Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3924 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום,

כיום אני רוכב על אופנוע לעבודה (כבר למעלה מ10 שנים) וכל חורף אותו סיפור, נהיה רטוב ומתחיל להיות מסורבל.

החלטתי השנה לרכוש רכב קטן שישמש אותי בימים הגשומים.

בנוסף הוא ייקל עלי דייטים ראשונים עם בחורות מאותגרות קסדה.

אז הדרישות שלי הן כאלו:

1. עד כ20K

2. נראות סבירה ומכובדת

3. אמין יחסית (בהתאם למחיר)

4. לא שתיין דלק

הוצעו לי 2 האופציות שבכותרת - גטס ופולו.

מצד אחד הגטס מוצאת חן בעיניי מצד שני כולם אומרים היא שתיינית של דלק ( 1 ל 10 האומנם?)

בנוסף מההיכרות שלי עם הגרמניות רכב ישן עולה יקר בתחזוקה והגרמניות שיאניות בעלויות תחזוקה.

אשמח להכוונות ,הצעות.

תודה מראש,

שגיא

עריכה אחרונה על ידי sagyr
פורסם

היי,

אני מניח שיונדאי גטס תהיה באמת הכי זולה לאחזקה, אבל מדובר ברכב פשוט יחסית וכאמור המנוע שלו לפחות בדגמים המוקדמים יחסית שתיין, למרות שנראה לי שאפשר להשיג יותר מ -1/10.

אני קניתי לפני כשנה וחצי גולף 2002 ידנית בתקציב דומה לשלך (20k), במהלך הזמן שהרכב אצלי הוא נסע כבר 40 אלף קילומטר ומבחינת האמינות עד עכשיו לא היה כלום.

הכל עניין של למצוא רכב שמור ומטופל.

אישית הייתי מעדיף לקנות רכב אירופאי מהשנים המדוברות ולא יונדאי גטס לצורך העניין, מכיוון שמדובר ברכבים יותר מפנקים לרוב יותר בטוחים בצורה מוחלטת וגם בעלי מאפייני ניהוג מוצלחים יותר, כלומר התנהגות כביש עדיפה.

אז יתכן ועלות התחזוקה תהיה טיפה גבוה יותר אבל אם תמצא רכב שמור המצב לא יהיה כך בהכרח.

יש לציין שאם גיר ידני בא בחשבון הוא יעלה את האמינות של הרכב משמעותית בכל מכונית אבל בעיקר משנים מוקדמות.

בהצלחה!

MINI Countryman SD F60 | Land Rover Discovery TD5
Lexus CT200h | Audi A1 1.4 TFSI Manual | Citroen C4 eHDI | VW Golf MK4 1.6 Manual

פורסם

בתקציב שלך ניתן לקבל גטס אחרי מתיחת הפנים (2006+, צריך לשים לב שב2006 נמכרו שני הדגמים במקביל - הדגם שלפני מתיחת הפנים וגם הדגם שאחריו, מ2007 נמכר רק הדגם מתוח הפנים).

אם גיר ידני לא מפריע לך - זאת אופציה טובה, שכן עם גיר ידני הגטס תציע לך צריכת דלק טובה יחסית, לצד אמינות ותחזוקה זולה יחסית.

אם תחליט שאתה בוחר בגטס, בחר ברמות הגימור GLI/GLX/GLS. רוב הגטסים נמכרו ברמת גימור GLF המחפירה שכוללת כרית אוויר, 2 חלונות חשמל, מזגן, הגה כוח, וזהו. אין ABS, אין ESP, אין כרית אוויר לנוסע.

הGLI מוסיפה לך כרית אוויר לנוסע, ABS, חלונות חשמל מאחור ומראות חשמל.

הGLX והGLS מוסיפות לך 3 כריות אוויר (יש להן 4 כריות אוויר), חלונות חשמל מאחור, מראות חשמל, ABS, לעיתים ESP, שליטה מההגה. בGLS יש גם מחשב דרך. חלק מהתוספות שהגיעו עם GLS הן ג'אנטים ו/או חלון בגג ו/או ספויילר.

שקדי - הגטס נבחנה ביורואנקפ וקיבלה 4/5 כוכבים, כיאה לסופר מיני מתקופתה. התירוץ העלוב הזה של "קוריאניות מתפרקות" לא תופס.

אני בעלים לשעבר (2010-2012) של גטס 2008 אוטומטית מרמת גימור GLX, הרכב אמין ולא יקר לתחזוקה, בגרסה האוטומטית לרוב בעיר צריכת הדלק הייתה 1:11. מחוץ לעיר הצריכה עדיפה כמובן.

בתקציב שלך אם תרכוש משהו שקשור לVAG, תקבל רכב משנתון נמוך ולא בהכרח אמין יותר מהגטס.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

משום מה זכרתי שהגטס קיבלה ציון נמוך בהרבה במבחני הריסוק.

מה שכן כמו שכתבת חייבים לוודא שקונים רכב מאובזר אחרת הציון הזה לא שווה כלום.

ברוב הרכבים האירופאים ציוד הבטיחות מגיע כסטנדרט בכל רמות הגימור, לדוגמה בגולף ובפולו מהשנים המדוברות יש 4 כ״א כסטנדט.

MINI Countryman SD F60 | Land Rover Discovery TD5
Lexus CT200h | Audi A1 1.4 TFSI Manual | Citroen C4 eHDI | VW Golf MK4 1.6 Manual

פורסם

ובכל זאת לארץ הגיעו דגמים עם 2 כריות אוויר.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם

השאלה כמה ההפרש גדול בצריכת דלק?

האירופאיות עושות 1 ל 20??? נשמע הזוי....

על כמה אנחנו מדברים כאן?

פורסם

לא.

2003-2006 שני מנועים: 1.35, 1.6

2006-2010 שני מנועים: 1.4, 1.6

האירופאיות לא עושות 1:20. אולי בגרסאות הדיזל.

• תוכן חדש...