ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,598 נושאים בפורום הזה
-
- 0 תגובות
- 475 צפיות
שלום לכולם, אחותי כרגע עומדת בפני רכישה של רכב חדש ואני מונתי למצוא את המיועד. אין לה דרישות מיוחדות, הבעייתיות נובעת מכך שלמרות שיש לי רכב, אני אשתמש לפעמים ברכב שלה ולכן מניע נסתר שלי הוא שהרכב יהיה מהנה ככל האפשר. הדרישה היחידה שלה היא לצערי לרכב אוטומאטי. כרגע המתמודדות הן: סיאט איביזה, רנו קליאו, פיג'ו 208 וסקודה פאביה. השאלה שלי היא אם האחרות שוות הפרש של כ20 אלף שקל שיתגלם בהפרש ניכר בהנאה מנהיגה? הסיאט מציעה חבילה מעולה עם מנוע וגיר טובים אבל אני זוכר כל מיני ביקורות שמצביעות על רכב ממש לא מהנה לנהיגה מעבר לכוח שלו. אשמח לשמוע תגובות וחוות דעת מחברי הפורום. נ.ב. מחר אני הולך לבצע נסיעות מבחן על כולן אז אני בעיקר רוצה לקבל קצת רקע.
הודעה אחרונה מאת Menashe123, -
-
- אחראי פורום
- 19 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
היי מחפשים להחליף את הרכב מה שאהבנו בו זה שיושבים גבוה והתנוחה הנוחה שלו אנחנו משפחה גבוהה(הורים 180 פלוס) אז חשוב שנכנס ושהילדים לא יבעטו בנו בגב הרכב זריז סהכ זהו מחפשים להחליף עד 180 אלף אוטומט כמובן, הרכב עושה 20 בשנה תודה
הודעה אחרונה מאת robertf, -
-
- 6 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
היי האם מישהו מכיר\רכש מאיזה מגרש במרכז שנחשב אמין ומומלץ? ואם מבצעים מימון מה טוב. הכיוון הוא פיאט 500 או פיקנטו אבל לא רק. פחות בכיוון של אלבר וחברות השכרת רכב שמוכרות. אשמח להמלצות למגרש באיזור המרכז. תודה וחמישי שמח@
הודעה אחרונה מאת xrover, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 24 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
מדובר על מכונית להוריי, בני 60+. היום נוסעים על מזדה דמיו שנת 2002, שנרכשה מחברת השכרה בשנת 2004. הק"מ של הרכב מגרד את ה 400,000ק"מ. הרכב חייב להיות אוטומטי. הדרישות: 1. אמינות 2. אמינות 3. אמינות. 4. צריכת דלק נמוכה. 5. בגז' - שלא יהיה קטן, הם מטיילים די הרבה. בקיצור דרוש סוס עבודה. הנסיעות בעיקר בין עירוניות. הרכב ישמש הרבה שנים, כנראה מעל 10 שנים, רצוי מינימום תקלות כמו שהיה בדמיו לאורך השנים. אפשרי מליסינג עם 0 ק"מ, אפשרי גם מליסינג\השכרה רכב בן שנה. מכיוון שהרכב ככל הנראה לא יימכר בשנים הקרובות - אין ליד הנוספת והליסינג\השכרה הרבה משמעות. התקציב הוא סביב 100 אלף ש"ח, יש אפשרות מתיחה אבל אם אפשר בפחות - מה טוב. הרכבים שחשבתי ע…
הודעה אחרונה מאת Tzvika-Pick, -
-
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 576 צפיות
שאלתי בפורום על מזדה 323 2001 200K 1. האם בבדיקה ניתן לחזות (באופן מסויים) מה רמת הרכב ואיך יראו השנתיים - שלוש הקרובות? 2. איזה דברים חוץ מהבדיקה אני יכול לבקש מהמוסכניק לבדוק? רשמו לי שצריך לבדוק: מצב מערכת הקירור רדיאטור וצינורות. האם השתמשו בנוזל קירור או במים מתי הוחלפה רצועת טיימינג האם הוחלפו מוחתנים מחזירי שמן ומשאבת מים. האם אני יכול לבדוק עוד דברים? תודה!
הודעה אחרונה מאת amir74, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 7.6 אלף צפיות
הוצע לי לקנות רכב שמוגדר ברישיון כ"סיור ותיור". אני לא יודע מה משמעות העניין. מבחינתי הוא ישמש כרכב רגיל. 1. האם הסחירות של הרכב תיפגע בהמשך בגלל זה? אני יודע שבמחירון מורידים 12% על הדבר הזה. 2. האם אשלם ביטוח בתעריף רגיל? 3. יש משהו מיוחד בתהליך העברת הבעלות / הקנייה שאני צריך לדעת מראש? אשמח לעצתכם תודה דוד
הודעה אחרונה מאת dvdhll, -
-
- 3 תגובות
- 652 צפיות
אהלן קניתי רכב מחברת יד שנייה והובטח לי שיעבירו בדיקה על המצבר של הרכב ויחליפו אותו.המצבר הנוכחי מ 2011 ולא הוחלף מאז.בטופס בדיקה יצא "מצבר ישן(מעל תקופת האחריות) מקורי חלש". לכן הובטח לי שיוחלף. ברגע שאני מגיע לרכב איך אוכל לדעת בוודאות שהוא הוחלף ואיזה קומבינות יכולים לעשות לי????????
הודעה אחרונה מאת Rami Abramov, -
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 828 צפיות
תוצאות הבדיקה הן תקינות אבל, מישהו יכול להסביר לי מה צריך להחליף לבלוק מנוע? האם זה טיפוליים שגרתיים ? האם יש חשש לנזק עתידי למנוע? https://drive.google.com/file/d/0B_DR_wb3tHQnZzlaTEZrdHhvQ2s/view?usp=sharing תודה רבה לעוזרים!
הודעה אחרונה מאת Rond, -
-
- 0 תגובות
- 443 צפיות
האם כדאי להזמין אוטו חדש בימים הקרובים ? אני מתעתד להחזיק את האוטו כמה שנים טובות ומצד שני סוף השנה מתקרב . בכמה אחוזים פחות ממחיר הרכב כדאי לי לקנות את הרכב ?
הודעה אחרונה מאת איילצבי, -
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 771 צפיות
היתה השכרה עד לפני חצי שנה . דורשים עליה 34 יש להחליף 4צמיגים ובולמים אחוריים טסטס חודש 4
הודעה אחרונה מאת tgb, -
-
- 8 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
למי שהחזיק או מחזיק את הרכב זמן רב- האם יש בעיות כלשהן עם הטורבו? נתקלתם בבעיה כלשהי עם הרכב? מה צריכת הדלק של הרכב? תודה
הודעה אחרונה מאת lcx, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 13 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום רב! חבר טוב שאל אותי איזה רכב מומלץ בסביבות 50K (עם גמישות קלה בתקציב) הדרישות הן שיהיה מרווח, נוח, אוטומט, בטיחותי וחסכוני בדלק (נוסע סביב 35K בשנה). אם אפשר 7 מקומות - עדיף. הוא פחות מעוניין לבצע הסבה לגז. על מה אתם ממליצים?.
הודעה אחרונה מאת vladclar, -
-
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 536 צפיות
ערב טוב, נתתחיל בדרישות שלי שזה רכב שיעשה סביב ה20,000ק"מ בשנה (אולי פחות), ובתקווה שיחזיק מעמד בין שנתיים לשלוש. עכשיו האופציות שמצאתי אחרי חיפושים ובדיקות רבות זה הוא יונדאי גטס 2008 אוטמטי עם 90000 ק"מ ידני במצב טוב אחרי שהחליפו לו בחצי שנה האחרונה רצועת טימינג מצבר וזוג צמיגים. אופציה ב זה פיאט פונטו ספייס 80 כ''ס spice Dynamic 16v שנת 2006 עם 130000 ק"מ. החליפו מצבר לפני שנה וקצת וצמיגים חדשים (אולי גם עשו טיימינג לפני שנה וקצת אבל לא ראיתי קבלות אז נתעלם מזה). עכשיו התלבטות זה באיזה רכב לבחור - ואחרי חישוב של התצרוכת דלק יוצא שהגטס תעלה לנו בכל שנה 3000 ש"ח יותר מהפיאט. אגב שני הרכבים עם טסט לבערך שנה ועוד משהו אתם חושבים שיש טעם לקחת …
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 12 תגובות
- 885 צפיות
מדובר ברכב שמור ומטופל, בלי תאונות. האם לדעתכם הוא יראה הרבה מוסך? תודה!
הודעה אחרונה מאת Michael_N, -
-
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום לכם חברים, אני בהליך רכישה של פי'ג'ו 208 החדשה- 1.2 טורבו, 110 כ"ס ו 6 הלוכים. קראתי עליה בתבות שונות ודווקא היו המלצת טובות אשמח לשמו את דעתכם. תודה
הודעה אחרונה מאת crtvslcd, -
-
- 5 תגובות
- 828 צפיות
שלום אני כרגע בעיצומם של ימים שאני מחפש רכב חדש אחרי שהייתי סגור על ניסאן מיקרה כי הרכב נותן תמורה הולמת למחיר התחלתי לחשוב גם על הדאציה סטפוויי שהוא רכב דיי זול יחסית האם אני עושה טעות שאני מתחיל להסתכל לכיוון הדאציה ? מצאתי כמה יתרונות אצלו , הרכב גבוה , התא מטען יחסית גדול והמרחק בין גלגלים 260 ס"מ כמו בסוזוקי קרוסאובר בכלל המימדים שלו דומים לסוזוקי קרוסאובר חוץ מהאורך הכללי , הסוזוקי ארוכה יותר אשמח לדעת כמה דברים ואם התשובה כן אני אתקדם ואעשה נסיעת מבחן 1. איך הרכב הזה בעליות? למי שעשה נסיעת מבחן או רכש אחת 2. האם הרכב חסכוני? אני האמת אסתפק ב1:12 .שמעתי שהוא חסכוני ואחד המבחנים הצביע על ממוצע 1:16 3. האם המנוע יחסית לנפח 900 מרגיש ח…
הודעה אחרונה מאת yoav911gt2, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 13 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אהלן, אחרי קרוב לעשרים שנה אמא שלי החליטה סוף סוף לזנוח את הליסינג מהעבודה (היום היא נוהגת במזדה 3) ומחפשת לקנות רכב שישמש אותה בעיקר לנסיעות יום יומיות לעבודה (כ-15 ק"מ לכיוון). כבר אין ילדים בבית אז הסברתי שהיא לא באמת צריכה אוטו בגודל של המזדה. אני חושב שאולי סופרמיני +/- זה הגודל הרצוי. הדרישות הראשונה היא מכונית בטוחה ככל האפשר. הדרישה השנייה היא אמינות והימנעות מביקורים במוסך (ועל כן אנחנו מכוונים למכונית בת שנה עד שלוש(?)) והדרישה השלישית היא מכונית ידידוית לסביבה כשנשקלת גם האפשרות להיברידית. תודה רבה!
הודעה אחרונה מאת erezarmo, -
-
- 3 תגובות
- 692 צפיות
ברור לי שזה קצת דבר והיפוכו (מיני משפחתי), אבל בכל זאת, ראיתי שהi10, למשל, מאד מרווחת (הבנתי שהיא כמו הגטס של פעם) ביחס לi10 של שנה שעברה. משהו יותר קטן מזה נראה לי שלא יחזיק 3 ילדים (קטנים, יש לציין) מאחור. מדובר על כיסא תינוק ועוד 2 בוסטרים. מעבר לi10, יש למישהו תובנות נוספות? נסיעה של כ40-50 ק"מ ביום (אזור השרון לפתח תקווה הלוך חזור), ללא סופי שבוע (יש ליסינג...). מה דעתכם? תודה.
הודעה אחרונה מאת yuvalkesi, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 40 תגובות
- 4.8 אלף צפיות
שלום לכולם ותודה מראש.. רוצה לקנות רכב חסכוני בדלק לנסיעה של כמה דקות בבוקר ובצהריים (לפזר ולאסוף את הבנות שלי מהמסגרות בימים הקרים) חשוב לי שיהיה אוטומט שיהיה אמין ורכב שידוע שלא מצריך הרבה מוסך.. קראתי כמה כתבות אבל רציתי חוות דעת של אנשים שיש להם או התנסו ברכבים כאלה.. אני לא מבינה גדולה אבל קראתי שמשפחתיות אירופאיות יהיו מסובכות ויקרות יותר לאחזקה ולתיקון. אז חיפשתי : דייהטסו אפלאוז/סוזוקי בלנו/סובארו אימפרזה... באמת תודה לכול מי שיענה.
הודעה אחרונה מאת itamarg, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 29 תגובות
- 4.2 אלף צפיות
היי חברים. אני קונה רכב מסוג פולקסווגן פולו עכשיו השאלה הגדולה שלי קודם כל האם כדאי לחכות לשנה הבאה (2016). קיבלתי הצעה די טובה בעקבות היריד של צ'מפיונס 6 אלף שקל פחות, דגם מפואר יותר טיפול ראשון בקיצור פרגנו קצת. האם כדאי לי לחכות כבר ל2016 בשביל לקנות רכב חדש שלא יחליף שנתון אחרי חודשיים? או שמא עדיף לנצל את ההזדמנויות של היריד של צ'מפיונס עם כל ההטבות ולקנות עכשיו? אם מישהו יודע אשמח גם לפירוט מדויק בהבדלי הגירסאות של הפולו tsi 1200 ברמת האבזור וכאלה. רב תודות לכם.
הודעה אחרונה מאת razi_pazi, -
-
- 2 תגובות
- 4.7 אלף צפיות
היי. במסגרת שדרוג הרכב המשפחתי (רכב ראשי ויחיד) למשפחה עם ילד (בינתיים אחד אולי יהיה גידול), עלו האופציות הבאות: 1. מיצובישי אאוטלנדר אינטנס 5 מקומות 2. יונדאי טוסון פרימיום מנוע 2.0 הרכב יסע כ 12-15 אלף קמ בשנה, כאשר הרוב בעיר. מה שאנחנו מחפשים זה: 1. אמינות + נוחות נסיעה 2. צריכת דלק - נראה לי שפה האאוטלנדר יחסית יותר חסכוני 3. מרחב פנימי במיוחד ליושבים מאחור 4. תא מטען 5. ביצועים עד כמה שאפשר אנחנו מחפשים בעיקר בקטגורית הגיפונים העירוניים כאשר התקציב מוגבל בכ 160 אלף שח. איך המכוניות הנל? איזו מהם עדיפה? תודה
הודעה אחרונה מאת Amit Hershko, -
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 696 צפיות
שלום לכולם, אשמח לקבל חוות דעת על 3 המכוניות (החל משנתון 2008, אוטומטיות): קיה ריו פיאט פונטו גרנדה יודנאי אקסנט ממה שהבנתי, פיאט פונטו גרנדה אמנם הכי חסכונית מבין ה-3 אבל היא חלשה ולא ככ נוחה מבחינת הגיר? אשמח לעזרה, תודה.
הודעה אחרונה מאת lze22, -
-
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 949 צפיות
שלום לכולם האם סדרה 3 מגיעה בשני הספקים כמו בסדרה 1? 136 כ"ס ו 156.. מחלות ידועות של הדגם? מוסך מומלץ לבדיקת הרכב? פרטים נוספים יתקבלו בברכה תודה
הודעה אחרונה מאת מיניקיפוד, -
- 2 תגובות
- 639 צפיות
אהלן, אני במהלך חיפושי מכוניות בשבוע האחרון בתקציב של 50-60 אלף, בעיקר לנסיעות בתוך העיר ולגיחות בצפון פעם ב. את האוטו אני מתכנן להחזיק רק שנתיים כי אטוס ללמוד בחו"ל. לכן המליצו לי לקנות משומש במקום חדש בגלל הירידה החדה בערך. מנגד המליצו לי לנצל את המבצעים שיש עכשיו על מכוניות ולרכוש מיני חדשה כמו קיה פיקנטו (67 אלף במבצע), או סקודה סיטיגו (60000). מה שחשוב לי - צריכת דלק חסכונית, אוטו נוח וקל לנהיגה, ושלא יעשה בעיות. ביצועים לא חשובים לי במיוחד. מכונית אחת שבדקתי קרצה לי במיוחד - פיג'ו 208 שנת 2014, שעברה תאונה ללא נזק לשילדה, רק הוחלפה דלת ופגוש. המוכר מבקש 61000, שזה נראה לי כמו מציאה לאוטו במצב הזה (הכול טופל ותוקון במוסך המרכזי של פיג'ו). השאלה היא האם …
הודעה אחרונה מאת Tzvika-Pick, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 23 תגובות
- 4.3 אלף צפיות
שלום לכולם. עד עכשיו השתמשתי בספייסואגן והוספתי לו חגורה שלישית בספסל האחורי כדי לדחוס שם שלושה קטנטנים. אבל הרכב כבר עשה את שלו, וזקוק להחלפה. אשמח לעצתכם - - האם יש רכב דומה שאפשר לשים לו חגורה נוספת מאחור? בספייסואגן לא צוין מספר הנוסעים ברישיון, ולכן זה היה בתחום האפור. התנאי הפיזי לזה הוא שהספסל האחורי יהיה אכן ספסל ולא שני מושבים נפרדים (כמו שיש בגרנדיס או בקרניבל). חשבתי על מזדה 5, אבל אני מבין שיש לה כמה דגמים ולא יודע מה מתאים לי אם בכלל. יש גם סיטרואן C5/טוויטה פריוויה/יונדאי טראג'ט וגם שם איני יודע אם הספסל האחורי מתאים לחלוקה לשלוש. - אני מבין שהאופציה היותר סבירה היא לטפס למחלקת המכוניות המסחריות, של 8-10 מושבים. מה מומלץ כאן? חשוב לי אוטומטי, אבל אנ…
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 662 צפיות
ליסינג פרטי טראקס 1.8 המאובזר מול מאזדה 3 1.5 הסטנדרטית האצבק . זוג פלוס אחד פלוס לברדור המחיר זהה. נכון שהן לא מאותה הקטגוריה מה הייתם בוחרים ? תודה
הודעה אחרונה מאת shayke74, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 840 צפיות
נתקלתי כבר בכמה נוכלים שניסו לעקוץ אותי, מחפש אם נשאר מישהו נורמאלי במדינה הזאת שלא קם בבוקר בשביל לגנוב אנשים
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- 2 עוקבים
- 17 תגובות
- 6.7 אלף צפיות
חיפשתי באתר, ראיתי ביקורות מכל הסוגים אבל אני מעוניין למקד אותן. אוויס מול אלדן (טרייד אין על רכב למכירה לאחר ליסינג , שנתון 2012) האופציות ל 7 מקומות הן: פיג'ו 5008, סיטרואן C4 פיקאסו, טויוטה ורסו. לא עושים יותר מ20K בשנה עם הרכב הזה (ש רכב שני לנסיעות עבודה, זה אמור להיות רק בשבתות ולעיתים באמצע השבוע.) תודה לעוזרים!
הודעה אחרונה מאת llaavvii, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
סובל מבעיות גב (פריצות דיסק)ואחת המכוניות שהכי נוחות לי זה סיטרואן סי 5 שהיא מאד רכה אבל מצד שני הרבה חברים אומרים לי לא להתקרב לצרפתיות ובמיוחד סיטרואן שמלאה בתקלות וטיפולים יקרים, מה אתם אומרים על העניין? ואשמח להצעה לעוד סוג של מכונית שנוסעת בצורה רכה שתשמור על הגב הדפוק שלי
הודעה אחרונה מאת נהג מתחיל, -
-
- 3 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
חברים שבוע טוב כיום יש ברשות המשפחה טויוטה קורולה 2008 רובוטית , סך הכול אנחנו מאוד מרוצים מהרכב מרווח חסכוני עושה את העבודה כמו שצריך אבל הגיר תמיד יהווה חיסרון עבורנו הנסיעה אינה חלקה ודורשת התייחסות שונה מהגיר האוטומט בנסיעה , היינו רוצים לעבור לרכב עם גיר אוטומטי רגיל , שיהיה גם חסכוני עבורנו , האופציה הראשונה כרגע היא הונדה סיוויק היבריד 2008 , רציתי לשמוע המלצות וחוות דעת לגבי הרכב , יתרונות חסרונות , עד כמה הוא טוב יותר או פחות מהקורולה שברשותנו ?
הודעה אחרונה מאת colauti 9,