ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,598 נושאים בפורום הזה
-
I20 בליסינג
מאת kili-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 693 צפיות
שלום, יש לי שאלה... אני אמור לקבל I20 מהעבודה (ליסינג) שנת 2015 ראיתי שבאפריל האחרון(לפני חצי שנה) יצא I20 חדשה. באתר של הליסינג כתוב I20 שנת 2015 אבל יש נתונים של הדגם הישן האם הדגם שאקבל הוא הI20 החדשה או שיש 2 דגמים של I20 שנת 2015? תודה רבה
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 477 צפיות
מחפש סופר מיני עד 50k אמינהה וזולה
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
- 1 תגובות
- 454 צפיות
מרוב היצע קשה לבחור גם i20
הודעה אחרונה מאת ori 88, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 15 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום לכולם, בן 22 רוצה למכור את ההונדה אקורד 2007 שלי ולקנות רכב חדש בתקציב עד 100K. דרישות לרכב: - אוטומטי - אמין - מראה צעיר הייתי כמעט סגור לקנות סיאט איביזה 2016 (110 כ״ס, 1000 סמ״ק - STYLE) אבל לאחר בדיקה בפורומים פה ובעוד כמה מקומות הבנתי שלא כל כך ממליצים עליה, אז אני שוב בהתלבטות קשה. כל עזרה תתקבל בברכה תודה!
הודעה אחרונה מאת yan22, -
-
חבר התעניין בוולו C30 (דגמי 2007-2012) מנוע 2.5T נשמח לשמוע ממי שמכיר על רמת האמינות ועלויות התחזוקה.
הודעה אחרונה מאת Nakamichi, -
- 17 תגובות
- 4.5 אלף צפיות
שלום, אני עומד לפני קניית רכב חדש ורציתי לקבל את חוות דעת של האנשים המקצועים בפורום לגבי האוטו. ראיתי את הרכב והתרשמתי מהעיצוב שלה והתוספות(חתך נמוך , גלגלי מגנזיום). השאלה שלי איך הרכב מבחינת 1. אמינות. 2. גימור. 3. עיצוב פנימי(ראיתי שהוא פשוט למדי יחסית לשאר הרכבים). 4. טיפולים וחלקים. 5. בטיחות. שאלה נוספת היא איך צמפיון מוטורס בתור יבואן ונותן שירות(ראיתי שמישהו לא היה מרוצה מהסוכנות בראשל"צ, אני לא רוצה להיות באותו מצב כמו שהוא היה).
הודעה אחרונה מאת rolling_stony, -
- 10 תגובות
- 865 צפיות
היום בדקתי רכב יונדאי אקסנט 2007, 150 אלף ק"מ, והרכב היה שמור וסבבה יחסית. רק הבעיה היחידה, שבזמן נהיגה במהירויות 80 קמ"ש ומעלה, יש רעידות בהאצה. הבעיה נגלת כשלוחצים על הגז בעיקרון, אבל ככה בשיוט אין. לא הייתה ישורת מספיק ארוכה כדי לבדוק את זה יותר לעומק. לדעתי מדובר בתושבת מנוע / גיר, או ציריות. שאלתי את בעל הרכב אם יש לו את הבעיות הללו, מסר שלא, ושהוא עשה טסט לפני חודש (אכן עשה) ואם היו שם בעיות, הן היו מתגלות, ולא היה עובר טסט. מתכנן שבוע הבא, בהתחלת השבוע, לבוא עם בעל הרכב למכון בדיקה (הוא התחייב על השלדה, אך לא המנוע/גיר). בעיות, אזהרות, עצות, דעות - יתקבלו בברכה! תודה מראש, דניאל
הודעה אחרונה מאת drsubaru, -
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 822 צפיות
פאפאוטו שלום לכולם ותודה מראש. מספר שאלות אני רוצה המלצה למכון לבדיקת רכב לפני קניה באזור המרכז. מכון שיפרק את הרכב לגורמים לבדוק שאין לו כלום. מדובר על רכב: סקודה אוקטביה Ambiente Tsi אוט' 1.2 שנת 2012 ידוע לכם מחיר? המלצות/הערות על הרכב? מחירי טיפולים? וכו׳ תודה !! יודע שחפרתי - מעריך מאוד מראש לעונים .
הודעה אחרונה מאת save, -
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 3.9 אלף צפיות
הגטס הוא אוטו שחלק אומרים לי הוט טוב חלק לא בעיקר אומרים לי שהוא שותה ושהוא עגלה אבל אני רואה אותו 97 כוח סוס מנוע 1400 אוטו קטן איך עגלה ? ואם אפשר חוות דעת על האוטו בשנה הזאת תודה
הודעה אחרונה מאת dorsht, -
-
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
מציעים לי רכב זה מודל 2012. הרכב שמור. בנסיעת מבחן תחושה שמעט "כבד" בהתחלת נסיעה. המושבים מרגישים קצת "נוקשים" ולא נעימים. אשמח לתובנות חברים שהתנסו ברכב בהבטים השונים של החוויה עמו. תודה
הודעה אחרונה מאת yoyogam, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 14 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
מה שבכותרת. תקציב כ30 אלף שח. כרגע ברשותם מיצובישי לנסר 2005. לאחרונה נוספה למשפחה תינוקת חמודה . תא המטען כבר לא מספיק לכל המזוודות והתיקים (הם משוגעים אורזים מלא דברים לכל ביקור אצל ההורים) הרכב צריך להיות יותר מרווח מהלנסר, אך לא גדול ממנה בהרבה במידות החיצוניות... (יש חיה כזאת?) אם יש רכב ל6 זה גם כיוון נחמד. תודה
הודעה אחרונה מאת save, -
-
יכול להיות שעקצו אותי? 1 2
מאת Ron7-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 17 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
ראיתי תכתבה הזאת http://cars.walla.co.il/item/2782412 בדקתי והרכב הזה (דגם STYLE) עלה שיצא לארץ ב104,500 והיום מה שאני קונה עולה 102,500 סך הכל 2000 ירד מאז ואוטוטו יצא דגם 2016, גם זה יעלה הסטייל ב104,500 לא? כיאלו מה הקטע שאני אקנה רכב כימעט במחיר מלא שהוא שנה על הכביש?
הודעה אחרונה מאת eyalkar, -
-
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 882 צפיות
אהלן כולם מקווה שמומחי הפורום יעזרו לי להגיע להחלטה. מחפש רכב בין סופר-מיני למיני. (פיאסטה איביזה גולף קליאו וכו') חשוב שיהיה זריז - אולי בגלל זה אני נוטה לכיוון מנועי ה TSI על פני האחרים. צריכת דלק ממוצעת תספיק לי. עדיפות לאוטומט - אם יש משהו ממש כדאי ששווה לשקול אותו בגרסת הידני - אני אהיה מוכן להתפשר. אם הרכב יהיה מליסינג\חברה - התקציב יהיה כ80K (מקדמה פלוס כ1000 ש"ח בחודש) אם יהיה יד2 התקציב יצנח לכיוון ה65K. יודע שהיום בנקים נותנים הלוואות מיוחדות אבל מעדיף להמנע מזה. יד2 אני מחפש רכבים משנת 2011 ככה ומעלה. כרגע הכי קורצת לי האיביזה המדוברת.. היא נותנת הכי הרבה ביחס למחיר שלה. מצד שני קצת נמאס לי לראות אותה מציפה את הכבישים. מזכיר לי את התקו…
הודעה אחרונה מאת bencl100, -
-
- 0 תגובות
- 912 צפיות
היי לכולם אני מעוניין לקנות סיאט איביזה משומשת ואני צריך עזרה איך השילוב בין המנוע טורבו וגיר ידני ? שמעתי דברים לא טובים על האוטומט ולמה לא לפתור את זה עם הגיר המוכר והממכר ?! אבל בכל זאת הייתי רוצה לשמוע על האמינות של השילוב ביניהם ממקור אמין ! תודה לעונים ! שבת שלום ושקטה !!
הודעה אחרונה מאת Yohay, -
שלום חברים קניתי לפני מספר ימים טויוטה יאריס 2015 ידנית. זאת הייתה הפעם הראשונה שאני קונה רכב חדש. לא קיבלתי שום הנחה על הרכב למרות שזה סוף שנה בטענה שהרכב הזה נחטף כמו לחמניות חמות כן קיבלתי קודן ומרימי שמשות במתנה האם אכלתי אותה ? חברים אמרו לי שעשיתי טעות והיה כדאי לקנות ב2016 או לפחות בדצמבר כי אז הייתי מרוויח שנה במחירון או לפחות מקבל הנחה אני שוקל לבטל את הרכישה... אשמח לדעתכם...זה המון כסף בישבילי
הודעה אחרונה מאת Ron7, -
- 3 תגובות
- 644 צפיות
שלומות,מתעניין בשני הרכבים הנ"ל ואשמח לעזרתכם בבחירת אחד מהם. מי חסכוני יותר,אמין יותר ,שימושי לנסיעות משפחתיות מידיי פעם עם שני מתבגרים? אשמח ואודה על כל פיסת מידע ונסיון שלכם. בברכת שבת שלום
הודעה אחרונה מאת lze22, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 4 תגובות
- 617 צפיות
שלום, אנו 'מחפשים' אחר רכב : א. משפחתית קומפקטית ב. לא 'זולל' דלק' ג. עלויות תיקונים 'סבירות' ד. בולמים ואחיזת כביש טובה ה. בטיחותי ו. נסיעות משולבות. בין עירוני : בעיקר אריאל -ת"א . ז. תקציב 52,000 . קו החשיבה שלנו . נוטה לכוון הקוריאניות : קיה ויונדאי ,היש רכבים נוספים , מומלצים? תודה -עופר אופירה ה'טייסת '
הודעה אחרונה מאת lze22, -
-
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 500 צפיות
שלום רב אחרי הרבה התיעציות וקריאה בפורם החלטתי שיונדאי גטס זה הבחירה הנכונה לדרישות:נסיעות קצרות בעיר,אחזקה יחסית זולה,עומד בתקציב עד 10K. לצערי לא הצלחתי למצוא ביד 2 רכב שיתאים לדרישות: 1.כמעט כולם חושבים שהמחירון הקובע זה של יד 2.(בעיני המחירון הזה הזוי לגמרי ואנשים בונים על זה) 2.הרבה רכבים עם קילומטר גבוה יחסית. בסוף היום הלכתי לראות במגרש(עד עכשיו היתי נגד מגרשים ). ראיתי גטס שנת 2005 יד 3,קילומטר סביר 177k. בעל המגרש אומר שיחתום על מנוע ותאונות וקילומטר אמיתי,דורש 10k . אשמח לקבל חוות דעת ויעוץ האם שווה לקנות ממגרש. תודה.
הודעה אחרונה מאת KOREN86, -
-
- אחראי פורום
- 17 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
שלום חברים, אני צריך עצה דחופה לגבי בחירת רכב ליסינג מהעבודה. אני מתלבט בין שתי חלופות: סוזוקי קרוסאובר (1600, 120 כ"ס) או שברולט קרוז LT טורבו (1.4 140 כ"ס). הצרכים: רכב משפחתי (3 ילדים קטנים, כיסא בטיחות אחד ובוסטר הגבהה ללא משענת), ושיהיה זריז ולא כבד. נסיעה לעבודה כשעתיים ביום, כולל פקקים. מצד אחד, אני שומע על הקרוסאובר רק דברים טובים, גם מחברים שלקחו וגם ממבחני דרכים ברשת. את הקרוז אני לא מכיר. נסעתי עליה אתמול (אמנם היה גשום והרכב עבר כבר 110000 ק"מ), הוא סבבה, אבל לא התלהבתי מהתגובה שלה מהלחיצה על הגז. היא מאובזרת לגמרי כולל מע' מולטימדיה של Pioneer (ללא ווייז). היא אמנם נראית קטנה, אך למרבה הפלא, המושב האחורי שלה יותר פרקטי מאשר הפלואנס שאני מחזיר כ…
הודעה אחרונה מאת vladclar, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 888 צפיות
שלום, עברתי כאן על רוב השאלות בנושא והאמת שלא מצאתי תשובה חד משמעית, האם כדי לבצע רכישה של רכב באופן עצמאי מארה"ב או לא?! אם לא מדוע אנשים עושים זאת ? אני רוצה לרכוש infinity qx70 מארה"ב , ביררתי קצת מחירים ומצאתי שניתן לרכוש שנת 2015 משומש ב40,000 דולר. בנוסף הבנתי שהמכס על ייבוא מארה"ב הוא 131%. אשמח לדעת האם התחשיב שלי נכון: 40,000*2.31*1.17*3.923= 424,108 אני משער שיש עוד עלויות שינוע ועוד כמה דברים שפספסתי.. המחיר בארץ לרכב חדש הוא החל מ 450,000 שקל, כך שזה נראה לי לא כ"כ כלכלי. האם אני מפספס משהו? תודה
הודעה אחרונה מאת oferal, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 635 צפיות
היי אנשים, לאור גדילה מבורכת במשפחה אנחנו מחפשים להתרחב לרכב משפחתי מרווח. בעוד חודשיים אנחנו מתוכננים ללדת תאומים ולעבור לפורמט חמישיה (תאומים+ילדה בת 3+הורים). בשנה הראשונה האוטו יכיל 2 סלקלים + כסא תינוק + אשתי ואנוכי. לאחר מכן זה הולך להיות בוסטר + 2 כסאות תינוק. לאחר לא מעט שיקולים החלטנו לרדת מרכב 7 מקומות בגלל עלויות של דלק+ביטוח+גודל רכב ועכשיו אנחנו מתמקדים ברכב 5 מקומות שיהיה מספיק מרווח מאחור. אשמח לשמוע מנסיונכם האישי על רכבים שיתאימו. עוד כמה פרטים: - נוסעים כ15K בשנה - כמשפחה נוסעים לפחות 1-2 בשבוע - העדיפויות שלנו הם (מגבוה לנמוך): בטיחות, אמינות, נוחות, חדוות נהיגה. מברך את מי שיעזור לי בתאומים! (סתם נו )
הודעה אחרונה מאת CRuzer669, -
-
- 8 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אז בדקתי המון המון זמן ומה שעומד על הפרק זאת הפיגו 206 1.6 טיפטרוניק\אוטומט באיזור ה10K. שמעתי וקראתי המון ביקורות וחוות דעת על הרכב, וזה מתחלק ככה: 50% אתה קונה ספה עם גלגלים, כל שני וחמישי מוסך, ביזבוז כסף גמור, וברור שלא אוטומט! החצי השני אומר רכב סוכר, זריז, לא שותה הרבה, ואם הוא מטופל טוב אין מה לדאוג ממוסך, שגם ככה הטיפולים זולים. מה דעתכם? מה צריך לעשות?
הודעה אחרונה מאת daniel.gri, -
- 1 תגובות
- 523 צפיות
תודה.
הודעה אחרונה מאת GABIUBOGI, -
- 2 עוקבים
- 9 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
אני בן 22, קצין שמשתחרר עוד מעט, מאוד אוהב נהיגה. הרכב האחרון שהיה לי היה פיג'ו 406 שנתון 97, אחלה של אוטו אבל זה אוטו נוסעים ולא אוטו שנועד להנות איתו בסיבובים. רציתי לשמוע קצת חוות דעת על רכבים כאלה, תקציב נמוך של עד 15-20. רכבים שתפסו לי את העין זה ZX, רנו קליאו ספורט. אלפא 156 - נהנתי לנהוג באחת כזאת אבל היא לא הייתה שמורה מספיק. פקטורים שמעניינים אותי זה בעיקר התנהגות מהנה, מנוע סוחב, צריכה ואמינות. הצעות?
הודעה אחרונה מאת Ido Baltsan, -
- 1 תגובות
- 469 צפיות
הרכב אמור לשמש זוג + ילד. הנסועה תהיה בסביבות ה 12 אלף ק"מ בשנה כשהרוב עירוני. מתוכנן גם לטייל עם הרכב בעיקר בשבילים ולא שטח רציני מידי. נמצא רכב שנת 2011 עם ק"מ נמוך כ 30,000 ק"מ יד ראשונה עם הסטוריית טיפולים מלאה. המוכרת שלחה טופס בדיקה שהיא ערכה לרכב בתור גילוי נאות. האם התאונה שהרכב עבר רצינית? אסף
הודעה אחרונה מאת or6699, -
-
- אחראי פורום
- 35 תגובות
- 4 אלף צפיות
בקרוב מאוד אנחנו צריכים להחזיר את הסיטרואן c3 לחברת הליסינג, ואבא שלי החליט לעלות בדרגת שווי של הרכב.. בהתחלה חשבתי על מזדה 3 ואז על מזדה cx3 שאמורה להגיע ועכשיו אני בכיוון אחר לגמרי המזדה שלוש מאכזבת מבחינת בידוד רעשים אנחנו נוסעים המון בכבישים בינעירוניים אז עדיף רכב שקט (50 אלף קילומטר בשנה) , המזדה cx 3 ירדה מהפרק בגלל המרווח . ואני עכשיו די נעול על סקודה יטי 1200 אוטומטית שטובה מבחינת מרווח נוחות.. יש עוד רכבים בטווח המחירים של עד 135 אלף ואולי קצת יותר שיכולים להוות אלטרנטיבה טובה למשפחה, הרכב צריך להיות אוטומטי מרווח..
הודעה אחרונה מאת ST12345, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 10 תגובות
- 825 צפיות
מחפש רכב קטן יחסית (סופר מיני או משפחתי קטן) לנסיעות של 90 ק"מ ביום. הכי חשוב שיהיה כמה שיותר חסכוני,אפשרי ידני. אחזקה זולה ואמינות גם חשובים. שיהיה נוח. תקציב עד 30K ש"ח. תודה.
הודעה אחרונה מאת EB-86, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
מחר בבוקר אני רוצה לעשות בדיקה לרכב לפניה קנייה, טויוטה אוונסיס 2009 אשמח למקום מומלץ ומקצועי
הודעה אחרונה מאת marom9, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
הי יש לכם המלצה על רכב 4X4 עם מרווח גחון סביב 20 ס"מ צריכת דלק טובה שנת 2013 ומעלה סביב 100,000 תודה מראש
הודעה אחרונה מאת spidrman, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 646 צפיות
אני רגע לפני קניית רכב טויוטה אוונסיס, הבעיה שברישיון רכב לא רשום ברובליקה של רמת גימור,מה היא רמת גימור, ריק, לא רשום כלום איך אני אמור לדעת מה רמת גימור של האוטו ומחירון שלו? אשמח מאוד לעזרה
הודעה אחרונה מאת chelsky26, -