ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,598 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 775 צפיות
ראיתי סוזוקי sx4 2012 במגרש לפי מה שראיתי יש בעיה רק בצד אחד מאחורה ומורידים על זה 10+ מהמחירון. יד שניה 40000 קמ פרטיים בעל המגרש שאני מכיר טוען שבעל הרכב נסע אחורה ונכנס בעמוד. לדעתי זה קצה שלדה. בפנים הבגאז אין סימן רק מלמטה כמו בתמונה. יש סימני פירוק על הסופג אנרגיה אבל הוא חדש. עד כמה הנזק הזה משמעותי ? תודה וחג שמח
הודעה אחרונה מאת discoTD5, -
-
-
- אחראי פורום
- 14 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום, ברשותינו מיצובישי לנסר 2010 (שנקנתה בעצת פורום זה) שמשמשת בעיקר את אשתי, ושלושת ילדינו... הגיע הזמן לקנות רכב נוסף. הרכב ישמש אותי וכרכב שני, לדעתי כמעט ולא יקרה שהילדים ייסעו איתו (מקסימום לקחת אותם לגן), כך שלא אכפת לי מיני/ סופר מיני. אני מעריך שהנסועה השנתית תהיה באזור 20,000 ק"מ. אני גר בשומרון ועובד באזור המרכז, מרחק נסיעה של כ-30 ק"מ לכל כיוון (דרך מעט הררית). אני מחפש רכב חסכוני, כמה שיותר אמין, בטיחותי, מראה חיצוני לא מעניין אותי, ואם צריך אז גם ידני בא בחשבון. התקציב שלי הוא עד 30,000 ש"ח. התכנון הוא שעוד כשנתיים נצטרך להחליף את המיצובישי לרכב אחר וגדול יותר (מתכננים עוד ילד). עומדות לפניי 2 ברירות: 1. לרכוש רכב זול ושיחזיק לשנתיים …
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- 4 תגובות
- 18.8 אלף צפיות
אין לי ידע רב בנושא, אבל בארץ רבים טוענים שגיר רובוטי (באופן כללי) הוא גיר בעייתי מאוד הן מבחינת נוחות והן מבחינת אמינות. האם המצב נכון לגבי פיאט 500? מצאתי אחת שנראית לי מעולה. (מבחינת נתונים טכניים, אבזור, צבע ומחיר) אך הגיר רובוטי עלול להוות מכשול ולכן רציתי לדעת מבעלי הידע והניסיון האם באמת כדאי להתרחק ממנו. בנוגע לנוחות, אשפוט זאת עצמאית בנסיעת המבחן, אך מה לגבי האמינות ועלויות האחזקה?
הודעה אחרונה מאת shochats, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 14 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
הלכתי לבדוק היום פי'גו 206 One line PK 1.4 שנת 2007 עם 120,000 ק"מ גיר ידני, הרכב נראה ומרגיש במצב די טוב, מצרף את תוצאות הבדיקה במוסך. אשמח לשמוע את דעתכם בנושא הרכב. כמו כן הרכב היה שייך בעבר לחברת השכרה ובעל הרכב הנוכחי טוען שזה "השכרה נהג יחיד"-השאלה אם יש דבר כזה "השכרה נהג יחיד"? אני מכיר רק "ליסינג נהג יחיד". תודה רבה וחג שמח נדב
הודעה אחרונה מאת qweq, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום, אחרי שנסענו ברחובות שיקגו בג'יפון של פורד, מעוניינים לבדוק רכב דומה לישראל. הדרישות: חסכוני, 5 מקומות, 5 דלתות, מתאים לנסיעות בשטח עם מרווח גחון סביר. לא מוכרח להיות האמר. . . כיון שנוסעים כ 3,000 בחודש, חייב להיות חסכוני. מה ההצעות? בכלל יש מישהו כזה. כיום נוסעים עם דיזל 1 ל 16.5 או אף 1 ל 17.5 תודה.
הודעה אחרונה מאת yaronc, -
-
מחפש רכב V8 עד 60 אלף 1 2 3
מאת din264- 44 תגובות
- 7.8 אלף צפיות
שלום אני מחפש רכב לרכישה עד 60 אלף בין השנים 2000 ומעלה אך רק רכבים אם מנוע V8 ישמח לרשימת דגמים שאפשר לרכוש בתקציב הזה
הודעה אחרונה מאת ari C5, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 23 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
שלום לכולם, מחפש סופרמיני לשימוש עצמי, רווק וצעיר. התקציב שלי הוא עד 110K עם אםשרות לחריגה אך עדיף שלא. מה שאני מחפש זה רכב יפה בעיצוב ספורטיבי, בעל ביצועים טובים וצריכת דלק טובה. לאחר שחרשתי את הפורום ואת רחבי האינטרנט נשארתי עם 4 דגמים שאני ממש מתלבט לגביהם וזקוק לעזרה ממכם: 1. רנו קליאו - היא כרגע הפייבוריטית שלי. מאוד יפה, צעירה, מנוע קטן וחזק יחסית. אבזור מצוין ומתחבר אליה מאוד. הדבר היחידי שמפריע זה שיש לרנו שם לא כל כך טוב, למרות שאמרו לי שזה שטויות וכבר לא רלוונטי. 2. פג׳ו 208 - הבנתי שדגם 2016 יהיה חדש גם כן עם מנוע 1.2 טורבו ו-110 כ״ס. לא מצאתי עליה יותר מדי מידע וגם לא נסיעת מבחן. אשמח לשמוע דעה ממביני עניין גם לגביה והשוואה בינה לבין הקליאו. 3. פול…
הודעה אחרונה מאת yaronc, -
-
- 2 תגובות
- 475 צפיות
אהלן ,אני מחפש לקנות רכב בשבוע הקרוב והתקציב שלי עד 40 אלף בערך ,אפשר ועדיף פחות ,עד 38 בערך. הכיוון שאני מחפש הוא B4 הונדה סייויק (אין תקציב לאקורד) מאזדה ספיריט ,שמעתי שה1.6 של המאזדה חלש. אני מחפש רכב עם כוח ,כמובן לא רכב ספורט או משהו כזה פשוט שיהיה כוח זמין וכיף לנהוג כמו הרכבים שהבאתי וכן אני יודע שהבאתי פה רכב מנהלים בהשוואה לרכב משפחתי אבל בנתיים זה הכיוון. אם למישהו יש נסיון על אחד הרכבים ורוצה להמליץ או פשוט להמליץ על רכב בתקציב הזה אשמח לשמוע. תודה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת shlomi_e11, -
- 3 תגובות
- 572 צפיות
שלום לכולם אשמח לקבל מידע על הרכב הנ"ל, כל מידע שיראה לכם לנכון יתקבל בברכה כמו למשל צריכת דלק, עלות טיפולים ואחזקה וכו'.. בנוסף האם כל הb4 מגיעים עם 4x4? תודה וחג שמח
הודעה אחרונה מאת shlomi_e11, -
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 891 צפיות
שלום, אני מחפש לקנות רכב מיני קטן יד שנייה, לנהג חדש עדיפות לרכב ידני , התקציב הוא עד 12,000. חשוב שהרכב יהיה נוח וחסכוני בדלק כמה שאפשר. חשבתי ללכת על: פולו ידני 2001-2002 , פונטו ספייס 2005, יודנאי גטס 2004-2005. מה דעתכם?
הודעה אחרונה מאת AK47U, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 38 תגובות
- 6 אלף צפיות
קודם כל חג שמח חברים! אני לא מרבה לכתוב בפורומים אלא מעדיף להיות על תקן של צופה, אבל כנראה גם זמני הגיע... התחשק לי להתחדש ברכב חדש וכנראה אני שוב אשאר בקונצרן VAG בפעם השלישית ברצף כבר. ביליתי את הבוקר בלהסתובב בין הסוכנויות של פולקסווגן, סקודה וסיאט. ובכן, סיאט לא מעניין כ"כ למרות היותו הכי חזק (קופרה 280) אבל זה עדיין סיאט. נכון איכות החומרים עלתה משמעותית ביחס לדגם הישן אבל זה עדיין לא פולקסווגן או אפילו סקודה. חוץ מזה עם כל הכבוד הוא נראה קצת "ילדותי" ויותר מדי BOY RACER CAR, בעיניי. לעומת זאת RS נראה רכב הרבה יותר בוגר ומאוזן. נכון, זה אוטו הרבה פחות ספורטיבי מאותה קופרה אבל אני לא רואה את זה כחיסרון משמעותי. מאוד אהבתי בRS את המרווח בפנים ואת המושבים: ה…
הודעה אחרונה מאת Smiro, -
-
- עוקב אחד
- 29 תגובות
- 4.2 אלף צפיות
חג שמח. אני בהתלבטויות לגבי פולו, אם לקנות גיר ידני או אוטומט. מתכנן לרכוש רכב ל4-5 שנים הקרובות, כאן עולה נושא האמינות של גיר הdsg7. אשמח לקבל חוות דעת מאנשים שרכשו את הפולו-לא משנה איזו תיבת הילוכים בנושא צריכת דלק, נוחות נסיעה, איכות חומרים וכ׳ו. דילמה נוספת, אולי בכלל לקפוץ מדרגה ולקחת גולף gti דור 7? תודה, בן
הודעה אחרונה מאת lior_a, -
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 928 צפיות
שלום לכולם וחג שמח אני מתלבט בין פורד פוקוס סטיישן 2012 לבין יונדאי ההתלבטות שלי היא לגביי הגיר של הפוקוס שהבנתי שהוא בעייתי תודה
הודעה אחרונה מאת beastmode, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 723 צפיות
שלום, אחרי המון התלבטיות, סקרים, כתבות, חיפושים והתעציות החלטתי ללכת כל פג'ו 107. אני גר בירושלים אז הלכתי לתלפיות להסתובב בין המגרשים ובסוף החלטתי ללכת על ההצעה של לבינסקי טרייד. שנת 2012(צרוה חדשה), 35000 ק"מ, פרטית, יד1, גיר רובוטי במחיר של 39000 שקלים. היו לי כמה שאלות: 1) האם לבינסקי טרייד אמינים בכלל מה שמבטיחים? 2) מה עליי לשים דגש לפני קניית הרכב? 3)האם לסמוך עליהם לגבי הבדיקה או שאני יבזבז 500 שקל לביקה במכון שאני בוחר? תודה רבה מראש!
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
-
- אחראי פורום
- 13 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום, אשמח לשמוע מה משמעות התוצאות המופיעות,והאם הרכב במצב תקין. (מה אומרת הבעיה שמופיעה במנוע?) תודה.
הודעה אחרונה מאת llaavvii, -
-
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 726 צפיות
שלום,אני מעוניין לרכוש רכב חדש מקבוצת הסופרמיני /קומפקטיות. נתקלתי במודעות על הסיאט איביזה בעלת מתיחת פנים שתגיע (1.0 110 כ"ס אוט' ב83100 ש"ח) ולאחר שראיתי את האבזור המגיע ברמת גימור סטייל המחיר נראה לי סביר. קראתי כאן בפורום שהרבה אנשים נמנעים מהמנוע המותקן באיביזה וגם אין כאן שם יותר מדי טוב לצמפיון מוטורס. בכל מקרה,הייתי שמח לדעת קצת יותר פרטים על האיביזה הזו או לחילופין על רכבים אחרים בקטגוריה הזו במחיר הזה שלדעתכם יתנו מענה יותר טוב מהאיביזה (נוהג כ50 ק"מ ביום,הרוב בינעירוני אך מעט פקוק) תודה רבה לעוזרים ולקוראים
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- 10 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
בוקר טוב וחג שמח לכל! מבקש המלצות למכון בדיקה לרכב בחיפה לצורך בדיקה לפני קנייה. אשמח לשמוע על חוות דעת מעודכנות. תודה רבה לעונים!
הודעה אחרונה מאת לירוי1, -
פולסווגן פולו 2015 1 2
מאת or_b7- 16 תגובות
- 4.9 אלף צפיות
ידוע שבשנים קודמות היו לרכב מספר בעיות בגיר בחלק מהדגמים. רציתי לדעת האם ידוע על בעיות בדגם החדש 2015? האם מדובר על אותו גיר? ואם כן האם הבעיות תוקנו? אני מדבר על הדגם 110 כ״ס tsi עם תיבה רובוטית תודה
הודעה אחרונה מאת dimblaster, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום לכולם, הלכתי לראות רכב מסוג יונדאי i30, מודל 2009, אוטומט, כ -138000 קילומטראז', יד 3. לקחנו את הרכב למכון בדיקות ורישוי רכב, וקיבלנו את תוצאות הבדיקה. צירפתי את תוצאות הבדיקה - אשמח לייעוץ: 1) האם יש פגיעה בשילדה של הרכב? 2) האם המנוע בעייתי ולא כדאי לי לקנות רכב כזה? 3) האם יש בעיות בגיר הרכב? 4) האם יש בעיה בכריות אוויר? 5) אם יש דברים נוספים שמופיעים בבדיקה וצריכים להאיר את תשומת ליבי - חשוב לי לדעת. תודה מראש לכל העוזרים!
הודעה אחרונה מאת חולגי, -
-
- עוקב אחד
- 14 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
בס"ד אז בהמשך לשרשור הקודם (על הפלואנס...), המשכתי את חיפושי והציעו לי בטרייד מוביל את הדבר הבא- סוזוקי SX4 שנת 2010 (עליה לכביש בסוף 2010) רמת גימור GLA (שזה הפשוט יותר למיטב הבנתי) יד ראשונה מפרטי והדובדבן- 33,780 ק"מ! בסך הכל, נשמע סבבה לגמרי (כמובן, כפוף לבדיקה וכו'..) העניין הוא כזה..... בשרותי עכשיו ניסאן טידה 2009, מהשכרה. המחירון שלה הוא 41,500 ש"ח. כיוון שזה השכרה, הם אוטומטית מורידים 22 אחוז + 5 אחוז על הטרייד אין מה שמביא את הרכב שלי לשווי של בערך 31,000 ש"ח. מבדיקה שערכתי במחירון לוי יצחק באינטרנט, אחרי שקלול של הפרטים הנ"ל המחירון של הרכב הוא- 56,900 שח. הם רוצים עבור עסקת הטרייד אין שאני אוסיף עוד 40,000 שח!!!! וכא…
הודעה אחרונה מאת rolling_stony, -
-
- אחראי פורום
- 38 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
היי , בשעה טובה קנינו היום טויוטה יאריס 2015 מטויוטה -דגם ידני. מישהו מכיר את המבצע שאם קונים דגם SOL מקבלים במתנה דגם STYLE? לא אמרו לי על זה כלום ועכשיו אחרי הקנייה אני רואה את זה באתר שלהם ! יכול להיות שאני אקבל את זה אוטומטית ? לפי מה שאני רואה יש דגם STYLE רק באוטומט ולא בידני - זה הגיוני ? למה הם עושים את זה ? ידני לא יכול להיות מאובזר ? ועכשיו לשאלות- בחרנו בצבע לבן והוא יגיע בנובמבר מה קורה עם ערך הרכב ? הוא נקרא כבר 2016 ? קניתי את הרכב מלחץ. הייתי מעדיף לחכות ל2016 אבל לא הייתה לי ברירה מה ההבדלים בגרסא הידנית בין סטייל לסול ? חייב לדעת !! תודה
הודעה אחרונה מאת rolling_stony, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 16 תגובות
- 2 אלף צפיות
מתלבט בין שתי המכוניות. אשמח לשמוע חוות דעת.
הודעה אחרונה מאת HawHaw, -
-
- 7 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אך הרכב מה לבדוק ועלויות אחזקה ואמינות .התלבטות בין מאזדה לTT
הודעה אחרונה מאת robertf, -
- 4 תגובות
- 874 צפיות
שלום לכולם אני מאוד אוהב את הסטייל של הרכב הזה אבל לא מבין מה ההשלכות של אחזקת רכב כזה, מצאתי מישהו שמעוניין למכור רכב כזה, הרכב עבר 190 ק"מ שנת 1992 יד 3 לא שזה כזה רלוונטי, לא עבר תאונות רציניות נראה טוב גם מבחינה חיצונית... הבן אדם דורש 13 אלף ש"ח האם המחיר סביר לדעתכם? השאלה שלי מופנית יותר למבינים בתחום ״הרכבים הישנים״ או למי שהיה לו ניסיון עם ב מ וו ישנה האם כדאי לי להיכנס בכלל להרפתקה הזו על כל המשתמע מכך למרות אהבתי הגדולה לרכב? כעיקרון הרכב אמור לשמש אותי כרכב משני לנסיעות רק בתוך העיר
הודעה אחרונה מאת pinny_l, -
- עוקב אחד
- 12 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום, אני מכרתי את הרנו פלואנס שלי ועכשיו אני רוצה להשתדרג, אני רוצה רכב חזק אמין(מאוד חשוב) ובטיחותי,לגבי חיסכון זה לא כל כך חשוב ב אזור 1-9, 1-10 זה בסדר מבחינתי, הנסוע החודשית שלי כ 700 קמ בחודש. עוד דבר חשוב הוא שהרכב ישמור את מחיר השוק שלו כמה שאפשר ולא יקרוס. תקציב גג הוא 60 אלף אבל מעדיף להתכוונן לכיוון 50 אלף. אני יותר בכיוון של דגמי מנהלים: אשמח לדעות שלכם לגבי הרכבים הבאים(אפשר גם להציע רכבים שלא מהרשימה, שלא חשבתי עליהם אולי) שברולט מאליבו 2.4 ליטר- מאוד קוסם לי האוטו הזה, הוא גדול מרווח וחזק בתקציב הזה אפשר להביא שנתון של 2010-11, אבל הבעיה ששמעתי שאמינות שלה לוקה בחסר, ואני יבקר רבות במוסכים(שגם עליהם אמרו שבארץ לא יודעים לטפל בשברולטים, האם סטיגמה…
הודעה אחרונה מאת chelsky26, -
- 2 תגובות
- 705 צפיות
שלום דרושה המלצה למכון בדיקה לפני קניה בנתניה לרכב מזדה 3 2009 תודה אמין ומקצועי זול יחסית
הודעה אחרונה מאת eellaadd2, -
- 4 תגובות
- 877 צפיות
הכותרת מדברת בעד עצמה. תודה נדב
הודעה אחרונה מאת רונן שחפ, -
- 1 תגובות
- 592 צפיות
שבת שלום לכולם ! יש לי שאלה לגביי מחירון רכב סיאט איביזה נכון יהיה להגיד שהמחירון של סיאט איביזה שנת 2012 בשנת 2016 יהיה זהה לשל 2011 בשנת 2015 כמובן שאני מדבר על אותם דגמים אותם חודשי עליה לכביש וכו' תודה לעונים
הודעה אחרונה מאת Ron Poh, -
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 8.3 אלף צפיות
ראיתי היום סניק 7 מקומות, בעל הרכב כנראה עלה על מדרכה או על אבן שפה ודפק את הסף התחתון של הרכב בצורה די רצינית, לדבריו הוא מכניס את הרכב לתיקון אבל לפני שאני נכנס בכלל לסיפור, לפי התמונה האם מדובר בתאונה שלדה במשמעות גבוהה ?
הודעה אחרונה מאת Liviur, -
-
- 0 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום רב . מישהו רר מחברת ניו דרייב ויכול לתת חוות דעת בעניין
הודעה אחרונה מאת Amir Hujirat,