ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,594 נושאים בפורום הזה
-
- 2 תגובות
- 616 צפיות
שנת 2009, 90 אלף ק"מ. הגיר הרגיש לי בסדר דווקא. נבדק בדינמומטר. אשמח לדעתכם.
הודעה אחרונה מאת razi_pazi, -
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 964 צפיות
שלום רב, אשמח לקבל תגובות בנוגע לכדאיות של עסקת ליסינג פרטי באחת מהחברות הגדולות בארץ. מדובר על יונדאי i10 חדשה, והעסקה היא כזו: 1,241 ₪ לחודש + מקדמה של 7,900 * ללא התחייבות * כיסוי ביטוחי * חבילת אבזור ותחזוקה * ירידת ערך - על החברה 3 טיפולים לרכב מתנה. מה דעתכם? האופציה הנוספת שלי היא רכישת רכב משומש במחיר של כ-30,000 ש"ח.
הודעה אחרונה מאת Nakamichi, -
- 1 תגובות
- 622 צפיות
שלום אשמח לקבל עזרה לגבי סוזוקי גימני גיר ידני 2015 יתרונות חסרונות תודה מראש
הודעה אחרונה מאת NINJMNKY, -
- 5 תגובות
- 610 צפיות
השאלה כבר בכותרת.... הדרישות הן. אמינות, שמירת ערך, צריכת דלק נמוכה. הרכב צריך להיות בגודל משפחתית סטנדרטית. האופציות- מאזדה 3 טויוטה קורולה (לא יודע אם נכנס בתקציב אוטומטית) יונדאי? אשמח למידע ומחירים. קאיה? כנ"ל סובארו B3 לא בחשבון שברולט הבנתי שקרוז לא מומלצת בקיצור אשמח לעצה מועילה וגם לרעיונות נוספים.
הודעה אחרונה מאת yoav911gt2, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 767 צפיות
אז כך אני מחפש רכב עד 45 אלף שקל הדרישות שלי הם: ידני, חסכוני שיעשה יותר מי 1.10, אמין, ושלא יהיה חסור כוח ושיסחוב נסיעות ארוכות פעם בה... ושלא יהיה ממש קטן (אני גבוה) כרגע יש לי שברולט אופטרה LS PLUS 2006 אני אוהב את האוטו אבל הוא לא חסכוני ולא נוח ממש תודה מראש לעוזרים
הודעה אחרונה מאת daniel.S, -
-
- עוקב אחד
- 13 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
אהלן! הגיע גם הזמן שלי לקנות רכב. בהתחלה חשבתי על איביזה, אבל אחרי התלבטויות החלטתי להשקיע יותר וללכת לכיוון הלאון ודומיו. מחפש רכב שמאיץ מהר, ספורטיבי וצעיר. אז ככה. תקציב עד 120K. אשמח לשמוע על רכבים שעונים על הדרישה בתקציב נמוך יותר. הכיוון שלי הוא ללאון FR כנראה שאוכל להשיג שנת 2014. ראיתי שיש שירוקו שנת 2012 במחיר הזה, השאלה אם חוץ מיופי הוא נותן משהו מעבר ללאון. אשמח לשמוע עוד הצעות מכם, אפילו בתקציב נמוך יותר ובשנים נמוכות יותר. תודה רבה!
הודעה אחרונה מאת סאפיר, -
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 867 צפיות
שלום מישהו יכול להמליץ על טנדר אמין חשבתי על מזדה או איסוזו כי במחירים של טנדר טויוטה אני קונה רכב חדש
הודעה אחרונה מאת Izzy47, -
-
- 12 תגובות
- 996 צפיות
שלומות... רציתי להתייעץ אתכם בנוגע לרכישת C4 מודל 2009/2010. מדובר על רכישה מהיבואן אשר גם מבטיח שנתיים אחריות רחבה ועוד מני הטבות. המטרה שלנו היא לקנות רכב משפחתי בטיחותי, נוח, אמין וזול יחסית. אשמח לשמוע מהניסיון ומהידע שלכם ולדעת אם אתם ממליצים לקנות רכב זה (התדמית הגרועה שלו מוכרת לי היטב לכן החשש). תודה מראש!
הודעה אחרונה מאת vladclar, -
-
- אחראי פורום
- 18 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום, נכנסתי לקבע, והייתי רוצה לקנות כעת רכב לנסיעות לבסיס. אני גר באזור נס ציונה, ומשרת באזור הרצליה, נסיעות הלוך חזור כל יום, זה הפורום המקצועי היחידי שאני מכיר, והייתי רוצה עצות בנוגע לקניית אוטו (אף פעם לא רכשתי אוטו, כך שאני לא מבין גדול בנושא) אציין כמה דברים חשובים : 1. רכב ידני 2. חסכוני בדלק (נורא חשוב, נסיעות הלוך, חזור) 3. מיני ( 5 דל') 4. שיהיה לפחות AUX, או Bluetooth (ואם יש אפשרות למערכת שמע טובה - מה טוב) בנוגע לתקציב, לא הייתי רוצה להוציא על אוטו הון תעופות מכיוון שבשבילי זה מותרות ואני כן מעוניין לחסוך כסף, (אני עדיין יכול לנסוע באוטובוסים חינם) השאלה שלי האם 30,000-40,000 זה מחיר רציונלי ? כמובן שאם היה בפחות…
הודעה אחרונה מאת dorsht, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 13 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
היי, מציעים לחבר שלי סנגיונג רקסטון שנת 2004 יד שניה שמורה מאד עם 230K ק"מ, עד איזה מחיר שווה לשלם? מה היתרונות/חסרונות ברכב זה (לכביש [עירוני ובינעירוני], לא לשטח)?
הודעה אחרונה מאת llaavvii, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 3.9 אלף צפיות
שלום, אני לקראת רכישת טויוטה פריוס יד שניה מחברת ליסינג, היה בחברת היי-טק (ראיתי במחשב). הרכב עם 70 אלף קילומטר, שנת 2012. רוצים עליו 86 א"ש. קיבלתי מחברת הליסינג הסטוריית טיפולים ותוצאות בדיקה שלהם שנעשתה ב 22/6. כאשר בהסטוריה ישנם רק טיפולים שוטפים + ריקול. ובבדיקה הכל נקי פרט לחלק של מרכב, שם כתוב: "תקוני מרכב, משמעות נמוכה: תקוני מרכב וצבע, סימני תיקון, בפנלים + חומר, מעיכות/מעוך/שריטות = בצבע + פגמים". המערכת ההיברידת באחריות 5 שנים או עד 100 אלף ק"מ מהיבואן. הסוכן אמר לי שאני צריך לקחת את הרכב לבדיקה במוסך מורשה טויוטה לפני הקניה, בעלות 270ש"ח, בגלל האחריות. אשמח לשמוע לדעת חברי הפורום. האם המוסך המורשה גם יכול לעשות לי בדיקה לפני קניה, או שכדא…
הודעה אחרונה מאת itamarg, -
-
-
- אחראי פורום
- 12 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
היי, אנו מעוניינים ברכב 7 מקומות מרווח. לאחר בירור עם חברות הליסינג האופציות השגורות הן C4 פיקאסו ו5008. חיפשנו סאן יאנג רודיוס אך אין בנמצא. היום קיבלתי טלפון מחברת ליסינג שיש פורד גלקסי דגם טרנד שנת 2012 אך לא מצאתי מבחני השוואה בינו לבין השאר. אנו זוג+3 מתכננים התרחבות לארבע ילדים. הרכב הינו רכב שני לטיולים , יהיה בשימוש בין פעם לפעמיים בשבוע לכל היותר. המלצות??
הודעה אחרונה מאת tulltull, -
-
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 489 צפיות
שלום לכולם. רציתי לשאול את דעתכם על האיביזה החדשה 1.0 110 כ"ס TSI גיר ידני לפי המפרט הרכב חסכוני ודי חזק . האם המנוע הזה הוא 3 צילינדרים?(לא רשום במפרט) נראה לי קצת חשוד ש המנוע 1.2 חלש יותר מ 1.0 ?(מומנט וכ"ס וצריכה) אם באמת ה 1.0 חזק יותר האם זה בגלל זה שהוציאו את כל מה שאפשר מהמנוע הזה ו הוא ימות די מהר? תודה מראש!
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
היי, אני ואישתי עומדים לפני החלפת הרכב שלנו, יש לנו כיום יונדאי i30 cw 2012, שאנחנו מוכרים ועומדים לפני קניית טויוטה: אוונסיס 2012, 20,000 קמ יד ראשונה ליסינג נהג יחיד. קורולה 2014, 25,000 ק"מ יד ראשונה ליסינג נהג יחיד. חשוב לנו רכב עמיד, חסכוני, בטיחותי ומספיק מרווח למשפחה, יש לנו כרגע ילדה בת 9 חודשים ומתכננים להגדיל את המשפחה בקרוב... המחיר של 2 הרכבים זהה. תודה.
הודעה אחרונה מאת itamarg, -
-
- 9 תגובות
- 1 אלף צפיות
המנוע 3500 V6 מוצלח? מה חלפים, באיזה רכבים יש את אותו מנוע?
הודעה אחרונה מאת לירוי1, -
- עוקב אחד
- 16 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
מחפשים רכב קטן הביתה, מתלבט בין סוזוקי אלטו לקיה פיקנטו לא יודע דווקא למה סתם נתפס לי בראש. אשמח לעוד רעיונות. מחפשים רכב ידני קטן וחסכוני בתור רכב שני. בהתחלה ההתלבטות הייתה אולי לקנות איזה רכב מיני חדש לגמרי בכמה שיעלה. כדאי לקנות רכב חדש? חברים הורידו אותי מזה בגלל ירידת ערך גדולה של רכב חדש לגמרי. בגדול התקציב הוא 20-35K או ללכת על רכב חדש. נסיעה של 40-70 ק"מ יום יום לעבודה. אשמח לרעיונות או כיוונים חדשים
הודעה אחרונה מאת lze22, -
-
- אחראי פורום
- 34 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
אחרי 2 רכבים עם גירים שעשו צרות, אני מחפש רכב ידני. בדגש על נוחות, אמינות, ושקט תעשייתי, אני צריך אוטו שיסע לא שאני ירדוף אחריו. מתכנן להחזיק אותו ל5+ שנים לא פחות, טיפולים , תיקונים הכל עושה בזמן כמו גרמני יקי. מתלבט בין: VW פולו 1.2 ידנית - כרגע זה הכיוון, איכות, צריכת דלק ואמינות.. עם טיפה גמישות כלפי מעלה מבחינת המחיר אבל נשמעת שווה את זה. פאביה ידנית - גם איכותי, לא כמו הפולו, אבל גם בתג מחיר נמוך יותר, עם אבזור בסיסי ביותר בגרסא הידנית. פורד פיאסטה 1.25 ידנית - על פי כל האינטרנט היוטיוב וכו' זה הרכב בין המומלצים בגלל הדינאמיות שפחות רלוונטית לי אישית כי אני לא מהמתפרעים על הכביש, יותר מחפש אמינות נוחות נסיעה וכו'. קליאו החדשה 0.9 ידני, צ…
הודעה אחרונה מאת asafasraf, -
-
מהו הרכב המומלץ לזוג+1? יאריס, פאביה, סוייפט?צריך תא מטען מתאים לעגלת תינוק ורכב אמין
מאת Moshe Hadad- 2 עוקבים
- 8 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
שלום, אבקש את עזרתכם בייעוץ לקנית רכב לזוג+1. שיהיה רכב אמין ותא מטען מתאים לעגלת תינוק. תקציב- 40-45 אלף.
הודעה אחרונה מאת lze22, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 22 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
שלום לכולם, אני ואישתי החלטנו להתחדש בג'יפון חדש ואוטומתי, כשהתחלנו לחפש רכב היו 3 מועמדים: 1. סוזוקי ויטרה- אשר נפסלה עקב כך שאשתי לא אהבה את המראה 2. שברולט טראקס- שנפסלה עקב כך שאין כרגע במלאי 1.4T. 3. אופל מוקה- סה"כ רכב שעונה לנו על הקריטריונים, עשינו נסיעת מבחן על הרכב ושתינו אהבנו. מה שאותי מדאיג קצת וכרגע מונע ממני את הרכישה זה בעיקר עניין הסחירות בעתיד- כרגע אין כאלו למכירה באף אחד מהלוחות ככה שקשה להעריך לגבי ירידת הערך, ובקושי גם יצא לי לראות כאלו על הכביש (לא יודע עם זה טוב או רע). כמו כן אני אשמח לשמוע מאנשים פה בפורום אשר היה להם ניסיון עם הרכב. בנוסף עם יש למישהו אלטרנטיבות ששווה לבדוק באיזור ה-130K אשמח לשמוע תודה ושבת שלום
הודעה אחרונה מאת mavric, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 525 צפיות
שלום חברים, איזה רכב אתם ממליצים לרכוש בסכום של 35-40K? אני טיפוס דיי גדול אז הרכב צריך להיות סביר כדי שאכנס בו ומקום לרגליים (נכנס דיי בסדר ל I10 לדוגמה). מה שחשוב לי זה האמינות, צריכת דלק, תחזוקה סבירה, ושיהיה אוטומט. הרכב אמור להתאים לזוג, בעיקר לנסיעות קצרות מחוץ לעיר (רחובות-ת"א). כמו כן באיזו חברה מומלץ לקנות רכב מליסינג במידה ואחליט ללכת על זה? תודה לעונים
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 821 צפיות
היי, יש ברשותי פולו שעלתה לכביש בינואר 2013 - 1.2 TSI 105PS שגמעה בסביבות ה-32K, עלתה בזמנו 113K כולל הכל על הכביש. חוץ מהטיפולים שהרכב עבר במוסך של צ'מפיון, הרכב היה עוד פעמיים שם בגלל רמקול שהתקלקל וצינור דלק שהיה משוחרר לאחר קבלת הרכב (עשה קצת רעשים בדאשבורד במצב סרק, אבל חוזק ומאז לא הופיעו הרעשים). הכל תוקן במסגרת האחריות כמובן. חוץ מזה - אני מאוד מרוצה מהרכב. גם מצריכת הדלק, מנוחות הנסיעה והשקט בכבישים מהירים (הכל באופן יחסי כמובן), מאיכות הבנייה של תא הנוסעים ומהכח הזמין של המנוע הזה בשילוב עם הגיר, שוב, זה באופן יחסי. משווה את זה למשפחומטיות או לסופר מיני אחרות. כמובן שידעתי שה-DSG הוא סוג של סיכון, אבל נתנו לי בזמנן 5 שנים אחריות עליו אז לא דאגתי והאמת …
הודעה אחרונה מאת mh53, -
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 524 צפיות
היי, אחרי שעזרתם לי להסגר על גטס בשרשור הקודם : http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?579223-%D7%A8%D7%9B%D7%91-%D7%A8%D7%90%D7%A9%D7%95%D7%9F-20K-%D7%90%D7%95%D7%98%D7%9E%D7%98%D7%99-%D7%9C%D7%A1%D7%98%D7%95%D7%93%D7%A0%D7%98-%D7%92%D7%98%D7%A1-%D7%A4%D7%99%D7%90%D7%98&p=4862062#post4862062 הייתי שמח לדעת מה השלב הבא, ראיתי רכב שאני רוצה אבל אני לא בטוח איפה כדאי לבדוק אותו? במוסך מורשה? כל מוסך? וכמה זה אמור לעלות? מבחינת אזור הייתי אומר חולון/ת"א/הרצליה. האם יש עוד בדיקה כלשהי שצריך לעשות לפני הקניה? תודה רבה מראש!
הודעה אחרונה מאת Nadav1980, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 636 צפיות
הגיע הזמן לחפש רכב לאישה התקציב מאוד מבלבל והיא עצמה אפילו יותר! דרוש רכב כמה שיותר בטיחותי הבחורה עוד לא יודעת לנהוג אבל נוהגת כמו שומאכר לכן חייב esp (בקרת יציבות) וכול פיטצר נוסף שימנע ממני למצוא את ה20k שלה תקועים בעמוד חשמל רק יוסיף. חסכוני גם מבחינת עלויות אחזקה וגם מבחינת הדלק אופציות כמו גז ודיזל יתקבלו וישקלו. ושהיא תאהב את איך שהרכב נראה שזה הסעיף הכי חשוב. בינתיים בו נעבור על האופציות: פיאט פנדה או פונטו נשקל ונפסל בהתאם לסעיף 3 כנ"ל גם אימפרזה ני אייג קיה ריו ו206. יונדאי אקסנט מקבלת ציון בסדר מבחינתה אבל כידוע לי חסר לה ESP ואני לא יטדע עד כמה חסכונית ה1400? הגטס גם נפסלה בסעיף העיצוב אך היא עדיין לא ראתה אותה במציאות מה שמשאיר בי תקווה האם ק…
הודעה אחרונה מאת Gavrik, -
-
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
עומדים להחליף לאחי את רכב הליסינג מהעבודה כאשר אפשרות הבחירה עומדת בין השתיים הללו. אשמח לשמוע חוו"ד על הרכבים וכן איזה מהם נחשב לעדיף. תודה.
הודעה אחרונה מאת לאון, -
-
- 4 תגובות
- 527 צפיות
שלום לכולם מקווה שאני במקום הנכון.. אני חייב את דעתכם כי אני לא מבין גדול אני כנראה יסגור בשעה הקרובה רכישת רכב חדש מדובר במאזדה 323 שנת 2003 מנוע 1.6 עם 105 כ"ס הרכב נסע 80 אלף המחיר הוא 17 אלף המוכר זה חבר של אבא ששמע שאבא שלי מחפש רכב אז הוא ישיר הציע לו . הם לקחו ביחד תרכב *** תרכב = את הרכב *** למוסכניק שאמר שיש לנו ראש שקט ל 50 אלף ק"מ הרכב עבר טיפול ב 2500 שקל עכשיו שווה 17 אלף עבור הרכב? או שכדאי לרדת מהעסקה תודה.
הודעה אחרונה מאת itayqq92, -
- עוקב אחד
- 12 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
לא כל כך מבין. האם פרי היא לא חברת השכרה? אם נקנה ב-0 ק"מ אז למה לא לקנות ישר מהיבואן? האם אני אמור להוריד לבן אדם ממחיר הרכב? ראיתי עוד רכב שהיה רשום " נקנה עם 0 ק"מ מחברת אלבר" אשמח אם תעשו לי קצת סדר בדברים. מה משמעות הדברים? תודה ושבת שלום.
הודעה אחרונה מאת נומד, -
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 1 אלף צפיות
אנחנו משפחה מטיילת עם כלב, תינוק בן כמעט שנתיים, אבא ואמא. התקציב סביב 55K. אני מחפש מקום, בטיחות ואמינות. חווית נהיגה זה טוב ונחמד, אבל אחרי האלפא שהיתה לי, בואו ניצמד לאמינות. את הסול אפשר לקנות עם אחריות יצרן עדיין. המונדיאו יותר גדולה. המלצות?
הודעה אחרונה מאת Nadav_25, -
-
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 948 צפיות
שלום יש לי רנו מגאן 01 , אוטומטית שקניתי ב6500 לפני 4 שנים. סה"כ היא נתנה תמורה מצויינת לכסף ויכולתי לחיות עם "בעיטות" בהעברת הילוך, ואפילו ביטלתי את הטרמוסטט בשביל לתת "אקמול" לבעיית התחממות. אבל אצלי זה רכב שני שנוסע 10 ק"מ ביום , וזה מספיק. השאלה שלי האם בשנה מסויימת רנו השתפרו וכבר לא סובלות מבעיות גיר וחשמל ? אני מעוניין לקנות רכב משפחתי, שיסע מעט מאוד, אבל לא מעוניין לבקר במוסכים. התקציב הוא 15K מה כדאי ? בינתיים ראיתי שבטווח המחירים האלו אפשר לקנות יונדאי אלנטרה 2007 או מגאן 2008 מה דעתכם ? תודה
הודעה אחרונה מאת jaguarr, -
-
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 966 צפיות
שלום חברים מישהו מכיר את הניסאן סרנה או הלרגו אני מעוניין לרכוש אחת כזאת אך חושש שיש לה מחלות מסויימות . מישהו יכול להמליץ על הרכב
הודעה אחרונה מאת CX25GTI, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 739 צפיות
רעיונות איזה סוג של הטבות ניתן לבקש מהם? (בשלמה סיקסט נותנים חיישני רוורס וכאלה) וכמו כן, כמה אחוז מהמחירון נהוג להוריד בהנחה והרכב היה בבעלות ליסינג נהג יחיד ועשה 30K בשנה עד כה? תודה לעונים...
הודעה אחרונה מאת zvit, -