ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,598 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 1 אלף צפיות
אנחנו משפחה מטיילת עם כלב, תינוק בן כמעט שנתיים, אבא ואמא. התקציב סביב 55K. אני מחפש מקום, בטיחות ואמינות. חווית נהיגה זה טוב ונחמד, אבל אחרי האלפא שהיתה לי, בואו ניצמד לאמינות. את הסול אפשר לקנות עם אחריות יצרן עדיין. המונדיאו יותר גדולה. המלצות?
הודעה אחרונה מאת Nadav_25, -
-
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 949 צפיות
שלום יש לי רנו מגאן 01 , אוטומטית שקניתי ב6500 לפני 4 שנים. סה"כ היא נתנה תמורה מצויינת לכסף ויכולתי לחיות עם "בעיטות" בהעברת הילוך, ואפילו ביטלתי את הטרמוסטט בשביל לתת "אקמול" לבעיית התחממות. אבל אצלי זה רכב שני שנוסע 10 ק"מ ביום , וזה מספיק. השאלה שלי האם בשנה מסויימת רנו השתפרו וכבר לא סובלות מבעיות גיר וחשמל ? אני מעוניין לקנות רכב משפחתי, שיסע מעט מאוד, אבל לא מעוניין לבקר במוסכים. התקציב הוא 15K מה כדאי ? בינתיים ראיתי שבטווח המחירים האלו אפשר לקנות יונדאי אלנטרה 2007 או מגאן 2008 מה דעתכם ? תודה
הודעה אחרונה מאת jaguarr, -
-
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 966 צפיות
שלום חברים מישהו מכיר את הניסאן סרנה או הלרגו אני מעוניין לרכוש אחת כזאת אך חושש שיש לה מחלות מסויימות . מישהו יכול להמליץ על הרכב
הודעה אחרונה מאת CX25GTI, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 739 צפיות
רעיונות איזה סוג של הטבות ניתן לבקש מהם? (בשלמה סיקסט נותנים חיישני רוורס וכאלה) וכמו כן, כמה אחוז מהמחירון נהוג להוריד בהנחה והרכב היה בבעלות ליסינג נהג יחיד ועשה 30K בשנה עד כה? תודה לעונים...
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- 2 תגובות
- 440 צפיות
התקציב הוא עד 70k נסיעות של 80ק"מ לפחות כל יום. איזה דגם כדי לחפש בין השנים 08-12? מה הנק' חולשה שכדאי לבדוק? צריכת דלק? תודה למשיבים!
הודעה אחרונה מאת llaavvii, -
- 9 תגובות
- 10 אלף צפיות
שלום, אני עומד לפני קניית שברולט אפיקה מהיבואן שמוכר יד 2. הציגו לי טופס בדיקה (מצורף) שנראה מעולה אך ישנן ליקויים במרכב. לפי היסטוריית הטיפולים שהוצגה לי (מצורף) אכן החליפו דלת תא מטען ופגושים קדמי ואחורי וכמו כן פגיעה בכנף שמאל קדמי. לאחר ששאלתי אמרו לי כי הפגיעה היא במרכב ולא בשילדה. האם הבדיקה תומכת בטענה של נציג המכירות? האם אכן יש הבדל בין מרכב לשילדה? האם מרכב = שילדה = שאסי? האם אובייקטיבית הייתם קונים רכב במצב הזה? או שעלי לברוח? תודה רבה!
הודעה אחרונה מאת סיוויק 08, -
- 2 תגובות
- 680 צפיות
אם ברצוני לקנות CRZ שנת 2011 יש למישהו מושג מה תוחלת חיים של הסוללות כי כבר עברו כמה שנים. ואם צריך להחליף מנוע (חשמלי) או סוללות מה העלויות ? לא מוצא שום דבר ברשת בנוגע לנושאים הללו.
הודעה אחרונה מאת bencl100, -
מבצעי סופשנה 1 2
מאת usafun- 3 עוקבים
- 16 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
שאלת תם - כל מבצעי סופשנה של היבואנים מיועדים למעשה להפטר ממלאי רכבים של שנת 2015. מה קורה עם הרכבים מהמלאי הזה שלא נרכשים? ואיך יכול לדעת רוכש פוטנציאלי שרכש רכב בשנת 2016, שבעצם לא קיבל רכב מהמלאי שנותר (או שזה בעצם לא משנה, כל עוד אין שינוי במבנה הרכב או במאפיינים כלשהם של הרכב)?
הודעה אחרונה מאת usafun, -
- 2 תגובות
- 723 צפיות
שלום לכולם! אני מתעניין ברכב ספורטיבי משפחתי בתקציב הנ"ל. הרכב יכול להיות ידני או אוטומט (אין באמת העדפה...) רכבים שבדקתי סיאט לאון, ואלפא ג'ולייטה. יש עוד רכבים שעונים על הדרישות האלו? ועל איזה רכב אתם ממליצים? תודה
הודעה אחרונה מאת Ido87, -
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 586 צפיות
שלום לכולם ברשותי יש TOYOTA RUNX 2005 עברה כבר 205 אלף אני נהג חדש ובעוד כמה חודשים רוצה להחליף אותה ואני ימכור אותה ויוסיף עוד 35 אלף שקל.. דרישות רכב: אוטומט + חסכונית + hatchback מה לעדיף לקחת? תודה רבה
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
שלום לכולם. האם תוכלו להמליץ על רכב במחיר הנ"ל? מיועד בעיקר עבורי בלבד, כלומר יכול להיות גם רכב קטן. דרישות: אוטומטי, אמין, שלא אצטרך מוסך כל שבוע, שאוכל להגיע איתו לכל מקום בארץ ולא ישבוק חיים בעליות. שמתי עין על הונדה סיוויק שנת 2000, אבל אשמח לקבל המלצות נוספות. תודה
הודעה אחרונה מאת אושריקו, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 883 צפיות
האם יש סיכון מבחינת עלויות לעומת מנוע בנזין? מחיר דלק, מחיר טיפולים, אגרות וכול'?
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 536 צפיות
http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?354586-%D7%9B%D7%9C-%D7%94%D7%A9%D7%A8%D7%A9%D7%95%D7%A8%D7%99%D7%9D-%D7%A4%D7%94-%D7%A2%D7%95%D7%A1%D7%A7%D7%99%D7%9D-%D7%91%D7%99%D7%A2%D7%95%D7%A5-%D7%A7%D7%A0%D7%99%D7%99%D7%AA-%D7%A8%D7%9B%D7%91-%D7%90%D7%99%D7%9F-%D7%A6%D7%95%D7%A8%D7%9A-%D7%9C%D7%A6%D7%99%D7%99%D7%9F-%D7%96%D7%90%D7%AA-%D7%91%D7%9B%D7%95%D7%AA%D7%A8%D7%AA-%D7%9B%D7%AA%D7%91%D7%95-%D7%9B%D7%95%D7%AA%D7%A8%D7%AA-%D7%A2%D7%A0%D7%99%D7%99%D7%A0%D7%99%D7%AA
-
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 472 צפיות
http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?354586-%D7%9B%D7%9C-%D7%94%D7%A9%D7%A8%D7%A9%D7%95%D7%A8%D7%99%D7%9D-%D7%A4%D7%94-%D7%A2%D7%95%D7%A1%D7%A7%D7%99%D7%9D-%D7%91%D7%99%D7%A2%D7%95%D7%A5-%D7%A7%D7%A0%D7%99%D7%99%D7%AA-%D7%A8%D7%9B%D7%91-%D7%90%D7%99%D7%9F-%D7%A6%D7%95%D7%A8%D7%9A-%D7%9C%D7%A6%D7%99%D7%99%D7%9F-%D7%96%D7%90%D7%AA-%D7%91%D7%9B%D7%95%D7%AA%D7%A8%D7%AA-%D7%9B%D7%AA%D7%91%D7%95-%D7%9B%D7%95%D7%AA%D7%A8%D7%AA-%D7%A2%D7%A0%D7%99%D7%99%D7%A0%D7%99%D7%AA
-
- 4 תגובות
- 706 צפיות
שלום לכולם אז הגעתי הלחלטה לקנות סיאט לאון 1.8 ידנית. עכשיו רציתי על מה אני צריך להסתכל לפני שאני קונה את האוטו(אני קונה אוטו ללא שיפורים, קצת מפחד לקנות אותו שכבר שופר). אני לא הולך לקנות את האוטו שבוע הבא או בחודש הקרוב ככה שאני מחכה לתגובות מאנשים שכבר בדקנו ויכולים לעזור לי. תודה רבה לכל העוזרים.
הודעה אחרונה מאת vitek15, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 2 אלף צפיות
היי, יש הרבה מאוד רכבים שיצאו עם שלושה צילינדרים לאחרונה.. מה זה אומר, האם יש הבדלים בכח, בשחיקה של המנוע? אשמח להסברים בנושא
הודעה אחרונה מאת Ziv, -
-
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 671 צפיות
1. אאודי a6 3200 קוואטרו, שנים 06 עד 08. 2. הונדה אקורד 2400 , 06 עד 08 ומה ההבדל בין טייפ אס לאקזקיוטיב מבחינת ביצועים. 3. טויוטה קאמרי 2400 , שנים 07 עד 08. אמינות,ביצועים,נוחות, וכמובן עלות טיפולים...
הודעה אחרונה מאת Lior b10, -
- 7 תגובות
- 741 צפיות
חיפשתי רכב זול רק לסוע לעבודה ולחזור בערך 30 ק"מ ליום התחלתי לחפש אחרי רכבים של 2-3k בשנים נמוכות ומצאתי ניסאן סאני שנת 94 עם 180 אלף קמ ב1000 שח במצב טוב אבל שפתחתי את המכסה מנוע ראיתי שמשתמשים במים מהברז והמים חומים... והמנוע כולו רטוב משמן כנראה מנזילות והזעה האוטו מניע נוסע ומעביר הילוכים מצויין ולא מתחמם עשיתי סיבוב וראיתי גולף שנת 99 מנוע 1.8 מושקעת בכל טוב באמת רק לשים דלק ולסוע ב9k הלב מאוד רוצה לגולף אבל מצד שני יש לי אוטו ואני צריך רק רכב לעבודה והשאלה אם הסאני כדאית למרות החסרונות חשוב לי חיסכון בדלק וטיפולים ברור שהגולף יותר יקרה מבחינת אחזקה השאלה אם בהרבה תודה לעונים ומצטער על החפירה
הודעה אחרונה מאת bla92, -
My first car :)
מאת Ron7-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 667 צפיות
התחדשתי אתמול ברכב ראשון חדש, ההרגשה ללכת לסוכנות ולראות את המפתחות חדשות ובכלל את הרכב שהכל נקי וחדש, הרגשה מטורפת.
הודעה אחרונה מאת איתמר, -
-
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אחרי חיפושים נמרצים ובדיקה של איזה 15 מאזדות קרועות מצאתי את הכלה ויש לי כמה שאלות. מאזדה 3 2006 יד 2 טיפטרוניק 190,000 ק"מ מצב חיצוני ופנימי מדהים, בלי פגיעות וכו', אפילו הגדיל ושטף את הרכב קומפלט מבפנים ומבחוץ (כולל מנוע וכו', מתחת למכסה מנוע אין טיפת אבק והכל מבריק!, כיסאות והכל נקי כחדש) טסט לחודש מהיום דורש 23,000 מחר בע"ה לוקח את הרכב לבדיקה ובהתבסס על התוצאה אני אבחר אם לקנות או לא. אז כמה שאלות: 1. טיפטרוניק במאזדה3 בשנתון הזה, יש בעיה עם זה \ נחשב אמין באופן כללי? 2. קילומטרז' כזה אמור לעשות בעיה? 3. כדאי להתמקח קצת על המחיר לכיוון ה-20 או שהמחיר שהוא דורש נורמלי?
הודעה אחרונה מאת חולגי, -
-
-
- אחראי פורום
- 13 תגובות
- 852 צפיות
היי, אני מחפשת רכב ב-25K-30K. כאשר הנסיעה היא 50% עירוני ו-50% בינעירוני, רוב הזמן 2 אנשים ברכב, צפויה לנסוע כ-200-250 ק"מ בשבוע. מחפשת רכב אוטומטי, עדיפות לשנת 2005 +. חשיבות: 1. בטיחות 2. נוחות 3. חסכון בדלק 4. אחזקה ועלויות טיפול והכי חשוב- אין לי את מי לקחת איתי לבדיקה של רכבים אז אשמח למלצות על חברות טרייד אין/ליסינג וכדומה באזור חיפה והקריות שאוכל לפנות אליהן שהן אמינות יחסית.
הודעה אחרונה מאת dorsht, -
-
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
היי בהמשך לכל ההתלבטויות אני חייב עד יום ראשון לסגור סופית... דבר אחד בטוח - זה יהיה מאזדה אבל השאלה איזה דגם בדיוק? תמיד נסעתי במשפחתית מהעבודה ובא לי לשדרג עצמי מה שהכי חשוב לי זה נוחות ואבזור וכמה שיותר. ההבדל במחיר הוא בערך 30 אלף שקל ולא בטוח בכלל שמאזדה 6 = את זה מה דעתכם ? מה בין שני הדגמים בהנחה שהכסף לא מהווה בעיה מה יש המאזדה 6 שאין בספיריט ?
הודעה אחרונה מאת mavric, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 952 צפיות
מתלבט בין c3 ידני 2011 לפיג'ו 301 2013 ידני התקציב שלי בסביבות 50000 תודה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת weil4, -
-
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 1 אלף צפיות
אהלן, אני מתכנן לקנות בזמן הקרוב רכב בעיקר למטרת נסיעה לעבודה (מרחק של 30 ק"מ +- הלוך חזור) ונסיעות בסופ"שים. מאמין שבסביבות ה200 ק"מ בשבוע בערך. אני מחפש אוטו קטן וקומפקטי שיעמוד במסגרת התקציב של ה13K (מוכן לחרוג עד 2000 שקל אם זה ממש שווה את החריגה) *אני חייב שהרכב יהיה אוטומט. לפי מה שאני מבין האופציות שלי הן: 1.יונדאי גטס 2.פיאט פונטו עכשיו, חיפשתי קצת ביד 2 וכמעט ולא מצאתי פיאט פונטו באיזור שלי (איזור מרכז). הבנתי שהצריכת דלק בפונטו טובה משמעותית מהגטס הבעייתית, השאלה אם במרחקים שאני נוסע ההבדל במחיר יהיה משמעותי. על מה כדאי לי להתפשר כדי לקבל בסופו של דבר את הרכב הכי טוב שאני יכול במסגרת התקציב? תודה!
-
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 487 צפיות
שואל בשביל חבר... אני לא מבין כלום ברכבים במחירים האלו אז מבקש את עזרתכם. דרישות מהרכב: אוטומטי צעיר במראה קומפקטי כמה שיותר אמין עד 16K כל עזרה תתקבל בברכה!
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 29 תגובות
- 2 אלף צפיות
נעשה את זה בקצרה - ראיתי רכב שאני מעוניין לרכוש, הבעלים טוען שהרכב עבר תאונה והוחלף טמבון קדמי וכנף שמאלי, לא מוכן להתחייב בבדיקה אם יש פגיעה בשילדה או אין כי הוא בעצמו לא יודע כי הוא לא עשה בדיקה כשקנה את האוטו. מה מומלץ לעשות?
הודעה אחרונה מאת NINJMNKY, -
-
שלום ראיתי את הרכב ומאוד התרשמתי. אני מתכוון לרכוש את ה118 . כמה שאלות למי שיודע . אני שוקל ללכת ולהזמין את הידנית, אישית תמיד רציתי רכב ידני אבל מדובר בהזמנה מיוחדת אין הנחות וצריך לחכות 4 חודשים . האם מבחינת סחירות עתידית יש לרכב יתרון או חיסרון מול האוטו ?( ד"א הגיר האוטו 8 הילוכים הרגיש לי רובוטי כזה ולא חלק בהשוואה לDSG הרובוטי שלי ) או שמדובר בחתונה קתולית ? בדקתי את עניין האחזקה, נאמר לי שטיפול לרכב זה סדר גודל של 1200 ש"ח, האם זה נכון ? ונאמר לי גם שזה לא יקר כי בניגוד לרכבים אחרים שיש לעשות טיפול קטן ואז גדול ( בלאון 650-800 ש"ח + 1200-2000 ש"ח ) פה יתכן ויהיו שני טיפולים קטנים ולכן האחזקה לא יקרה משמעותית ? (אני מבין שבמוו זה לא לאון, אבל לא…
הודעה אחרונה מאת dts2, -
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 4.1 אלף צפיות
מתלבט לפני קניית רכב חדש בין הטוסון למזדה 2016. מעוניין במידע מבעלי רכבים מסוגים אלו על צריכת דלק אמיתית וכל מידע רלוונטי שיכול לעזור לקבל החלטה.
הודעה אחרונה מאת אריה_ל, -
- 9 תגובות
- 967 צפיות
שבת שלום לכולם. ברשותי סקודה פביה ידנית שנת 2005, שאהבה נפשי. האוטו נוסע מעולה, נוח מאוד וגודל מאוד התאים לי, אבל הוא כבר לא חדש ויש לו קצת קשיים, ולמרות שלאחרונה השקעתי בו הרבה כסף כדי שיהיה מושלם- אני מתכוננת לגרוע מכל ומתכננת לקנות רכב אחר. יש לי הבנה בסיסית פלוס במכוניות, לכן אני אדע לבחור מה מתאים לי ומה לא- מה שאני רוצה להימנע ממנו זה לגלות פתאום עם דגם ספציפי/גרסא ספיציפית שיש לה תקלות ידועות. (חבר טוב כבר "נדפק" עם פולסווגן שבדיעבד הסתבר שהגיר שלה דפוק). התקציב שלי הוא כ-50 אלף שקל, ואני רוצה סופר מיני (בגאז' בגודל טוב, אבל בכל זאת יכולת לחנות במקומות קטנים). לצערי- הגיע הזמן להתקדם ולכן זה צריך להיות גיר אוטומטי (או נגזרות שלו). אין לי צורך בגימור…
הודעה אחרונה מאת 309, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 861 צפיות
לא יודע אם להשקיע ברכב יד שנייה 40000 או כבר לקנות חדש בשיטת ליסינג מימוני (פרטי?), לפי חישוב שלי לאחר ירידת ערך עדיין משתלם
הודעה אחרונה מאת eyalkar, -
-
מי מחובר 37 משתמשים רשומים, 5 אנונימיים, 740 אורחים (הצג רשימה מלאה)