Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

רכישת רכב ראשון. תקציב כ-15K (גמיש). אוטומט.


RoadKill
שימו לב! השרשור הזה בן 3376 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

מחפש לקנות רכב אוטומט (נא לא להציע ידני בבקשה).

התקציב שלי הוא כ-15K, אבל הוא גמיש עד כ- 20K (מעדיף שלא).

אני ככל הנראה הולך להשתמש ברכב הנ"ל למשך שנה עד 3 שנים, ולאחר מכן כנראה אמכור ואחליף לרכב טוב יותר.

 

הנסיעות יהיו כ-70% בינעירוני ו 30% עירוני.

 

סדר חשיבות:

1) אמינות

2) חסכון בדלק

3) תא מטען

4) רכב ש"סוחב בעליות"

5) איכות נסיעה

6) מראה חיצוני

 

אני ממש לא מצפה שהכל יהיה מצוין מרכב בתקציב הזה, רק שהרכב יתאים לסדר חשיבות שלי.

בנוסף אני ממש מחפש את (אם יש בכלל) הרכבים בתקציבים שממש משתלמים ביחס למחיר.

ז"א אם יש רכב שעולה 21K שהוא ברמה אחרת מרכבים שעולים 19K, אין לי בעיה להוסיף, רק עד גבול הסביר, ורק במידה שיש שיפור ברכב ב% גדול משמעותית מהעליה במחיר.

 

בנוסף אני די לא מנוסה בעיניין רכישת הרכב, אז גם אשמח לטיפים חשובים ממה להיזהר ומה לעשות בקנייה הראשונה שלי.

 

תודה מראש!!!

דניאל

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

  • תגובות 45
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

יש לכם עגלת תינוק?

כמה אנשים הולכים לנסוע רוב הזמן?

היום: סיטרואן קקטוס 2016./מיצובישי ספייס סטאר 2014

פעם: פיאט דובלו 2002, רנו קליאו 2012.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מחפש לקנות רכב אוטומט (נא לא להציע ידני בבקשה).

התקציב שלי הוא כ-15K, אבל הוא גמיש עד כ- 20K (מעדיף שלא).

אני ככל הנראה הולך להשתמש ברכב הנ"ל למשך שנה עד 3 שנים, ולאחר מכן כנראה אמכור ואחליף לרכב טוב יותר.

 

הנסיעות יהיו כ-70% בינעירוני ו 30% עירוני.

 

סדר חשיבות:

1) אמינות

2) חסכון בדלק

3) תא מטען

4) רכב ש"סוחב בעליות"

5) איכות נסיעה

6) מראה חיצוני

 

אני ממש לא מצפה שהכל יהיה מצוין מרכב בתקציב הזה, רק שהרכב יתאים לסדר חשיבות שלי.

בנוסף אני ממש מחפש את (אם יש בכלל) הרכבים בתקציבים שממש משתלמים ביחס למחיר.

ז"א אם יש רכב שעולה 21K שהוא ברמה אחרת מרכבים שעולים 19K, אין לי בעיה להוסיף, רק עד גבול הסביר, ורק במידה שיש שיפור ברכב ב% גדול משמעותית מהעליה במחיר.

 

בנוסף אני די לא מנוסה בעיניין רכישת הרכב, אז גם אשמח לטיפים חשובים ממה להיזהר ומה לעשות בקנייה הראשונה שלי.

 

תודה מראש!!!

דניאל

 

למיטב ידיעתי בתקציב הנ"ל, אתה יכול לקבל את כל הדרישות שלך, חוץ מחיסכון בדלק. (יש חסכוניים בתקציב, אבל הם לא סוחבים ולא הכי אמינים, לדוגמא פונטו ספייס)

תאלץ להתפשר על רכב משפחתי שעושה 1-10 וזה הכיוון שלדעתי כדאי לך לחקור. אולי פורד פוקוס?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

יש לכם עגלת תינוק?

כמה אנשים הולכים לנסוע רוב הזמן?

 

רווק, ואין צורך לעגלת תינוק בזמן הקרוב (טפו טפו טפו).

בגדול זה כל א' עד ה' אני נוסע כ- 75 ק"מ (כמעט הכל בינעירוני, הלוך+חזור) לעבודה.

 

חוץ מזה סידורים פה ושם.

 

בסופ"שים כמעט תמיד רכב מלא יהיה. כולל נסיעות לפעמים מהקריות לת"א. או איזה על האש איפשהו במרחק 50 עד ק"מ הלוך.

 

יוצא בסביבות 60%-70% לבד, 40%-30% רכב מלא, לפי ק"מ נסיעה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הרכב הראשון שלי היה יונדאי אקסנט. אחלה רכב, זול (תלוי השנתון, אבל בהסתמך על המחיר שאתה רוצה אני משער שאתה לא רוצה חדש מהניילונים..). מומלץ.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אוקי, בינתיים ממה שקראתי ואנשים אמרו יש:

- דייהטסו סיריון (במבט ראשון ביד2, השנתון בטווח המחירים הוא 2000-2007, כמעט ואין מבחר).

- פורד פוקוס (במבט ראשון ביד2, השנתון בטווח המחירים הוא 2005-2008, יש הרבה מבחר. והק"מ נע בין 140-250).

- הונדה סיוויק 2005/2006 (במבט ראשון ביד2, כמעט ואין מבחר)

- יונדאי אקסטנט (במבט ראשון ביד2, השנתון בטווח המחירים הוא 2005-2008, יש הרבה מבחר).

- טויוטה קורולה 2002-2004 (במבט ראשון ביד2, יש הרבה מבחר).

- סוזוקי איגניס (במבט ראשון ביד2, השנתון בטווח המחירים הוא 2001-2006, אבל אין הרבה מבחר).

 

מה היתרונות של כל אחד מהם? לבד ואחד ביחס לשני?

מה יותר מתאים לפי הסדר עדיפות שלי?

אשמח גם לעוד הצעות או אישרור של מה שהציעו.

 

עוד משהו חשוב ששכחתי לרשום (העדכן את ההודעה הראשונה שלי). אני ממש ממש ממש רוצה/צריך לקנות רכב בחודש הקרוב. כרגע יש לי שבוע פנוי לגמרי, אבל אחרי זה אני די אטחן ואהיה פנוי רק בסופ"ש, אז לא יהיה לי זמן או יכולת לבדוק רכבים בפינצטה, לחפש מחט בערמת שחט או כל ביטוי אחר בסגנון :)

כמובן שאני אסנן רכבים חרא או אנשים שרוצים לדפוק אותי, אבל אני לכן אני מעדיף שיהיה מבחר גדול של רכבים, ושהרף המינימאלי שלהם יהיה גבוה. הכוונה היא, שאם יש דגם טוב, שאפשר למצוא ממש מציאה משתלמת, אבל זה דורש חצי שנה בדיקות כי השוק מוצף בערמת זבל. ויש דגם שהוא פחות טוב, אבל רוב מה שמוצע בשוק הוא די דומה, אני אעדיף את השני.

 

נ.ב. - ניסיתי לערוך את ההודעה המקורית אך לא הצלחתי. רק את ההודעה האחרונה שרשמתי (זאתי). יש דרך לערוך (מופיע לי למטה רק תגובה חדשה, הגב עם ציטוט והוסף הודעה זאת לרשמת הציטוטים)?

עריכה אחרונה על ידי RoadKill
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

כרגע אני מתמקד בטויוטה קורולה RUNX שנת 2003. אני חושב שרכב 'בלי תחת' יהיה יותר נוח מאשר עם, וממה שהבנתי הגרסה הזאת זהה לטויוטה קורולה רגילה, רק בלי התחת.

האם זאת בחירה טובה ביחס לציפיות שלי בפוסט הראשון?

בנוסף, אשמח לטיפים מה לחפש, מה לעשות, ומה לא לעשות בקנייה הראשונה שלי. אני ממש newbie של רכבים xD

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לגבי פונטו ספייס-לסבא שלי היה את האוטו הזה. שמורה, נחמדה,בסך הכל אהבתי אותה. האוטו סוחב וזריז-בתקציב הזה לא צריך יותר.

האוטו היה יד 3 ונשק ל 400,000 ק"מ. האוטו לא ראה מוסך חוץ מטיפולים שגרתיים. ממליץ בחום!

אופציות נוספות שהייתי בוחר : טויוטה RUNX, יונדאי אלנטרה או אקסנט...

עריכה אחרונה על ידי noamturbo

Alfa Romeo 164 3.0 super v6 1995

Alfa Romeo spider 2.0 twinspark 1997

Alfa Romeo giulietta milano 2014

Volkswagen polo gti 2011

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אוקי, אחרי קצת בדיקות והתייעצות, החלטתי דווקא לבחור בטויוטה קורולה (רגילה) ולא ב RUNX, כי התא מטען הרבה יותר גדול וזה חשוב לי (435 ביחס ל 290 ליטר), וההבדל באורך הוא רק כ22 ס"מ, שזה מרגיש לי לא הרבה בכלל. גם אין בעיית חנייה ליד הבית או בעבודה, וזה רוב השימוש, אז נראה לי מתאים יותר.

 

נכון לעכשיו, אף אחד לא סתר אותי שטויוטה קורולה היא הרכב שהכי מתאים לצרכים שלי (כולל מציאת רכב טוב בזמן קצר מאוד), ואף אמרו לי שזאת בחירה טובה, אז אני ממשיך עם זה.

 

מה שכרגע יותר חשוב לי זה טיפים לשיחה הטלפונית, מה לשאול, מה לוודא.

וטיפים לבדיקה עצמה.

איך לגלות אנשים שרוצים לעשות עלי קופה, מה לבדוק ברכבים, וגם ממש חשוב לי לדעת - איך אני יודע שהרכב שאני בודק הוא "האחד" ושווה להשקיע לבדיקה במוסך עליו.

 

אשמח לשמוע על כל טיפ!

תודה שוב,

דניאל

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לא חושב שקורולה זאת הבחירה הנכונה שלך, במיוחד אם מדובר בשנתונים 2003-2004 שסבלו מבעיות בוצה.

אני חושב שעם קצת סבלנות אולי תוכל למצוא אקסנט טובה בתקציב שלך משנתונים 2007+, שים לב שהרוב היו בליסינג. נסה להתמקד בגרסת 1.6 שפחות נפוצה בליסינג וגם סוחבת טוב יותר, וגם מגיעה עם תוספות נחמדות כמו בקרת אקלים. קח בחשבון שיש גם יוצאות ליסינג מהצבא ואני מתאר שלא צריך לספר לך מה בדרך כלל עובר רכב שהיה בצבא. :roll:

 

מה שכן אף אחד מהרכבים האלו (קורולה, פוקוס, אקסנט וכו') לא ייתנו לך את החסכון בדלק.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אקח בחשבון מה שאמרת בקשר ליונדאי אקסנט, יכול להיות שבאמת אעבור לזה.

בהנחה ואבחר בכל מקרה בטויוטה קורולה 2003 (יש לי ניסיון עם הרכב הזה, ודי אהבתי אותו, כשעובד חחחח).

השאלה הגדולה אם יש איזשהו אינדיקטור שלרכב יש בעיית בוצה? קראתי שזה ע"י שימוש בשמן לא מתאים, ויכול להימנע ע"י פלאש למנוע בכל טיפול או 2.

ראיתי גם כמה רכבים שהוחלף להם מנוע, עכשיו אני מניח שזה עקב בעיית בוצה. השאלה שלי היא אם זה שהוחלף מנוע זה טוב, רע, או אי אפשר לדעת?

בנוסף, יש איזשהו אינדיקטורים נגיד בהיסטוריית טיפולים או משהו שאפשר לבדוק בבדיקה הראשונית של הרכב, אם הרכב סובל מבעייה הנ"ל או אם הוא בעתיד הקרוב יסבול ממנה?

אם אי אפשר בזמן הבדיקה הראשונית, אני מניח שאפשר בזמן הבדיקה במוסך, נכון? אם כן, זה הגיוני לדרוש מהמוכר שהוא ישלם על הבדיקה במידה ויתגלה בוצה (אני מתכנן לדרוש שישלם במידה ויתגלה נזק לשלדה).

גם קראתי שטיפול מונע בוצה לא מומלץ אחרי 150 אלף ק"מ, אבל לא הוסבר למה, למה זה באמת?

גם האם טיפול מונע בוצה (פלאש ושמן טוב) מיקר את הטיפול, ואם כן, בכמה?

 

מה עם האופציה של לקנות טויוטה קורולה מהדגם הישן יותר, נגיד שנתון 2002? עדיף או לא מ 2003?

 

בנוסף שאלה, כרגע עדיפות שנייה שלי אחרי טויוטה קורולה זה דייהטסו סיריון שנתון 2006+, חסרונות ויתרונות בבקשה?

 

ותודה על האזהרה!

עריכה אחרונה על ידי RoadKill
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אולי עדיף לקנות חיפושית?

עכשיו ברצינות: עם כל הכבוד שאתה רוצה מכונית לשנה עד 3 שנים, עדיף לך גם לא להפסיד הרבה מהעסקה הזאת, ולא למכור את המכונית בסוף לאספן מתכות במחיר מופקע. לכן לדעתי כדאי לחפש מכוניות עם שנתון של עד 10 שנים על הכביש. בנוסף, לך תדע מה עבר על המכונית (גם אם הם מאוד אמינות) וכמה זמן תוכל לבלות במוסך.

גם אני חפשתי לעצמי מכונית עד 15 אש"ח והתפשרתי עד 20 אש"ח. קניתי בסוף גטס 2009. המכוניות שהמתמקדתי הם:

יונדאי גטס, אקסנט ומיצובישי לנסר קלאסיק.

לא הבנתי בדיוק מדוע אתה לא רוצה מכונית קטנה והלך על משפחתית, אבל אני מצטער שלא חפשתי מספיק מיצובישי לנסר. אני חושב שמכונית אמינה.

 

לגבי שיחה בטלפון: הרבה אנשים יגידו לך שאין ספר טיפולים כי המכונית בת 10 עשרים ומי מחזיק ספר טיפולים. אני חושב שזה דבר חובה, אבל בישראל הכל הגיוני. לכן תשאל כמה זמן הרכב נמצא בבעלותו. אם זה הרבה זמן, ככל הנראה הוא עשה טיפולים לאוטו. שאל לגבי תאונות, ותביא את האוטו למוסך של אביך שיכול לתת את שיקול דעתו על מצב האוטו.

 

בהצלחה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אם אתה מוצא יונדאי אקסנט מודל 2008 עם מנוע 1600, צורה חדשה, עם נתונים סבירים, זאת אופציה הכי טובה במסגרת מגבלות התקציב. אולי גם כדאי להוסיף קצת בשביל רכב שמור.

עזוב קורולה 03-04, הבעיות הן תכנוניות, ולא בהכרח בגלל ההזנחה. יש סיכוי גדול שמוכרים את הרכב בגלל תקלה יקרה של ממיר/ מחשב/ בוצה.

ויש קומבינה זמנית כדי שלא תבחין בתקלה.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שימו לב! השרשור הזה בן 3376 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

  Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • תוכן חדש...