Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3929 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

אחרי קרוב לעשרים שנה אמא שלי החליטה סוף סוף לזנוח את הליסינג מהעבודה (היום היא נוהגת במזדה 3) ומחפשת לקנות רכב שישמש אותה בעיקר לנסיעות יום יומיות לעבודה (כ-15 ק"מ לכיוון).

כבר אין ילדים בבית אז הסברתי שהיא לא באמת צריכה אוטו בגודל של המזדה. אני חושב שאולי סופרמיני +/- זה הגודל הרצוי.

הדרישות הראשונה היא מכונית בטוחה ככל האפשר. הדרישה השנייה היא אמינות והימנעות מביקורים במוסך (ועל כן אנחנו מכוונים למכונית בת שנה עד שלוש(?)) והדרישה השלישית היא מכונית ידידוית לסביבה כשנשקלת גם האפשרות להיברידית.

תודה רבה!

פורסם

אני חושב שיונדאי i20 עונה על כל הדרישות.

היא בטוחה יחסית, אמינה מאוד וזולה לתחזוקה. צריכת הדלק שלה לא משהו, אבל בנסועה כל כך קטנה, זה יהיה פחות משמעותי.

גם מאזדה 2 יכולה לבוא בחשבון.

היברידית תהיה יקרה יחסית לסופר-מיני שאינה היברידית. אופציות שעולות לי לראש הם הונדה ג'אז וטויוטה יאריס.

האם יש תקציב מוגדר לרכישה?

A good drive is measured with G's, not KMH

Always go sideways

פורסם

ואני חושב שכדאי שאמא שלך תעשה סיבוב בכמה מכוניות סופר-מיני ותראה שזה בכלל מתאים לה - במיוחד אם היא נהגה שנים במכוניות משפחתיות.

אמא שלי נוסעת כבר שנים על משפחתיות גדולות (ולא מזמן שדרגה ממאדה 626 ל-CX-5) ולא מוכנה לרדת בגודל כי כבר התרגלה ככה למרות שהיא נוסעת כ-8000 ק"מ בשנה בלבד. והיא ממש לא הטיפוס של שופוני.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

תודה רבה על התשובות המהירות ולעניין.

15 ק"מ ביום - לא הייתי שם דגש על חסכון בדלק כ"כ וקונה היברידית. מה גם, שלא ציינת תקציב אז זה בלתי אפשרי לענות לך.

15 ק"מ כיוון לעבודה, בממוצע אני מעריך 35 ק"מ ביום. יש גם נסיעות לא מעטות שרון-תלאביב ומידי פעם גם לירושלים. בכל מקרה הרעיון המרכזי בהיברידי זה ידידות לסביבה ופחות החסכון לכיס בדלק.

אני חושב שיונדאי i20 עונה על כל הדרישות.

היא בטוחה יחסית, אמינה מאוד וזולה לתחזוקה. צריכת הדלק שלה לא משהו, אבל בנסועה כל כך קטנה, זה יהיה פחות משמעותי.

גם מאזדה 2 יכולה לבוא בחשבון.

היברידית תהיה יקרה יחסית לסופר-מיני שאינה היברידית. אופציות שעולות לי לראש הם הונדה ג'אז וטויוטה יאריס.

האם יש תקציב מוגדר לרכישה?

תודה, נשקול את האופציות האלה וסביר שנחזור עם שאלות נוספות. התקציב לא הוכרע ואני חושב שהוא בין 75 ל-125 אש"ח.

ואני חושב שכדאי שאמא שלך תעשה סיבוב בכמה מכוניות סופר-מיני ותראה שזה בכלל מתאים לה - במיוחד אם היא נהגה שנים במכוניות משפחתיות.

אמא שלי נוסעת כבר שנים על משפחתיות גדולות (ולא מזמן שדרגה ממאדה 626 ל-CX-5) ולא מוכנה לרדת בגודל כי כבר התרגלה ככה למרות שהיא נוסעת כ-8000 ק"מ בשנה בלבד. והיא ממש לא הטיפוס של שופוני.

תודה על הטיפ, אעשה זאת. אני חושב שלא יפריע לה.

פורסם

15 ק"מ כיוון לעבודה, בממוצע אני מעריך 35 ק"מ ביום. יש גם נסיעות לא מעטות שרון-תלאביב ומידי פעם גם לירושלים. בכל מקרה הרעיון המרכזי בהיברידי זה ידידות לסביבה ופחות החסכון לכיס בדלק

החלפת הסוללות ברכב היברידי היא משהו כמו 10K ש"ח מה שאומר שאת ההשקעה הזו לא תמיד אפשר להחזיר בק"מ נמוך. מה גם שהסוללות המשומשות מזהמות את הסביבה...

פורסם

מספר תיקונים

החלפת סוללות עולה 6500 ש"ח (למשל לפריוס)

לא חייבים לעשות החלפת סוללות. זו תקלה, כמו החלפת גיר שלפעמים דרושה בכל רכב. אם הנסועה נמוכה, הסיכוי להחלפת סוללות נמוך.

ניתן להאריך בטויוטה את האחריות על הסוללה ל-10 שנים בתשלום לא גדול של 300 שקל לשנה אחרי 5 שנים, כך עשר שנים של שקט עולות 1500 ש"ח.

הסוללות המשומשות לא מזהמות את הסביבה. הן ממוחזרות לחלוטין (מדובר על רכיבים כימיים ברי מיחזור).

יש טענות לגביי הזיהום בעת כריית החומרים הדרושים לייצור הסוללות, אבל כיום כבר דיי ברור שהוא נמוך מזה הנחסך על ידן.

פורסם

לדעתי יאריס הייבריד תפורה על הדרישות שלכם.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

כמה דגשים/שאלות אחרונות:

1. חשוב שהמכונית הבאה לא תרגיש חלשה יותר מהמזדה 3. איך זה משפיע על ההמלצות עד כה?

2. האם היברידי מסבך את תפעול המכונית או את התחזוקה שלה בצורה כלשהי? אם כן נוותר על ההיברידי.

3. סעיף מפתיע: האם אחת המכוניות המוצעות (או אחרת רלוונטית) באה בצבע לא סטנדרטי? יש עניין.

4. התקציב כאמור הוא בסדר גודל של 70-120 אש"ח, בעקבות החידודים הנ"ל נשמח להמלצות קונקרטיות נוספות!

פורסם

האמת בגלל סעיף 3 הייתי בודק את הרנו קפטור אשר ניתן לשבל צבעים,ניראית מאוד מיוחדת:

http://www.renault.co.il/cars/captur/colors.html

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

הייתי מסתכל לכיוון של ניסאן ג'וק, גם מגיעה בצבעים לא שגרתיים , ויש יתרון נוסף שלא לקחת בחשבון ,

הרכב הוא גבוה דבר שמקל על אנשים מבוגרים להכנס ולצאת מהרכב. וגם קטן יחסית במימדים

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

פורסם

תודה על ההכיוונים החדשים. אם מישהו יוכל להתייחס לסעיפים האחרים נשמח מאוד, רוצים להיסגר היום מחר.

פורסם

1. היאריס ההיברידית לא חלשה, אבל רעש המנוע נוכח כשמאמצים אותה. שווה שתיקחו לנסיעת מבחן ותרגישו בעצמכם

2. תפעול הרכב שקול לחלוטין לכל אוטומטית אחרת.

כמה דגשים/שאלות אחרונות:

1. חשוב שהמכונית הבאה לא תרגיש חלשה יותר מהמזדה 3. איך זה משפיע על ההמלצות עד כה?

2. האם היברידי מסבך את תפעול המכונית או את התחזוקה שלה בצורה כלשהי? אם כן נוותר על ההיברידי.

3. סעיף מפתיע: האם אחת המכוניות המוצעות (או אחרת רלוונטית) באה בצבע לא סטנדרטי? יש עניין.

4. התקציב כאמור הוא בסדר גודל של 70-120 אש"ח, בעקבות החידודים הנ"ל נשמח להמלצות קונקרטיות נוספות!

• תוכן חדש...