי מה שראיתי אפשר להשיג אלמרה ב20 אלף ש"ח האם אני צודק? אשמח לקבל עזרה לפני קניה יונתן
הודעה אחרונה מאת Klieber, -
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום, עקב התרחבות המשפחה, אני מחפש רכב שיוכל להכיל שני מבוגרים + 4 ילדים (3 בוסטרים וסלקל) + עגלה בכיף. אני די סגור על אס מקס או גלאקסי סביב 2011. הבעיה שהקפיצה למנועי ה 2000 המוגדשים מאוד יקרה יחסית, במיוחד בגלאקסי. אשמח לשמוע מבעלי ניסיון ובמיוחד מהמתמידים שחוו מנסיונם את המעבר ממנוע ה 2300 למוגדש על: 1. אמינות. האם יש הבדל באמינות לטובת מי מהם? הבנתי שה 2000 מאוד אמין. האם כך גם ה 2300 (בהתחשב בנסועה שתהיה גבוהה יותר ב 2300 מן הסתם) 2. צריכת דלק. ברור לי שה 2300 צורך יותר. האם במבחן המציאות ה 2000 לא רחוק ממנו? פחות חשוב לי אם זה דגם הטיטטניום של האס מקס 2000 שהוא ממש חריג ומפלצתי (אם אמצא כזה במחיר שפוי לא אכפת לי לשלם יותר על דלק). 3. מיזוג. האם המיז…
הודעה אחרונה מאת Ki-PoD, -
-
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 768 צפיות
בלוחות אין כלום, אם מישהו מכיר מישהו שאולי מתכנן למכור בכמה חודשים הקרובים - אני מעוניין ויכול לחכות.
הודעה אחרונה מאת misterb, -
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 642 צפיות
שלום לכולם אני מחפש טנדרון לצרכי עבודה (עובד כגנן), היה לי קנגו 2007 1500 ששבקה חיים בשל מנוע שהלך. מחפש דגם יותר חזק מבחינת מנוע ועם כושר נשיאת משקל רב יותר. חשבתי על הפורד קונקט, אבל הבנתי שיש לה הרבה בעיות עם האינג'קטורים..זה נכון באופן גורף או שלמישהו יש ניסיון אחר? מתלבט בין דגמי ה 2010 צפונה של הקנגו/ ברלינגו/פרטנר אשמח לאזהרות והמלצות תודה, אסף
הודעה אחרונה מאת yoav911gt2, -
-
- 2 תגובות
- 714 צפיות
מישהוא היה באולמות התצוגה של מאזדה? נא לתת פרטים או מחירים.
הודעה אחרונה מאת Or_s, -
- 4 תגובות
- 627 צפיות
http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?354586-%D7%9B%D7%9C-%D7%94%D7%A9%D7%A8%D7%A9%D7%95%D7%A8%D7%99%D7%9D-%D7%A4%D7%94-%D7%A2%D7%95%D7%A1%D7%A7%D7%99%D7%9D-%D7%91%D7%99%D7%A2%D7%95%D7%A5-%D7%A7%D7%A0%D7%99%D7%99%D7%AA-%D7%A8%D7%9B%D7%91-%D7%90%D7%99%D7%9F-%D7%A6%D7%95%D7%A8%D7%9A-%D7%9C%D7%A6%D7%99%D7%99%D7%9F-%D7%96%D7%90%D7%AA-%D7%91%D7%9B%D7%95%D7%AA%D7%A8%D7%AA-%D7%9B%D7%AA%D7%91%D7%95-%D7%9B%D7%95%D7%AA%D7%A8%D7%AA-%D7%A2%D7%A0%D7%99%D7%99%D7%A0%D7%99%D7%AA
הודעה אחרונה מאת סיוויק 08, -
בימים אלה אני משתעשע ברעיון של החלפת הקאפה שאיתה אני סוגר בימים אלה 4 שנים. אני מחפש מחליפה שתהיה דומה אבל חדישה יותר. הרכב הבא צריך להיות גדול, חזק יחסית (עדיפות ל-300 כ"ס אבל בטח לא פחות מ-200) גיר רגיל, מזגן מקפיא וטורבו. לאחר עלעול ביד 2 אני מבין שהאופציה היחידה היא אלפא 159 מכיוון ששום יבואן לא מביא לארץ רכבים כאלה עם גיר רגיל. אני לא פוסל שום יבואן או מותג. האם יש טעם במעבר מקאפה ל-159 ? אולי בכלל עדיף להשאר עם הרכב שלי. האם יש רכב אחר שלא חשבתי עליו ? במידה ולא, מה קורה אם אני מכפיל את תקציב הרכישה ? האם אז תמצא המחליפה ? 99% מהנסיעות אני נוסע לבד ולא מעניין אותי המקום בספסל האחורי או גודל תא המטען. אני לא לחוץ להחליף את הרכב והוא לא עומד למכירה כר…
הודעה אחרונה מאת amir74,
-
מי מחובר 9 משתמשים רשומים, 4 אנונימיים, 1,425 אורחים (הצג רשימה מלאה)