Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3921 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
תודה לכל המגיבים

במידה ותהיה השתתפות העבודה בביטוח רכב ובאגרת רישוי האם אז לא רק מבחינה רגשית אלא גם שכלית המשקל נוטה לכיון אוקטביה?

הפערים בביטוח ואגרה לא גדולים.. מדובר במאות שקלים בשנה במקרה הטוב, שזה זניח לעלות החודשית בגדול...

בהחלט ממליץ לבצע נסיעות מבחן כמו שאמרו מעליי..

Live fast, die young - leave a better looking corpse

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

הקורולה איכותית יותר ואמינה פי 2 מהסקודה.

הקורולה יותר נוחה מהאוקטביה, יותר זולה באחזקה ובביטוח, מרווחת יותר ל3 אנשים מאחור בזכות רצפה שטוחה.

היתרון של הסקודה 1.4 היא שהיא חזקה יותר, אבל אישית לא הייתי מחזיק באופן פרטי רכב מתוצרת VAG, כמו לנסוע בטיימר לתקלה.

עריכה אחרונה על ידי CRuzer669

פורסם

אני מכיר בסך הכל רכב אחד כזה, ואחד כזה, אבל שניהם מקרוב מאוד. האוקטביה 1.4 עשתה בעיות לפני שמלאו לה שישה חודשים, והבעלים כמעט התייאש. הקורולה נוסעת כבר שנתיים בלי בעיה. וזהף מבלי להתייחס לנושא הגיר DSG7, שהבעיה העיקרית שלו היא לא הקלאצ'ים אלא מח גיר, שאין לדעת מה ילד יום. בנוסף, קרוזר צודק במספר דברים: הקורולה נוחה יותר (וזה מורגש), רצפת המושב האחורי אכן שטוחה וזה משמעותית עדיף אם אתה מסיע ילדים מאחור, היא אכן זולה בביטוח משמעותית (לא באלפי שקלים אבל עדיין). מצד שני, אני לא חושב שהיא איכותית יותר, והסקודה מהירה יותר בפער ניכר. מכאן - זה עניין של טעם. אגב, אודה ולא אבוש, שוקל לעצמי אוקטביה, אבל עם DSG6, שזה גיר אחר.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם
ידית הילוכים באוקטביה נוהגת להתקלף אחרי זמן מה

חוץ מאדם אחד שהתלונן על כך פה בפורום, יש לך גיבוי לטענה הזו?

אפשר גם לשאול מה הנסיון שלך עם האוקטביה?

פורסם (נערך)

אני עם האוקטביה 1.4 בליסינג כבר שנה, 35K לא פשוטים שעברו עליה.. בינתיים מראה אמינות מושלמת, הגיר מתפקד למופת.

גם אצלי התחיל הקילוף בידית של ההילוכים, מעצבן קצת ביד, אני משתמש די הרבה במוד הידני, אבל בעין עדיין לא ממש רואים את זה, מניח שזה יחמיר עם הזמן. אין סימנים לקילופים דומים במקומות אחרים בינתיים.

לגבי ההתלבטות מול הקורולה - אני בדקתי בזמנו את הקורולה כאופציה וממש לא אהבתי. גיר מעצבן ברמות, בעיקר בנהיגה נמרצת, וגם רועש במקביל. גם איכות החומרים והגימור בתא הנוסעים לא משהו בכלל, והתחושה די זולה. האוקטביה הרבה יותר איכותית ונעימה לשהיה פרט לעניין המעצבן של רעשי רוח במהירות שיוט (מהדלתות).

עריכה אחרונה על ידי misterb

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם (נערך)

נראה לי שאין לך ברירה אלא לקחת את הרכבים לנסיעת מבחן,

אני למשל מעדיף את האוקטביה בהרבה על הקורולה מסיבות שהועלו פה ואחרות (איכות שמע למשל, גיר רציף בקורולה זה חיסרון אצלי), (נהגתי בשניהן, אוקטביה 1.4 אלגנס וקורולה GLI ), גם הזמנתי אוקטביה, אבל 1.8 ואני מחכה לאספקה..

אבל הדעות פה חלוקות...

שים לב שבאוקטביה לא מקבלים מצלמת רוורס ולא חיישני חניה בשני רמות הגימור הקיימות (זה מעצבן... מניח שתוכל לבקש במו"מ מול איש המכירות) ואצלי זמן ההמתנה לרכב הוא ארוך ארוך... לא יודע לגבי זמן המתנה לגבי אוקטביה 1.4.

עריכה אחרונה על ידי mavric
פורסם

כל הכבוד תהנו מהרכב באמת לא סתם היא נחשבת למלכת המכירות מאז הגיעה ב2013 אני יכול להעיד על כך כי יש לנו כזו :)

סעו בזהירות שיהיה שבוע טוב !

<Kia Rio LX 1.4 4DR automatic 2014 <SOLD

TOYOTA COROLLA SUN 2011 automatic

פורסם

מהנסיון הרב שיש לי עם קורולות וגם אוונסיס אחת שהיתה אצלי חמש שנים (תיכף אסביר למה אני מתייחס לאוונסיס)

מהנסיון הקצר שהיה לי עם ראפיד 1.4 TSI ועם אוקטביה 1.2 TSI

אני יכול לאמר את הדברים הבאים -

הראפיד היתה מאוד זריזה! מפתיע מה שרכב משפחתי "זול" יכול להוציא מארבעת גלגליו - ובניגוד לכל מה שקראתי עליה וכל מה ששמעתי, היא היתה לי נוחה מאוד, שקטה - איכות החומרים ממש לא משנה לי - העיצוב שלה הן פנימי וחיצוני היה נאה לעיניים - מה איכפת לי פלסטיק קשה או פלסטיק רך? באמת - זה לא משנה לי - זה לא יגוואר עם סלון עור ואני לא ישן על הדשבורד - אותי לפחות, זה לא מעניין.

תא המטען של הראפיד היה פשוט עצום - אבל המרווח האחורי היה קטן - אם מדובר במשפחה עם ילדים מתבגרים או רכב להסעת מבוגרים - תפסול, תביט לכוון האוקטביה.

הלאה

למה אני רושם כאן על האוונסיס? כי בחמשת-ששת השנים האחרונות בחיי אני מורגל לרכבים עם מנוע 2 עד 2.5 ליטר וההשוואה של מנועי הTSI - לא משנה אם זה ה1.2 או ה1.4 למנוע 1.6 אטמוספרי - היא לא נכונה.

גם ה1.2 וגם ה1.4 מספקים סחיבה וזריזורת שדומים הרבה יותר למנועים אטמוספריים בנפח 2 עד 2.5 ליטר מאשר למנוע 1.6 סטנדרטי אבל ההבדלים הם ברצועת הכוח ובזמינות הכוח ואת זה חשוב להבין בכדי לעשות בחירה נכונה של רכב ומנוע.

נחזור לרגע לאוקטביה - הרכב היה גדול, מרווח ונוח למדי אבל הרגיש לי קצת נוקשה לעומת מה שאני מכיר מקורולות - הן רכות יותר.

נכון תא המטען ענק - עצום - באוקטביה ופתח הגישה נוח מאוד - אם יש תינוקות בתמונה או ילדים - נקודה לטובת האוקטביה.

מבחינת נוחות הייתי מעדיף כאן את הקורולה ולא רק בגלל כוון מתלים אלא בגלל מה שרשמתי קודם לגבי רצועת הכוח וזמינות הכוח.

באוקטביה מה שהרגשתי היא שזמינות הכוח מגיעה מאוד מהר - הודות לטורבו - המומנט מגיע כבר בסל"ד נמוך והרכב טס קדימה - זה מורגש מאוד בייחוד בשיפועים שם למומנט יש משמעות רבה.

אבל מצד שני - מיד אחרי שהרכב נותן את הכוח שלו - זה מרגיש כאילו שכבר אין לו יותר מידי מה להציע ואתם נשארים תקועים עם רצועת כוח של רכב בנפח 1.2 ליטר.

תוספיו לזה את אופי הפעולה של גיר הTSI עם השהיה מסויימת ביציאה לזינוק ואני קיבלתי רכב שהרגיש לי מצד אחד חזק כמו רכב 2 ליטר אטמוספרי ומצד שני רכב עם התנהגות לא נוחה במיוחד וגם לא רציפה במיוחד - לא חלק.

גיר הCVT של הקורולה - אפשר לאמר הרבה דברים שיהפכו את הרכב הזה "לא לנהג" אבל אני יכול לאמר לך מנסיון ארוך טווח עם תיבת CVT שהיא תיבה גאונית לחיי פקקים ולמי שאוהב לשייט עם הרכב - אם אתה נוסע מתון - חוויית הנהיגה היא אכן רציפה ולעומת גיר הTSI, התגובה ביציאה מהמקום היא מיידית - הרכב לא עוצר ומתמהמהה לחשוב אם הוא צריך לזוז עכשיו או לא, דבר שמאוד לא אהבתי בפורד פוקוס למשל ובראפיד - באוקטביה זה הרגיש לי טוב יותר, הרבה יותר חלק אבל זה עדיין היה קיים (אבל אפשר לחיות עם זה בשלום - זה בקטנה).

הקורולה אולי תהיה קצת יותר מסורבלת, תוסיפו לזה שהדגם שמדובר עליו כאן הוא עם תיבת CVT שנועדה לחסכון בדלק ואתם אמורים לקבל רכב קצת עצל עם תיבה רועשת כשהיא מטפסת בסל"ד - מצד שני, אני מכיר קורולות לא מהיום ומנועי ה1.6 מרגישים קצת יותר חזקים מרוב המתחרות - הרכב כן מספק הכל מהכל ואם כל זה לא הספיק אז הצפי מגיר CVT לעומת גיר TSI להיות אמין יותר - לפחות בסטטיסטיקה אמור להיות בפער ניכר.

אם נוסיף לזה גם שמנוע גודש לא בדיוק אוהב אבק וחום - אני צופה בלאי גבוה יותר לרכבים גודשים - עוד חלקים להחליף במרוצת השנים (מגדש) וזה בייחוד אם הכוונה של פותח השרשור היא להחזיק את הרכב לטווח ארוך.

אז - לסיכום?

מה סוג הנסועה שלך? - הרבה עליות? שטח הררי? - אני בעד האוקטביה.

נסיעות בעיקר באזור מישור? - אל תפסול את הקורולה.

אני חושב שמבחינת חסכון בדלק ה1.2 TSI בנסיעות רגועות צריך להיות יותר חסכוני - האם אמינות הרכב תקזז את זה עם השנים? - לא יודע.

האוקטביה הרגישה לי כבדה מידי למנוע 1.2TSI - ברגע שהמגדש נכנס הוא באמת מטיס את הרכב קדימה אבל לחיצה על הקיק דאון וההרגשה היתה שהחגיגה נגמרת מהר מהצפוי - שוב, סה"כ אני משווה כאן בין 1.2 גודש ל2 אטמוספרי - חייב לציין שזה די מרשים בהבנה לאחור.

אני כן הייתי בוחר באוקטביה, היא פחות משעממת - אין, אין לי דרך אחרת לאמר את זה, אם כבר להיות עם רכב כל כך הרבה שנים, לפחות שיהיה מה לאהוב בו - אבל הייתי מחפש 1.4 TSI - כמובן, פחות חסכוני בדלק ויותר קשה למצוא וגם למיטב ידיעתי מדובר בשילוב הכי לא מוצלח עם גיר TSI.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

• תוכן חדש...