Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3909 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תקציב:

רוצה עקרונית 15K, אבל הדרישות שלי מוגזמות לטווח הזה (כנראה).

הרף הכי הכי עליון הוא 25K, עד ה-9 לחודש הבא יש לי 26.5K פנויים, מהם אני לא יכול לחרוג בכלל. עכשיו יש עלות מכון בדיקה, דלק, העברת בעלות, שהכל הכל חייב להיכנס, אז זה התקציב.

ממש רוצה לא להיכנס לקצה התקציב, אבל אם זה מציאה, אז אחייה עם זה.

שבוע אוכל לסבול בתחבורה ציבורית, אבל כרגע אני די במצב סיוט של שעה וחצי פנויים ביום (הכל זה שינה+עבודה+תחבורה ציבורית), ואותם אני משקיע בחיפוש רכבים... אז ממש רוצה לצאת מהסבל בהקדם.

בקשר ללינק, אסתכל על זה עכשיו, נראה מעניין.

• תגובות 45
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

מסיור קצר באתר של אוטודיל:

יש אקסנט 1.6 2008 יד שניה עם 150 אלף ק"מ, רשום שהמחיר הוא 30,500₪, אבל אם אני מבין נכון זה מחירון, לכן יש סיכוי שימכרו בפחות מכך. תנסה לדבר איתם.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

dorsht, כשחפשתי מכונית בתקציב הזה גם אני חפשתי אקסנט. לפני 3 חודשים, המחירון של האקסנט עמד על 27-28K ע"פ לפי יצחק. לא ברור לי מדוע המחיר עלה. ממליץ לקונה לבדוק את המחירון מול לוי יצחק.

פורסם

מציע לך לשקול רנו מגאן 2008-9 (20,000 ש"ח זה הרבה), חפש אחד שמורה מאוד, לא יוצאת ליסינג, שטופלה כל ימיה במוסכי הרשת (יש כאלה!) ותהנה מאוד. המכונית כן חסכונית, מרווחה ונוחה ביותר (אם תמצא אחת 5 דלתות, עוד יותר טוב, אבל כאלה יש פחות, אנשים לא מוכרים אותן...).

תקפיד בכל מקרה:

• לקנות רק מהבעלים הראשון (תבהיר בשיחת הטלפון, ישר בהתחלה שזה יהיה הדבר הראשון שתבדוק - השוואה בין הבעלים הרשום ברשיון ותעודת הזהות של המוכר. אל תתפשר בעניין הזה בשום מקרה)
  • לקנות רכב לכל היותר מיד שניה
  • לקנות רכב שבידי בעליו יש את ההיסטוריה המלאה שלו, בלי שום תירוצים והסברים
  • לקנות רכב שנראה שמור מאוד (ממש מאוד, אל תתפשר, השוק מלא מכוניות)

רנו 9 83, רנו 11 87 (5 ש'!), רנו 19 95 (5 ש'!), מגאן 2001 (5 ש'!), סניק 2007 ועכשיו סיטרואן C4 2007.

פורסם

שאלה חדשה ישנה.

שללתי מקודם טויוטה קורולה שנתונים 2003/2004 עקב בעיית בוצה.

שנתונים 2005 יש ממש מעט בתוך מסגרת התקציב.

אני די רציתי את הרכב הזה, ודי התבאסתי שגיליתי על הבעיה. אך אם שנתונים 2005+ "בריאים" מבעיות מיוחדות, אולי אשקול לסבול חודש כדי לעלות תקציב ואז לקנות.

השאלה שלי היא אכן, האם טויוטה קורולה 2005+ מתאימה לדרישות ו אין בה בעיות מיוחדות שצריך להישמר (דגם/שנתון אמין)?

פורסם

יש עידכון,

אני כרגע הולך לכיוון של סיטרואן C4 מלובינסקי ב30 אלף. זה הרכבים שהוא הציע לי.

זה ממכון בדיקה שלהם, אז קחו את זה בערבון מוגבל. בנוסף אני אקח את הרכב למכון בדיקה שאני אבחר, ובמגרש לובינסקי יתקנו את כל מה שהמכון מצא, בנוסף לדברים שהם מחליפים לכל הרכב (צמיגים חדשים, עושים טיפול לרכב, מתקנים את כל הבעיות האחרות שיש (לרכב של ה62 אלף ק"מ יש בעיה עם החלונות החשמליים אז מתקנים את זה כרגע.).

ממה שהבנתי, לפני שהם מוכרים את הרכב, הם מתקנים את כל הבעיות ה"קוסמטיות" ואלא שקל לגלות ולראות.

מה שאני רוצה זה לראות אם יש בעיות ברכב שאי אפשר לתקן/לא טוב לתקן (כי הבעיה תחזור או סיבות אחרות) ואז להתרחק מהרכב (דברים כמו תאונה וכאלה). בנוסף אני מקווה שהמכון לבחירתי ימצא שצריך להחליף כמה שיותר דברים שזה טוב להחליף אותם. כמו מערכת בלמים, צמיגים (שנראה לי בכל מקרה מחליפים), שרשרת טימינג (נראה לי זה אחת מהבעיות בדגם שצריך להחליף אותה מידי פעם) וכו'.

להלן ארבעת הרכבים (לפי בקשה הסוכן, הוסתרו חלק מהפרטים):

car1.jpgcar2.jpgcar3.jpgcar4.jpg

אשמח לחוות דעת חיוביות ושליליות, וכל מידע שיעזור לי להחליט.

נ.ב. - למי מה שהרגשתי כשישבתי באמצע המושב האחורי (מקום הנסיעה לנוסע החמישי), זה די זוועתי, כי המושב בולט קדימה ולמעלה. ויצא שישבתי לבד והיה לי די צפוף וגם הראש שלי כמעט נגע בגג.

מישהו שנוסע עם סיטרואן C4 יכול לתת לי חוות דעת על איך זה לנהוג רכב מלא בנסיעה ארוכה?

בתודה,

דניאל

פורסם (נערך)

במקומך הייתי לוקח לבדיקה את הרכב עם 62 אלף קילומטרים. שים לב, לפי הבדיקה שלהם צריך להחליף צמיגים. תדרוש לתקן גם את מה שיתגלה בבדיקה נוספת, שתבצע במכון לפי בחירתך. חשוב לבדוק שכל מה שצריך תיקון יהיה מתוקן בפועל לפני שתצא עם הרכב מהמגרש של לובינסקי. אני מדגיש, כל דבר. תישב על הראש של הסוכן שיעבוד מולך. תדרוש מהסוכן שיקיף בכל סעיף בבדיקה את מה שהוא מתחייב לתקן. כמובן, הם חייבים לתת לך כתב אחריות מפורט

אין לך משפחה של 5 אנשים גבוהים, אתה לא צריך לדאוג למקום מאחור.

הרכב מצויין לנסיעות ארוכות.

גם רכב נוסף, עם 69 אלף קילומטרים, יכול לבוא בחשבון.

שניים נוספים עברו משמעותית יותר, כאשר לאחד מהם יש נזילה מהגיר.

עריכה אחרונה על ידי vladclar

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

תודה על התשובה, באמת אלך על זה כנראה.

רק שאלה ששכחתי לשאול את הסוכן (אשאל אותו ביום ראשון).

יש משהו לעשות בקשר לחורים במושב?

2015-10-16 09.42.46.jpg2015-10-16 09.42.55.jpg

פורסם

אין מה לעשות - תקנה סט כיסויים למושבים.

אם ברכב השני, זה עם 69 אלף קילומטרים, פנים הרכב במצב טוב יותר, אולי כדאי ללכת על הרכב השני.

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

טוב, אחרי שהקטע עם סניף לובינסקי וסיטרואן C4 היה Flop רציני (די בטוח שניסו לתחמן אותי לעשות בדיקה במכון אחר ממה שבחרתי. כביכול כל הרכבים שלהם הם ללא טסט ולכן בלי רשיון רכב עדכני, והמכון שרציתי דורש רשיון רכב עדכני (גיליתי בדיאבד). אז אפילו שידעו שהמכון לא יבדוק את הרכב, עדיין נסענו לשם. ככל הנראה כדי להציע לי "מכון לא בעייתי" שהם רוצים).

בכל מקרה, אני שוב חזרתי לנקודת ההתחלה. מלבד הידע ש:

1) לא אהבתי את יונדאי אקסנט.

2) לא מתעסק עם מגרש לובינסקי.

3) באופרייט ליס ובאוטו דיל (שתי המגרשים שהמליצו לי עליהם) יש רק רכבים מעל התקציב שלי (25אלף מאדם פרטי, התקציב עולה עד כ-35אלף אם יש מימון מסובסד ממגרש או משהו).

אשמח להצעות על דגמים של רכבים להסתכל לקנות מאנשים פרטיים, וגם המלצות על מגרשים אמינים/מומלצים באזור חיפה והקריות שיש להם רכבים טובים במסגרת התקציב שלי.

לחזור לנקודת ההתחלה ממש מתסכל ואני שוב די אובד עצות. עד עכשיו זה היה 100% אנשים שרוצים לתחמן אותי בצורה כזאת או אחרת (לא הכללתי את הרכבים שפשוט היו זוועה ואפילו לא דיברתי עם האנשים ופשוט עזבתי).

אשמח לעצות ועזרה, גם בקשר לרכבים, וגם בקשר לאיך בתכלס מישהו שאין לו ידע ברכבים יכול לא ליפול למלכודות, או אפילו עדיף - לראות אותם מראש ולא לבזבז זמן עליהם, ולמצוא רק את הרכבים השמורים שקיימים, ולא ה"שמורים" שהם בעצם זבל ובמודעה שיקרו וכד'.

בתודה מראש,

דניאל

פורסם

המלצנו לך על עוד מגרשים:

סוויץ', כלמוביל טרייד אין, אוטודיל, קרסו טרייד אין.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
מחפש לקנות רכב אוטומט (נא לא להציע ידני בבקשה).

התקציב שלי הוא כ-15K, אבל הוא גמיש עד כ- 20K (מעדיף שלא).

אני ככל הנראה הולך להשתמש ברכב הנ"ל למשך שנה עד 3 שנים, ולאחר מכן כנראה אמכור ואחליף לרכב טוב יותר.

הנסיעות יהיו כ-70% בינעירוני ו 30% עירוני.

סדר חשיבות:

1) אמינות

2) חסכון בדלק

3) תא מטען

4) רכב ש"סוחב בעליות"

5) איכות נסיעה

6) מראה חיצוני

אני ממש לא מצפה שהכל יהיה מצוין מרכב בתקציב הזה, רק שהרכב יתאים לסדר חשיבות שלי.

בנוסף אני ממש מחפש את (אם יש בכלל) הרכבים בתקציבים שממש משתלמים ביחס למחיר.

ז"א אם יש רכב שעולה 21K שהוא ברמה אחרת מרכבים שעולים 19K, אין לי בעיה להוסיף, רק עד גבול הסביר, ורק במידה שיש שיפור ברכב ב% גדול משמעותית מהעליה במחיר.

בנוסף אני די לא מנוסה בעיניין רכישת הרכב, אז גם אשמח לטיפים חשובים ממה להיזהר ומה לעשות בקנייה הראשונה שלי.

תודה מראש!!!

דניאל

היי דניאל,

אני לפני רכישת יונדאי חדשה עבורי ומוכרת את היונדאי אקסנט שלי, שנת 2005. נאה לי שעונה לרוב הדרישות שלך (ואני מאיזור חיפה). אתה מוזמן לפנות אליי.

פורסם
היי דניאל,

אני לפני רכישת יונדאי חדשה עבורי ומוכרת את היונדאי אקסנט שלי, שנת 2005. נאה לי שעונה לרוב הדרישות שלך (ואני מאיזור חיפה). אתה מוזמן לפנות אליי.

תודה על ההצעה TOMI2007, אבל בין הדברים היחידים שאני כן יודע, זה שיונדאי אקסנט היא לא 'My cup of tea'. זה לאחר שבדקתי כמה וכמה, ונכנסתי, ונסעתי. ופשוט לא התחברתי לרכב הספציפי הנ"ל.

בקשר למגרשים, הייתי היום, אתמול, ובימים אחרים, בכל המגרשים שהוצעו לי (מלבד SWITCH). והמסכנות שלי הן להלן:

מגרשים 'גדולים, מוכרים, עם אחריות וגיבוי' (לפחות לפי מראית עין) לא מחזיקים רכבים ישנים 'מספיק' עבור מסגרת התקציב שלי. גם כשהגדלתי אותו לכ-40 עד 45 אלף, עדיין זה היה מספיק לכמה רכבים ספורים שהם ה"בררה" שנשארה (פגיעות בשלדה, הרבה פגמים, בערך ההפך מרכב 'שמור'). זה גם מה שכל הנציגים אמרו, שהם לא מחזיקים שנתונים ישנים כי להם יש הרבה תחרות.

לכן נשארו 3 אופציות (לפי מה שאני רואה). מגרשים "קטנים", SWITCH, אנשים פרטיים.

1) מהניסיון המועט שלי עם אנשים פרטיים (שרובם בכלל היו סוחרים 'בתחפושת'), כולם עד עכשיו ניסו לעקוץ אותי - או ברמה גדולה שמנסים למכור רכב שברור שהוא חרא, או ברמה קטנה שהרכב נראה טוב, ומתכנן להביא אותו למכון בדיקה, אבל בנסיעת מבחן הרכב רעד בהאצה מעל 90 ק"מ, שהחשיד אותי. בדיאבד המוכר ידע על זה (ציריות) ובחר לא לתקן, ולא להגיד, כדי למצוא מישהו שלא שם לב.

הבעיה הכי גדולה שלי עם השוק הפרטי, שכדי להתמקד בדגם אחד טוב, אז צריך לעשות מזה 'יום נסיעות חוצה ישראל', שזה מאוד בעייתי בשבילי.

כרגע ה'פתרון' שלי לזה הוא לחפש טווח גדול של דגמים, שהם פלוס מינוס דומים, או שיש להם יתרונות וחסרונות שמקזזים את ההבדל. ולחפש באזור שלי (חיפה והקריות) את כל הדגמים במקביל. הבעייתיות שאני לא מכיר דגמים כמעט. יותר בסגנון של אני מכיר כמות של דגמים שהם 'לא', וקצת מאוד דגמים שהם 'כן' בתקציב שלי (נגיד ממה שהבנתי I30 היה ממש מתאים לי, רק לא בתקציב, כנ"ל טויוטה קורולה משנתונים 2005+). במיוחד שתשלום עבור רכב מאדם פרטי אני לא יכול לפרוש לתשלומים.

2) מגרשים קטנים זה מבחינתי מלכודת נטו. זה אולי מתאים לאנשים שמבינים ממש טוב ברכבים ויודעים להבחין בין ה99% חרא שהמוכרים מנסים לזרוק עליך, לבין ה1% שאיכשהו במזל התגלגל למגרש. לי אין אפילו ידע 'סביר'. אני חושב שפה יש לי את הכי הרבה סיכוי להידפק מכל אופציה אחרת.

3) SWITCH - נשמע די אטרקטיבי. יש חסרונות (במיוחד שאם מחזירים את הרכב, הכסף חוזר תוך חודש ולא מיד. זה מאוד בעייתי). ויש יתרונות.

לא יודע כמה אני יכול לסמוך על הבדיקה של סוויץ', ממה שקראתי יש מקרים של רכבים ממש טובים שלא נכנסים עקב כסת"ח, ויש רכבים עם בעיות שכן מצליחים להשתחל, במיוחד במקרה שהבעיות נוצרו לאחר הבדיקה של סוויץ' (ממה שהבנתי, סוויץ' בודק ומצלם, ואז מחזיר את הרכב לבעלים. והבעלים מגיע עם הרכב רק בזמן שלקוח רוצה לבדוק אותו).

ממה שראיתי, אלו הדגמים במסגרת התקציב שלי, שהם (לאחר הסינון קל שלי):

פג'ו 308, פיאט פונטו, סיטרואן C1, שברולט אופטרה, שברולט קרוז, סיטרואן C4, יונדאי סונטה, פג'ו 407, רנו סימבול, ניסן טידה, פיאט גראנדה, סובארו B4, טויוטה אוריס, סיאט MMI, מאזדה 2, רנו קליאו, סובאו B3, פג'ו 207, יונדאי i20, קיה מג'נטיס, סוזוקי סוויפט, אופל אסטרה, מאזדה 3, הונדה סיויק.

אני לא מבין מספיק ברכבים לדעת מה מהם דגמים טובים, מה לא. ומה הכי מתאים לצרכים שלי.

כרגע מחפש דגמים של רכבים להתמקד מאנשים פרטיים, ודגמים של רכבים להסתכל עליהם בSWITCH.

אשמח להמשך עזרה,

דניאל

פורסם

יש כאן חבר הפורום שמוכר C4 מסוף 2008 פרטית עם 87 אלף קילומטרים.

תיכנס לפורום המכירה, גם בלי קשר לרכב המדובר, שווה לבדוק - אולי תמצא משהו מתאים בין חובבי הרכבים.

פורסם

באמת אעשה זאת.

הקטע שאני לא מבין ברכבים מספיק כדי לדעת מה מתאים לי ומה לא.

אשמח לשמוע גם דעות בקשר לסיטרואן C4 מבחינת האמינות, ועל מה לשים דגש בבדיקה. משום שבמקור תכננתי לקנות ממגרש עם אחריות ל 40 אלף ק"מ, אבל זה ירד מהפרק.

אני לא סגור אם זה חכם לקנות סיטרואן C4 בלי אחריות בכלל.

• תוכן חדש...