ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,598 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 809 צפיות
השאלה בכותרת. באילו רמות גימור/מנועים אפשר למצוא את המונדאו סטיישן? אני מחפש מונדאו סטיישן, ומעדיף את השילוב של ה2.0 טורבו ברמת גימור טיטניום.
הודעה אחרונה מאת Quad, -
-
- 3 תגובות
- 665 צפיות
הצרכים: משפחה+2. רכב נוסע כל יום 50 ק"מ (חלקם בפקקים) לפחות פעמים בחודש נסיעות ארוכות לטיולים (לעיתים בדרכי עפר שלא מצריכות 4X4). דברים שחשובים (בהנחה שכולן בטיחותיות באותה המידה): 1. נוחות 2. אחזקה יעילה וזולה (זה עדיין רק היפניות?) מאחר ואין לי את הכסף כולו אני מבין שאני צריך לבצע את אחת מעסקאות הליסינג - השוק מוצף בהן... ואני לא יודע לאן לפנות... חשבתי שנכון יהיה קודם להינעל על דגם. בעולם מושלם הייתי רוכש סובארו פורסטר או מיצובישי אאוטלנדר. בפועל אני מניח שאני יכול להתחייב על רכב בסביבות ה 70K. פורד פוקוס סטיישן ירדה מהפרק לאור הגיר הרובוטי לאן הייתם ממשיכים מכאן? תודה.
הודעה אחרונה מאת sperial, -
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
היי, אני מתלבט בין הפיאסטה הדגם של 2012 באזור ה50000 או ללכת על הצורה החדשה ועל מנוע 1600 של 2013 באזור ה60000 האם ההבדלים כאלה משמעותיים ?
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
- 1 תגובות
- 1 אלף צפיות
מה אתם אומרים על הרכב... צריכת דלק? עלות ביטוח? האם לרכב יש שוק טוב או שבעייתי למכור אותו לאחר מכן וכו' תודה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת matanya cahana, -
-
- אחראי פורום
- 12 תגובות
- 885 צפיות
מצאתי טויוטה יאריס 2008 רובוטית במחיר של 38 אלף, יד ראשונה עם 78 אלף ק״מ, שזה בערך גם התקציב שלי. אני יודעת שרובוטי חסכוני מאוד, ורציתי לדעת אם כדאי לרכוש את הרכב, וברור לי שאני אמורה לבדוק אם התיבה נוחה לי. איך הרכב?
הודעה אחרונה מאת itamarg, -
-
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 1 אלף צפיות
אני מתעניין ברכישת טיוטה יאריס מ-2007+ שמעתי שהדגמים מ2007 עד 2011 פחות אמינים יש אמת בדבר? באשר לגיר הרובוטי הבנתי שהוא פחות מומלץ מגיר הרגיל ואין לו שוק ? הרכב יתאמץ בעליות של ירושלים ? קשה להאיץ בשביל עקיפה? ובכלל מה אתם חושבים על האוטו. ואם אפשר המלצה על מוסך בדיקה אמין באזור ירושלים. תודה לעוזרים.
הודעה אחרונה מאת Aviraz Yershalmi, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 20 תגובות
- 8 אלף צפיות
שלום אבא שלי (בן 86) מחפש לקנות רכב. מציעים לו בסוכנות ליסינג ניסאן מיקרה ידנית 2013 60000 ק"מ ב 45000 ש"ח או שברולט ספארק חדשה (2015 0 ק"מ) ב 52000 ש"ח. מה עדיף? ואולי אף אחת מהן? הבנתי שהניסאן מהשנתון הזה לא משהו. מצד שני הספארק היא מקטגוריה אחרת, יותר קטנה. נראית לי פחות יציבה על הכביש. למרות שבמבחן רכב שראיתי הציון שלה ביציבות גבוה יותר מזה של הניסאן, כיוון שהיא מהקטנות יותר זה לא אומר שהיא יותר יציבה מהניסאן, נכון? אבא שלי נוסע מעט. בעיקר בעיר, וגם קצת בחוץ. תודה
הודעה אחרונה מאת Aviraz Yershalmi, -
-
- 6 תגובות
- 848 צפיות
שלום, אני עומד להיכנס לשירות קבע ולכן אני מחפש רכב שיעמוד לרשותי בתמרון של נסיעות לבסיס, לימודים ובית. סדר גודל של 1000 קילומטר לחודש להערכתי. אני בוחן את המבצע של חבר המציע ניסאן מיקרה 1.2 ידנית בהסכם מימון אשר מחירו הסופי הינו 60k. כיום אני לא מוכן להשקיע סכום כזה ברכב (רכב ראשון) כך שהתקציב לרכישה של רכב מיד שנייה הינו 35k אם כי אני מעט חושש ברכישה מסוג זה ולכן הכיוון הוא הסכם המימון. אשמח לשמוע הצעותיכם ולקבל גם הערכה לאחזקת הרכב (בן 23, ללא עבר תאונות וכו׳). תודה מראש!
הודעה אחרונה מאת matanya cahana, -
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 562 צפיות
שלום לכולם, אני מחפש כבר יותר מחודש דרך יד 2 סופר מיני בשנים 2012-2013 עם מקסימום 80K קילומטאז' בתקציב של 55K. הכיוון הוא יונדאי i20, מאזדה 2 וסיאט איביזה. אני חושב להרים ידיים ולקנות רכב מאחת חברות הליסינג. האם שמעתם על חברה עם מבצעים רלוונטיים? האם יש לכם עצות למציאת הרכב המבוקש??
הודעה אחרונה מאת oryosef1, -
-
- 3 תגובות
- 586 צפיות
יש בפורום מאות (683 תוצאות ליתר דיוק) תוצאות לחיפוש "פענוח תוצאות בדיקה". אשמח לסיוע שלכם בעשיית סדר בנושאים - איזה ליקויים הם מהותיים / קריטיים ואיזה תמיד יופיעו בכל דו"ח ככסת"ח? לדוגמה: לפי מה שאני מבין, כמעט תמיד יופיע סעיף של "כיוון / חיזוק מתלה קידמי".
הודעה אחרונה מאת חולגי, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 622 צפיות
אני עוזר לבן משפחה לקנות רכב יד שנייה ומדובר ברכב שעבר תאונה שעירבה חברת ביטוח ובעקבות כך ירידת ערך. (ובגלל זה מחיר הרכב נמוך יותר) מקובל במקרה הזה לא לעשות הסכם מכירה ? ברוב העסקאות יד שנייה עושים הסכם ? הבעיה שבכל הסכם חוזה רכב שאני מוצא יש סעיף שאומר שהמוכר מתחייב שהרכב לא עבר תאונה אבל כאן כן מדובר ברכב שעבר תאונה. זה לדוגמה: http://levi-itzhak.co.il/Levi/Templates/showpage.asp?DBID=1&LNGID=2&TMID=84&FID=152&PID=21 בנוסף, יש סעיף שאומר באיזה מכון הרכב עבר בדיקה לפני קנייה ואני לא רוצה להעביר את הרכב לפני הבדיקה כי המוסכניק שלי כבר בדק אותו ואני יודע כל מה שצריך לדעת.
הודעה אחרונה מאת stillness6, -
-
- אחראי פורום
- 15 תגובות
- 6.2 אלף צפיות
שיפוץ גיר אוטומטמי VS גיר חדש אנחנו חושבים לקנות רכב אוטמטי יד2 זה כמובן העלה את השאלה: כל כמה זמן /קילומטראז מחליפים גיר אוטמטי ומה עלותו ולשקלל זאת בהחלטה על הרכישה על גיר חדש נאמר לי שעולה כ20אלף - אודה שנשמע לי דימיוני , מצד שני על שיפוץ גיר נותנים אחריות של חצי שנה בלבד - מה שכמוב מעלה תהיה כמה זמן מחזיק גיר משופץ ? אודה מידע בנידון ככלל הכוונה לרכוש סיריון/בימבה/אוואו - רכבים פשוטים שלא אמורים לראות הרבה מוסך וכשרואים לא אמור להיות יקר בינתיים על הפרק דוקא, שברולט קרוז 2011 עם80-100K קמ המוצעות ב 37אלף בלבד- אך נאמר לי על ידי בעלים אחר שהתיבה נוטה להתקלקל והוחלפה כזו אצלו ב 80אלף בעלות של 20אלףשח [לטענתו במסגרת האחריות ועכ על ה…
הודעה אחרונה מאת edan82, -
-
- 4 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
צריך לקנות רכב לפני תחילת הלימודים... האם הסוויפט והספלאש אותו רכב רק צורה שונה? מה ההבדלים? ומדוע הפרשי המחיר? הספלאש אוטומט תעלה לי 55 הסוויפט ידני 52 אשמח לעזרתכם מביני הדבר
- 5 תגובות
- 720 צפיות
אני חושב לקנות אוריס היברידית יש חוות דעות חיוביות או שליליות על הרכב הזה?
הודעה אחרונה מאת ~ts~, -
- 9 תגובות
- 879 צפיות
היי חברים, כמו כל חולה במחלה, מדגדג לי לאחרונה לשהתדרג, אך לא בא לי להוסיף הרבה ( או אולי אפילו לעשות החלפה ). ברשותי 206XS 2002 במצב מעולה יד 01 מטופלת כמו שעון עם 180K ואני מאוד נהנה ממנה. הבעיה שקשה לי למצוא רכב שיתן לי את מכלול היתרונות שיש לי ב 206. צריכת הדלק שאני משיג היא בסביבות 1/16 , האחזקה לא יקרה וההתנהגות כיפית. יחד עם זאת, בא לי משהו חדש. חשבתי על הכיוון של 307 XS ידנית. חשוב לי להשתדרג באיכות הגימור הפנימי ונוחות הנסיעה ( כמו גם שקט בשיוט ואבזור ). האם יש בכך שדרוג? האם כדאי להישאר כבר עם הרכב שלי?
הודעה אחרונה מאת daniel.gri, -
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 777 צפיות
אהלן, אני מאוד אוהב את הפאביה שלי (יד ראשונה מיבואן, גג בצבע אחר ככה שהיא נראת כמו מיני קופר, מהירה, 15 ק"מ לליטר, 0 בעיות מכאניות, גיר ידני). עם זאת יש לי אותה כבר כמה שנים ואני שוקל ברצינות להחליף. ראיתי שאני יכול לקבל עליה כמעט 55א' שקל (לפי השיקלול פה) אני חושב להחליף אותה בטויוטה יאריס 2014 שתעלה (לפי הלינק הזה) 84200. הסיבה שאני רוצה להחליף היא כדי שהרכב יהיה חדש יותר ויהיו לי בו פחות בעיות בעתיד. נקודות חשובות לי : חייב רכב סופר מיני וקטן יותר כי אין חניה בת"א נסיעות של כ50 ק"מ לכיוון כל יום ולפעמים יותר חסכוני בדלק, אמין שיהיה לו שוק אשמח לשמוע דעתכם על הטויוטה או על דגמים אחרים שמומלצים אולי.. תודה
-
- 0 תגובות
- 469 צפיות
שלום רב לכולם, רציתי לדעת האם בניגוד לרכבי גיפ אחרים , האם הקפטיבה 2.4 ליטר ( 2011 ומעלה ) נמכרת במחיר שוק או שרכב זה נמכר הרבה מתחת למחירון ? אני מחפש לרכוש רכב 7 מושבים וראיתי מספר רכבים כאלו, ראיתי מספר דגמים בשוק ואני מחפש רכב גדול. תודה
הודעה אחרונה מאת prince_amir, -
- עוקב אחד
- 19 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
טוב, סאגת חיפוש הלאנטיס שלי עוד לא הסתיימה מה דעתכם על הבדיקה (לא אני עשיתי, אלא מישהו אחר שבדק את הרכב לפני שלושה ימים) כנראה שזה לא ממש כסת"ח... אלא רכב גמור? יש לציין שהרכב מטופל כל השנים במוסך מורשה כולל ספר טיפולים. עשה 149,000 תודה חברים
הודעה אחרונה מאת artr100, -
- 1 תגובות
- 489 צפיות
רכב ראשון שאני קונה כנראה קונה ממגרש אם הכל ילך טוב האם קנייה ממגרש זה כמו קנייה מבנאדם פרטי? זכרון דברים וזהו? אשמח להברה בנושא והמלצה למכון בדיקה באזור חיפה והקריות
הודעה אחרונה מאת Murzilka, -
- 1 תגובות
- 690 צפיות
שלום אני צריך המלצה לרכב ספורט עד 80 אלף משנה 2004 ומעלה רכב אמין ללא תקלות עדיפות לקבריולט תודה ראש
הודעה אחרונה מאת yoav911gt2, -
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 567 צפיות
שלום, כיום אני רוכב על אופנוע לעבודה (כבר למעלה מ10 שנים) וכל חורף אותו סיפור, נהיה רטוב ומתחיל להיות מסורבל. החלטתי השנה לרכוש רכב קטן שישמש אותי בימים הגשומים. בנוסף הוא ייקל עלי דייטים ראשונים עם בחורות מאותגרות קסדה. אז הדרישות שלי הן כאלו: 1. עד כ20K 2. נראות סבירה ומכובדת 3. אמין יחסית (בהתאם למחיר) 4. לא שתיין דלק הוצעו לי 2 האופציות שבכותרת - גטס ופולו. מצד אחד הגטס מוצאת חן בעיניי מצד שני כולם אומרים היא שתיינית של דלק ( 1 ל 10 האומנם?) בנוסף מההיכרות שלי עם הגרמניות רכב ישן עולה יקר בתחזוקה והגרמניות שיאניות בעלויות תחזוקה. אשמח להכוונות ,הצעות. תודה מראש, שגיא
הודעה אחרונה מאת sagyr, -
- 20 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
מיצובישי לאנסר 2005 לפני טסט. מוסכניק אמין (כבר שנים) בדק ת'אוטו אחרי שנתקעתי איתו ואמר: אין הרירה- תריך להחליף מנוע עניין של עד 6K. נתונים: 1. אני יד שלישית (בעבר היה כנראה ליסינג). 2. מצב קוסמטי על הפנים. 3. טסט בסוף נובמבר. מה מציעים? למכור לחלפים? לתקן את המנוע ולהשתמש בו כרכב מיקוח בטריידאין של אחת מחברות הליסינג (נראה לי שאני הולך נפעם על פורד פוקוס סטיישן) אם כן אז, 1. כמהלדעתכם אוכל לקבל עליו והאם זהנ כדאי? 2. האם לוקחים את הרכבלבדי'ה שאתה מוכר וקונה מול חברת השכרה למשל. 3. מה תציעו לי לעשות ולאן לפנות בהתחשב שאין לי כמעט מזומן להשקיע עכשיו. תודה
הודעה אחרונה מאת drsubaru, -
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 470 צפיות
אז הגענו לרגע אני מחפש רכב אמין שלא אוהב מוסכים אם יש דבר כזה .רחב שלא צריך לשחק עם הכיסאות של הילדים בגלל חוסר מקום . .אחזקה במחיר סביר .שיושב יציב כמו הפוקוס .מה אתם ממליצים
הודעה אחרונה מאת Klieber, -
-
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 816 צפיות
לאחר חיפושים ארוכים מצאנו רכב שמתאים לצרכינו וכיסינו. מחרתיים הולכים למכון בדיקה, אני מתכוון להחתים את הבעלים על הטופס הנ"ל: http://www.iga.org.il/assets/forms/g_naot.pdf ולבדוק באתר משרד התחבורה לגבי שעבודים / עיקולים על הרכב. פרט לכך, מאחר ומדובר בפעם הראשונה שאני רוכש רכב מאדם פרטי - מה הפרוצדורה? 1. על מה עוד צריך להחתים את הבעלים? 2. העברת בעלות - עדיין מבוצע רק בדואר? - אני מבין שהעלות היא 218 ש"ח - מי נושא בעלות בדרך כלל? 3. התשלום עצמו - אין מקובל? צ'ק בנקאי? העברה בנקאית? זה משנה בכלל? 4. משהו אחר שפיספסתי?
הודעה אחרונה מאת zx12r, -
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 586 צפיות
אני צריך עזרה במציאת רכב קטן יחסית, אוטומט, שלא שותה הרבה דלק, מנוע עד 1600 סמק, 2 נהגים עיקרים שעדיין נהגים צעירים. חשבתי וביררתי על הסובארו b3 האצ׳בק שנה 2008. אשמח לעזרה ולרעיונות
הודעה אחרונה מאת Klieber, -
-
שלום אני מעוניין לקנות רכב חדש ומתלבט בין סקודה אוקטביה אוטומט 1.4 ליטר לטויוטה קורולה 1.6 ליטר אוטומט. אני לא צופה שארצה להחליף את הרכב בעוד שלוש או חמש שנים כלומר אני קונה את האוטו להרבה שנים לכן השאלה היא איזה רכב עדיף יותר מבחינת תחזוקה, טיפולים, צריכת דלק, חלפים, שוק יד 2 . עוד שאלה האם יש הבדל גדול בין סקודה אוקטביה 1.4 ליטר לסקודה ראפיד 1.4 ליטר מבחינת איכות החומרים. תודה לכל העונים!
הודעה אחרונה מאת lanosforce, -
- 1 תגובות
- 574 צפיות
שלום,אני לפני רכישת איביזה חדשה מצ'מפיון מוטורס ואודה לקצת חוות דעת על הסוכנות וההתרשמות מהרכב. מדובר על דגם 1.0 110 כ"ס style לגבי אוטומט או ידני אני עדיין מתלבט..אישית אני מעדיף ידני כי חשובה לי חווית נסיעה, אולם אני הרבה בפקקים אז יש מקום לאוטומט אבל אמינות הDSG מוטלת בספק (אשמח לביקורות עליו) אשמח לייעוץ ואולי רכב אחר אפילו שלא לקחתי בחשבון (עד 85K) חשוב לי אבזור בסיסי+,חסכון בדלק,לא עגלה,ולא רכב שיצטרך לראות מוסך כל שבועיים. תודה רבה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת Menashe123, -
- 1 תגובות
- 580 צפיות
שמי אור אני בן 19 (שנתיים רישיון ) ולאחר שנתיים עם המאזדה 323 אני מעוניין ברענון קטן התקציב הוא 35k עם אפשרות לחריגה ממש קטנה מעוניין ברכב שיהיה ספורטיבי (?) אפרט למה הכוונה אני רווק ולא מתכנן ילדים ככה שמקום יותר מידי לא חייב ומחפש רכב שיהיה חזק חוזק זה הרצון היחידי שלי ( 0 ל 100 בזריזות ) כמה שיותר סוסים רכב שיראה מרשים וירגיש חזק שלוחצים את המצערת משהו שכיף לנסוע בו כמה דברים קטנים שאני חייב שכן יהיו 1. מעל 2 מקומות 2. אמינות 3.מעל שנת 03 ולא יקר מידי לאחזקה ( כמובן אימפרזה gt לא באה בחשבון טיפולים ואחזקה גבוהים מידי ) סך הכול פתוח להצעות מעדיף האצבק אבל גם מיני סופר מיני סדאן הכול הולך אני פתוח מעדיף אוטומט !! אלא אם ממש מ…
הודעה אחרונה מאת adab5, -
בדיקת רכב במכון
מאת Aziat- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 731 צפיות
האם אפשר לערער על תוצאות בדיקת רכב? אני חשבתי שמחברים את הרכב למכשירים ומתברר שכל חוות הדעת של הבודק היא ע"ס עדות שמיעה: "שמעתי רעשים בהחלפת הילוכים במאמץ", או "שמעתי רעשים בהגה בזמן סיבוב" וכול'. נשמע לי עמו איזה קומבינה בין החברה ששלחה אותי לבדיקה לפני טרייד אין לבין מכון הבדיקה. על סמך עדות שמיעה מבססים תוצאת בדיקה? בלי כל חיבור למכשיר?
הודעה אחרונה מאת Aziat, -
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 856 צפיות
שלום, אחרי שפעם שעברה שאלתי לגבי דגמים זולים יותר החלטתי להגדיל קצת את התקציב ולקחת אחת מ-3 המכוניות פולקסווגן פולו,I20, או מאזדה 2 2 המכוניות(מאזדה ופולקסווגן) הם ברמת האבזור הגבוה (114000) והI20 זולה יותר אשמח לחוות דעת מה עדיף? חשוב לי איכות הנסיעה ופנים הרכב תודה רבה
הודעה אחרונה מאת yulianx, -