Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סוזוקי סוויפט 2008 (1.5) או מאזדה 2 2008 (1.5)

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3913 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לגבי המזדה, אני יכול להגיד שממש לא אהבתי את הרכב הזה וסבלתי איתו במשך קילומטרז' גבוה מאוד. מנוע אנמי וגיר פרימיטיבי.

אני חושב שרכב אירופאי מאותם שנתונים, כמו קליאו, איביזה, פאביה, פיאסטה יתנו לך תמורה הרבה יותר טובה לכסף (נוחות נסיעה עדיפה בהרבה, סאלון עדיף).

חוץ מזה, מזדה יקרה מאוד יחסית לשנתון ואני חושב שזה לא מוצדק. אם כבר, עדיף באותו כסף לקנות קיה ריאו משנתון מתקדם יותר.

מה הדרישות מרכב, איזה סגנון נסיעה (עיר, מחוץ לעיר)?

יש רכבי מיני חדשים במחיר יחסית נמוך, אולי כדאי לשקול דווקא אחד כזה? למשל פיג'ו 108? על הדרך הרכב גם יהיה חסכוני יותר. אם ידני בא בחשבון, אפשר לחסוך עוד יותר בקניית רכב חדש.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

אני מודה לך מאוד על חוות הדעת שלך אבל מצד שני אני גם מאוד חולק עליך. (הכל ברוח טובה של דיון כמובן).

1. נסעתי על מאזה 2 במשך 30,000 קילומטר, וחוץ מצריכת דלקת טיפה גבוה, דשבורד מעפן ומכוער, האיבזור העני אפילו בדגם היוקרתי של הדיינמיק אין אפילו חיישני רוורס מובנים או usb/Bluetooth מובנה.

2. יש אצלי במשפחה סיאט איביזה 2014 ליסינג שעשיתי עליה איזה 2000-3000 קילומטר והרכב הרבה יותר מרובע ופחות כייפי מהמאזדה מבחינת נהיגה.

3. לא ארצה להסתכן בקניית רכב לא יפני משנות כזה ובתקציב כזה, אני מחפש שקט יחסי ותחזוקה כמה שיותר זולה מה שלא אקבל באירופאיות בנות 6-7.

4. לא אקנה רכב ידני והפג'ו האוטומטית עולה כמעט פי 2 מהמחיר שאני מעוניין להשקיע והתמורה שאקבל מהרכב הזה מבחינת שכירות, אמינות ונוחות פחות ממאזרה 2 או סוויפט עם קילומטרג' נמוך מיד פרטית.

5. האמת שאני די אוהב את המאזדה חוץ מהדשבורד, העניות באיבזור וההגה הרגיש שלפעמים רגיש בצורה מעצבנת. אין לי ניסיון עם הסוויפט בכלל אבל אשמח לשמוע במה היא עדיפה מהמאזדה.

6. אני חשבתי על זה הרבה ואני מעדיף רכב סופר מיני ולא מיני.

7. קיה ריו?! זאת עגלה על גלגלים.

פורסם

המאזדה היא אקטיב או דיינמיק?

האקטיב הגיעה עם 2 כריות אויר, קצת לא לעניין לדעתי.

אם הדיינמיק הגיעה ב-2008 עם בקרת יציבות הייתי בוחר בה, הסוויפט קיבלה אותה רק ב-2011.

אם לא אז ההתלבטות באמת לא פשוטה, הסוויפט קטנה וקצת צפופה יותר אבל הדשבורד שלה סטנדרטי יותר.

בסך הכל מבחינת נהיגה הן דיי קרובות, משתיהן אפשר להנות בזכות ביצועים טובים, אחיזה גבוהה ומימדים קטנים שמתרגמים כל תזוזת הגה לתנועה זריזה.

הסוויפט קצת יותר מבודדת ונוחה אבל עדיין מרוסנת, המאזדה הרגישה לי יותר זריזה ואני מעדיף את תנוחות הישיבה שמעט יותר גבוהה מבסוויפט.

פורסם
אחיזה גבוהה

פה אני קצת חולק כי הרכב מתחיל להחליק מאוד מוקדם (לפחות בדגם הליסינג הפשוט עם צמיגים ברוחב כמו לעגלה מהסופר - סליחה על הדימוי). מה שטוב, זה שהחלקה מאוד קלה לחיזוי, אבל בגשם אין כלל אחיזה לרכב הזה ובסיבובים בכביש רטוב בכלל. זה לא רכב לנסיעות בין עירוניות.

פותח השרשור, נהגתי גם על דגם לפני מתיחת פנים וגם אחרי. סך הכל מעל 90K ק"מ.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

יחסית לשברולט אוואו ויונדאי גטס שהתחרו בשתי אלה באותן שנים האחיזה הייתה גבוהה.

יצא לי לנהוג גם באקטיב עם החישוקים הקטנים וגם בדיינמיק עם 4 צמיגים איכותיים וההבדל היה מורגש לטובת החישוקים הגדולים והרחבים.

פורסם

אולי יחסית לרכבי מיני/סופר מיני. אבל זה עדיין לא מספיק לנסיעות בין עירוניות קבועות וארוכות.

פורסם

למזדה 2 2008 יש בקרת יציבות.

אני לא יודע על מה מדובר, מה שאני פחות אוהב בפורום הזה שאתם מאוד קטנוניים והופכים מכוניות סבירות/ סבירות מינוס לגרועות. עשיתי עם מאזדה 2 שעות על גבי שעות של נסיעות בין עירוניות והכל היה בסדר.

פורסם

אנשים כאן קצת יותר מנוסים מהישראלים הממוצע, חלקם עובדים בתחום, חלקם חווה נהיגה ברכבים הרבה יותר רציניים, מה ציפית?

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

זהו - נכון, מזדה 2 מודל 2008 זה רכב סביר.

הכל בסדר איתו, הוא אפילו זריז, אבל ההרגשה בו של צפיפות, גם לברכיים וגם כללית (אפילו גטס פחות קלסטרופובית ). הרגשה של חומרים זולים בתוך הרכב, צריכת דלק די גבוהה.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

ובטיחות לקויה ברמת הגימור הבסיסית - 2 כריות אוויר, ABS.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

בזמנו גם אנחנו היינו באותה התלבטות ולבסוף רכשנו את הסוויפט חדשה ועד היום היא אצלנו,

רכב מאוד מהנה לנהיגה הוא לא כל כך קטן כמו שמתארים פה האנשים, אני 1.85 ולא קטן

בממדים ועדיין יש לי מספיק מקום, התקרה גבוהה מאוד ולכן אין תחושה של רכב צפוף.

מהרכישה ועד עכשיו 0 תקלות רק טיפולים שוטפים, צריכת דלק ממוצעת של 1:14 וזה אחרי

שהרכב עומד בפקקים מרחובות לתל אביב(כביש 42-4) ובתל אביב עצמה בחזרה בכל יום.

התא מטען באמת החסרון הכי גדול ברכב הזה אבל לא הכי גרוע, הרכב מגיע מאובזר ברמה

סבירה בדגם GLX. בסופו של דבר אני אחד שנהנה מהנהיגה בסוויפט והשילוב של המנוע+גיר

בדגם הספציפי הזה הוא נהדר ועל כך יעידו מבחני הרכב מאותה תקופה.

מצאתי פה כתבה מ 2007 על השוואה בין הדגמים:

http://www.auto.co.il/%D7%9B%D7%AA%D7%91%D7%AA-%D7%90%D7%A8%D7%9B%D7%99%D7%95%D7%9F-17359-%D7%9E%D7%90%D7%96%D7%93%D7%94-2-%D7%9E%D7%95%D7%9C-%D7%A1%D7%95%D7%96%D7%95%D7%A7%D7%99-%D7%A1%D7%95%D7%95%D7%99%D7%A4%D7%98.aspx

פורסם
לי יש את הסוויפט.

הרכב מאוד אמין, חזק, יש מספיק מקום בפנים מזגן חזק.

אבל! הרכב לוקח 1:10 בעיר ו1:13 מחוץ לעיר וזה לא תקלה.

הצריכת דלק תלויה גם בדגם הצמיג(התנגדות גלגול).

• תוכן חדש...