Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ווינר \ האנטר

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3926 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טנדר יפני, משנתון 2008, 4X4.

יש המלצה ספציפית על אחד מהנ"ל? יש שנתונים שכדאי להתרחק מהם?

הייתי מכניס גם היילקס ודימקס אבל המחירים שלהם גבוהים יותר (מחפש משהו עד איזור ה70) וגם קשה למצוא משהו נורמלי.

איך המאזדה BT50 (4X4)?

מה חשוב לבדוק לפני קנייה?

פורסם

אתה בפורום הלא נכון. חפש בפורום ג'יפולוג . שם יש אנשים שמבינים ב 4x4. לדעתי המזדה נדירה אבל עדיפה על שאר הרכבים שהצעת. לך תמצא כזו לא שחוטה

פורסם

שתי המכוניות שונות באופי ובסגנון.

בשני המקרים חשוב למצוא רכב מטופל ושמור, ובוודאי לא רכב שחוט.

ההאנטר הוא רכב טוב, נותן תחושה של רכב מדרני בתא הנוסעים. בכביש הוא קרוב מאוד בתחושה לפרייווט, יותר קרוב מכל הטנדרים.

המאזדה יהיה רכב יותר פשוט, שגם יתן תחושה שכזו.

להאנטר יש דגמים עם נעילת דיפרנציאל אחורית - ייתרון גדול מאוד בשטח.

בגלל שהוא הרבה יותר נפוץ מהמאזדה, המבחר של ההאנטרים יהיה גדול הרבה יותר, ולא תהיה בעיה למצוא רכב מושקע יחסית, ממוגן, עם צמיגי AT טובים ועוד.

הייתי מכניס למשוואה גם ניסאן ווינר (לא ניסאן נבארה) שהוא יותר קרוב בתפיסה למאזדה.

מה חשוב לבדוק לפני קניה - כמובן היסטוריה מתועדת, שילדה נקיה (שים לב שאפשר לעוות / לקרוע שילדה ותושבות בגלל עומס גבוה שהרכב הועמס), שהגיר עובד תקין, שהשילוב של ה 4X4 עובד היטב, משתלב וגם משתחרר, וכד'. כמו בכל אוטו, לבדוק קפיצים ובולמים, שים לב שהטנדרים באים עם קפיצי עלים מאחורה, בדוק שהם לא קרסו. ארגז לרכב כזב שה הרבה כסף, וכך גם חיפוי 'אמבטיה', וארגז פלסטיק ננעל מאחורה. כעיקרון בטנדרים אין ממש מקום לציוד אם אין לך אפשרות לנעול את החלק האחורי של הטנדר. כמו בכל רכב שטח בדוק את מצב הצמיגים, מידות והתאמה לרישיון וכד'.

להאנטר, למרות המראה השברירי משהו יש יכולות שטח מצויינות.

SAVE - אשמח להבין למה לדעתך המאזדה עדיפה.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם (נערך)

בגיפים כל שילוב האלקטרוניקה בעייתי. ולכן עדיף תמיד את הרכב הפשוט . עם היכרות קצרה עם ההאנטר היו מספר בעיות בעיקר עם ה EGR . ה dmax הייתי נמנע עכב היסטוריית גירים בעייתית . אבל הטריק האמיתי זה למצוא אקזמפלר שלא נשחט בהובלות ובשטח. למשל רכב שמירה....

אני חושב שהאמינות במזדה תגרור מחיר יותר גבוה בקנייה.

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם

SAVE - צר לי אבל אני סבור שאתה ממש ממש טועה, וגרוע מזה - מטעה.

שילוב של אלקטרוניקה בג'יפים הוא בעייתי? אז אני אמור לראות סיקסים נוסעים בשטח בלי תקלות, ולעומתן עדרים של לנדקרוזרים ולנדרוברים מכל השנים תקועים בשטח?

איזו אלקטרוניקה בדיוק "בעייתית"? של חלונות חשמל? של ניהול מנוע? של מערכות בקרת משיכה?

רמז - אף אחת מהן לא "בעייתית". אפילו מערכות האלקטרוניקה של לנדרובר - ה TC וה ACE נחשבות לאמינות וללא תקלות חריגות.

סתם לידיעה, מערכות בקרת המשיכה עובדות על אותם רכיבים של ה ABS. שתבין עד כמה המערכות האלו הן פשוטות ואמינות.

הנסיון שלי עם האנטר הוא האנטר של חבר משנת 2008, שמטייל איתי כבר הרבה מאוד שנים, עוד מהתקופה שהוא נסע עם מיצובישי L200 מאגנום. הרבה שנים בשטח, ולא אגזים אם אומר גם מעל 100 טיולים ועשרות אלפי ק"מ. שום תקלה.

את הדימקס אני לא מכיר, אז לא יכול לחוות עליו דעה.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

לשעבר:

פורסם (נערך)

כוונתי בעיקר לניהול מנוע וגיר. השאר פחות קריטי. לנדרובר, בשנים האלה לדעתי, הם מלכי האמינות אבל מהצד התחתון של הטבלה ;)

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם

מחשבי ניהול מנוע יש כבר עשרות שנים. שום בעיה אין במכוניות עם הרכיבים האלה, אפילו לא בלנדרובר.

לנדרובר - לא נפתח כאן דיון. היו לי כמה וכמה כאלה. לצערי.

לשעבר:

פורסם

תודה רבה על העזרה, אני גם אשאל בג'יפולוג.

בכל אופן מניסיון עם DMAX (2007-08) לדעתי הם עדיפים הרבה יותר על הדגם החדש יותר.

על המאגנום אני שומע לא מעט בעיות בעיקר על המנוע.

ההתלבטות היא אכן בין האנטר לווינר

פורסם

המאגנום הוא סוס ותיק. ותיק מדי. שחרר אותו לדרכו.

ממליץ לך להכניס לרשימה את את הווינר של ניסאן.

לשעבר:

• תוכן חדש...