Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3896 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אני לקראת רכישת טויוטה פריוס יד שניה מחברת ליסינג, היה בחברת היי-טק (ראיתי במחשב).

הרכב עם 70 אלף קילומטר, שנת 2012. רוצים עליו 86 א"ש.

קיבלתי מחברת הליסינג הסטוריית טיפולים ותוצאות בדיקה שלהם שנעשתה ב 22/6. כאשר בהסטוריה ישנם רק טיפולים שוטפים + ריקול. ובבדיקה הכל נקי פרט לחלק של מרכב, שם כתוב:

"תקוני מרכב, משמעות נמוכה: תקוני מרכב וצבע, סימני תיקון, בפנלים + חומר, מעיכות/מעוך/שריטות = בצבע + פגמים".

המערכת ההיברידת באחריות 5 שנים או עד 100 אלף ק"מ מהיבואן.

הסוכן אמר לי שאני צריך לקחת את הרכב לבדיקה במוסך מורשה טויוטה לפני הקניה, בעלות 270ש"ח, בגלל האחריות.

אשמח לשמוע לדעת חברי הפורום.

האם המוסך המורשה גם יכול לעשות לי בדיקה לפני קניה, או שכדאי לי לקחת את הרכב למכון בדיקה (אם כן, אשמח להמלצה באיזור רחובות).

האם ישנם עוד בדיקות נוספות שעלי לעשות לפני הרכישה? על מה עלי לשים לב כשאני רואה את הרכב?

תודה.

בדיקה - פריוס.jpg

פורסם

אתה עומד לשלם כ-86K על הרכב - מן הראוי שתיקח אותו לבדיקה במכון לפני הבדיקה במוסך.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

א. לעולם אל תוותר על בדיקה משלך ואל תחסוך על זה.

ב. ההסדר עם היבואן הוא שלאחר 5 שנים או 100 ק"מ תוכל לעשות בדיקה להארכת אחריות כל שנה או 15K ק"מ (הראשון מביניהם) עד לגיל של 10 שנים. (העלות כיום היא כ-300 ש"ח).

ג. מאחר והרכב כרגע באחריות אני לא מבין למה אתה צריך לקחת אותו לבדיקה של המערכת ההיברידית אבל אם אתה מעוניין בכך למען השקט הנפשי שלך - זה לא מזיק.

ד. המוסך המורשה לא מבצע בדיקות לפני קניה כך שהם לא יוכלו לעזור לך עם זה.

ה. שמתי לב שתלונה חוזרת בפריוסים (לי יש טיפה מזה וחבר פורום נוסף נתקל ברכב שלקח לבדיקה) זה שהפלסטיק המגן של לוח המחוונים איבד מהשקיפות שלו ולא רואים את טוב את הצג (אני מהמר שזה טופל בחומר כלשהו שגרם לו לדהות). חוץ מזה אין משהו מיוחד ששונה מרכבים אחרים...

בהצלחה.

Live fast, die young - leave a better looking corpse

פורסם

בסדר, השתכנעתי.

יש מכונים מסויימים שאליהם כדאי לי להגיע שיודעים לבדוק רכבים היברידים? ואת הפריוס בפרט?

אשמח לכל המלצה.

עוד דברים שעלי לשים לב?

האם באמת הבדיקה שפרסמתי פה היא סטנרטית או שהפגיעה במרכב שרשומה - מחשידה?

תודה על התגובות.

פורסם

הבדיקה סטנדרטית לחברת ליסינג - נקייה מדי.

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם
בסדר, השתכנעתי.

יש מכונים מסויימים שאליהם כדאי לי להגיע שיודעים לבדוק רכבים היברידים? ואת הפריוס בפרט?

אשמח לכל המלצה.

עוד דברים שעלי לשים לב?

האם באמת הבדיקה שפרסמתי פה היא סטנרטית או שהפגיעה במרכב שרשומה - מחשידה?

תודה על התגובות.

בדקתי מספר פעמים בקומפיוטסט. ברוב המקרים זה היה ראשון מערב (גם את הפריוס שלי) אבל פעם אחת בדקתי גם ביד אליהו, בת"א. בכל הפעמים קיבלתי בדיקה מקיפה למדיי, כולל עובי ציפוי הצבע (לאיתור תיקוני פחחות), כפתורים, חגורות בטיחות וכד'. מבחינתי מומלצים.

לגבי התמחות ברכבים היברידיים - לא חושב שקיים ואני לא רואה בכך צורך. הם בודקים את הרכב ומצבו ככל רכב אחר. אין להם את הכלים להעריך את תקינותה של מערכת ההנעה החשמלית אך זו באחריות ואתה יכול לבצע בדיקה פרטנית כפי שכבר אמרתי.

אני מניח שאתה מצפה לחסכון משמעותי בדלק. האמן לי, הכסף שתשקיע בבדיקות יחזור מהר מאוד. לא הייתי חושש מהמערכת החשמלית. הסטטיסטיקה מראה שהיא אמינה למדיי ויש מעט מאוד עדויות לבעיות והחלפות של סוללות וכד'. הרכב שאתה לוקח חדש יחסית. אקזמפלרים רבים ממודל 2008 ואף ישנים יותר (מהדור הקודם) עוד מסתובבים מבלי שהוחלפה בהם הסוללה ההיברידית..

הבדיקה סטנדרטית לחברת ליסינג - נקייה מדי.

1+ הבדיקה האלה שלהם זה חירטוט אחד גדול. מה שמטריד זה שהרכב עומד מה-22/6 מבלי שנמצא לו קונה. זו לא הוכחה שמשהו לא בסדר אבל כדאי מאוד להיזהר.

Live fast, die young - leave a better looking corpse

פורסם

תודה על ההמלצה ללכת לבדוק עצמאית את הרכב.

אז לקחתי את הרכב לבדיקה, נראה נקי מאוד. שמור ביותר. קילומטרז נמוך יחסית 63 א"ק.

בבדיקה באופן כללי נאמר לי שהרכב תקין לחלוטין מבחינה מכנית.

אבל נעשה בו תיקון פחחות בעל משמעות נמוכה.

נראה לי שאקנה את הרכב, אבל אשמח לדעה נוספת על הבדיקה.

תודה מראש.

בדיקה 1.jpgבדיקה 2.jpgבדיקה 3.jpg

פורסם

לרכב היתה תאונה בחזית. זו לא נראית תאונה קשה על פי התיאור בבדיקה, אבל בהחלט יכולה להוות בסיס להתמקחות על המחיר.

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם

פשוט ביזיון שחברות הליסינג עושות ככל העולה ברוחם ועובדים על לקוחות בעיניים.

איך הם לא מתביישים להציג בדיקה נקייה כשהם יודעים שהרכב לא נקי.

הבדיקות שלהם ממש "העתק הדבק".

גם ביונדאי שלנו היה בדיוק אותו סיפור, אמנם תאונות הרכב לא עבר אבל היה איזשהוא גשר שדרש החלפה ולא צויין בבדיקה של חברת הליסינג.

הכי מצחיק שהדגם שהיה רשום בבדיקה של חברת הליסינג שמדובר ביונדאי I25 ולא ב I20.

רק מראה כמה הם מחפפים ואפילו לא בודקים.

• תוכן חדש...