Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3909 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

היי

מקרה המימון שלי שאני צריך הוא מקרה קצת חריג ולא מצאתי דומה בשירשורים אחרים, אז ככה:

לי חסרים 50 אלף ש"ח כדי לקנות רכב חדש מסוכנות.

יש לי פוליסת חיסכון שתשתחרר לי לחשבון בנק בסביבות סוף חודש אוקטובר אבל אני צריך את הכסף עכשיו כי יש מבצע בסוכנות של אלפי שקלים שנגמר ב 9 לחודש ואני לא רוצה לפספס אותו.

בפוליסת החיסכון יש יותר מ 50 אלף ש"ח כך שבסוף החודש אני אוכל להחזיר כל חוב, כל הלוואה.

בעצם מה שאני צריך כאן זה הלוואת גישור, במיידי, של 50 אלף ש"ח, שאותה אני יכול אוכל לפרוע\להחזיר למלווה בסוף החודש ברגע פוליסת החיסכון תישתחרר לי לחשבון בנק.

זה שונה כי לא מדובר כאן על הלוואה עם החזרים חודשיים לזמן ארוך, אלא על משהו עכשיו שאני אחזיר בסוף החודש.

איפה כדאי לי לקבל מימון כזה ? בבנק ? דרך חברה כמו אקסלנס על חשבון קרן ההשתלמות שלי ? דרך חברת "מימון ישיר" או דומה ?

עריכה אחרונה על ידי omriBar
פורסם

אין לך ברירה, עליך לבצע מחקר קטן. אם יש לך בטוחות מתאימות הריבית תהיה שולית לגמרי, אבל ההפרשים יכולים להיות ב"דמים" שייגבו ממך, כלומר כל מיני תשלומים תמורת יצירת ההלואה ופרעונה אחרי שהחסכון ישתחרר.

שים לב לשני דברים:

1. תתכן השהיה בפדיון אותה פוליסת חסכון, הבא זאת בחשבון בעת תכנון ההלואה.

2. יהיה עליך להעמיד בטוחות מספקות לבנק (או כל גוף אחר שממנו תקח הלואה). אם אין לך בטוחות מספקות הסיכון המוגבר יתבטא בסירוב לתת לך הלואה, או בהסכמה לתת לך הלואה בתנאים מאוד לא נוחים, בסגנון של "הלואה מיידית" שהבנקים וחברות כרטיסי האשראי כל כך אוהבים לתת ברבית קצוצה.

כמובן שעומדת לפניך האפשרות לקחת הלואה "רגילה" לרכב באמצעות סוכנות הרכב, מהבק או מכל גוף מלווה אחר, ולפרוע אותה, כולה או חלקה, כאשר כספי החסכון יעמדו לרשותך. עם זאת, בעת לקיחת ההלואה שים לב לעמלות הפרעון המוקדם שבד"כ יהיו צנועות, אבל לא כדאי להתקל באיזו הפתעה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

קח טופס המלצה מהיבואן למימון שאתה צריך ותפנה איתו לבנק שלך במידה ויש הסדר, או לבנק אחר שיש איתו הסדר (בסוכנות ישמחו לעזור). ריביות ההסדר נעות היום בין פריים ל פריים + 0.7. בהלוואה עד 100 אלף אין עמלת הקמה, ופרעון ההלוואה לפני הזמן יעלה כ 60 ש"ח במידה ואתה מודיע 30 יום מראש.

הלוואה על חשבון הקרן תהיה בריבית יותר נמוכה, אך יקח זמן מיום הדשת הבקשה עד לקבלת הכסף.

באיזה בנק אתה נמצא ובאיזה רכב מדובר? תפנה אלי בפרטי אם תרצה עוד עזרה.

Mazda CX5

Škoda FABIA

פורסם

במקרה של הלוואה כזאת אני לא רואה סיבה שהריבית תסתכם ביותר מכמה מאות ש"ח מכיוון שמדובר בריבית שמתייחסת לפחות מחודש ל 50K.

כמה ריבית נחשבת תנאים טובים במקרה הזה ?

פורסם

ריביות ההסדר של היבואנים נחשבת לריבית נמוכה.

ריבית על חשבון קרן השתלמות תהיה יותר זולה (פריים מינוס חצי) אך תהליך ההעמדה ארוך יותר ולוקח קרוב לשבוע או אפילו יותר..

אם תחליט ללכת על ההסדר של היבוא קח בחשבון שייצטרכו לשעבד את הרכב או בטחון אחר (פקדון למשל) ברשם המשכונות וגם זה יעלה לך כסף - 38 ש"ח עבור כל שנת שיעבוד.

Mazda CX5

Škoda FABIA

פורסם

תפסיקו לבלבל בשכל...לך לבנק שלך.

החסכון שלך אצלהם. הם רואים אותו. הם יתנו לך את הגישור עד לפרעון של החסכון.

רק תוודא איתם שהם לא מאריכים אוטומטית את החסכון, אלא פורעים לחשבון.

הריבית תסתכם בכמה עשרות שקלים בודדים.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם
תפסיקו לבלבל בשכל...לך לבנק שלך.

החסכון שלך אצלהם. הם רואים אותו. הם יתנו לך את הגישור עד לפרעון של החסכון.

רק תוודא איתם שהם לא מאריכים אוטומטית את החסכון, אלא פורעים לחשבון.

הריבית תסתכם בכמה עשרות שקלים בודדים.

הכסף לא נמצא בבנק, זה פוליסת חיסכון , היא נמצאת בחברת ביטוח כמו "דש", "אקסלנס", "הראל" וכ"ו.

בכל מקרה, לבנק אני כבר אגש מחר, השאלה שלי אם יש אלטרנטיבות לבנק.

פורסם

יש אלטרנטיבות לבנק - אבל הבנק "שלך", שמכיר אותך, יתן לך אינדיקציה מצויינת למצבך.

בכל מקרה - יהיה עליך למשכן משהו כבטוחה להלוואה - הרכב עצמו, השקעה שיש לך בבנק או רכוש אחר.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אם הכסף לא בבנק, לפני שאתה מגיע לבנק קח תדפיס של הכסף עם העתק של הוראת המשיכה כשכתוב עליה שהחשבון המוטב לתמורת החסכון הוא חשבון הבנק שלך.

בנוסף - כנס קודם לחשבון שלך באמצעות אתר האינטרנט של הבנק. יש מצב שתהיה לך שם אפשרות לקבל הלוואה בסכום שאתה צריך בכלל בלי לגשת לבנק. אם אין לך את כל הסכום באמצעות האתר אז אל תיקח שם, ולך לסניף שלך.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

לשעבר:

פורסם

דיסקו - בכמה תהיה אותה "הלוואה ברגע" יקרה מהלואה סטנדרטית, בהנחה שמדובר ב-50,000 ש"ח ל-2-3 חודשים? מדבר על המחיר האבסולוטי בהתחשב במנגנון זה שבד"כ כולל עמלות ובעקר רבית גבוהה.

מן הסתם יוכל לקבל הלואה בסגנון דומה גם מחברת כרטיסי האשראי.

פורסם

לא בטוח שהיא תהיה יקרה יותר. לפעמים היא תהיה זולה יותר בגלל שהבנק רוצה לעודד אנשים למינימום ממשק מול פקידים ומקסימום ממשק מול האתר ולכן יציעו באתר הלוואה בריבית זולה יותר.

במקרה שלנו הבחור מדבר על מימון ל 25 ימים. ממחר עד סוף החודש. על סכום של 50,000 שקל.

בוא נניח הלוואה לא זולה של P+5% כלומר 6.5% שנתי.

50,000 כפול 6.5 לחלק ב 100 לחלק ב 365 כפול 25 = 222 שקלים.

כל אחוז בריבית הוא קצת יותר מ 34 שקלים בהלוואה שצריך פות"ש.

לשעבר:

פורסם

מעולם לא בדקתי את הרבית ב"הלואה מיידית" שהבנק מציג לי בכל פעם שאני נכנס לאתר, אבל אני רואה את התנאים המוצעים לי בהלואות מקבילות בכרטיסי האשראי. מגיעות גם ל-P+10 ואולי יותר (כמובן בכרטיסים חוץ בנקאיים. בבנק אני לקוח הרבה יותר טוב). ברור שבהלואה קצרה הרבית משחקת תפקיד קטן, השאלה היא גם מה עלויות ההקמה והפרעון של הלואות כאלה, וצריך להביא בחשבון גם עיכובים בקבלת הכסף מחברת הביטוח (אפילו אם טכניים). אם סה"כ מדובר בהפרש של כמה עשרות ש"ח בהחלט סביר שההתרוצצות לקבלת הלואה בבנק מקזזת את העלות הנמוכה יותר.

פורסם

על הלוואה ללקוח פרטי מתחת ל 100.0 אש"ח אין עמלות הקמה בבנקים על פי הוראות בנק ישראל.

לשעבר:

פורסם

אני מבין שמדובר במבצע חבר בסוזוקי. גם אם המבצע נגמר ב-9/10 אין מניעה שתפתח הזמנה לפני תום המבצע, ואת מלוא הסכום תשלם בסוף החודש לכשישתחרר הכסף. מנסיון התנאים יישמרו לך, ואת הרכב תקבל אחרי שתשלם בסוף החודש. אני מכיר אנשים שהזמינו רכב במסגרת המבצע וביקשו לשלם ולקבל רק בינואר.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

• תוכן חדש...