Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3921 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

אני מעוניין לקנות רכב חדש ומתלבט בין סקודה אוקטביה אוטומט 1.4 ליטר לטויוטה קורולה 1.6 ליטר אוטומט.

אני לא צופה שארצה להחליף את הרכב בעוד שלוש או חמש שנים כלומר אני קונה את האוטו להרבה שנים לכן השאלה היא איזה רכב עדיף יותר מבחינת תחזוקה, טיפולים, צריכת דלק, חלפים, שוק יד 2 .

עוד שאלה האם יש הבדל גדול בין סקודה אוקטביה 1.4 ליטר לסקודה ראפיד 1.4 ליטר מבחינת איכות החומרים.

תודה לכל העונים!

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

עוד שאלה האם יש הבדל גדול בין סקודה אוקטביה 1.4 ליטר לסקודה ראפיד 1.4 ליטר מבחינת איכות החומרים.

חד משמעית, כן.

לגבי ההתלבטות שלך, אישית הייתי בוחר באוקטביה במיוחד בגרסת ה1.4 שתרגיש משמעותית (אבל משמעותית) זריזה ומהירה מהקורולה.

היא גם מרווחת יותר, איכותית יותר, ובעלת תא מטען ענק.

לא שהקורולה רעה אגב ואם ההתלבטות היתה מול יפניות אחרות בקבוצה, הקורולה עדיפה על רובן.

מצד שני תיכף יבואו לספר לך שכקניה פרטית עדיף להתרחק בגלל אמינות.

אישית אין לי נסיון עם זה אז אני לא יכול לחוות דעה.

פורסם

אז בהמשך למה שנאמר מעליי - מבחינת איכות חומרים, נוחות, מרווח, התנהגות וכו' הייתי בוחר באוקטביה. מודבר במכונת נהיגה איכותית יותר. אאאאאאבל -

"אני לא צופה שארצה להחליף את הרכב בעוד שלוש או חמש שנים כלומר אני קונה את האוטו להרבה שנים לכן השאלה היא איזה רכב עדיף יותר מבחינת תחזוקה, טיפולים, צריכת דלק, חלפים, שוק יד 2 ."

זה מתיישב עם קורולה. טויוטות בעלות מוניטין אמינות גבוה מאוד, שומרות על השוק שלהן לרוב ולאורך השנים רוב הסיכויים שזו תהיה קניה נכונה יותר כלכלית.

ויחד עם זאת, מאחר ורכב זה אף פעם לא כלכלי ומשתלם באמת, חושב שהייתי הולך עם הלב ובוחר דווקא באוקטביה, ולעזאזל עם הכסף.

Live fast, die young - leave a better looking corpse

פורסם
אז בהמשך למה שנאמר מעליי - מבחינת איכות חומרים, נוחות, מרווח, התנהגות וכו' הייתי בוחר באוקטביה. מודבר במכונת נהיגה איכותית יותר. אאאאאאבל -

"אני לא צופה שארצה להחליף את הרכב בעוד שלוש או חמש שנים כלומר אני קונה את האוטו להרבה שנים לכן השאלה היא איזה רכב עדיף יותר מבחינת תחזוקה, טיפולים, צריכת דלק, חלפים, שוק יד 2 ."

זה מתיישב עם קורולה. טויוטות בעלות מוניטין אמינות גבוה מאוד, שומרות על השוק שלהן לרוב ולאורך השנים רוב הסיכויים שזו תהיה קניה נכונה יותר כלכלית.

ויחד עם זאת, מאחר ורכב זה אף פעם לא כלכלי ומשתלם באמת, חושב שהייתי הולך עם הלב ובוחר דווקא באוקטביה, ולעזאזל עם הכסף.

השוק מוצף רכבי ליסינג לכן גם אם תמכור קורולה זה לא יקרה ביום אחד ובנוסף תאלץ להוריד במחיר , עקרונית כדאי להתרחק מרכבים שנפוצים בחברות הליסינג, לך תתחרה בחברת ליסינג שתציע לרוכש תשלומים נוחים , בדיקה מושלמת ( כסתח כמובן ) , שנה אחריות ומחיר זול.

סקודה זה הרכב היחיד שנמכר ללקוחות ליסינג אבל מבוקש מאוד ונפוץ פחות ולכן שם הם הרבה פחות יהיו אטרקטיבים במכירה וזה משאיר לך סיכוי מולם.

חיסרון יחיד זה עלות ביטוח .

טיוטה שומרת על השוק ואמינות!!! קורולה 2008/2007/2009 רובוטיות נמכרות במחיר שחיטה , הייתה תקופה שלא היה בכלל אפשר למכור אותם. נסה למכור קאמרי !!!

ולגבי אמינות אפילו בטויוטה לא יודעים על מה אתה מדבר, מנועים עם בוצה ,דשבורדים מתפוצצים , בלמים שלא מתפקדים, גירים נוזלים .....

בנוסף טיפולים לא זולים כמו גם בסקודה.

פורסם
השוק מוצף רכבי ליסינג לכן גם אם תמכור קורולה זה לא יקרה ביום אחד ובנוסף תאלץ להוריד במחיר , עקרונית כדאי להתרחק מרכבים שנפוצים בחברות הליסינג, לך תתחרה בחברת ליסינג שתציע לרוכש תשלומים נוחים , בדיקה מושלמת ( כסתח כמובן ) , שנה אחריות ומחיר זול.

סקודה זה הרכב היחיד שנמכר ללקוחות ליסינג אבל מבוקש מאוד ונפוץ פחות ולכן שם הם הרבה פחות יהיו אטרקטיבים במכירה וזה משאיר לך סיכוי מולם.

חיסרון יחיד זה עלות ביטוח .

טיוטה שומרת על השוק ואמינות!!! קורולה 2008/2007/2009 רובוטיות נמכרות במחיר שחיטה , הייתה תקופה שלא היה בכלל אפשר למכור אותם. נסה למכור קאמרי !!!

ולגבי אמינות אפילו בטויוטה לא יודעים על מה אתה מדבר, מנועים עם בוצה ,דשבורדים מתפוצצים , בלמים שלא מתפקדים, גירים נוזלים .....

בנוסף טיפולים לא זולים כמו גם בסקודה.

משהו לא מסתדר לי. ההודעה שלך מלאה סתירות.

לפי ההגיון הזה עדיף לקנות רק אלפא ג'ולייטה....

אנסה להתייחס למרות שזה מאוד קשה:

1) השוק מוצף אוקטביות מליסינג בדיוק כמו קורולות

2) אני נוטה להעדיף רמות גימור גבוהות יותר מה שלרוב גם לא קיים בליסינג. זה נוח יותר ויוצר הפרדה מהליסינג.

3) אמנם קצת קשה להתחרות בליסינג אבל יש קהל לא מבוטל של אנשים שמעדיפים ללכת על ידיים פרטיות ורצוי כמה שפחות

4) "סקודה" היא לא הרכב האטרקטיבי היחיד

5) טויוטות רובוטיות נמכרות במחירי שחיטה מכיוון שמדובר בתיבה גרועה או שנחשבת גרועה (אין לי ניסיון איתה, רק עם הפלנטרית והרציפה)

6) שמעתי שקאמרי נמכרות. בכל אופן, מדובר ברכב מקטגוריה אחרת וקהל שונה, אין טעם לערבב עכשיו ארונות עם טלפונים

7) תופעת הבוצה במנוע לא מוכרת לי בטויוטת (קראתי שבשנות ה-90 היה משהו). אדם שמקפיד על החלפות שמן, משתמש בשמן מתאים ואיכותי ובמסנן טוב לא אמור לסבול מהבעיה

8) לא מכיר דשבורדים מתפוצצים בקורולות, לפחות לא משנות ה-2000. אתה מוזמן לתת דוגמאות. יחד עם זאת, אני מוכרח לציין שאיכות החומרים וההרכבה באוקטביה טובים משמעותית. כנ"ל לגבי נזילות גיר.

9) בלמים לא מתפקדים - אתה מתכוון ל-RECALL כלשהו שהיה מתישהו? אני לא מכיר יצרן שלא היו לו דברים כאלה. זה לא שעל ימין ועל שמאל רכבים מאבדים בלמים.

שים לב שאני משתדל להיות אובייקטיבי. מי שמחפש איכות הרכבה וחומרים, ביצועים וכד' קרוב לוודאי שהאוקטביה תתאים לו יותר. מי שמחפש חיסכון בעל יותר סיכויים למצוא אותו בקורולה.

למרות כל מה שאמרת, מחקרים מכל העולם לאורך שנים מראים שטויוטה היא מהמותגים האמינים ביותר, אם לא האמין שבהם.

הקורולה בעלת מנוע אטמוספרי לעומת ה-TSI המוגדש שבאוקטוביה ועם גיר רציף לעומדת ה-DSG הרובוטי. שילוב של מנוע "קונבנציונלי" עם גיר שהוכיח עצמו אל מול השילוב הידוע לשמצה של VAG.

אני מחזיק היום בטויוטה ובעבר החזקתי סקודה עם כל מה שרשמתי מעלה ואני יכול להגיד באופן חד-משמעי שהאחזקה של הסקודה הייתה יותר בעייתית. עדיין זה לא אומר שהייתי בוחר בהכרח בטויוטה.

אגב, אמנם מחירון יד-2 הוא לא הקובע, אבל הצצתי בו כיוון שהוא נגיש וישנו פער לטובת הקורולה:

(לקחתי את שנת 2010 למרות שפות"ש מעוניין בחדשות, אבל רציתי להעמיד את זה במבחן הזמן)

-COROLLA SUN 1.6 אוטומטית 65K ש"ח

-OCTAVIA BUSINESS 1.6 אוטומטית 55K ש"ח

בגרסאות הבכירות יותר:

-COROLLA GLI 1.6 אוטומטית ב-70K ש"ח

-OCTAVIA AMBIENTE 1.6 אוטומטית ב-65K ש"ח

פורסם (נערך)

אנסה להסביר :

1. ממש לא.,2 . מעולה אבל עדיין בתור יד שנייה זה לא מעניין הרבה. 3.היום הקהל הזה קטן מאוד( יש אחריות) 4.אכן יש גם פלואנס DCI

5. אכן טיפשות של אנשים וגיר לא משהו 6 . נמכר במחיר שחיטה 7. חפש בפורום . 9. חפש באינטרט .

בקיצור אם לא סקודה אולי פלואנס Dci .

עריכה אחרונה על ידי shaulc
פורסם

מנסיון עם הקורולה החדשה שיש לנו בבית להורים אחלה אוטו ממליץ בחום אבל אין מה לומר שהאוקטביה כמה רמות מעל והיא באמת תהיה עדיפה כי אם כבר משלמים ונהנים אז עד הסוף :)

<Kia Rio LX 1.4 4DR automatic 2014 <SOLD

TOYOTA COROLLA SUN 2011 automatic

פורסם

קורולה משנת 2010 ומעלה בגירסה האוטומטית הרגילה נמכרת היטב ובמחירים גבוהים בכל שאר היצרנים (הנפילה הייתה רק ברובוטית),

קורולה פרטית להבדיל מציי הרכב כנראה תמכר מהר וללא בעיות, דרך אגב אוקטביה פרטית גם תמכר כנראה מהר.

קורולה מול אוקטביה הפערים לא כ"כ גבוהיים כפי שמציירים כאן- סה"כ הקורולה לא רעה בכלל (האוקטביה קצת יותר טובה).

מבחינת אחזקה ועאן נכנס האבל הגדול הקורולה תהיה ולה יותר ואמינה יותר (שוב כנראה) ופער גדול, וכאן הסטטיסטיקה לא משקרת.

באופן פרטי ושכלי - קורולה ללא ספק, רגשי - אוקטביה.

פורסם
קורולה משנת 2010 ומעלה בגירסה האוטומטית הרגילה נמכרת היטב ובמחירים גבוהים בכל שאר היצרנים (הנפילה הייתה רק ברובוטית),

קורולה פרטית להבדיל מציי הרכב כנראה תמכר מהר וללא בעיות, דרך אגב אוקטביה פרטית גם תמכר כנראה מהר.

קורולה מול אוקטביה הפערים לא כ"כ גבוהיים כפי שמציירים כאן- סה"כ הקורולה לא רעה בכלל (האוקטביה קצת יותר טובה).

מבחינת אחזקה ועאן נכנס האבל הגדול הקורולה תהיה ולה יותר ואמינה יותר (שוב כנראה) ופער גדול, וכאן הסטטיסטיקה לא משקרת.

באופן פרטי ושכלי - קורולה ללא ספק, רגשי - אוקטביה.

מסכים ב-99% חוץ מעניין הפערים בין הקורולה לאוקטביה. ראשית לאוקטביה תצורת ליפטבק עם תא מטען מעולה. פיתחי מיזוג לנוסעים מאחור. התנהגות עדיפה. בידוד רעשים עדיף. חומרים רכים והרכבה איכותית מול פלסטיק חורק תחת לחץ קל של האצבע.

יש לא מעט הבדלים... בליסינג לא הייתי חושב פעמיים ובוחר בסקודה. באחזה פרטית - כל אחד וההעדפה שלו. רגש או כיס...

פורסם
מסכים ב-99% חוץ מעניין הפערים בין הקורולה לאוקטביה. ראשית לאוקטביה תצורת ליפטבק עם תא מטען מעולה. פיתחי מיזוג לנוסעים מאחור. התנהגות עדיפה. בידוד רעשים עדיף. חומרים רכים והרכבה איכותית מול פלסטיק חורק תחת לחץ קל של האצבע.

יש לא מעט הבדלים... בליסינג לא הייתי חושב פעמיים ובוחר בסקודה. באחזה פרטית - כל אחד וההעדפה שלו. רגש או כיס...

איזה בעיות היו לסקודה מלבד עניין הקלאצים שטופל באחריות?

פורסם
איזה בעיות היו לסקודה מלבד עניין הקלאצים שטופל באחריות?

עדיין לא ברור אם הבעיה נפתרה לחלוטין. ה-DSG7 ידוע כגיר בעייתי, גם לאחר ההחלפות. מהתקופה שהחזקתי אותו לא זכורות לי בעיות מיוחדות אבל זה ידוע לשמצה. מה שכן - אכילת השמן של ה-TSI במקרה שלי הייתה נוראית ליטר שמן לכל 3000 ק"מ. וזו בעיה מאוד מאוד נפוצה.

פורסם

ההתלבטות שלו היא לגבי אוקטביה 1.4 שלדעתי פחות נפוצה בליסינג, אני מאמין שהרוב לוקחים 1.2 ברמת הגימור הנמוכה.

פורסם

תודה לכל המגיבים

במידה ותהיה השתתפות העבודה בביטוח רכב ובאגרת רישוי האם אז לא רק מבחינה רגשית אלא גם שכלית המשקל נוטה לכיון אוקטביה?

• תוכן חדש...