Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3921 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

Long story short - מיאטה NA בעלות נמוכה (כ-40 אש"ח), מה יהיו עלויות האחזקה והאם יוצא זול יותר מאשר NB/NC באזור ה 70 אש"ח (אם בכלל אמצא כאלה). או שבעצם צריך לחכות עד שיבוא הרכב שמתאים בול לדרישות התקציב והדגם הרצוי?

(מצטער על החפירה שיצאה, אבל ניסיתי שזו לא תהיה עוד מודעה *מציקה* של ילד בן 17 שרוצה "אוטו ספורט", 17 רחוק ממני כבר מזמן)

ניסיוני המועט בעולם הרודסטרים מסתכם בכחודש של שיטוט ברחבי האינטרנט מאז ההחלטה לרכוש מיאטה.

קראתי המון, המון מודעות "ייעוץ ברכישת מיאטה" וגם מודעות עם שאלות טכניות על גבי עשרות עמודים (גם פה וגם בפורום הרודסטרים).

אני מניח שכולכם מודעים למצב השוק נכון להיום, המיאטות לדורותיהן נמכרות במחירים יחסית גבוהים, בכל הדגמים והשנתונים.

החלטתי שאני רוצה לקנות מיאטה. למה? ככה מרגיש לי. לא נסעתי במיאטה מעולם. גם לא ברודסטר אחרת (אשמח בהזדמנות זאת לקבל הזמנה לסיבוב באזור הצפון :) ).

התקציב מוגבל - כ 70 אש"ח מכיוון מטה. לפי המצב בלוחות נכון להיום, אני צריך מאוד להתאמץ כדי לרכוש רכב משנת 2005, כש 70 זה המחיר שמבקשים על 2004, ועל 2006 בכלל אין מה לדבר כנראה.

הייתי מאוד רוצה לרכוש NC, כן חשוב לי גם השדרוגים בחיי היומיום מבחינת פנים הרכב, ואני לא מתכוון (לפחות בהתחלה) להפוך את הרכב שברשותי למכונת דריפטים פעילה, אלא רק להנות מנסיעות יומיום עם חיוך בנוסף לטיולים מדי פעם.

שאלת הגמישות - או, את מי כדאי למתוח?

אפשרות א'- למתוח את התקציב. זה לא יכול להמתח עוד הרבה, נניח במקסימום לאזור ה 80, אולי אולי 80 וטיפטיפה ולראות מה אפשר להשיג שם.

אפשרות ב'- למתוח את גבולותיו של מנוע מזדקן, אולי אפילו בדמות מיאטה NA (למשל מפורסמת אחת פה משנת 98). זה מאוד יקל עליי לקנות רכב אזור ה 40 אלף ש"ח. הבעיה היא שאני לא יודע מה יעלה בגורלו של מנוע עם כ 250 אלף ק"מ ונושק לגיל 20, ומה יעלה בגורלי עם כזה רכב?

לא יועיל לי לקנות רכב בעלות "זולה" (כביכול) שתהפוך מהר מאוד לזולה "לכאורה" בדמות הוצאות תחזוקה יקרות מאוד (החלפת מכלולים רבים/יקרים ואף מנוע).

נכון שאתם לא יכולים לענות על השאלה כמה כסף אני יכול להמשיך למשוך ולהגדיל את התקציב, אבל כן תוכלו לעזור לי בשיקולים לגבי רכישת רכב בן 17-19 מדגם NA.

ואולי בכלל התשובה היא חכה בסבלנות עד שתצוץ 2004 שתכנס לך בתקציב? (ואם כבר - רודסטר זה כמו אופנוע? אנשים מוכרים בחורף במחירים נמוכים יותר?)

הרכב ישמש באופן יומיומי, סביבות 10-12 אלף ק"מ בשנה.

מצטער על החפירה, תודה לכל מי שהגיע עד כאן ואשמח לשמוע את תשובותיכם.

בקרוב גם אצטרף למועדון, אם ניתן גם בטרם ארכוש לעצמי את הרודסטר הראשונה. על מי אני עובד - המיאטה הראשונה. לא תהיה לי רודסטר אחרת, בינתיים.

עריכה אחרונה על ידי zx12r
פורסם

להחזיק ולשפר רכב ישן זה פנטזיה נחמדה אבל בסופו של דבר, זה לא זה. זה מתאים למי שרוצה להתעסק בזה בתור תחביב, לא בתור רכב עיקרי.

במצב שלך, הייתי פוסל את האופציה לקנות רכב ישן כמו ה NA.

אם אתה מוצא NB טובה, לך על זה. דור מוצלח מאוד של המיאטה בלי הרבה חסרונות.

• תוכן חדש...