Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3890 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

יש הרבה מאוד רכבים שיצאו עם שלושה צילינדרים לאחרונה.. מה זה אומר, האם יש הבדלים בכח, בשחיקה של המנוע? אשמח להסברים בנושא

פורסם

תלוי את מי שואלים.

היצרניות ומי שקנה יספר לך שהכל נפלא והחסכון נהדר (בעיקר ליצרנית).

בפועל?

המנועים האלו רועדים, ואם לא עכשיו אז בעתיד.

אני חושב שגם השחיקה עלולה להיות גדולה יותר, לא יודע אם זה יתבטא באמינות גרועה (וכבר נוסעות כאלו עם מעל 100K ק"מ), אבל בחוסר איזון מורגש.

פורסם

אני לא בטוח שזה בגלל שהמנוע הוא 3 צילינדרים... לא נשמע הגיוני. מסדרים את הצילנדרים שהם יפעילו את גל הרכובה באופן מאוזן מראש, הסדר לא ישתנה ולכן הרעידות לא ינבאו מאופן הפעולה של הצילנדרים, אולי מנועי ה3 צלינדרים פחות אמינים כתוצאה מסיבות אחרות.

אגב ההיגיון אומר שיש פחות צילינדרים על אותו נפח אז קיימת פחות שחיקה (פחות שטח פנים בבוכנה, ופחות חלקים נעים)

פורסם

איך פחות שטח פנים בבוכנה אם כל בוכנה יותר גדולה כשיש פחות בוכנות לנפח נתון?

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם (נערך)

התכוונתי לסה"כ שטח פנים ועם כבר אז שטח מעטפת ולא שטח פנים, אבל בכל זאת טעיתי כי שלפתי מהר, שטח מעטפת כולל זהה, יצאתי חומוס בעניין שטח המגע. בכל זאת פחות חלקים נעים.

עריכה אחרונה על ידי mavric
פורסם

תודה על התשובות, אני שואל כי אני מתלבט אם לקנות את הסיאט האיביזה 1.0 עם שלושה צילינדרים ו110 כ"ס

אני יכול להוסיף 13 אלף ש"ח ולקנות את הפאביה החדשה עם ארבעה צילינדרים וקצת יותר מאובזרת, אבל בפורום אמרו לי שלא שווה להוסיף את הכסף.. אם יש לכם דעה בנושא אשמח לשמוע. תודה

פורסם

אלא אם אתה מתכנן להחזיק ברכב שנים ארוכות, אל תתן לתצורת המנוע להטריד אותך - אבל(!) תעשה נסיעת מבחן ותראה שאין איזה ויברציה מעצבנת בעמידה ברמזורים וכו'.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם
אלא אם אתה מתכנן להחזיק ברכב שנים ארוכות, אל תתן לתצורת המנוע להטריד אותך - אבל(!) תעשה נסיעת מבחן ותראה שאין איזה ויברציה מעצבנת בעמידה ברמזורים וכו'.

אני מחזיק ברכב 4-5 שנים ונוסע בממוצע 15-17 אלף ק"מ בשנה. מה אתה אומר? שווה או לא?

פורסם

אני אומר שכל דבר לגופו (גם ללא קשר לק"מ וזמן שתחזיק את הרכב) ואין כאן עניין של "שווה או לא".

בצע נסיעת מבחן ותראה אם אתה מרגיש נוח עם פעולת מנוע משולש-צילינדרים, איך הרכב בנסיעה עירונית, בינעירונית וכמובן בעמידה (אני מניח שאם תהיינה רעידות, זה יורגש במיוחד בעמידה). אם זה מפריע לך (לא לאיש המכירות :wink:) - אז כנראה שזה אינו הרכב בשבילך, במיוחד אם אתה אוהב רכב "רגוע ושקט".

אולי עדיף אפילו לקחת רכב כזה (שכבר יש לו בלאי) מהשכרה, ליום ולנסות לסמלץ איך רכב כזה מרגיש לך (אם לא מבחינת השנתון שלו - אז מבחינת ק"מ שעבר). ראה נא שוב תגובתו של ziv.

alfa 156 2.5.

פורסם

מנועי 3 צילינדרים זאת לא המצאה חדשה.כבר בשנות ה 80 הופיעו מנועים בעלי 3 צילינדרים ברכבים יפניים כמו סובארו גאסטי סוויפט ושרייד דווקא המנועים היו הצד החזק והאמין במכוניות האלו.

פורסם

זו לא המצאה חדשה, אך כן המצאה שנשכחה לזמן מה. חזרה לאופנה כשעלתה דרישה לנפחים קטנים יותר וזולים יותר.

אני מאמין שאפשר לייצר מנוע 3 ציל' שלא ירעד, אך בטבע קשה להילחם (4 פעימות וזה).

• תוכן חדש...