Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3931 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אין לי ידע רב בנושא, אבל בארץ רבים טוענים שגיר רובוטי (באופן כללי) הוא גיר בעייתי מאוד הן מבחינת נוחות והן מבחינת אמינות. האם המצב נכון לגבי פיאט 500?

מצאתי אחת שנראית לי מעולה. (מבחינת נתונים טכניים, אבזור, צבע ומחיר) אך הגיר רובוטי עלול להוות מכשול ולכן רציתי לדעת מבעלי הידע והניסיון האם באמת כדאי להתרחק ממנו. בנוגע לנוחות, אשפוט זאת עצמאית בנסיעת המבחן, אך מה לגבי האמינות ועלויות האחזקה?

עריכה אחרונה על ידי penguins
פורסם

הגיר הרובוטי של פיאט הוא גיר מאוד ותיק שהחליף הרבה שמות בדרך אבל הרעיון נשאר זהה. מערכת גיר מכנית רגילה ואמינה מאוד, תחזוקה זהה לרכב עם גיר רגיל.

החלפת קלאץ בגיר הזה יותר יקרה מרכב ידני ונעשית בממוצע באיזור ה 90-120 אלף קילומטר בתנאים רגילים.

מערכת הרובוט היא מערכת הידראולית מבוסס לחץ שמן, עם שסתומים המבקרים על מעברי השמן, אורך החיים שלהם די ארוך, תקלות אינן שכיחות בשסתומים ברכבים צעירים אך עם השנים יש התעייפות גם בשסתומים וגם בצינורות.

המערכת השלישית היא אלקטרונית עם חיישנים למצב הגיר, מצב הקלאץ, ועוד ועוד, תקלות בחיישנים נדירות אך קיימות, אך מאוד קשות לזיהוי ותיקון.

עד כאן לתאוריה, הלכה למעשה, עד שאין תקלה אתה לא יודע מה עומד מולך, הידע במוסכים במערכת הזו לא קיים ובמוסכי הרשת עובדים בעיקר על ניסוי וטעייה, כלומר, ננסה להחליף אולי יעזור.

הבעיה העיקרית שאני נתקלתי בה היא שילוב של חוסר ידע, ניסוי וטעייה ובעיקר מחירי חלפים שערורייתיים במוסכי הרשת, אולם אתה לקוח די שבוי.

הגיר חסכוני בדלק, ואני מאוד נהנה מהנהיגה בו.

פורסם
הגיר הרובוטי של פיאט הוא גיר מאוד ותיק שהחליף הרבה שמות בדרך אבל הרעיון נשאר זהה. מערכת גיר מכנית רגילה ואמינה מאוד, תחזוקה זהה לרכב עם גיר רגיל.

החלפת קלאץ בגיר הזה יותר יקרה מרכב ידני ונעשית בממוצע באיזור ה 90-120 אלף קילומטר בתנאים רגילים.

מערכת הרובוט היא מערכת הידראולית מבוסס לחץ שמן, עם שסתומים המבקרים על מעברי השמן, אורך החיים שלהם די ארוך, תקלות אינן שכיחות בשסתומים ברכבים צעירים אך עם השנים יש התעייפות גם בשסתומים וגם בצינורות.

המערכת השלישית היא אלקטרונית עם חיישנים למצב הגיר, מצב הקלאץ, ועוד ועוד, תקלות בחיישנים נדירות אך קיימות, אך מאוד קשות לזיהוי ותיקון.

עד כאן לתאוריה, הלכה למעשה, עד שאין תקלה אתה לא יודע מה עומד מולך, הידע במוסכים במערכת הזו לא קיים ובמוסכי הרשת עובדים בעיקר על ניסוי וטעייה, כלומר, ננסה להחליף אולי יעזור.

הבעיה העיקרית שאני נתקלתי בה היא שילוב של חוסר ידע, ניסוי וטעייה ובעיקר מחירי חלפים שערורייתיים במוסכי הרשת, אולם אתה לקוח די שבוי.

הגיר חסכוני בדלק, ואני מאוד נהנה מהנהיגה בו.

תודה רבה על התשובה המפורטת, לאבא שלי הייתה אלפא 159 סלספיד (רובוטית) והוא החליף קלאץ' פעמיים בארבע שנים, מסיבה זו הוא מתנגד שנרכוש את הרכב (למרות שהוא מאוד מצא חן בעייני).

האם באמת כדאי לוותר על הרכישה כדי "לא להכניס ראש למיטה חולה" או שלא מדובר בחיסרון משמעותי?

פורסם

זה עתה רכשתי 500 רובוטית עבור אשתי שחלמה על רכב כזה מזה זמן.

אני לא משתגע אחרי פעולת הגיר אבל באמת שהשד לא נורא כל כך ובעניין הזה כדאי לעשות נסיעת מבחן ארוכה או אפילו לשכור 500 ליום (למשל מחברת בלו סקאיי).

אשר לאמינות, סה"כ ומניסיונם של אחרים בארץ ובחו"ל מדובר בגיר שמגלה סה"כ אמינות טובה ויחסית לקטסטרופות האחרות שהתגלו בשנים האחרונות אפשר לומר עליו שהוא ממש בסדר.

קח בחשבון שאם רוב הנסועה שלך תהיה בזחילה בפקקים או בתנועה עירונית צפופה של עצור-סע, הבלאי של המצמד יהיה גבוה יותר, זה בדיוק ככה ואפילו גרוע יותר (אצל נהגים שהם לא ממש בעלי חוש)

בגיר ידני שכל כך חביב עלינו (ועלי).

בחיים אין מושלם, רוצה גיר אוטומטי אמין ורכב בנאלי ומשעמם, קח יונדאי או פיקנטו, רוצה משהו יותר מעניין, חסכוני שיעלה לך חיוך, קח נסיעת מבחן על ה-500.

בעלים גאה :inlove: של פיאט 124 ספיידר 1800.

פורסם

הסלספיד הוא הגור הקודם של ה mta הנוכחי, שמגלה אמינות כללית טובה, האם בנהיגה השד כזה נורא, ממש לא!, אחרי חצי יום נסיעה כתה לא מרגיש שום דבר חריג. לגבי תחזוקה, רצוי שתדע למה אתה נכנס, השד לא כזה נורא גם מבחינת תחזוקה אם כי מהפן הזה יש פתרונות טובים יותר אבל לא במדד הפאו.

• תוכן חדש...