ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,598 נושאים בפורום הזה
-
- 2 תגובות
- 685 צפיות
שלום לכולם, אנחנו רוצים לרכוש רכב ומתלבטים בין יונדאי i20 לבין ניסאן מיקרה. (נשמח לשמוע הצעות נוספות שיכולות להתאים). התקציב שלנו הוא כ-50K ש"ח ואם אפשר לצמצם זה יעזור לנו עוד יותר. חשוב לנו שיהיה מקום בתא המטען ובמושב האחורי לעגלה וכיסא לתינוק. ב99% מהזמן יסעו ברכב מקסימום 2 מקדימה + תינוק מאחורה. הנסיעות יהיו רגועות כאשר בערך 70% נסיעות עירוניות. הנסועה החודשית לדעתי לא עולה על 1000 ק"מ. אנחנו מעדיפים רכב יד 1 עם ק"מ לא גבוה מדי ושנתון לא נמוך מדי. לפי החיפושים שעשינו הבנו שאפשר למצוא i20 שנת 2010 עם ק"מ יחסית נמוך ויד 1 במחיר שיכול להתאים לנו לתקציב. בנוסף, ראינו שאפשר למצוא ניסאן מיקרה שנת 2012-2013 במחיר מעט יותר גבוה (55-58K). ה…
הודעה אחרונה מאת loty, -
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
היי, עומדת לקראת רכישת יונדאי I25. מתלבטת לגבי נפח המנוע 1.6 או 1.4. נוסעת 80 ק"מ ביום, סה"כ. הרוב בנסיעה בינעירונית, אבל בעירונית יש מס' עליות(רוצה רכב שעולה בקלילות). חוששת מה-1.6 בשל נושא הדלק וגם בשל היכולת למכור אותו בהמשך. ולסיום, התקציב שלי 60,000 ש"ח ואני מעוניינת ביונדאי I25, שנת 2012 האם יש סיכוי להשיג רכב כזה שלא דרך חברת ליסינג?
הודעה אחרונה מאת ameer29111, -
-
- 2 תגובות
- 937 צפיות
אנחנו מחפשים רכב שני למשפחה מיועד לנסיעות קצרות בעיקר בעיר. התקציב המקורי היה 90 אשח אבל שנכנסנו לסוכנויות הציעו לנו עכשיו קרוז אפס ק"מ ב 100 אש"ח עם תנאי תשלום מפתחם ואחריות 3 שנים. בפועל אנחנו מעדיפים גיפון וראינו טאקס חמודה פרטית יד 1 עם 20 אלף קמ שנת 2013 ועליה רוצים גם כ 100 אש"ח. מה המלצתכם?
הודעה אחרונה מאת door2005, -
- 19 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
הרכב מהשכרה, הוסבר לי שבגלל שזה רכב יקר אז זה השכרה של חברות לטווח ארוך, מעין ליסינג. שנת 2012 חודש עליה 8, 90,000 קמ, לפי הטיפולים שנעשו לרכב נראה שחוץ מטיפולים שוטפים והחלפות רפידות/צלחות/צמיגים לא היה שום דבר תקול. הם מציעים הנחה מהמחירון של 27% מצ"ב הבדיקה של החברה, האם התיאור התקול זה כסת"ח רגיל? האם זה שווה את הזמן שלי ללכת לראות ודמי הפיקדון כדי שיביאו את הרכב ? תודה.
הודעה אחרונה מאת Keyser, -
- 4 תגובות
- 687 צפיות
שלום לכולם, לאחרונה חיפשתי רכב ידני קטן שישמש אותי לנסיעות עירוניות (באר שבע) ובסופ"שים לבין עירוני לעתים. ההעדפה שלי לרכב קטן, ידני, עם טיפולים זולים וכמובן שאיך אפשר בלי חסכוני בדלק. לאחר התלבטויות כאלה ואחרות החלטתי שמיני כדוגמת פיקנטו/מיקרה וכד' לא מתאים לי מאחר ונגיד וארצה לנסוע עם חברים לים וכדומה פשוט מאוד לא יהיה נוח, לכן החלטתי להתמקד בקטגוריית הסופר מיני. אחד הנציגים בחברת המכירות שבה אני עובד הציע לי את ההצעה הבאה: קיה ריו, שנת יצור 2012, 52,000 ק"מ, מיד ראשונה פרטית (!), ידנית - ב49,000 ולאחר התמקחות ב46,000 מחיר סופי לדעתי לא אצליח להוריד עוד. מצב הרכב לפי מה שנראה לעין הוא מעולה לדעתי. תוקף הטסט עד פברואר 2016. מצבר הרכב גמור. הרכב ללא תאונות…
הודעה אחרונה מאת redroze, -
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 756 צפיות
שלום לכולם, קודם כל, ארצה להודות מראש לכלל חברי הפורום על העשייה שלהם, אמנם אני לא מרבה לכתוב פה אך אין יום שבו אני לא נכנס ומתעדכן בנעשה. לעניין. לאחר כחודשיים חיפושים אחר הרכב המיועד ושיקלול כלל הפרמטרים הנדרשים, הבנתי כי הרכב אליו אני מכוון הוא פיאט גרנדה פונטו ידני, 1.25 ל׳ משנתונים 08-10. הדרישות לרכב היו: עד 20 אש"ח לאחר התמקחות, אמין, חסכוני בדלק, עדיפות לידני ואם לו אז פלנטרי, הוצאות מקיפות נמוכות ושיתאים לבן אדם בגובה 1.88 P-: ונסועה לא ענקית, עירוני לרוב ונסיעות של כפעמיים בשבוע לת"א/נתניה. אחרי שסגרנו את סוג הרכב, להלן השאלות שנותרו לקראת הרכישה (ולאחר שקראתי את כל המדריכים): 1.נושאים מיוחדים לשים לב אליהם בהיבט הרכישה עצמה והמוכר והמל…
הודעה אחרונה מאת bigbosf, -
-
מחפש לקנות רכב אוטומט (נא לא להציע ידני בבקשה). התקציב שלי הוא כ-15K, אבל הוא גמיש עד כ- 20K (מעדיף שלא). אני ככל הנראה הולך להשתמש ברכב הנ"ל למשך שנה עד 3 שנים, ולאחר מכן כנראה אמכור ואחליף לרכב טוב יותר. הנסיעות יהיו כ-70% בינעירוני ו 30% עירוני. סדר חשיבות: 1) אמינות 2) חסכון בדלק 3) תא מטען 4) רכב ש"סוחב בעליות" 5) איכות נסיעה 6) מראה חיצוני אני ממש לא מצפה שהכל יהיה מצוין מרכב בתקציב הזה, רק שהרכב יתאים לסדר חשיבות שלי. בנוסף אני ממש מחפש את (אם יש בכלל) הרכבים בתקציבים שממש משתלמים ביחס למחיר. ז"א אם יש רכב שעולה 21K שהוא ברמה אחרת מרכבים שעולים 19K, אין לי בעיה להוסיף, רק עד גבול הסביר, ורק במידה שיש שיפור ברכב ב% גדול משמעותית מה…
הודעה אחרונה מאת dorsht, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 748 צפיות
היי חברים, היום עשיתי בדיקה במכון לגבי רכב שאני מעוניין לקנות מאדם פרטי, מדובר בפורד פוקוס שנת 2006, יד שניה פרטית(גם הראשונה הייתה פרטית), 101 אלף ק"מ. וחשבתי שאולי תוכלו לעזור לי פה לגבי הבדיקות, בסה"כ כשעברתי עם זה שביצע את הבדיקה על הטופס הוא אמר שבהתחשב בשנה של הרכב הבעיות הן לא חמורות, שהשלדה, גיר ומנוע תקינים אבל הדברים שמפורטים הם דברים "קטנים" שצריך לתקן. מה אתם אומרים?
הודעה אחרונה מאת dorsht, -
-
- 13 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
חבר'ה בוקר... הרכב עם 110 אלף קמ מאלדן היה בהשכרה שנה ראשונה שלו ואז היה עוד שנה (עד עכשיו ) בחברה שהשכירה את הרכב לפי בדיקה ככל הנראה נהג בו רק נהג אחד למה כל הרכב מבפנים חדש לא נעשה שימוש בבאג׳ בכלל הכל ממש נקי ולא ניראה שעבר נקיון מיוחד "שיראה טוב " רק הסביבה של הנהג טיפה ניראה משופשף לא רציני ,ככה הכפטורים לא מחוקים הרמקולים עובדים מצויין ,העצה מעולה בידוד אין רעשיי רוח ,אין רעשי פלסטיקה בנסיעה בכבישים משובשים. המחיר 70000 אלף עם שנה אחריות על הכל (כפוף לתקנון)ושנתיים מנוע גיר. מה אתם אומרים?..
הודעה אחרונה מאת Yurok1230, -
- 14 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
היי שואל עבור חבר, מעוניין לרכוש את אחד מהנ"ל. למישהו יש תובנות לכאן או לכאן. מחפש ספורטיבי, מראה ספורטיבי, ידני. חדש או משומש עומד על הפרק. תודה.
הודעה אחרונה מאת אורי, -
- 2 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
חייב לדעת מניסיון של אנשים את רמת צריכת הדלק...פשיטת רגל או משהו שאפשר לחיות איתו?
הודעה אחרונה מאת markb205, -
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
ערב טוב לכולם. רציתי לקבל חוות דעת על הרכב הזה דגם מנוע 2400 סמ"ק. איך הרכב מבחינת אמינות? מחלות ילדות אם יש? לפי מה שקראתי צריכת הדלק של הרכב היא 11.3 קילומטר לליטר!!שזה יפה מאוד. למישהו יש ניסיון אם הרכב הזה? תודה מראש לעונים
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- 0 תגובות
- 484 צפיות
מחפש לקנות רכב ידני משפחתי קטן בתקציב של עד 50,000 יחסית חדש אשמח להצעות
הודעה אחרונה מאת weil4, -
- 0 תגובות
- 511 צפיות
היי. ראיתי מודעה ביד 2 של בחור מאזור גדרה שמוכר דובלו 2007, יד 1, 330K ק"מ (מנוע הוחלף מיבוא ב 270K). המוכר מבקש 15K אבל טוען שיש נזילה ממשאבת הסולר ולכן הוא גמיש במחיר. 1. האם הייתם קונים על אף התקלה במשאבה? 2. כמה יכול לעלות שיפוץ משאבה / משאבה חדשה? 3. הבחור טוען שהרכב טופל כל הזמן רק במוסך ליליאן. משיטוט בפורום פיאט, הבנתי שהמוסך "לא מומלץ" בלשון המעטה... האם זה יכול להעיד על מצב הרכב? 4. האם אתם יכולים להמליץ על מוסך - לא חובה מורשה - שנמצא באזור גדרה ומכיר טוב את הדובלו? תודה מראש למגיבים.
הודעה אחרונה מאת NatiShalom, -
- 18 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
אהלן! קיבלתי מספר אופציות דרך החברה לקבלת מכונית חדשה. יש לציין שאני מעוניין בסטיישן בלבד. מתענין בין שלושת האופציות הבאות: 1. אופל אסטרה ברלינה tourer 1.4 2. toyota auris TS 1.8 3.kia ceed LX 1.6 בנוסף יש גם את המגאן אסטייט 1.2, I30CW והליאון TS STYLE. אני אישית בכיוון של האופל מבין האופציות. יש דעות?
הודעה אחרונה מאת mavric, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 21 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
שלום רב, התקציב הוא עד 80 אלף ש"ח. האם מומלץ לקנות מכונית משומשת שנתון 2013 על מנת לחסוך בכסף? הבנתי שירידת המחיר בשנים הראשונות היא הכי דרמטית. מאוד חשוב לי צריכת הדלק של הרכב ואמינותו. תודה רבה מראש, עידן
הודעה אחרונה מאת eyalkar, -
-
שנת 2008 ידני . מישהו מכיר את הרכב ויכול לחלוק? באיזה סכום הרכב נסחר ?
הודעה אחרונה מאת bigbosf, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 777 צפיות
Long story short - מיאטה NA בעלות נמוכה (כ-40 אש"ח), מה יהיו עלויות האחזקה והאם יוצא זול יותר מאשר NB/NC באזור ה 70 אש"ח (אם בכלל אמצא כאלה). או שבעצם צריך לחכות עד שיבוא הרכב שמתאים בול לדרישות התקציב והדגם הרצוי? (מצטער על החפירה שיצאה, אבל ניסיתי שזו לא תהיה עוד מודעה *מציקה* של ילד בן 17 שרוצה "אוטו ספורט", 17 רחוק ממני כבר מזמן) ניסיוני המועט בעולם הרודסטרים מסתכם בכחודש של שיטוט ברחבי האינטרנט מאז ההחלטה לרכוש מיאטה. קראתי המון, המון מודעות "ייעוץ ברכישת מיאטה" וגם מודעות עם שאלות טכניות על גבי עשרות עמודים (גם פה וגם בפורום הרודסטרים). אני מניח שכולכם מודעים למצב השוק נכון להיום, המיאטות לדורותיהן נמכרות במחירים יחסית גבוהים, בכל הדגמים ו…
הודעה אחרונה מאת שלומי, -
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 661 צפיות
היי חברים, אני עומד לרכוש רכב שנת 2013 שנראה חדש עם 20,000 ק"מ במצב מעולה. האמת שהייתי לוקח אותו גם בלי בדיקה אבל מכיוון שהאחריות של הרכב מסתיימת בתחילת 2016 חשבתי כבר לבדוק אותו עם לתת הדגשים בנושא דברים שהאחריות מכסה. מכירים מכון כזה שיתן לי את הדגש על האחריות? תודה רבה
הודעה אחרונה מאת חולגי, -
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
היי אחרי 20 שנה של רכב חברה החלטתי לעבור לרכב פרטי תוך ניצול השתתפות המעסיק למעשה אני אמור לקבל כ 2500 שקל נוספים לנטו ולנצל זאת לרכישת רכב. וכאן מתחילה ההתלבטות.אני חושב על טוסון החדשה או מזדה cx5 בגרסה המאובזרת ביותר כולל מנוע 2000 עלות היא סביב 165 עד 175 אלף שקל האם כדאי ללכת על ליסינג שבסופו אחליף רכב ? או שאולי לקנות רכב עם מימון בנקאי... אשמח לשמוע את דעתכם בעניין ורק אזכיר שאין לי בעיה לשלם מקדמה אפילו בסכום של עד 40 אלף תודה
הודעה אחרונה מאת lolshimi11, -
-
- 0 תגובות
- 544 צפיות
חיפשתי חוות דעת על הרכב הזה ספציפית ולא מצאתי, אם למישהו יש יתרונות וחסרונות, אם למישהו היה את הרכב אשמח לדעת פרטים על הרכב גם עניין אותי, מבחינת מפרט טכני לא מצאתי שום הבדל בין הדגם rx עם מנוע 2000 לבין הדגם ספורט מנוע 2000, נראות אותו דבר בדיוק. מה ההבדל? מחפש לדעת על הרכב : אמינות, כוח ותאוצה, הרגשת נהיגה, נוחות, אבזור. ואם אפשר פחות פרטים שהם טכניים כמו 150 כ"ס או דברים שכבר כתובים ביד2 תודה רבה
הודעה אחרונה מאת Dvir11, -
- 6 תגובות
- 818 צפיות
שלום לכולם אני מחפש רכב באזור ה30 אלף שקל, ומצאתי פג'יו 308 שנת 2008 עם 107 אלף קילומטר מה אתם אומרים על האוטו? האם יש דברים ספציפים לבדוק לפני? חשוב לציין שאני התחלתי ללמוד לכן מן הסתם חשוב לי שהרכב יהיה כמה שיותר אמין וזול לתחזוקה, הנסיעות שלי זה באזור ה 500 קילומטר בחודש ככה שאני לא נוסע הרבה..
הודעה אחרונה מאת nepet, -
- 6 תגובות
- 1 אלף צפיות
אהלן מציעים לי את הטוסון החדש 1.6 בליסינג . תוספת של 200 ש"ח על המאזדה 3 שהחלטתי לקחת . אין ממש מבחני רכב על הדגם הזה מישהו מכיר ויכול לומר עוד משהו על האוטו? הבנתי גם שרמת האבזור הבסיסית לא משהו . תודה
הודעה אחרונה מאת arni61, -
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 559 צפיות
חשבנו על C4 2009 מה אתם אומרים? רעיון אחר? חייב מקום לעגלה מאחורה.
הודעה אחרונה מאת ishay0703, -
-
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 669 צפיות
שלום לכולם! בא לי להתפנק קצת, מה לא מגיע לי?! (בעיות גב) תכננתי לקנות אקסנט 2010 GLS, אבל רוצה רכב שיהיה כיף לשבת בו גם בנסיעות ארוכות לעניינינו, רוצה רכב עם המאפיינים הבאים: מפנק ונוח, לא קטן (מתאים משפחה קטנה), לא זללן, אחזקה לא יקרה, לא אכפת לי שיהיה ישן קצת (גם 2007-2009 זה בסדר), אוטומט, תקציב 35-40 (גמיש קצת למעלה ולמטה) חשבתי על הרכבים הבאים אבל כל דגם עם הבעיות שלו, למשל: סופרב 2009 - מעל התקציב, C5 - זללנית דלק, אולי אקורד/ מונדאו/ טויוטה כלשהי אנא עזרתכם... אני טובע תודה רבה!
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 628 צפיות
אני מחפש לעצמי רכב ראשון בתקציב של 50,000 ש"ח פחות או יותר אני כבר די הרבה זמן הייתי סגור על הפולו (לשם גם נטיית הלב). עם זאת, לאחרונה סיטרואן יצאו במבצע בו הם מוכרים את הסיטרואן C1 במחיר של 56,900 ש"ח עם 5 שנות אחריות. הפולו תהיה ככה"נ מהשנים 2011-2012 עם מנוע 1,400 וגיר ידני. ל-C1 לדעתי עיצוב די מכוער, אך מבפנים מעוצבת לא רע, ופלוס המרכזי הוא האחריות הארוכה. לכן אני מבקש להיוועץ עמכם, מה לדעתכם תהיה בחירה טובה יותר?
הודעה אחרונה מאת Liviur, -
-
- 14 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
אהלן, אני בן 24 והוצאתי רשיון רק לפני 3 חודשים לצערי. אני מחפש לקנות רכב חסכוני מאוד. אין לי כסף להשקעה ולכן רציתי לבדוק, ראיתי שהרבה חברות נותנות 100% מימון ואפשרי לחלק את הרכב לתשלומים. אני מאוד אשמח אם תמליצו לי על חברה כזאת, ותגידו לי איך זה עובד כל העניין. וכמובן אשמח להמלצה על רכב. אני לא מחפש רכב שאני אחליף עוד שנה. לכן אני לא מחפש לקנות רכב ישן וזול. חשבתי אולי על קיה פיקנטו, שברולט ספארקס, פיאט פונטו וסוזוקי אלטו אין לי בעיה בכלל עם גיר רגיל. אפילו מעדיף אם זה יותר חסכוני. הבנתי שהרכבים האלה לא כל כך נוחים לאנשים גדולים, זה נכון? אני 1.80, אני אסתדר ? בגדול אם אין מימון מהחברה אני אצטרך לקחת הלוואה, אז נראה לי שהתקציב שלי יהיה עד 30…
הודעה אחרונה מאת itamarg, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 743 צפיות
חברה טובה רוצה לרכוש רכב, היא מחפשת משהו קטן-אוטומטי ורצוי אמין בתקציב של עד 30K. המלצות?
הודעה אחרונה מאת arni61, -
-
- 3 תגובות
- 751 צפיות
אהלן, בחיפושי אחרי רכבים, בהמשך לאשכול הקודם, אני מתעניין במקביל גם בשני אלו. המונדיאו זולות מאוד ואני יכול להרשות לעצמי מודל 2007-2008. ה B4 יקרות יותר ומאלו אני יכול להרשות לעצמי עד 2006. המחיר של המונדיאו מחשיד והייתי שמח לשמוע ממכם חוות דעת. תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת simpleUser, -
- 2 עוקבים
- 22 תגובות
- 4.4 אלף צפיות
שוב אני פותח אשכול לגבי רכישת רכב. לצערי הרצון לרכב ספורטיבי משפחתי יורד מהראדר בינתיים (אבל הכל לטובה). אני מעוניין לקבל חוות דעת ולהתייעץ איתכם לגבי פורד מונדאו גירסת הטיטניום עם 240 כ"ס שנתון 2011/2012. - הרכב ישמש כרכב משפחתי מן הסתם והרצון שיהיה כוח זמין ונ היגה מהנה עם תגובות טובות של מנוע והגה. - ביד שניה הן נמכרות בין 70-85 אלף. האם יש לרכב זה בעיות סחירות בארץ?( ירידת ערך די גדולה לפי מה שאני שם להב לפחות). -רציתי לדעת מה אמינותו של הגיר? האם יש בעיות ידועות, ואם (אני יודע שזה קצת הזוי אבל בכל זאת) יש פוטנציאל שיפורים כלשהו לרכב הזה? - אני כן בעד להחליף לו בולמים (בעתיד הקרוב - מספר חודשים) ולשים צמיגים עם אחיזה טובה בכביש - מיד לאחר הר…
הודעה אחרונה מאת save,
-
מי מחובר 37 משתמשים רשומים, 5 אנונימיים, 740 אורחים (הצג רשימה מלאה)