ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,598 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום חברים, אני מחפש מאזדה 6 מהדור הראשון שנים 2006-2007, אני מתלבט בין דגם לקצ'ורי מנוע 2000 או פרימיום 2300 (שנאמר לי שצריכת הדלק של ה 2300 גבוהה יותר, משמעותית - כמה זה נכון אני לא יודע) אשמח לחו"ד והארות בנושא. תודה!
הודעה אחרונה מאת Michael_N, -
-
- 11 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
אפשר להבין בבקשה את היתרונות והחסרונות של קרוסאובר דוגמת ניסאן קאשקאי, יונדאי ix35, קיה ספורטאג, מאזדה cx5 וכו׳, לעומת רכבי מנהלים (מאזדה 6?). מה הכי חשוב לנו - בטיחות, איבזור, ועיצוב. מה פחות חשוב לנו - מנוע וביצועים. יש המלצות מהקרוסאוברים שכתבתי, או אולי משהו שפספסתי? יש סיבה שמכונית מנהלים תיהיה עדיפה, ואם כן אילו דגמים? תודה רבה!
הודעה אחרונה מאת Eitan Katz, -
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
**** להבא נא לציין סוג רכב ושנה בכותרת אחרת השרשור יינעל **** שלום, מה דעתכם על תוצאת הבדיקה הבאה: תודה
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 18 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום לכולם, אני מחפש רכב שני, ולכן אין צורך בהרבה מקום מאחורה, הרכב ישמש בעיקר לנסיעות לעבודה בציר שבין קרית מלאכי לבאר שבע, כ 130 ק"מ ביום, התקציב הוא באיזור ה 40,000 +-, חשוב לי שהרכב יהיה בטיחותי, חסכוני בדלק ושאני לא אסבול יותר מידי בנסיעות, ההעדפה היא לרכב אוטומט, אשמח לקבל את עצתכם, תודה רבה
הודעה אחרונה מאת israelmg12, -
-
היי אני נכנס לקבע בדצמבר ואני רוצה לקנות אוטו בתקציב של 20000 , אפשר לחרוג לכיוון ה250000 אבל לא יותר מזה. בגדול אני בונה על להחזיק אותו למשך שנה אבל יכול להיות שבסוף אחליט להשאיר אותו מעבר לשנה. אני מעדיף לקנות אוטו משפחתי מאשר רכב קטן כי בעיניי הם אמינים נוחים וחזקים יותר באותו מחיר כאשר ההבדל הוא בצריכת דלק בעיקר וזה שולי לדעתי. התלבטתי בין כמה רכבים ולאחרונה חשבתי על לקנות פורד פוקוס האצבק שנת 2008 עם 140000 קמ. הגורם הכי משפיע בעיניי זה האמינות של הרכב מאחר ו ההוצאות על תיקונים במוסך יכולות להגיע גבוה מאוד לעומת מחירי דלק שהם יחסית קבועים. ההתלבטות שלי אם לנסות לקנות מודל נמוך יותר ומנוע 2000 כי הבנתי שהמנוע 1600 חלש על המשקל של הפורד וקשה לה לסחוב לפע…
הודעה אחרונה מאת Adamm, -
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
אשמח לשמוע את חוות הדעת שלכם על הרכב הזה בגרסא הידנית או האוטומטית. בעיקר לנסיע בעיר ופעם בשבוע-שבועיים 30-40 קילומטר בין עירוני.
הודעה אחרונה מאת Benor, -
-
- 0 תגובות
- 469 צפיות
סיאט קורדובה Stella ידני 1.6 (100 כ''ס) שנה 2001, מחיר 6-7 אלף, 170 אלף ק"מ. האם מדובר ברכב מוממלץ?
הודעה אחרונה מאת idandaniel14, -
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 836 צפיות
שלום רב, ברצוני לקבל את המלצתכם איזה רכב לרכוש,הדגמים שאני מתלבט בינהם הם: SEAT LEON ST MAZDA 3 ACTIVE כאשר השימושים הינם כיסא בטיחות וצורך בתא מטען לעיתים לנסיעות ארוכות (אילת). תודה לעונים.
הודעה אחרונה מאת shaulc, -
-
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 532 צפיות
אוטו חסכוני אמין וזול לאחזקה, נוח וחזק עם כוח שיתמודד בקלות עם העליות של חיפה ולא עם סלד"ים בשמיים,עם צריכת דלק של 1/14 ומעלה. גיר אוטומטי או רובוטי כפול מצמדים. הוא שם עין על הואגיות IBIZA/VW/SKODA עם הגיר הרובוטי והטורבו. האם יש להן בעיות אמינות עם הגיר או המנוע? מה לגבי מכוניות היברידיות? יש מכוניות שיכולות להכנס בתקציב? לא בא בחשבון: ניסאן מיקרה (לא נוחה) פיאט פונטו גרנדה (חלשה מדי) I20/I30/I10 מיצובישי ספייס סטאר יש רכב בתקציב המדובר שיענה לו על הצרכים המדוברים? תודה!
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
- 21 תגובות
- 5.5 אלף צפיות
זוג + ילד + כלב רוצים להחליף לרכב 4*4 אוטומטי לצורך נסיעה בשבילים שבהם פחות נעים לנסוע ברכב פרטי, דוגמת דרך בורמה בין כביש 38 לבית מאיר. אין צורך בטוחן סלעים מדופלם, אבל נסיעה כזו לפחות למספר ק"מ תתבצע מספר פעמים בשבוע, בנוסף לטיולים בהם נשמח לרדת לשבילים בסגנון דומה. מבחינת מרווח בדקתי ומאחר שבשתיהן ניתן להושיב את מושב התינוק מאחורי הנהג, עם הכסא משוך עד הסוף אחורנית, שתיהן מרווחות מספיק לצריכנו (בגולף ששכרנו בכרתים זה לא היה אפשרי). הכוונה להחזיק את הרכב 7-9 שנים. נסועה: כ-25 אלף ק"מ בשנה, בעיקר כביש 1 ו-6, כולל העליות לירושלים. העדיפויות לפי הסדר: בטיחות (לכן הדאסטר למשל לא באה בחשבון), עלות כוללת (ירידת ערך, מימון, דלק, ביטוחים וכו'), אמינות, נו…
הודעה אחרונה מאת evgest, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 994 צפיות
שלום, אשמח לקבל חוו"ד על הרכב, מדובר על רכב שישמש משפחה צעירה, מעוניין לדעת בגדול לגבי אמינות, צריכת דלק (האם באמת טובה), מה לחפש כשקונים משומש ואם אפשר לדעת מה מחיר השוק האמיתי של רכב כזה. לפי מה שאני רואה במודעות המחירון 72, מבקשים באזור ה 60-65 השאלה כמה עוד אפשר לרדת? נ.ב, הבחירה שעשיתי היתה לכיוון הפלואנס דיזל משנתון 2012 אך מטעמי תקציב נמוך יותר אני נאלץ להתפשר על ה C3 הזולה יותר. אני מחפש בטיחותי, חסכוני ואמין ואני מאמין שה C3 פיקאסו תענה לי על הדרישה ואשמח לחיזוקים בנושא, או המלצה לרכב אחר בסדר גודל של 50-55 אל"ש תודה לעוזרים! משה.
הודעה אחרונה מאת mosheva, -
-
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום לכולם, לא מזמן התחתנתי ואנחנו רוצה לקנות אוטו בפעם הראשונה, הדילמה היא האם כדאי לקנות אוטו מיני כמו קיה פיקנטו , או כדאי להשקיע באוטו סופר מיני כמו סיאט איביזה? אוטו כמו קיה פיקנטו חדש עולה בסביבות ה-73 אלף , כאשר סופר מיני סיאט איביזה עולה כ-83 שקל כולל כל התוספות והשדרוגים, הפרשים מאוד קטנים. אני אשמח לקנות רכב שיהיה שימושי למשך שנים (5-6), שימושי הכוונה: ירידה נמוכה של מחירון האוטו במהלך השנים, בעל צריכת דלקה טובה (הנסיעות שנעשה יהיו בעיר) ומקום לעגלה- הרחבת משפחה). מצד שני אולי עדיף לקנות אוטו משומש ולא חדש מהניליון, אבל בגלל ההפרשים הנמוכים בין אוטו חדש - סיאט איבזה לקיה פיקנטו או מיני אחר לא יודע אם כדאי אפשרות נוספת שאני חשבתי עליה, היא לקנות או…
הודעה אחרונה מאת lcx, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 31 תגובות
- 3 אלף צפיות
בוקר אור, אני עומד לרכוש רכב חדש ומאוד מתלבט, אשמח לעזרה. מה התקציב שלי: 150,000-200,000 ש"ח. מה חשוב לי: א. צבע רכב - אדום או כחול (מה שפוסל למשל את טויוטה שלא מייבאים רכבים צבעוניים) ב. שקט בתא הנוסעים במהירות 110 קמ"ש (מה שפוסל את רוב הג'יפים, שכנראה בגלל הצורה שלהם יש רעש מהחלונות) ג. תאוצה מ - 0 ל - 100 במהירות של 10 שניות ופחות (בכל זאת אם משלמים סכום כזה לא צריך עגלה, נכון ?) ד. מקום במושב האחורי לשלושה ילדים ה. צריכת דלק מעל ל - 1:10 במבחני הרכב חשבתי על: א. פאסאט - אבל עם כל הבלאגן שעומד להתרחש לפולסוואגן, אני חושש שאחרי 3 שנים של כתבות לא מחמיאות ערך המכונית ביד 2 יצנח. ב. B4 - אבל אני חושש מצריכת דלק. ג. מרצדס 180B - אבל עשה לי רעש…
הודעה אחרונה מאת David Levi, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 821 צפיות
היי, אני יכול סוף סוף לרכוש רכב חדש ואחריי המון חיפושים אני חושב שמצאתי את האחת סיאט איביזה החדשה, אני צריך רכב לצעיר נוסע בתדירות לא גבוהה,אוטומט,מאובזר היטב וכמובן שהיה יפה עד כמה שאפשר. לאחר כמה בירורים על האיבזה החדשה נתקלתי בהמון טענות לכאן ולכאן לגבי הגיר(DSG)\מנוע 1.0 שלא יסחוב בצורה טובה אוטו עם נניח 3-4 אנשים לכן אני פונה אליכם לגבי דעתכם מכוון שהידע שלי בתחום הזה לא רחב מספיק ואשמח לדעה שלכם אגב,אני מדבר על fr 110HP red pack מנוע 1.0 אוטמט. המון תודה לעוזרים !
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- 4 תגובות
- 538 צפיות
שלום לכולם אני נמצא כרגע בהתלבטויות לגביי איזה רכב לרכוש, כשהכיוון הוא לכיוון האיביזה. התקציב הוא סביב ה 85000 כשכמובן אם אני יכול לקצץ אז מה טוב. חשבתי על הגירסא הידנית בעיקר כי היא זולה יותר (אם כי לא משמעותית), אבל אני לא יודע אם למכור את הרכב לאחר מכן יהיה בעייתי או לא. מתכנן להחזיק את הרכב לפחות ל 3-4 שנים. כמו כן, מאנשים שהחזיקו בבעלותם איביזה, הבנתי שהגיר לא היה משהו בנסיעות עירוניות והיו רעידות\רעשים מידי פעם ובעיקר בתחילת נסיעה. האם על ידני הביצועים טובים יותר? תודה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת Moran Weissman, -
- 14 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום לכולם,אתמול התחדשתי באוונסיס 2009 החדשה. קודם כל רציתי להודות לחברי הפורום שעזרו לי וכיוונו אותי לכיוון הזה. אז ככה לגבי הרכב, אוונסיס 2009 החדשה יד 1 פרטית 35 ק"מ! לא להאמין אבל עוד קניתי את הרכב מתחת למחירון בכמה אלפים,כשהמחירון 70.500(לא כולל ג'נטים ומרימי שמשון) קניתי ב 66 אלף, כשפגשתי את המוכר הבנתי למה אולי, דבר ראשון צריך לעשות טסט עוד שבוע ודבר שני לרכב יש שריטה עמוקה לאורך כל הרכב משני הצדדים(כנראה סכסוך שכנים או משהו כזה). מגיעים לבדיקה לפני קנייה: עשיתי את הבדיקה בעפולה במוסך כל בודק (שאתם המלצתם לי),אני מאוד מרוצה מהבדיקה שהם עשו, למרות יום שישי הקצר והרכבים שעומדים בתור, לקח לו לא פחות מ 40 דק' בדיקה קפדנית של הרכב, כשהיה זמן ששני אנשים היו על…
הודעה אחרונה מאת itamarg, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 637 צפיות
שלום אני מתלבט בין השניים. שניהם שנת 2002 ובמחיר זהה. הפרמנטים שבעיקר חשונים לי הם: אמינות, צריכת דלק, עלות ותדירות תחזוקה, ביצועים בנסיעה בין עירונית ממוצעת. אשמח לטיפ בעניין- תודה לעוזרים!
-
אלפא רומאו גולייטה 1 2
מאת אורי-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 16 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
אז, אחרי שבטריד אין של פיזו, הכשילו את העסקה לרכישת 208gti חזרתי להתלבט, וחושב על הגולייטה 170כ״ס ידני. אשמח לדעת החברים, סופש רגוע ובטוח.
הודעה אחרונה מאת RK, -
-
- עוקב אחד
- 20 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שלום מחפש רכב 5 או 3 דלתות חדש במחיר גמיש שבין 80 ל110 אלף חשוב שיהיה חיבור BT לאודיו כלומר לשים מוזיקה וכו' מהסמארטפון חשוב מערכת עם צליל טוב כי שמעתי שמערכת רמקולים סאב ומגבר נפרדים זה הוצאה ענקית (אגב זה נכון?) סיאט נחשב קצת ערסי בעיני לכן אשמח לאפשרויות אחרות. וכמובן חסכוני בדלק ושהיבואן לא יתעקש רק על מוסך מורשה בשביל האחריות. כמו כן שהטיפולים הם לא יקרים במיוחד בהנחה שאני לוקח למוסף מורשה. אשמח לתגובות ענייניות. מהתרשמות שלי לא ראיתי עד עכשיו BT ברכבים שראיתי באינטרנט
הודעה אחרונה מאת PRK, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 479 צפיות
שלום! בגלל שיש לה סחירות נמוכה אז זה זול ואפשר למצוא עם קילומטרז' נמוך, ואם מסבים לגז אז הדלק יורד, מה אתם אומרים?
הודעה אחרונה מאת שמוליק.איתן, -
- 1 תגובות
- 482 צפיות
האם יש מקום מאחורה לסלקל, כסא בטיחות ובוסטר? והאם תא המטען מרווח? תודה!
הודעה אחרונה מאת daniel.gri, -
אני שוקל שדרוג של הרכב הנוכחי (קליאו 2012 1.2 ידנית) לרכב מודרני ברמה דומה מבחינת הקטגוריה, צריכת הדלק והאבזור, אך מחפש גם שיפור בביצועים. גיליתי שתמורת סכום כסף סביר יחסית אני יכול להשתדרג לדאצ'יה המדוברת. הרכב מגיע עם מנוע 0.9TCE ומאיץ 0-100 ב11.1 שניות, שזה כבר שיפור מהותי מהקליאו שלי (13.3 שניות), ועוד ניתן להתקין שיפור תוכנה שסביר להניח יקרב אותי לאיזור ה10 שניות. די והותר עבורי. מבחינת צריכת דלק אני לא נפגע שזה גם חשוב. מבחינת אבזור אני לא הולך לאחור, הדאצ'יה מגיעה עם 4 חלונות חשמל (אצלי יש 2), עם מראות חשמל, קרוז קונטרול, מגביל מהירות, מולטימדיה מקורית (שאין לי), שליטה מההגה. בקיצור התקדמות קטנה ונחמדה באבזור, בעקרון יש פה את כל מה שאני צריך. מה שכן, מ…
הודעה אחרונה מאת alechko01, -
אהלן, אני מחפש רכב לאמא שלי וראיתי את המבצע הזה בעיתון, מדובר על רכבים בין 50-90 אלף ק"מ ומקבלים מתנה מערכת מולטימדיה+שנתיים אחריות+שנתיים טיפולים. מה אתם אומרים על הרכב? הזמנתי לסוכנות סיטרואן C4 עם 67 אלף קילומטר בלי לתת מקדמה את הרכב אראה אחרי החג. תודה רבה לעונים
הודעה אחרונה מאת שמוליק.איתן, -
- 0 תגובות
- 440 צפיות
התעניינתי לרכוש דייהטסו סיריון 2002 (הצורה הישנה) בעלת הרכב החליפה מנוע, היא טוענת שהיא עשתה טסט עם המנוע החדש , ומשרד הרישוי כבר הכניס את המנוע החדש, האוטו 250 אלף ק"מ (לפני המנוע החדש) , בעלת הרכב טוענת שהיא לא יודעת מהק"מ שהמנוע ה"חדש" , ושאין דבר כזה שיודעים ושהמוסך טען שאין לו מידע על הק"מ וזה משהו "נורמלי", אני בטוח שמחליפים מנוע חייב להיות רישום על אותו מנוע (ק"מ, מספר קטלוגי וכ"ו) , האם זה אפשרי? או שזה איזה קומבינה? נראה לי שפשוט בעלת הרכב היא תמימה ולא מבינה הרבה ברכבים , בכל מקרה זה הרפתקה שלא כדאי להיכנס אליה? נגיד אם יום אחד אני ירצה למכור את הרכב לא יהיה לי מידע על המנוע החדש , חוץ משהוא מעודכן ברישיון, (ככה היא טוענת)
הודעה אחרונה מאת yager4, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 4.7 אלף צפיות
שלום לכולם, אני מחפש חוות דעת על ניסאן אלמרה 2004 1.8 אוטומט אשמח לשמוע על אמינות, צריכת דלק (חשוב מאוד - רוב הנסיעות בין עירוניות), מחיר של טיפולים ובכללי על הרכב עצמו. אני מחפש רכב שישרת אותי נאמנות, כמובן יטופל כראוי. ראיתי שישנו מבחר לא רע בין השנתונים 2006-2002 עם ק"מ סביר ביותר. *עשיתי חיפוש ולא מצאתי סקירה טובה. תודה מראש לכולם.
הודעה אחרונה מאת didiln, -
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
הלכתי לראות היום פיאט 500 בלאקג'ק (הגרסא הצבועה בשחור מט). המוכר דורש 55 אלף שקל (הוא כבר יד שנייה, 29 אלף ק"מ, טסט לחודש) לפני התמקחות. בתמונות הרכב היה נראה מעולה, צבע מגניב, ג'אנטים שחורים עם קליפרים אדומים, ריפודי עור בצבע אדום, שליטה מהגה ועוד תוספות שוות. מהבדיקה במציאות לרכב מדובקת על כל הגג מדבקת משבצות כזאת שמתקלפת לגמרי, לעור בריפוד יש קרעים קטנים כאלה לכל אורך הכיסא. כמו גם, נאמר שבעקבות מכה מעל הצמיג הקדמי כל הרכב נצבע מחדש. האם זה מחשיד שצבעו את כל הרכב בעקבות מכה אחת? או שזה נורמלי בצבע מט? האם המחיר הגיוני או שלחפש רכב אחר?
הודעה אחרונה מאת liorwohl, -
דייהטסו מאטריה
מאת לירוי1- 2 תגובות
- 778 צפיות
לפי דעתי מדובר ברכב יפה ומיוחד ,אבל זה לא משנה המנוע שמורכב ברכב זה המנוע שיש בסיריון או בטריוס החדשה? יש בעיות לחלפים בגלל הפסקת היבוא של דייהטסו לארץ? איך השוק שלהם?ביד 2 כרגע אין רכב 1 למכירה
הודעה אחרונה מאת לירוי1, -
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 730 צפיות
שלום, מתלבט בקניית רכב בימים הקרובים.. מחיפושים של הרכב הספציפי שאני מחפש(פביה משומשת) יש שוני של כ5 אלף בין מחירון לוי יצחק לזה של מחירון יד2.. לכן רציתי לשאול על איזה מחירון עליי להסתמך יותר? ברור שהמחיר הוא של היצע וביקוש, אך בכל זאת.. חוץ מזה שכל חברות הביטוח עובדות לפי זה של לוי יצחק.. תודה!
הודעה אחרונה מאת farkash7, -
- 2 תגובות
- 632 צפיות
ברצוני לרכוש סקודה פאביה משומשת ידנית 1400 התקציב 50000שח יתרונות חסרונות ?
הודעה אחרונה מאת dandan12, -
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 995 צפיות
היי, אני רוצה לקנות רכב והלכת להסתכל על כמה רכבים ורציתי לדעת מה הכי טוב בין מה שהציעו לי: peugeot 108 peugeot 208 citroen c1 citroen c3 nissan micra chevrolet spark בלי להסתכל על המחיר - השוואה יבשה בין הרכבים.. מה הייתם ממליצים?
-
מי מחובר 38 משתמשים רשומים, 9 אנונימיים, 898 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- davemustaine87
- Moshe c
- Igalz
- אריה שאג
- David32
- לומד לתקן
- Haim_gds
- natco
- meny5
- itamar_by
- GKME
- mikyl