Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3891 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בתקופה האחרונה עניין ה36 תשלומים נכנס להיות מפתה יותר ויותר ,

אני מתכוון לקנות רכב חדש או יד 2 , ואם זה חדש אז לא יהיה לי את הסכום המלא לרכישה .

וזה מביא אותי לתוכנית לקנות רכב לשלם תשלום חודשי קבוע ללא מקדמה ,

אני בן אדם פרטי לא חברה או משהו כזה , וכל העניין של ההתחייבות החודשית הזאת מול חברות הרכבים קצת מפחידה ומלחיצה , את האפשרות הכלכלית יש לי לשלם החזר חודשי השאלה היא

זה כדאי ? משתלם לעשות את זה ? אי]פה הבעיה שמסתתרת פה אם בכלל ?

אני מתכוון לקנות רכב בקטגוריית מנהלים , רכבים חדשים שהמחירים שלהם סביב ה 200K

לפי הבדיקות שעשיתי ירידת הערך לרכבים חדשים היא בערך 30/40 %

אם לא אקנה רכב חדש , זה יהיה רכב יד שניה במחירים של 100K פחות או יותר .

דילמה קשה שעוצרת אותי לעשות את המהלך לרכב חדש או יד שניה .

אשמח לדעת את דעתכם בנושא

פורסם

תגדיר בבקשה "משתלם".

בוודאי שיותר משתלם לקחת הלוואה לרכישת רכב מיבואן רכב גדול ומסודר ולא מהשוק האפור.

מצד שני אם אתה מחפש את העסקה המשתלמת ביותר לך על משפחתית יפאנית משנות ה-90. זה לא סתם שכל תפרני ארצנו נוסעים על מכוניות ישנות, אם היה משתלם לקנות רכב חדש בתשלומים כולם היו עוברים לרכבים חדשים.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

1. ממליץ לך לקנות במה שיש 120K זה תקציב מכובד בהחלט - אך תכנס להוצאות מיותרות יש יופי של אופציות בתקציב

2. לפי מה שכתבת בשרשור אחד יש לך אקורד 2.4 שנת 2007 - אני הייתי בודק שדרוג בטרייד-אין של חברת מאיר לוולוו S60 משומשת.

3. יש לטרייד-אין של UMI מבצע בטרייד-אין של קאדילק כדאי לך לבדוק גם אותו.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

1-מסכים עם זה שאם היה ממש משתלם לקנות רכב חדש בעסקה של הלוואת בלון וכל התשלומים האלה אס כוחם היו עושים את זה.

לכן רציתי קצת לברר על זה ולקבל חוות דעת בנושא .

2-אולי באמת אעשה את זה דרך טרייד אין של איל החברות הגדולות .

3- מה באמת הבעיה בכל העניין של הלוואות בלון למימון רכב לשלוש שנים ?

למה זה לא כזה משתלם ?

בחו״ל ובארה״ב במיוחד גם למי שיש הרבה כסף הוא לא קונה במזומן רכב .

למה אלצנו זה לא כדאי כל העסקאות האלה

פורסם (נערך)

שלום,

השאלה של מימון לרכב היא בחירה בין אלטרנטיבות, רכשתי לפני כחודש רכב חדש ויכולתי לשלם ממקורות עצמיים את מלוא מחיר הרכישה אבל העדפתי לממן חלק דרך הבנק שלי בריבית פריים מינוס חצי אחוז. יש לי היכולת לשלם בשוטף אולם התשואה על ההשקעות שלי עולה על עלות המימון ולכן העדפתי לממן חלק מהעסקה בהלוואה.

גם בחו"ל כשרוכשים רכב, תמיד השיקול הוא מה אתה עושה עם הכספים שלך, התשואה על ההשקעות שלך לעומת עלות המימון והיכולת להחזיר מההכנסה השוטפת. מחירי הרכבים בחו"ל נמוכים לעומת הארץ והשכר, הכנסה פנויה בד"כ גבוהה יותר כך שתשלומים לרכב חדש אינם מעיקים.

הלוואת בלון אומרת שמלוא ההלוואה או חלק ממנה משולם בסוף תקופה , במועד שנקבע. הסיכון הוא למי שאין מקורות מהיכן לממן בסוף התקופה וסומך על יהיה בסדר! אסתדר!. בד"כ מכירת רכב לאחר 3 שנים אמורה לתת מענה לתשלום הבלון בסוף התקופה.

ערן

עריכה אחרונה על ידי carmonle

SUBARU XV Eyesight 2.0 2018

פורסם

קניית רכב חדש בתשלומים בשורה התחתונה גורמת לך להוציא הרבה יותר כסף בזמן קצר יחסית.

נניח שבמקום לרכוש וולוו S60 שנת 2012 ב-120000 ש"ח אתה מחליט לרכוש אחת חדשה ב-200K, ב-36 תשלומים של 2000 ש"ח ו-118K בסוף התקופה.

אם את התשלומים שלמת מה120K שהיו לך, כשתצטרך להשלים את היתרה תגלה שנותרו בכיסן רק 48K ואתה צריך להביא מהבית עד 70K.

משמע שהתענוג של רכישת רכב חדש, לא זול.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
תגדיר בבקשה "משתלם".

בוודאי שיותר משתלם לקחת הלוואה לרכישת רכב מיבואן רכב גדול ומסודר ולא מהשוק האפור.

מצד שני אם אתה מחפש את העסקה המשתלמת ביותר לך על משפחתית יפאנית משנות ה-90. זה לא סתם שכל תפרני ארצנו נוסעים על מכוניות ישנות, אם היה משתלם לקנות רכב חדש בתשלומים כולם היו עוברים לרכבים חדשים.

בדיוק!. מסכים עם כל מילה.

קנית רכב בתשלומים = הלוואה לכל עניין. כאשר הגורם הממן צריך להרוויח משהו, עמלת הקמה, ריבית חודשית ועוד.

הכי משתלם זה לא לקנות רכב בכלל, 0 הוצאות. רכב הוא הוצאה לכל דבר ועניין ולא השקעה ולכן אין פה עניין של משתלם. העניין היחידי ברכב זה אם הוא עולה יקר יותר או פחות גם בקניה וגם בהוצאה החודשית הכוללת.

פורסם

הכי משתלם זה לא לקנות רכב בכלל, 0 הוצאות. רכב הוא הוצאה לכל דבר ועניין ולא השקעה ולכן אין פה עניין של משתלם. העניין היחידי ברכב זה אם הוא עולה יקר יותר או פחות גם בקניה וגם בהוצאה החודשית הכוללת.

מסכים שזו הוצאה, אבל כשהאפשרות האחרת היא שכירות [יומית... :shock:] אני קורא לזה השקעה.

גם רכישת דירה גוררת אחריה הוצאות ואחזקה ו... בכל זאת היא השקעה ללא ספק.

הדרך עצמה היא היעד.

פורסם

ערך הדירה אינו נשחק לאורך הזמן, לאומת רכב שכל שנה יורד ערך הרכב.

בנוסף דירה היא השקעה אך ורק אם היא לא משמשת אותך למגורים (לא מתייחס למצב המטורף בארץ שערך הדירה עולה בקצב מסחרר מכיוון שזה עיוות שנוצר בשוק הישראלי).

טסלה 3 2022

פורסם

כמה בממוצע מחיר הרכב יורד בשלוש שנים ? ואני מתכוון כשקונים רכב חדש !

ברור לי שזה משתנה בין כל רכב ורכב , אבל מה הממוצע שזה אמור לרדת ,

לי נאמר שמכוניות שבמחיר של 200Kּ -+ אחרי שלוש שנים יורדות בממוצע ב30% ואולי קצת יותר

פורסם

תבדוק היום בכמה נמכרות המכוניות האלה שנקנו לפני 3 שנים בכ-200,000 ש"ח.

להערכתי מדובר בירידה של 40-45%.

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם
1-

בחו״ל ובארה״ב במיוחד גם למי שיש הרבה כסף הוא לא קונה במזומן רכב .

למה אלצנו זה לא כדאי כל העסקאות האלה

אני מבין שאתה לא בסיטואציה הזו....

ההסבר לכך שגם מי שיש לו כסף הולך על מימון היא בעצם בחירה בין דרכי מימון. כשיש לך כסף רב אז השיקולים אחרים. המקרה הקלאסי הוא העדפה להשאיר את הכסף הקיים מושקע במניות ולקוות שזה יוכיח עצמו כעדיף כלכלי.

הבעיה בהלוואה למי שאין כסף היא שמדובר בהתחייבות שעלולה להיות גדולה ממידותיו.

שורה תחתונה? אם אתה צריך (דגש על "צריך", להבדיל מ"רוצה") רכב ב 200,000 ש"ח אז אפשרות המימון הזו היא מעולה עבורך. ואתה נהנה מכך שהיום יש ריביות נמוכות ביותר.

אם לא מדובר בצורך ממשי אז באמת חבל על הכסף וההתחייבות. ובכלל, להחליף לרכב חדש כל 3 שנים זה כיף ופינוק, אבל מדובר בעניין יקר. גם אם מדובר ברכב חדש שעולה 120 אלף.

נסה לבחור רכב לפי צרכיך ויכולותיך ותפנים שעדיף כלכלית להחזיק את אותו הרכב יותר משלוש שנים. כל עוד הרכב מספק אמינות ועומד בדרישותיך עדיף להמשיך ולהחזיק בו.

ההבדל בין עלות אמיתית של החלפת רכב בחדש כל 3 שנים לבין כל 6 שנים הוא אדיר.

פורסם (נערך)

זה גם כמובן משתלם ליבואני הרכב, כי זה מקל על רכישות ומעודד אנשים לקנות רכבים יותר חדשים ויותר יקרים

עריכה אחרונה על ידי razi_pazi
  • תוכן חדש...