Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3895 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שיפוץ גיר אוטומטמי VS גיר חדש

אנחנו חושבים לקנות רכב אוטמטי יד2

זה כמובן העלה את השאלה: כל כמה זמן /קילומטראז מחליפים גיר אוטמטי ומה עלותו ולשקלל זאת בהחלטה על הרכישה

על גיר חדש נאמר לי שעולה כ20אלף - אודה שנשמע לי דימיוני ,

מצד שני על שיפוץ גיר נותנים אחריות של חצי שנה בלבד - מה שכמוב מעלה תהיה כמה זמן מחזיק גיר משופץ ?

אודה מידע בנידון

ככלל הכוונה לרכוש סיריון/בימבה/אוואו - רכבים פשוטים שלא אמורים לראות הרבה מוסך וכשרואים לא אמור להיות יקר

בינתיים על הפרק דוקא, שברולט קרוז 2011 עם80-100K קמ המוצעות ב 37אלף בלבד- אך נאמר לי על ידי בעלים אחר שהתיבה נוטה להתקלקל והוחלפה כזו אצלו ב 80אלף בעלות של 20אלףשח [לטענתו במסגרת האחריות ועכ על החברה

אודה למידע בנידון עד כמה הדבר נכון - שאם הבעיה קימת הרי שקרוז תרד מהפרק

כמו כן על הפרק גם סיריון 2006 השמורה מצוין - על פני נשמע לי עתיק מדי וחושש מבעית גיר שתהפוך העסק ללא כדאית

שוב עולה השאלה של עלויות הגיר מה הן?

תודה למסיעים!

פורסם

אין מדד לכזה דבר,אי אפשר לדעת.

גיר חדש אף אחד לא קונה,או משפצים או מפרוק סדר גדול של 5 אלף בערך לגיר.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

עוד לא קנית את הרכב או בדקת את תקינותו ואתה כבר רוצה לשקלל במחיר הרכישה החלפה\שיפוץ גיר?

למה שלא תשקלל ברכישה גם שיפוץ ציריות, שיפוץ ראש מנוע ואת עלות הטסט שתעשה בעוד שנתיים?

אפשר להתקטנן ולשקלל גם עלות החלפת מנורות שאולי יישרפו, עלות שטיפה שבועית ופחית קליפוניה אחת לחודש.

וברצינות, אם נתקלת ברכב עם גיר פגום פשוט תחפש אקזמפלר אחר עם גיר תקין.

אמר המגיב ני וצדק, אף אחד לא מתקין גיר חדש, משפצים או מתקינים אחר משומש תקין.

אין נוסחה קבועה לאורך חיי גיר, הוא יכול להחזיק 50k ויכול להחזיק גם חצי מליון, כל גיר והסיפור שלו וכמובן רמת התחזוקה.

20k לגיר חדש לא נשמע מופרך, יש גם גירים הרבה יותר יקרים ואני אישית קיבלתי הצעת מחיר בגובה 75k שקלים על גיר למרצדס.

עלות שיפוץ זה כבר תלוי ברמת השיפוץ ועד כמה הוא ייסודי.

בכל מקרה, זה לא משהו שנהוג לשקלל בעלות הרכישה אלא אם אתה יודע שאתה קונה רכב עם גיר פגום ואז זה כבר תלוי בכישורי המשא ומתן שלך אל מול המוכר.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

אני חושב שהשאלה שמעניינת יותר במקרה הזה את פות"ש הוא ספציפית עניין הגיר בשברולט קרוז.

אגב, למיטב ידיעתי זה אותו גיר שמותקן גם באופל, מדוע הוא עושה בעיות דווקא בשברולט?

אני הבנתי שהכשל הוא במנגנון הקירור, מה שמביא להתחממות שלו.

האם יש מישהו שיכול לשפוך קצת אור בעניין הזה, הרכבים הללו נמכרים במחירים אטרקטיבים בשל הכשל הזה. ולזה לטעמי התכוון פות"ש בעניין של לקחת בחשבון עלות שיפוץ גיר, מכיוון שיש תקלה סדרתית, הוא רוצה לבדוק אם הסכום שהוא חוסך לעומת הסיכון מהווה תוכלת חיובית.

מעניין אם מישהו שמכיר יכול לתת מענה מדויק לגבי עניין הגיר של הקרוז, כי כרכב הבנתי שהוא בסה"כ רכב לא רע, אמנם 1600 כבד ושתיין, אך יש גם את ה1.4 טורבו עם אותו גיר.

פורסם

אני אנסה לעדן את מה שעידן רשם לך -

אם אתה מתעניין ברכב משומש, לקחת אותו לבדיקה, והוא נחזה להיות תקין - אז הוא תקין. (כבר אני אומר לך, כל רכב אוטומטי בן שנתיים וצפונה שיוצא ממכון בדיקה יוצא עם ההערה הבאה בסעיף 'תיבת הילוכים' - 'שמן גיר כהה, נקישה בהעברת הילוכים'. זה לא אומר שהגיר לא תקין. זה אומר שאם אתה קונה את האוטו לא תוכל לבוא בטענות למכון אם חלילה תהיה תקלה בגיר. זה כסת"ח אחד גדול, אבל זה מה שיש).

אז אם הגיר תקין - אז אין לך מה לשקלל שום הפחתה בגין זה שהגיר ישן. זה חלק מהבלאי של הרכב, וגם בגלל זה אתה רוכש רכב משומש שמחירו נמוך משמעותית מרכב חדש.

בין השורות, חלילה בלי לפגוע, אני מבין שאין לך מושג בתחום הרכב, וזה בסדר. אני סבור שמתאים לך להיכנס לאתר של סוויצ', http://www.switch.co.il ולהתעניין ברכישת רכב מהם. הם כבר בדקו את הרכב, ואם הגיר לא היה תקין הם לא היו מקבלים את הרכב למאגר שלהם, וגם נותנים לך אחריות לחצי שנה על הגיר והמנוע, דבר שאף מוכר פרטי לא יתן לך, ויתרה מכך הם מחזיקים רק מכוניות מבעלות פרטית, כלומר ללא ליסינג / חברה / השכרה. נראה לי שהם יתנו לך את המענה הכי טוב. הרבה יותר טוב מזה שתביא 'חבר שמבין'.

בהצלחה.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

דיסקו, כמה התקציב פרסום\שיווק של סוויטצ', שאתה ככה דוחף אותם בכל משפט?

זה לא נראה טוב. ואני מאמין לך שאתה עושה את זה רק בזכות חוויה חיובית ללא אנטרס. ובכל זאת...

השאלה שלו, איך שאני מבין אותה, וכפי שרשמתי לעיל, זה, רכב שידוע על בעיה סדרתית בגיר (לצורך העניין, כגון הקרוז), איך ניתן לשקלל את הסיכון הזה במחיר הסופי, ובמילים אחרות, בפועל כמה יעלה לתקן גיר כזה אם וכאשר. זו שאלה לגיטימית, שכן הקרוז נמכרת במחירים אטרקטיבים כנראה גם בשל אותו סיכון עם הגיר. האם תוכל לענות בעניין הזה? האם אתה חושב שכשסוויצ' ימכרו לו קרוז זה יעזור לאותו בחור כאשר עוד שנה הכשל יופיע?

תודה.

פורסם

ג'טה, אין לי מושג מה תקציב הפרסום של סוויצ'. באמת.

אתה רוצה ללכת עם פות"ש לחפש מכוניות משומשות ולעזור לו כמיטב הבנתך?

אני מקבל חדשות לבקרים בקשות ממקורבים של מקורבים שאעזור להם למצוא אוטו, והאמת היא שאני ממש לא רוצה לעזור. לא בגלל העזרה, בגלל שאח"כ כל תקלה שיש באוטו, הם מספרים לך עליה. סתם ככה על כוס קפה או בירה, ועושים לך נאחס בנשמה שאילו שאתה אשם שמצאת להם את האוטו. החצופים שבהם גם אומרים לך בפרצוף "אל תשאל איזה חרא אני אוכל עם האוטו שמצאת לי". מהיום שפתחו את סוויצ' אני מפנה את כולם לסוויצ'. פתר לי את הבעיה. וגם נותן לקונה אחריות. וגם אפשרות להתחרט. יותר מדי יתרונות עבור זה שאני אעשה את זה בזמני החופשי ועל הגב שלי.

זה הכל.

יש רכב עם תקלה ידועה בגיר? למה לקנות אותו מלכתחילה? למה להכניס ראש בריא למיטה חולה? הוא זול- יש לזה סיבה.

אני מעדיף לרדת בשנתון אחד או שניים ולקנות רכב שישרת אותי ולא אני אותו.

חוויה עם סוויצ'? יש לי כמה וכמה חוויות עם סוויצ' וכולן טובות מאוד. סובארו שאני מכרתי (בסוף מכרתי לבד), סיד שגיסי קנה. פאביה שבת של חבר מכרה, איביזה שבן של חברים קנה, ועוד כמה שאני כבר לא זוכר. רק חוויות טובות. זה פסול? גיסי כבר אמר לי שהוא לא מתכוון יותר לפתוח יד 2. גם את האוטו הבא שלו הוא יקנה דרך סוויצ'.

במקרה של פות"ש סוויצ' נותנים מענה יותר טוב מכל חבר שמבין או 'ערסך' שיבוא איתך.

ערסך - https://www.youtube.com/watch?v=VH5560Ds5ek

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

לשעבר:

פורסם

חח דיסקו, מתחבר לגמרי לתגובה שלך

אם תשים לב, לא האשמתי אותך חס וחלילה, נתתי עקיצה קטנה אך סייגתי זאת מיד, אני משוכנע שאין לך עניין שם.

גם בעניין רכישת הרכב אשר בקבוצת סיכון, זו דיעה לגיטימית, בגלל זה המחיר נמוך, כל אחד יעשה את השיקול שלו, אם המחיר הנמוך משקלל את הסיכון הכרוך, וזה לטעמי מה שפות"ש שאל. ופתרון של אל תרכוש רכב עם בעיה סדרתית בכל מחיר זה פתרון ראוי.

בעניין סוויצ', לא הייתי להגיע למצב בו אנשים נוטשים יד2 לגמרי ומפקירים אותנו לחברה מסחרית שתנהל את שוק היד2 בארץ, קוראים לזה ריכוזיות, לא? אבל זה כבר עניין אחר לגמרי.

תודה על ההתיחסות, ויום טוב :)

פורסם

חברים זה פורום התלהמות או פורום יעוץ וסיוע?

מכל התגובות אין אף תגובה שנתנה לי מידע כלשהו עליו שאלתי, שימו לב שיש שם מספר שאלות והמשפטים מסתימים בסימיי שאלה

לפחות יש צדיק אחד בסדום בשם אוזטה

שאלה לי אליכם , ונא השיבו רק אם אתם יודעים את התשובה : שיפוץ גיר מה סדר גודל עלות ובעיקר האם תיקון כזה אמין דהינו היחזיק שנים או צפוי לבעיות חוזרות ונשנות

תודה למשיבים , ומי שמעונן להתחכם עם מרצדס כאשר מדובר על סיריון אז את ההתחכמות נא להשאיר בצד

פורסם

אנחנו שיפצנו גיר בעלות 5 אלף ואחרי שנתיים שוב פעם.

אבל זה כניראה נסע מנהיגה אגרסיבית שלי באותו זמן.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

יהודה יקר,

זה ממש לא פורום התלהמות, אבל השאלה שלך היא איך לומר - הרמה להנחתה. גירים אוטומטי נהיים אמינים יותר עם השנים, וגיר אוטומטי ממוצע יכול להחזיק גם 300K ק"מ ויותר. מצד שני יכול גם לקרות שגיר ישיב את נשמתו לבוראו אחרי 50K ק"מ - אין שום "ביטוח" לזה, וכמעט בכל בדיקה לפני קניה תוכל למצוא את הפיסקה - "אין אחריות לגיר אוטומטי".

באותה מידה יכולה להיות תקלה משביתה במנוע או יכול להתקלקל מחשה הבקרה הראשי של המנוע (שלעיתים עולה יותר מגיר). שיפוץ גיר למכוניות שהזכרת יכול לעלות אלפי שקלים בודדים - לא משהו שיחסל אותך כלכלית - ולא, ברוב המכריע של המקרים לא שמים גיר חדש, אלא משפצים את הקיים.

שיפוץ טוב, יחזיק שנים רבות, לעיתים גם יותר מהמקור.

ברכב עממי עושים בדיקה לפני קנייה כדי למזער את הסיכוי שיש תקלה קיימת - לא מתחילים לבדוק כמה עולה תיקון של תקלה שאינה קיימת כי אין לדבר סוף.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

יהודה,

תודה על הציונים, נעשה מאמץ להשתפר. עם זאת, אתה מוזמן לפנות למכון גירים ולבקש הצעת מחיר לשיפוץ לגיר של רכב X.

כנראה שהתשובה שתקבל תהיה בסגנון של "תבוא ונראה". כי עד שלא יורידו את הגיר לא ידעו מה היקף השיפוץ הנדרש.

כרגע אתה פונה לאנשים שאינך מכיר, באינטרנט, ומבקש מהם הערכת מחיר לשיפוץ גיר. קח 'אבצע מול הרוח' של 15,000 ש"ח.

אחריות לח"ח במוסך מסודר היא בד"כ לשלושה חודשים. נניח בשבילך חצי שנה. איך זה עוזר לך?

מישהו כאן יתחייב לך, ויישבע בעיניים של חמותו, ששיפוץ גיר מחזיק שבע שנים תמימות. איך זה מקדם אותך אם המכון שישפץ לך גיר יתן לך אחריות לחצי שנה.

מצטער שלא עניתי לך במדוייק על השאלות.

אתה רוצה לקנות רכב זול במיוחד אבל עם היתכנות לבעיית גיר? אין מתנות חינם. גבינה חינם יש רק במלכודת עכברים. זול וזוגלובק, שניהם מתחילים ב ז' ובשניהם מקבלים נקניק. אתה עשיר מספיק לקנות דברים זולים? - יש עוד ווריאציות לזה.

לשעבר:

פורסם

גיר חדש אף אחד לא קונה

האמת חלק דווקא כן קונים גיר חדש או מקבלים אחד באחריות יצרן. למשל אני בבמוו סדרה 7 שהייתה לי שמתי גיר חדש (לא משופץ, לא מזבל שניקרא פירוק, אלא חדש מקורי מהמפעל בקרטון וניילונים).

הבעיה שבארץ כאשר אומרים גיר חדש, הכוונה לרוב לגיר משופץ בחאפריות או מפח זבל (פירוק). אבל יש מקרים שבאמת הגיר חדש - אם זה מגובה על ידי קבלות ומסמכים, זה מעולה.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

ברכב יוקרתי שעולה מאות אלפי שקלים אולי אנשים יקנו,אבל ברכב עממי אנשים לא ישלמו כמה 20 או 30 אלף לגיר חדש מהניילונים.

פורסם

שיפוץ גיר מתחיל ב2500 שח בממוצע. נתקלתי גם ב4500.

אם תטפל בגיר. תשים לו שמנים ופילטרים טובים בזמן השאלה שלך תהיה פחות רלוונטית.

גיר אוטומטי לא נופח את נשמתו כל שנתיים וגם לא כל 5.

אם אתה בכל זאת רוצה לדעת קח את הרכב למכון גירים ותשאל אותו על רכב ספציפי.

אני מאמין שגיר של פונטו וגיר של איזו יגואר הוא לא בהכרח אותו מחיר.

• תוכן חדש...