ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,598 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 542 צפיות
שלום,אני נהג בן 23 מעוניין לקנות רכב חדש מהחברה,הרכב ישמש אותי בלבד לנסיעות יומיות של 50 ק"מ + - (פקקי איילון מככבים אצלי ) , התקציב במקסימום שאני מסוגל לעמוד בו הוא 85 אלף. חשוב לי תצרוכת דלק טובה,אבזור מכובד,חווית נסיעה מהנה,עדיפות לאוטומט ושיהיה בעל ביצועים טובים בסך הכל. עד כה אספתי כה אופציות: קיה פיקנטו סיאט איביזה החדשה שתגיע בעוד חודש ורנו קליאו אשמח להמלצות על אחד הרכבים האלו או על רכבים דומים אחרים בהתאם לדרישות. נ.ב צמפיון מוטורס ? DSG ? הרבה מתריעים אפשר לדעת למה ? תודה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת גל קליין, -
-
-
- אחראי פורום
- 21 תגובות
- 8.9 אלף צפיות
אהלן ,קודם כל אני חדש פה אז אם אני עושה משהו לא נכון תגידו חחחחח השאלה שלי היא כזאת איך הסובארו B4 2007 הספיישל אדישן עם ה165 כס מנוע 2 מבחינת דלק תחזוקה כוח הנאה החזקת כביש וכו.. תודה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת gt3rs, -
-
- 10 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
האם מישהו יודע אם יש הבדלים בין : ford mondeo titanium 240hp - שנת 2011 ford mondeo titanium 240hp - שנת 2012 האם יש שיפורים שהאוטו עבר בין המודלים? תודה רבה לעוזרים!
הודעה אחרונה מאת נירביץ, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 12 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלום, בעקבות המלצות הפורום מלפני כ- 5 שנים, אני נוהג היום באלפא 147 (מזה 5 שנים) ואפשר לומר שמאוד נהנה פרט לעובדה שבדיעבד הייתי צריך להתעקש למצוא את הגרסה החזקה יותר. אז כפי שניתן להבין, אני לא מתרגש מתדמית של תחזוקה בעייתית. היום אני מחפש להחליף וחשבתי על BMW 320 בסביבות השנים 2005-2007 E39 או E90. הצרכים הם נהיגה יומיומית של כמה עשרות ק"מ. למרות שמדובר ברכב שני, אני מעדיף רכב לפחות בגודל הזה וכמה שיותר כוח. מעוניין לקבל רעיונות נוספים וחוות דעת כללית על הדגם הספציפי. תודה רבה
הודעה אחרונה מאת rafi532, -
-
- 1 תגובות
- 471 צפיות
אז עשיתי לרכב אופל 2003 1.4 בדיקה מה אתם אומרים ? לקנות את הרכב ?
הודעה אחרונה מאת לאון, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 813 צפיות
היי, מתייעץ בשביל חבר - הגעתי לשלב שאני לא יודע מה להמליץ וזקוק לעזרתכם. הנהג הוא צלם עם המון ציוד שאוהב לטייל הרבה, ולכן מחפש רכב גדול עם מקום הן לאנשים והן למטען - רצוי סטיישן, או רכב אחר עם קיבולת גדולה. סופר-מיני או התת-משפחתיות השונות לא באות בחשבון בכלל, וגם משפחתיות ממוצעות קטנות לו לטענתו (מאזדה 3 למשל). התקציב הוא עד 50 אש"ח. הדרישות הן: גדול, כאמור מודרני - פחות קריטי השנתון, יותר קריטי האבזור ואיכות החומרים במצב טוב (רכב שאפשר לקנות בקילומטראז', יד ושנתון סבירים) אמין לא חלש מידי (כזה שאפשר לנהוג בו בנוחות, גם כשהוא עמוס, בכבישי חיפה והצפון) רצוי נוח לנסיעות ארוכות כמה דוגמאות שבחנו: יונדאי i30 CW - אזור 2010-11, הוא …
הודעה אחרונה מאת Mr. MAG, -
-
- 1 תגובות
- 579 צפיות
היי מעוניין לרכוש מאזדה 3 שנות 2008-9 גרסת 5 דלתות 1600 סה"כ לפי מה שידוע לי רכב דיי אמין עם תצרוכת דלק יחסית גבוה (העבודה משלמת אז זה לא שיקול) איך הטיפולים חלפים שלו נוחות נסיעה וכו ? במידה ויש לכם משהו מעניין אחר בתקציב ה 40 אשמח לשמוע . חשוב לי אמינות אוטומט ונוחות נסיעה סבירה קמ שנתי 12-15 צפוי , מתכנן להחזיק את הרכב כ 2-3 שנים
הודעה אחרונה מאת לאון, -
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 732 צפיות
נתקלתי ברכב שבכותרת במחיר של 70K (מחירון 80K וקצת), יד ראשונה מבחור שלהערכתי (מזהה את הטיפוס ומקווה שאני לא טועה, מאלו שמכניסים למוסך מורשה ומשלמים מה שצריך כדי שיהיה כמו שצריך) דאג לתחזק אותה טוב, לאחר שנסגרתי על פורד מונדאו טיטניום. קראתי וראיתי שהיו הרבה ביקורות רעות על אמינות הוולבו, אך בשנת 2007 הייתה מתיחת פנים ואמרו שהבעיות הסתדרו. אשמח לקבל מידע עדכני על האמינות, טיפולים ואחזקה ואם במקרה למישהו יש השוואה בינה לבין המונדאו טיטניום. תודה.
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום לכולם, אני מעוניין לקנות ג'יפון להורים שלי. צריכת דלק- לא הכי חשוב בעולם (הם עושים בערך 4500 ק"מ בשנה), אבל גם לא צריכת דלק של מנוע V8 של קורבט. מבחינת גודל אני מעוניין משהו בסגנון של קפצ'ור או ג'וק, אבל למיטב ידיעתי כל הרכבים בקטגוריה הזו די מחורבנים. מי לדעתכם הרכב הכי טוב בקטגוריה? פיאט 500X? אפשר גם לחרוג לכיוון של מותגי יוקרה, כמו אודי Q3 או במוו X1 החדש (מישהו יודע מתי יגיע לארץ?), לא מעוניין ברכב גדול יותר כמו CX5, ספורטאז', Q5, NX, X3 ודומיהם. עוד דרישות- אוטומט בלבד, עדיפות לרכב עם מערכות בטיחות אקטיביות (היום יש להם מאזדה 2 החדשה שתשמש כרכב שני שלהם, והם ממש אהבו את כל הבקרות האקטיביות שיש בגרסה המאובזרת). תקציב עד 250K. תודה רבה ומו…
הודעה אחרונה מאת אייל מסובארו, -
-
-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 898 צפיות
שלום, אני מעוניין להתחדש ברכב מיני. אין לי בעיה לא עם ידני ולא עם אוטומטת, עדיפות אישית כנראה יותר לכיוון הידני. מעוניין בשנתון חדש, 2013 בערך, עם קילומטרז נמוך. תקציב - 45K זה מה שחשבתי שמתאים לכך, במקרה של "מציאה" אני יכל לגרד עוד 5-10 אלף. באופן אישי אני צעיר בן 23, ביום יום הנסיעות יהיו בעיקר עירוניות, אך לא פעם אני נהנה גם לצאת לטייל בארץ עם הרכב. מצרפתיות תמיד אמרו לי שכדי להתרחק, ששברולט עכשיו מיוצרת בטורקיה והאיכויות של הרכב לא טובות וגם נאמר לי שסוזוקי אלטו מרעישה כמו טרקטור ובגדול המלצות חמות קיבלתי רק על פיקנטו. אשמח לעזרתכם בנושא.
הודעה אחרונה מאת Eitan Katz, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 833 צפיות
שלום, אני רוצה לקנות רכב שיהיה חזק ואמין אני לא מחפש עכשיו שתביאו לי מאזדה mx5 שבורה שנת 74 הציפיות שלי מהרכב שייסע טוב, שיהיה אמין ולא יראה כמעט מוסך, ושיהיה כמה חסכוני שאפשר (פשוט שלא יהיה רכב שעושה 1 ל7 ) פלוס מינוס מחפש רכב עם 130-140 כ"ס, חריג יתקבל תקציב של 20k, חריג יתקבל בהחלט אם הוא מתאים חסכון דלק בערך 1:11 ומעלה מעדיף רכב שיהיה סופר מיני ולא משפחתי, ושיהיה שנה נורמלית יחסית, לא רוצה רכב שנת 89 עם מנוע 3.0 .. כל ייעוץ יתקבל בברכה, תודה עריכה זה רכב ראשון, לאחר 3+ שנות נהיגה כל מאזדות של המשפחה. מבין ברכבים ויודע לטפל טוב ברכב. (אני הייתי בדרך כלל זה שמטפל במאזדות שהיו)
הודעה אחרונה מאת Dvir11, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 515 צפיות
http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?354586-%D7%9B%D7%9C-%D7%94%D7%A9%D7%A8%D7%A9%D7%95%D7%A8%D7%99%D7%9D-%D7%A4%D7%94-%D7%A2%D7%95%D7%A1%D7%A7%D7%99%D7%9D-%D7%91%D7%99%D7%A2%D7%95%D7%A5-%D7%A7%D7%A0%D7%99%D7%99%D7%AA-%D7%A8%D7%9B%D7%91-%D7%90%D7%99%D7%9F-%D7%A6%D7%95%D7%A8%D7%9A-%D7%9C%D7%A6%D7%99%D7%99%D7%9F-%D7%96%D7%90%D7%AA-%D7%91%D7%9B%D7%95%D7%AA%D7%A8%D7%AA-%D7%9B%D7%AA%D7%91%D7%95-%D7%9B%D7%95%D7%AA%D7%A8%D7%AA-%D7%A2%D7%A0%D7%99%D7%99%D7%A0%D7%99%D7%AA
הודעה אחרונה מאת Mike808, -
-
- 4 תגובות
- 687 צפיות
אהלן! חשבתי על 3 רכבי סופר מיני אוטומט שאני ממש מתלבט ביניהם ואשמח להמלצות ההתלבטות בין: קיה פיקנטו פורד פיאסטה פיאט איבו התקציב הוא עד 45 אלף גמיש אבל לא בהגזמה, שנתון 2010+ אני סטודנט כך שעלויות החזקת הרכב חשובות לי הן מבחינת טיפולים, חלפים, דלק, ביטוח. בנוסף חשובה אמינות הרכב והגיר בפרט. צפיפות לא חשובה לי מאחר ואני נוהג יחיד ברכב. תודה על העזרה!
הודעה אחרונה מאת Amit Hershko, -
יפנית, ידנית עד 50K 1 2
מאת Idan_PL-
- אחראי פורום
- 16 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום, מחפש לרכוש רכב, הומלץ על יפניות. חשוב לי שיהיה ידני, חסכוני, טיפולים לא יקרים, נראות צעירה ופחות מ10 שנים על הכביש.
הודעה אחרונה מאת Amit Hershko, -
-
- 0 תגובות
- 472 צפיות
חבר מתכנן לקנות אופל קורסה ישנה בסכום של 5k. מדובר על רכב שישמש אותו כשנה ולכן אין כדאיות כלכלית לקחת לבדיקה, כמובן שיבוצעו כל הבדיקות האפשריות שניתן לבצע(טחינה, חום מנוע תקין, גיר וקלאץ שיבדקו במהלך נסיעה, בלמים ועוד)... שאלתי היא האם בדיקת 4 גזים יכולה לתת מדד כלשהו לתקינות מנוע ומערכת הדלק?
הודעה אחרונה מאת ariq13, -
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 542 צפיות
גג 30 אלף, הרכב ישמש חבר לשנתיים, בעיקר נסיעות בין עירוניות, עדיף לא משהו שיורד יותר מדי בערך שלו. עדיפות לידני. תודה מראש
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 957 צפיות
אהלן, הרכב מיועד לי (סטודנט) ולאחי (חייל, חמשושים), לנסיעות עירוניות בעיקר (אני מעריך משהו כמו 75-80% מהזמן) והשאר יהיה בינעירוני. הנסיעות הארוכות (אם וכשיהיו) כנראה שיהיו עם הרכב מהעבודה של ההורים. עדיפות לאוטומט, חסכוני (כרגע יש לי לאנטיס 99 שלוגמת ולוגמת אבל בובה של רכב. מישהו רוצה לקנות? עשתה 160K בסה"כ), רכב צעיר, מאובזר (ראבק למה יש רכבים בסוף 2015 בלי חיבור AUX?!) יחסית, אחי גבוה מהממוצע הוא 1.86 בערך אז שלא ירגיש בקופסת סרדינים. עדיף חדש מהחברה, ההורים עוזרים לנו וכתוצאה מכך יותר נוח לקחת רכב מהיבואן עם מימון וכו'. יש לנו "חבר" אם זה עוזר. שכחתי משהו? אני די ותיק פה (7 שנים) אבל בתור קורא שקט, נהנה מהפורום וההמלצות והנה הגיעה שעתי להיעזר בכם. תודה ר…
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
- 9 תגובות
- 949 צפיות
היי, שואל עבור חבר - הציעו לו פוקוס 1.6 2008 עם 160,000 ק"מ ב 20,000 שקל. רציתי לדעת האם לדגם הזה יש מחלות ילדות מוכרות, האם הוא מומלץ למשפחה עם תקציב מוגבל. תודה
הודעה אחרונה מאת vadim6385, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 16 תגובות
- 7.5 אלף צפיות
שלום לכולם אנחנו זוג וילד בדרך ..התקציב הקיים הוא עד 35 אלף ..חשוב שיהיה אוטו אמין וק"מ נמוך וכמובן אוטומט חיסכוני עד כמה שאפשר כי אני נוסע 20 אלף בשנה . האם טויוטה רובוטית 2008 בעלת ק"מ נמוך הוא רכב אמין בישבילי כי כולם אומרים תתרחק מרובוטי ? רכב זב כדאי לקנייה? אפשר לסמוך על הקלאץ הזה?
הודעה אחרונה מאת ace2000, -
-
תוצאות בדיקה סייריון 1 2
מאת Palsar-
- אחראי פורום
- 21 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
המיעכת אגן שמן הוא אמר לי בבדיקה שה לא רציני בכלל כנראה מאבן, הוא גם שהגיר טוב,והמנוע טוב יחסית ל160 אלף ק"מ,והנזילות שמן הוא אמר לי שזה יותר הזעת שמן מה זה אומר? דיהטסו סיירון 2006, 160 אלף ק"מ
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 676 צפיות
שלום, האם מישהו התנסה עם רכב ליסינג חדש מסוג אופל אסטרה ברלינה 1.4 טורבו? לפני 3 שנים היה לי לכמה שבועות את האסטרה טורבו 1.4. רוב הזמן היתה הרגשה ברכב שחסר כח: הטורבו נכנס לעבודה ב2000 סל"ד ורוב התנהלות הרכב עד 1800. האם יש איזה שיפור מבחינת החלפת הילוכים ? איך הרכב מבחינת רעשי כביש? רוח?
הודעה אחרונה מאת Mike808, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 764 צפיות
היי, אני מחפש קיה סיד סטיישן משנת 2013 וכמעט ולא מוצא גם לא בחברות הליסינג. מה הסיבה שאין לה שוק יד שניה?
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- 4 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
היי , מחפש רכב שני לבית . לנסיעות עירוניות בלבד בחיפה וסביבתה . אוטומטית , חשוב : בטיחות (ילדים לגנים) , חסכונית ואמינה . אני מכיר את ההבדלים בין נפחי המנוע , השאלה מה תתן את התמורה הגבוהה ביחס לדרישות ולתקציב. תודה
הודעה אחרונה מאת Tzvika-Pick, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 13 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
היי מקרה המימון שלי שאני צריך הוא מקרה קצת חריג ולא מצאתי דומה בשירשורים אחרים, אז ככה: לי חסרים 50 אלף ש"ח כדי לקנות רכב חדש מסוכנות. יש לי פוליסת חיסכון שתשתחרר לי לחשבון בנק בסביבות סוף חודש אוקטובר אבל אני צריך את הכסף עכשיו כי יש מבצע בסוכנות של אלפי שקלים שנגמר ב 9 לחודש ואני לא רוצה לפספס אותו. בפוליסת החיסכון יש יותר מ 50 אלף ש"ח כך שבסוף החודש אני אוכל להחזיר כל חוב, כל הלוואה. בעצם מה שאני צריך כאן זה הלוואת גישור, במיידי, של 50 אלף ש"ח, שאותה אני יכול אוכל לפרוע\להחזיר למלווה בסוף החודש ברגע פוליסת החיסכון תישתחרר לי לחשבון בנק. זה שונה כי לא מדובר כאן על הלוואה עם החזרים חודשיים לזמן ארוך, אלא על משהו עכשיו שאני אחזיר בסוף החודש. …
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 834 צפיות
היי, מחפש רכב שיעמוד בדרישות הבאות- תקציב עד 40,000 כמה שיותר חסכוני בדלק עדיפות לאוטומט אין משמעות לעיצוב ומראה חיצוני אמין תחזוק זול לאיזה כיוון ללכת? אשמח לעזרה!
הודעה אחרונה מאת מיטל מאלדן, -
-
בשמונה שנים האחרונות הייתי עם רכב ליסינג והחזרתי את הרכב לחברה. ב30 ליולי בהמלצתו של אחי עקב מקורבים להנהלה הבכירה של חברת צי הרכב הופניתי למנהל מכירות וסחר של החברה שהפנה אותי לטיפול אישי על ידי נציג שלו באזור מגוריי. בקיצור ולעניין. הוסבר לנו כי יש רכב פולסקווגן ג'טה 2013 שהיה בבעלות פרטית יד ראשונה עם קילומטראז 100,000 ואם אנחנו רוצים את האוטו שנקי מתאונות נשלם מקדמה 2000 שח ויביאו אותו לסניף נראה ואם טוב נתקדם לרכישה. התקציב שדיברנו עליו היה כ50,000 בהתחלה והחלטנו להשתדרג בשנה וללכת על הרכב הזה גם לטובת חסכון בדלק ופחות צרות שבגללן נבלה במוסכים. למחרת הרכב לא הגיע, הרמתי טלפון ונאמר לי ששכחו להעמיס את הרכב ויקח עוד יום. למחרת הגיע והגענו לסניף בצהרים לר…
הודעה אחרונה מאת itamarg, -
הרכב יוחזר לאוויס לאחר 30 חודשים. המחיר 1440 שח לחודש
הודעה אחרונה מאת shayke74, -
-
- אחראי פורום
- 23 תגובות
- 10 אלף צפיות
מצאתי רכב במצב ממש טוב אצל סוחר עם יד ראשונה וספר טיפולים מלא ממוסך מורשה למה עדיין כדאי לא לקנות ? למה כולם פה מפחדים מסוחרים? ואני לא מדבר על סוחר פיראטי שמוכר את המכונית של האח מארצות הברית מדובר פה בסוחר מורשה למה עדיין לא לקנות? אפילו אחרי בדיקה ?
הודעה אחרונה מאת SlowRide, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 491 צפיות
יום שישי הזה אני הולך לבדוק רכב מיצובישי לנסר 1.5 2011 עם 73000 קילומטראז' בשנתון כזה ובקילומטראז',כזה מה עליי לבדוק שאכן טופל והוחלף ברכב מאז???? מצברים,טיימינג,גיר,צמיגים,ועוד.....
-
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום, מעונין בפיקנטו אוט חדשה. בהנחה שהרכב משמש לנסיעות קצרות בית-עבודה ולהסעה של ילדים לביס ,חוגים. ולא צפויות נסיעות לירושלים\חרמון. האם יש טעם לשלם עוד 10K בשביל גירסת ה1.25 המאובזרת? האם ידוע על בעיות מיוחדות בגירסת ה1.0? איתי