Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3896 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

יש ברשותי פולו שעלתה לכביש בינואר 2013 - 1.2 TSI 105PS שגמעה בסביבות ה-32K, עלתה בזמנו 113K כולל הכל על הכביש.

חוץ מהטיפולים שהרכב עבר במוסך של צ'מפיון, הרכב היה עוד פעמיים שם בגלל רמקול שהתקלקל וצינור דלק שהיה משוחרר לאחר קבלת הרכב (עשה קצת רעשים בדאשבורד במצב סרק, אבל חוזק ומאז לא הופיעו הרעשים). הכל תוקן במסגרת האחריות כמובן. חוץ מזה - אני מאוד מרוצה מהרכב. גם מצריכת הדלק, מנוחות הנסיעה והשקט בכבישים מהירים (הכל באופן יחסי כמובן), מאיכות הבנייה של תא הנוסעים ומהכח הזמין של המנוע הזה בשילוב עם הגיר, שוב, זה באופן יחסי. משווה את זה למשפחומטיות או לסופר מיני אחרות.

כמובן שידעתי שה-DSG הוא סוג של סיכון, אבל נתנו לי בזמנן 5 שנים אחריות עליו אז לא דאגתי והאמת שלא היו בעיות טפו טפו.

התכנון המקורי היה להחליף את הרכב לאחר 3 שנים לרכב חדש באיזור אותו המחיר שהנ"ל נקנה בזמנו. עכשיו אני קצת מתלבט מה לעשות. חשבתי לשדרג ל'משפחתית קומפקטית' כדי לקבל אולי יותר נוחות נסיעה ומרווח פנימי, אבל 90% מהנסיעות שלי הן לבד (רווק) וזה גם קצת חורג מהתקציב, אז ככה שלא יודע אם זה כדאי. הקנייה של הרכב הזה בזמנו היתה סוג של קנייה ספונטנית וכנראה שגם הקנייה של הרכב הבא תהיה כזו. הפולו שעולה 114K היום היא הרבה יותר מאובזרת (בקרת שיוט, גג פנורמי, פנסי ערפל, בקרת אקלים, חלונות אחוריים כהים וכו'). האופציות האחרות זה להחליף לרכב מאותה קטגוריה בינואר הקרוב או לסחוב עם הרכב הזה עוד שנה-שנתיים ואז להחליף לחדש. מה אתם אומרים?

פורסם

אין לי דעה על הרכב הספציפי שלך אבל באופן כללי לא מזמן הייתי בדילמה דומה.

אחרי 11 שנה של ליסינג החלטתי מטעמי חסכון לרכוש רכב חדש במקום. הכוונה היתה דומה לשלך: להחזיק את הרכב 3 שנים ואז שוב לשדרג אותו לרכב חדש. לקראת סוף התקופה פתאום עלתה לי השאלה למה אני צריך למכור את האוטו אחרי 3 שנים.

מדוע לוקחים את הליסינג ל 2.5-3 שנים זה ברור. זה גם עניין האחריות וגם עם התחזוקה של רכבי ליסינג והבלאי לא רוצים להסתכן בהוצאות של התיקונים בתקופה שלאחר 3 שנים.

אבל כאשר מדובר ברכב בבעלות בפרטית, שמור ומתוחזק החלטתי להמשיך אתו הלאה. כרגע אחרי 4.5 שנים הרכב כמו חדש, אין תקלות ואני די מרוצה שלא מכרתי אותו. אמנם מדובר ברכב שנחשב יותר אמין מהגולף (סוזוקי SX4) אבל עדיין אני סבור שאם שומרים על הרכב ולא מתעללים בו, כל רכב מודרני יוכל להחזיק יותר מ-3 שנים (נגיד 4-5) ללא תקלות.

מה שמעניין, אחרי 3 שנים עשיתי חשבון של ירידת ערך ממוצעת בשלוש שנים שעברו - יצא 1,100 ש"ח בחודש

לא מזמן עשיתי חישוב דומה כאשר הרכב נמצא 4.5 שנה על הכביש: וכבר יצא 900 ש"ח ממוצע לחודש. אני מעריך שבעוד 1.5 שנה (כלומר הרכב יהיה בן 6) חישוב דומה יביא לתוצאה של 750 - 800 ש"ח שזה חסכון יפה על פני התקופה.

כלומר בכפוף לעניין האמינות של הרכב שלך הייתי ממליץ להישאר.

פורסם

האופציה האחרת זה לא להחליף את הרכב.

ממליץ לך לסחוב עם הרכב הזה עוד שנה-שנתיים ואז להחליף לרכב חדש/משומש,

זאת בהתאם לתקציב והצרכים שלך במועד הנ"ל.

פורסם

קח בחשבון שתקלה אחת רצינית תשבש את המשוואה הנ"ל לחלוטין, כמו גם החלפת צמיגים+מצבר+צלחות ורפידות שתזדקק להם בקרוב.

אוטו זה לא עסק כלכלי, אם חשוב לך שקט נפשי תמשיך עם חדש ואחריות.

STI 2004

• תוכן חדש...