Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3912 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הכל תלוי, כמה זמן לחיפשים יש לכם. אם זה חודשים, אולי יתמזל מזלכם ומישהו ימכור רודיוס 9 או ברלינגו 8 מקומות.

צבי, נסעת פעם על יונדאי H1? אני נסעתי שבוע - מבחינת הנוחות זה יותר רכב לחלוקה של סחורה מאשר רכב משפחתי. הזכיר לי מיצובישי L300

זה ממש לא I800, אפילו לא קרוב. אבל כנראה אין ברירה וצריך לעשות פשרה - נוחות, גיר אוטומטי, להגדיל תקציב, לחכות לרכב נדיר.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

וולד - אין לדבר סוף. האם נסעת פעם על טויוטה סיינה או על טויוטה היילנדר?

אין מה להשוות ל-i800 ובטח לא ל-H1. (כמובן גם לא במחיר)

אינך יודע את מצבו הכלכלי של השואל, ויתכן שגם את ה-50K הוא מביא מכסף שאין לו.

רוב האנשים שקונים רכב מרובה מקומות מעוניינים בפתרון שינוע זול ואמין (ומרווח אם אפשר) כל השאר זה בונוס...

אישית כמי שגר ביישוב בו מרובות המשפחות ברוכות הילדים ואחרי שהצלחתי לשכנע לא מעט משפחות שאין סיבה לנסוע ברכב גדול ויקר לאחזקה רק בגלל שאחת לחודש נוסעים לשבת לסבא וסבתא, הבנתי שאלה שאני לעולם לא אצליח להוריד (במחילה) מהאיוולת הזאת הם אותם אלה שהקניה של הרכב מרובה המושבים היא בראש ובראשונה רגשית, וקשה לשכנע אותם בטיעונים רציונליים.

היה לי שכן שאחרי תחנונים הצליח לשכנע את הבוס שלו לאשר לו שברולט טראוורס לקח לי כמה שעות של ויכוח להסביר לו שה"תענוג" הזה יעלה לו קרוב ל60K בשנה נטו(!) הבנאדם לקח ליסינג של מכונית משפחתית סטנדרטית, קנה לאשתו תת- משפחתית בת שלוש, וכל חודש הוא נשאר עם עוד כמה שקלים ביד...

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם (נערך)

נסעתי על טויוטה סיינה ולא אהבתי.

גם אני מאלה שמוצאים פתרון לא יקר כדי שהרכב ישרת אותי ולא ההיפך. מכאן קנגו, ג'מפי, nv200 בתור רכב משפחתי.

אני לא יודע את מצבו הכלכלי, רק קורא את מה שהוא רושם, כולל אפשרות להגדיל את התקציב ל 80 אלף. אם יש אפשרות - i800 אחלה רכב. ב 50 אלף H1 לא כזאת מציאה. במיוחד למי שמפחד מנוחות של ג'מפי. אותה ג'מפי הרבה יותר נוחה ומשפחתית מאשר H1.

לא הצעתי רכבי פאר.

ההפרש של 30 אלף נראה גדול, אבל הוא עלול מהר להתקזז בהוצאות על רכב זול ועייף. גם את זה כדאי לקחת בחשבון, להיות בררן, לא להתפשר על מצב הרכב. ושוב - כל אחד והמצב שלו, כל אחד והעדפות שלו.

עריכה אחרונה על ידי vladclar

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

שוב תודה רבה לכולם. אני מחכים כאן הרבה.

סיכום ביניים:

אני מבין שהסיכוי להשיג רודיוס 9 מקומות או ברלינגו מולטיספייס זעיר.

אני מבין שיונדאי H1 לא נוחה יותר - וכנראה פחות - מסיטרואן ג'אמפי (הסיבה שאני נרתע ממנה היא נוחות הנסיעה).

מה שלא ידוע לי האם יונדאי I800 נוחה בהרבה מג'אמפי באופן שמצדיק את ההשקעה הנוספת (גם בדלק).

עוד דבר שלא הבנתי איך היונדאי ביחס לג'אמפי במונחים של אמינות, עלות אחזקה? תמיד העדפתי להתרחק מרכבים אירופיים, ולקנות יפני/קוריאני בגלל יוקר החלפים. האם זה נכון גם פה?

פורסם

לגבי הנוחות של היונדאי H1 כדאי שתבדוק, הזכרון שלי מרכב הזה לא עד כדי כך גרוע.

בעקרון אחזקת היונדאי אמורה להיות זולה יותר, אבל אף פעם לא עשיתי ולא נתקלתי בהשוואה כזאת, כך שאין לי עובדתי לאשש את ההשערה הזאת.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

עלויות אחזקה תלויות קודם כל והכי הרבה במצב הרכב שתמצא. אין שום דבר יקר בטיפולים שותפים של ג'מפי. שמן סטנדרטי, פילטרים זולים, החלפת טיימינג עולה כ 1500 ש"ח. המנועים אמינים מאוד. מה שיקר מאוד, זה החלפת מצמד ( קלאצ' ) בגלל תכנון הרכב .

ממה שראיתי, יונדאי i800 אוטומטית הרבה מעל התקציב, בדיוק כמו ג'מפי רובוטית. לכן, אופציה יחידה אוטומטית מבחינתך זה יונדאי H1. יש בלוח יד 2 כמה כאלה מ 2006-2007 בתקציב המקורי שלך. אפילו כמה שלפי הפרסום לא עברו 200 אלף קילומטרים. יש גם כמה ג'מפי 2008 צורה חדשה קרובות ל 50 אלף שקלים. המבחר לא גדול, ומבחר הרכבים במצב טוב מצומצם ביותר. מה שתמצא במצב טוב יותר ועם כמה שפחות קילומטרים , זה מה שיהיה פחות יקר לאחזקה.

פורסם

רק מעדכן שלעת עתה ההחלטה שלי היא לחפש יונדאי I800 בתקציב של עד 80 אלשח ובקילומטרז' של עד 180000. גם זה לא קל למצוא, אבל נראה יותר ריאלי.

ההחלטה התקבלה בעקבות הדיונים פה, וגם בעקבות שיחות עם מוסכניקים שאמרו שהיונדאי יותר אמינה והחלפים שלה יותר זולים.

תברכו אותי שאמצא מכונית טובה לצרכיי.

• תוכן חדש...