ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,598 נושאים בפורום הזה
-
- 4 תגובות
- 590 צפיות
אנחנו משפחה מטיילת, כרגע עם ילד וכלב, בעתיד כנראה נצרף עוד אחד (לא החלטנו אם נצרף ילד או כלב עדיין) כרגע בראבו 2009 משרתת אותנו, אבל האוטו קצת קטן כשיוצאים ללינת שטח. בעבר היה חשובה חווית נהיגה (אז היתה אלפא 147 ידנית), אבל היום בטיחות ואחזקה הם שם המשחק. חשבתי על B4 סטיישן, אבל עם ק"מ שפוי, הרכב הזה לא בתקציב. מה עם המונדאו סטיישן? המלצות נוספות? מעדיף לא גיר רובוטי, 7 הילוכים או משהו מתוחכם שמתקלקל ויקר.
הודעה אחרונה מאת Klieber, -
-
- אחראי פורום
- 19 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלום רב, ברשותי יונדאי I35, שנת 2012, 70000 ק"מ. הוצע לי ב MG טרייד אין, לתת להם אותו ולקחת את הדגם 350 בתוספת של 20500 לקומפורט או 41500 לטורבו. מה נראה לכם, כדאי לשדרג בכלל? אם כן האם עדיף להוסיף 20K על הטורבו. תודה ושבת שלום.
הודעה אחרונה מאת amir74, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 704 צפיות
אני בן 18, מנסה למצוא רכב ראשון שיתאים לי מעוניין ברכב מהנה לנהיגה, מהיר וזריז, מאיץ טוב, נראה טוב עם עדיפות ל3 דלתות, תיבת הילוכים ידנית נוסע 5 ימים בשבוע מחוץ לעיר, אבל גם בתוך. לפי חישוב זריז יוצא לי כ150-200 קמ בשבוע רגיל מצאתי ביד 2 איביזות בשנתונים 2009-2010, מחירים של 40-50 אלף ש״ח שזה ברמת התקציב שלי אם הרכב הזה מתאים, תוכלו לתת לי שם מדויק של תת דגם של איביזה שאני אחפש?
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- 6 תגובות
- 776 צפיות
אהלן חברה אני רוצה להתייעץ כבר הרבה זמן לגבי רכב חדש שהגיע הזמן שאני אתחדש.. אני מאוד אוהב את הגרמניות ותמיד גם היו לי אבל אולי ניפתח ליפניות מה שחיפשתי בעיקר זה גולף שמתי עין על הדגם היילין הדגם מאובזר מאוד נראה טוב השאלה איך האמינות של המנוע , יש הרבה ביקורות שאני זוכר מפעם ומשום מה לא מוצא כלום עכשיו אםמישהו יוכל לשפוך קצת אור. גם סיאט לאון משנתונים 2011 - 12 גם סבבה ולגבי הונדה סיויק הדגם המפואר ביותר שכולל סאנרוף בקרות מההגה קסנון וכו וכו. חשוב לי חיסכון (עדיין חייל) ואני מחפש רכב עם שוק יחסי שגם אוכל בעתיד הרחוק למכור את הרכב ולא להיתקע איתו חודשים. כמובן אם יש רכב שאתם ממליצים שיענה לי על הקריטריונים הללו אני עם ראש פתוח בהחלט.
הודעה אחרונה מאת spirit69, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 5 תגובות
- 584 צפיות
צהריים טובים, מחר אני נוסע לנתניה לבדוק דייהטסו סיריון 2002 עם 197 קמ המוכר הוא סוכן שטוען שהרכב פיקס והטסט תקף לעוד שנה. והעיקר שגם התחייב בבדיקה.
הודעה אחרונה מאת niro007, -
-
- 0 תגובות
- 457 צפיות
אנחנו עומדי בפני רכישת שני רכבים, הזמנו את הסיאט עם המנוע החדש, 1.0 TSI עם הDSG וכרגע אנחנו מתלבטים בקשר לשני. ההעדפה היא לידני אך הבעיה היא שהתיבה הידנית לא זמינה כרגע עם המנוע החדש והאופצייה היחידה היא למנוע ה1.2 מלפני מתיחת הפנים עם 90 כוחות הסוס. מה דעתכם? כדאי להמתין שיגיע המנוע החדש בשידוך לתיבה הידנית? לפי מה שאומרים הסוכנים אין שום צפי למתי יגיע... הדגם הישן מוצע כרגע במחיר של 69.9K בעוד אין צפי להנחות שיהיו על הדגם החדש. אשמח לשמוע את דעתכם ואולי הערכות לגבי ההגעה של הידנית החדשה.
הודעה אחרונה מאת Menashe123, -
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
מה דעתכם? במידה והרכב נמצא תקין בבדיקה - גיר, שילדה, מנוע ובסך הכל המצב תקין כדאי לקנות ? למרות שהרכב עשה מעל 200,000 ק"מ ומה דעתכם על רכב עם מצב תקין של כל הפרמטרים שרשמתי אבל עשה כבר 250,000 ק"מ ? כמובן, אני שואל ספציפית לגבי הלאנטיס (מאזדה) לא הייתי שואל את אותה שאלה לגבי סיטרואן או רנו מגאן חלילה, כי התשובה ברורה מראש. תודה
הודעה אחרונה מאת artr100, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 23 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שלום לכולם, אז אחרי שנמכרה הסוויפט, הגיע הזמן לחפש את המחליפה. 45 ק"מ ביום - בעיקר בינעירוני אבל חציו פקוק, ~13000 בשנה. התקציב הוא 80K (ניתן לחרוג קצת). כיום אין לי צורך בתא מטען גדול או מרווח פנים (רווק), אבל בגלל שהסוויפט נמכרה תוך שנה וחצי, הפעם אני מנסה לקחת קצת מקדמי ביטחון. את האופציות החדשות אני מכיר די טוב: 1. פיקנטו - לא חסכונית, יותר רכב משאר המיני, יחסית מאובזרת, תא מטען קטן. 2. ספייס סטאר - מאוד חסכונית, מאוד מאובזרת, לא ממש חוויית נהיגה, מושבים לא נוחים, תא מטען סביר. 3. מיקרה - חסכונית, תא מטען סביר כמובן שהייתי מעדיף לעלות קצת לכיוון סופר מיני, שתתן קצת יותר מרווח, תא מטען, ביחד עם נוחות. שזה אומר ללכת לכיוון של משומשת. ופה אני…
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
-
- אחראי פורום
- 14 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
אולי לא שייך לפה אבל בכל זאת, יש מי מחברי הפורום שגר בארה"ב ויכול לייעץ על קניית SUV גדול עדיף 7 מקומות עם יכולת סבירה לטייל גם בשבילים או שטח קל, והאם כדאי ליסינג שם או רכישה? התקציב בסביבות 30-40K$ תודה
הודעה אחרונה מאת meyal1, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 23 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום חברים, אני מחפש רכב לאשתי בשביל נסיעות קצרות לעבודה בעיקר. אני צריך משהו אמין ולא יקר (עד 20K) שלא יעשה לה בעיות בבקרים חשבתי על סובארו אימפרזה 2006-2007 או על יונדאי אלנטרה 2006-2007. אני לא חזק בנושאים המכאניים ובהבדלים בין השנתונים מבחינת איכות חומר, כך שאני חושש לעשות צעדים מבלי לשמוע חוו"ד. אם יש למישהו הצעה טובה יותר (ראיתי כאן המלצה חמה לניסאן אלמרה), אשמח לשמוע. תודה רבה
הודעה אחרונה מאת DriverX, -
-
- 4 תגובות
- 612 צפיות
אז ככה, לאחר הרבה התלבטויות אני שבוע הבא כבר מתכוון לנהוג על רכב שלי פרטי, ואני רוצה לקנות רכב שיהיה חזק, לא בהכרח ספורטיבי כבר דנתי פה בנושא של לקנות רכב אבל היה לי רק 20k לרכב והצלחתי לגרד עוד 10 שהבנתי שיהיה לי הבדל משמעותי ברכב.. התכונות לפי סדר ברכב : 1. חזק, אופי ספורטיבי 2. אמין 3. עדיפות שיהיה ה'צבק (אפשר להציע גם אם לא) 4. יופי, שנתון, מעדיף גם 3 דלתות.. חשבתי לכל מיני כיוונים כמו גולף מנוע 2.0 פיג'ו 206 xs פיאט פונטו איבו פיאט בראבו איביזה fr אבל בכל רכב היה משהו שפשוט לא התחברתי אליו יותר מדי..או שהרכב קרוע, או שהוא לא חזק מספיק, או שהוא לא אמין וכל היום במוסך. אולי יש פה אנשים עם רעיונות טובים שייתנו עצה מהצד. תודה מראש
הודעה אחרונה מאת Dvir11, -
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 476 צפיות
היי לכולם, אני לאחרונה מחפש רכב משפחתי ביד2, וכמו כן בקבוצה "פשפשוק-רכב" בפייסבוק. אני לא מומחה גדול, זה הרכב הראשון שאני קונה בכלל וביד2 בפרט. אבל זה מרגיש כאילו כל מודעה, בלי יוצאת מן הכלל היא פשוט של סוחרים ואני לא יודע מה לעשות. יש את המשפט שאומר "אין בעיה עם סוחר, יש בעיה עם סוחר שמתנהג כמו מוכר פרטי", אני לא יודע אם אני צודק ב100% אבל בכל המודעות יש את אותם הדברים שחוזרים וחוזרים על עצמם כמו "בהזדמנות", "מוכר עקב נסיעה לחו"ל", "לא בשבת".... ולמקרה יותר ספציפי, מישהי פרסמה מודעה בפשפשוק שהיא מוכרת פורד פוקוס 2007 עם 99K קילומטר ב23,000. מצאתי את אותה מודעה ביד2 עם בדיוק אותן תמונות, אבל בשם רשום שם אחר לגמרי, של גבר בכלל. מה זה אומר? האם להשמר לנפשי מהמ…
הודעה אחרונה מאת discoTD5, -
-
ווינר \ האנטר
מאת PsyOr-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
טנדר יפני, משנתון 2008, 4X4. יש המלצה ספציפית על אחד מהנ"ל? יש שנתונים שכדאי להתרחק מהם? הייתי מכניס גם היילקס ודימקס אבל המחירים שלהם גבוהים יותר (מחפש משהו עד איזור ה70) וגם קשה למצוא משהו נורמלי. איך המאזדה BT50 (4X4)? מה חשוב לבדוק לפני קנייה?
הודעה אחרונה מאת discoTD5, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 785 צפיות
אני מעוניין לקנות רכב שנת 2011 האם מעבר לירידת ערך החודשית הקיימת האם תהיה ירידת ערך גבוהה במעבר לשנת 2016 עוד חודשיים? או שמה לא רלוונטי אם הקניה תתבצע עכשיו או עוד חודשיים?
הודעה אחרונה מאת בן ה, -
-
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 468 צפיות
שלום לכולם. אני מחפש הרבה זמן רכב משפחתי ידני, מצאתי סיוויק ידני 2009 יד ראשונה עם 100K ק"מ. והוא מבקש עליו את המחירון שלו. 1. האם הרכב הזה נמכר במחירון? 2. כמה דלק הוא שותה? 3. אשמח לקבל עוד הצעות לרכב משפחתי ידני. התקציב הוא עד 65K. תודה
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 26 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
שלום לכולם, אני מחפש רכב משפחתי 4-5 דלתות עם אופי ספורטיבי. חשוב לי שהרכב יהיה זריז מ 0-100 (7.5 שניות ומטה - במידה ויש אפשרות לשפר את התוצאה בעתיד על ידי צ'יפ וכו' אז זה גם בסדר). מכני: כמובן שהרכב צריך להיות ספורטיבי אבל שיתאים גם לנסיעות משפחתיות. עיצוב פנימי: נוח ומרווח (5 נפשות), cruze control, חיבור USB וכל השאר ירקות טכנולוגים - במידה ואין את זה by defualt אז שתהיה אפשרות התקנה של מערכת מולטימדיה צד ג'. בידוד רעשים די חשוב לי. התקציב שלי הוא 90 אלף שקל. צריכת דלק, טיפולים וכו': כמובן אעדיף שלא יהיו יקרים כל כך. צריכת דלק משולבת ממוצעת של 1 ל10 זה בסדר. אני עד עכשיו חיפשתי Audi A3 2.0 T שנתון 2008-2009. אבל הגיר DSG הזה קצת מפחיד אותי…
הודעה אחרונה מאת שומאכר, -
-
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אנחנו מחפשים רכב שני, רצוי שיהיה ספורטיבי (הרכב העיקרי היא איביזה FR, עוד חודש וקצת תגיעה החדשה גם). חשוב מאוד 5 דלתות כי מידי פעם גם יהיה ילד במושב האחורי. עד עכשיו התרשמתי שיש לא מעט אודי A3, BMW סדרה 3 וכן אלפא רומאו. השמועות אומרות שלאלפא יש רגישות מאוד גבוהה ואני לא מעוניין שהאוטו ישעבד אותי. אם יש המלצות נוספות אשמח לשמוע, כמו כן עד נקודות ספציפיות לבדוד לגבי הרכבים המוזכרים אם יש. תודה!
הודעה אחרונה מאת אורי מ., -
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום לאחרונה אני מחפש להשתדרג ברכב ועלתה באפשרותי האופציה הבאה : רכישת רכב ששימש כרכב הדגמה , קצת רקע על הרכב : הרכב עלה לכביש כרכב הדגמה ב9.2014 ונרכש ע''י יד פרטית בסוף 2014 עם 7000 ק''מ לאחר מספר חיפושים ראיתי את הרכב ''מככב'' במספר אתרים של ביקורות שטח האם כדי לרכוש את הרכב (מחיר זול משמעותית) או לוותר.. איני יודע בדרך כלל איך הרכבים האלה האם הם שומרים או ש'קורעים' להם את הצורה תודה לכולם ..
הודעה אחרונה מאת Hadar Avraham, -
-
-
- אחראי פורום
- 25 תגובות
- 3 אלף צפיות
אז סוף סוף, אחרי 5.5 שנים עם מגאן II דיזל-ידנית, הגיע הזמן להחליף אותה ולקנות רכב ספורטיבי ראשון. אני מתכנן לקנות אותו בערך בעוד חודש, כשאחזור מטיול ארוך (ירח דבש), אחרי שאני מפנטז על לקנות רכב ספורטיבי כבר איזה 6 שנים. מבחינת דרישות, אנחנו רק 2 בבית (ומתוכנן להשאר ככה בשנים הקרובות) ולכן אין לי בעיה עם מכוניות קטנות ולא פרקטיות. יש הרבה דברים שאני מוכן להתפשר עליהם חוץ מהגיר, רק ידני! לא אוטמט, לא רובוטי מרובה מצמדים וגם לא אחד שיכין לי קפה בזמן שהוא מחליף לי הילוכים. המכוניות שחשבתי עליהן: אבארט 500: בינתיים המועדפת עלי, אבל קשה למצוא כאלה בפחות מ80 אש״ח. למרות שברגע זה יש 2 שנמכרות סביב ה75 (אחת כבר הרבה זמן בלוח, דיי מחשיד) בד״כ אין, ולא יודע עד כמה …
הודעה אחרונה מאת CNX, -
-
- 13 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום חברים. מעיון בהודעות קודמות הבנתי שה-1400 עדיפה בכל הפרמטרים. בעיון קל ביד 2 ראיתי רק דגמים עם נפח מנוע 1200. מה שראיתי בנפח של 1400 עולה מעל 100 אלף שקלים . אלה ככל הנראה הדגמים של מעל 100 כ"ס. שאלתי היא כזאת האם ישנם בכלל דגמים עם נפח מנוע 1400 ידניים ? יש לרכב הזה 6 הילוכים ?בגלל שזה רכב נישה אני מאמין שהוא צולל במחירון זריז מאוד או שהוא הולך להיות כמו המיני קופר שהמחיר שלה הזוי בכל קנה מידה גם בשנתונים נמוכים ?
הודעה אחרונה מאת bigbosf, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 15 תגובות
- 2 אלף צפיות
שלום! אינני מבין יותר מדי ברכבים, וזקוק לעזרכתם מומחים נכבדים. מעוניין להתפנק ברכב חדש נוח ואמין. כזה שכף רגלי לא תדרוך במוסך ולא אצטרף לראות את הפרצופים של הנוכלים. (למעט בסוכנות, איפה שקונים) הרכב ישאר ברשותי 3-5 שנים שלאחריהם הוא ימכר או טרייד אין. אין תוכניות להרחיב משפחה בזמן הקרוב. לרוב אסע בו לבד או 2 אנשים. זה רכב ראשון שאני קונה. לפני זה היה לי מאזדה בליסינג. דרישות מהרכב: לא מליסינג 0 ק"מ (נוכלים) ישמש בעיקר לנסיעות עירוניות או בין עירוניות לעיתים נדירות יותר. תצרוכת דלק - לא משנה בכלל ולא חשוב. גודל תא מטען - שיהיה סביר, לא צריך גדול, אין צורך להכניס אופניים או משהו. מרכב - סדאן או האצ'באק. לא באמת משנה. צריך שיהיה לו מראה ספורט…
הודעה אחרונה מאת dorsht, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 545 צפיות
היי, מחפש רכב סופר מיני באזור ה40 אלף. כעיקרון אחרי מחשבה הגעתי לשתי מועמדות סופיות שהן הסיאט איביזה מנוע 1400 ידני, לעומת הפג'ו 206+ מנוע 1400 ידני, שתיהן באזור שנת ה2012. כשההבדל ביניהן הוא בערך 6000 ש"ח (הסיאט יותר יקרה) אשמח לשמוע חוות דעתכם, כעיקרון אני דיי נגד מכוניות צרפתיות אבל הבנתי שה 206 יחסית כן טובה, מה אתם אומרים? אשמח לשמוע מבחינת אמינות, עלות תחזוקה, צריכת דלק, טיפולים וכל מה שעולה לכם ראש לחיוב ולשלילה אציין רק שעיקר השימוש שלי הוא נסיעות קצרות בחיפה, ופעם בשבוע שבועיים נסיעה לירושלים. שבוע טוב
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום לכולם! ברשותי סוזוקי sx4 2008 glx מעוניין להחליף אותה בפוקוס סטיישן 1.6 2012. השאלות שלי: 1. העם הרכב אמין וטוב כמו הסוזוקי. 2.עלות טיפולים שוטפים. 3.מה הבלאי הכי גבוה. 4.העם בכלל כדי להתקרב לרכב הזה? לפי בדיקה שעשיתי בפרום לא הרבה מרוצים אבל זה נושאים מ2012 אולי התקלות תוקנו על ידי היבואן? תודה רבה .
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 726 צפיות
עלתה לי מחשבה לקנות מכונית כזו אבל מחוות דעת של אנשים אני קורא שההגה קליל במהירויות גבוהות ואינו משרה ביטחון לנהג . רציתי לשאול מאנשים שמחזיקים את האוטו איך הוא מתנהג במהירויות .
הודעה אחרונה מאת lcx, -
-
- 10 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום לכולם, אני מתייעץ בשביל אבא שלי.. אז ככה יש לו הזדמנות נדירה להחליף לרכב הנ"ל במצב כמו חדש הדגם זה TSI 1200 שנת 2013 הייתי רוצה לדעת על תקלות/מחלות שקיימות בדגם הנ"ל. כמו כן סדר גודל של מחירי טיפולים בערך.. עד עכשיו הוא נסע רק על יפניות... תודה
הודעה אחרונה מאת SportsCar, -
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 504 צפיות
שלום מכר אני נוסע לראות את הרכב ישמח לעצות איך הרכב בכללי והאם אמין ועל מה לשים דגש בבדיקה? מדובר על S טייפ מודל 2004 מנוע 4200 V8
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 767 צפיות
הבנתי שהפרוצדורה היא כזאת שניגשים עם הנכה או מיופה כוח שלו למשרד הרישוי, משלמים את הפרש האגרה, ומקבלים רישיון חדש ומשולם על שם הקונה (אני למשל). העניין הוא שאני צריך טופס שמוכיח העברת בעלות מהקונה אליי. שמראה את שם המוכר ושם הקונה (אני) עם חותמת, האם אקבל גם טופס כזה , קטן כמו שמקבלים בדואר שעושים העברת בעלות רגילה ? תודה !
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
-
- אחראי פורום
- 15 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
עד עכשיו נהגתי ברכב של ההורים, (3 חודשים) אני רוצה לקנות רכב משלי, אני בן 18 אני יודע לנהוג טוב מאוד לדעתי. אוהב לנסוע מהר ולהאיץ מהר וכדומה הסתכלתי קצת בפורום וראיתי ש Alfa Romeo Mito היא נחמדה: http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?577061-5-%D7%97%D7%95%D7%93%D7%A9%D7%99%D7%9D-%D7%954-%D7%90%D7%9C%D7%A3-%D7%A7-quot-%D7%9E-%D7%A2%D7%9D-%D7%90%D7%9C%D7%A4%D7%90-%D7%A8%D7%95%D7%9E%D7%99%D7%90%D7%95-%D7%9E%D7%99%D7%98%D7%95-155-%D7%9B-quot-%D7%A1-%D7%97%D7%95%D7%95%D7%AA-%D7%93%D7%A2%D7%AA דלק ביטוח טיפולים וזה אני אסתדר, הבנתי שזה לא כל כך יותר מכל רכב ממוצע אחר התקציב שלי יכול להגיע ל50-60 אלף שח, אבל השאלה שלי היא האם עדיף להוציא פחות בשביל הר…
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 526 צפיות
שלום, זקוק לרכב לאשתי לנסיעות בעקר בעיר ופעם בשבוע אולי בינערוני. האם עדיף להשקיע ברכב יד שניה סביב 60-70K בשנת 2012-13 (פוקוס, ג'טה וכו') או ליסינג מהחברה שעולה כ3200 שח ומכיל 1200 שח דלק בחודש? חיפשתי מחשבון או דיונים בתקופה האחרונה ולא זיהיתי (יכול להיות בגלל כישורי חיפוש ירודים - מתנצל) מה דעתכם?
הודעה אחרונה מאת sperial, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 21 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
שלום לכולם, אני מחפש רכב להורים שלי, משפחתומטי יפאני\ קוריאני אמין בעיקר לנסיעות עירוניות בעיר הררית הדרישות: - אוטומט - אמינות. יפני או קוריאני מהשנתונים האחרונים או מהמוצלחים של הארופאים, העיקר להפחית סיכוי לתקלות מטופשות. - שנתון כמה שיותר חדש (אם אפשר חדש אז גם טוב, אפשר למתוח קצת את התקציב) - סוחב בלי לשרוף מנוע: יש הרבה נסיעות עם עליות ארוכות, מטען ו4 נוסעים. המזדה 3 (2006) שלהם מזפזפת בין הילוך שני לשלישי עם סל"ד די גבוה (באזור ה-4.5-5K לזמן מאוד ארוך). אני מבין שפנאמרה דיזל לא תכנס בתקציב, אבל תראו מה אפשר לעשות. שני הרכבים האחרונים שלהם נמכרו עם בלאי מאוד גבוה במנוע (אזור ה-250K ק"מ על קורולה 2001, נמכרה עם איזה 60% תפוקה מהמנוע, עכשו המזדה עם 1…
הודעה אחרונה מאת I.G, -