Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3918 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זוג + ילד + כלב

רוצים להחליף לרכב 4*4 אוטומטי לצורך נסיעה בשבילים שבהם פחות נעים לנסוע ברכב פרטי, דוגמת דרך בורמה בין כביש 38 לבית מאיר. אין צורך בטוחן סלעים מדופלם, אבל נסיעה כזו לפחות למספר ק"מ תתבצע מספר פעמים בשבוע, בנוסף לטיולים בהם נשמח לרדת לשבילים בסגנון דומה.

מבחינת מרווח בדקתי ומאחר שבשתיהן ניתן להושיב את מושב התינוק מאחורי הנהג, עם הכסא משוך עד הסוף אחורנית, שתיהן מרווחות מספיק לצריכנו (בגולף ששכרנו בכרתים זה לא היה אפשרי).

הכוונה להחזיק את הרכב 7-9 שנים.

נסועה: כ-25 אלף ק"מ בשנה, בעיקר כביש 1 ו-6, כולל העליות לירושלים.

העדיפויות לפי הסדר: בטיחות (לכן הדאסטר למשל לא באה בחשבון), עלות כוללת (ירידת ערך, מימון, דלק, ביטוחים וכו'), אמינות, נוחות, שקט (הרבה שיחות עבודה מהאוטו), אבזור.

הכוונה היא לרכוש את הויטרה החדשה במבצע חבר ב-125 אלף, או את אחת מגרסאות ה-XV ב-0 ק"מ מליסינג

נראה שהעלות הכוללת של הסוזוקי תהיה נמוכה יותר מכל אחת מגרסאות ה-XV, והיא גם מאובזרת יותר מכל הגרסאות מלבד הפרימיום שעולה 142 אלף. לגרסת הפרימיום בנוסף לירידת ערך ומימון גבוהים יותר, תהיה צריכת דלק גבוהה יותר, ועלות טסט שנתי גבוהה יותר, סה"כ כ-500 ש"ח לחודש יותר להערכתי.

נראה לי שהסובארו תהיה טובה יותר בשטח, אבל אני לא חושב שזה רלוונטי לצרכים שתיארתי. אני טועה?

יכול להיות שהיא גם תהיה נוחה ושקטה יותר (במיוחד לאחר מתיחת הפנים המינורית עם תוספת הבידוד)

אחת הבעיות עם הויטרה היא שהאספקה היא רק באפריל (או בפברואר אם אוסיף 3000 שקל לגג בצבע לבן).

מי מבין השתיים נשמעת עדיפה? האם הסובארו שווה את התוספת במחיר? האם ניתן להסתפק בגרסת ה-1600 שלה?

האם פספסתי מועמדת אחרת עדיפה (אפשר גם משומשת, למרות שלא ממש בא לי להתעסק עם זה)?

רכבים שלא באים בחשבון:

- דאסטר (לא בטיחותי מספיק)

- רכבי קבוצת פולקסוואגן (DSG, דיזלגייט)

תודה

פורסם

לנסיעה בשבילים ממש לא צריך 4X4, וגם לא מומלץ. 4X4 אוכל משמעותית יותר דלק בנסיעה על הכביש, שאני מניח שזו הנסועה העיקרית שלכם. גם רכבי "ליסינג" נוסעים מצוין בשבילים (ע"ע פוקוס, מגאן קורולה).

רכבי 4X4 גם לא בהכרח נוחים יותר על שבילים. המגאן דור 2 לדוגמא, הפגין נוחות מדהימה בנסיעה על שבילים.

לכן, אם לא מדובר בנסיעה על חולות או לחילופין ב"שופוני", אל תמהר לפסול גם רכבים רגילים וזולים משמעותית (פג'ו 2008 הוא דוגמא מצויינת לפיתרון ממש טוב עבורכם ב ~100K).

If you wanna turn, turn, don't brake

פורסם

אם אתה הולך להוציא 125000 על רכב ואתה מתכנן לרדת לשטח מספר פעמים בשבוע לא הייתי מוציא אותם על משהו עדין, סביר שתישאר עם הקרטר ביד, בכלל לשמוע רכב פרטי בשטח נסרט מכל השיחים הקוצניים , אוכל אבק, קופץ על אבנים ממש חוויה קשה לכל אוהב רכב,

אני בדעה שתקנה רכב שיהיה לך טוב איתו בכביש, תתקין לו וו גרירה ותגרור טרקטורון או באגי או משהו בסגנון, חוויה אחרת לגמרי, אם בכל זאת אתה רוצה רכב לשטח, לנד קרוזר אפילו ישן עדיף על כל הגיפונים שיותר מתאימים לטיפוס על מדרכות .

פורסם

Fixtrix כנראה לא הבנת מה הבחור מחפש,

רכב שידע לנסוע בשבילים יותר קשים ע"ע דרך בורמה שאפילו רכב ליסינג מדופלם יתקשה שם וזה בכדי לחסוך לא מעט פקקים בעליות לירושלים (לבית מאיר), רכב 4×2 בחורף לא יעבור שם ולכן אכן הרכבים שציינת יבפקו ויתנו מענה טוב, לא נסעתי בסוזוקי אבל על פניו נראה שהסובארו עדיפה גם בעבירות ובטוח בנוחות נסיעה ובמרווח פנים,

שקונים רכב ל 6-7 שנים בערך לדעתי 10000 שח למעלה לא מהווה כ"כ שיקול.

כפי הנראה הסובארו תצרוך 10%+ יותר דלק.

פורסם

אם זה המצב אז נראה לי אכן שהסובארו 2.0 אוטומט הוא רכב קלאסי עבורם.

ויטארה חדשה ב 125 היא 4X4?

If you wanna turn, turn, don't brake

פורסם (נערך)

2X4

4X4 ב131.

לדעתי הXV יהיה יותר טוב בשטח ואילו הויטרה יהיה יותר חסכוני.

אפשר גם לראות סרטונים שלהם ברשת נוסעים בשטח לקבלת התרשמות נוספת.

עריכה אחרונה על ידי yoav911gt2
פורסם

תודה לכולם על התגובות.

llaavvii, הבנת בדיוק את הצרכים שלי, ובהגעה ליישובי פרוזדור ירושלים, החיסכון בפקקים יכול להיות אדיר. אני מניח ש-4*2 יעברו שם בקיץ, אבל בתור נהג שטח לא מנוסה, אשמח לגיבוי הנוסף שתיתן לי מערכת ה-4*4 אפילו בקיץ, שלא לדבר על מספר ימים אחרי הגשם (נראה לי שלפחות בשלבים הראשונים, אוותר על התענוג מייד אחרי הגשם).

הויטרה אכן עולה 131 להנעה הכפולה, אבל במבצע חבר הוא מוצע ב-125 לגירסה הזו.

נראה אכן שהתחרות היא בין הסובארו 2.0 פרימיום לסוזוקי. היום אני נוסע עם אוריס היברידית את הדרך הזו ומגיע לממוצע של 18 ק"מ לליטר (בקרת שיוט על 115 רוב הדרך). ברור לי שתהיה עלייה משמעותית בצריכת הדלק השאלה היא עד כמה. הציפייה שלי היא להגיע באותם התנאים ל-14 ק"מ לליטר בסוזוקי ו-12 בסובארו. זו הערכה ריאלית? (כאמור, 90% כבישים מהירים, ופקקים בעיקר בעליות שער הגיא, שעליהם אני מקווה לפסוח בעזרת הרכב החדש...)

פורסם

לחכות עד פברואר בשביל רכב נשמע לי הזוי, קל וחומר לחכות עד אפריל. אם היית קונה M3 הייתי מבין את הרצון להמתין לדגם מיוחד בתפירה אישית. זה לא המצב כאן ולא משתלם. בנוסף עד אז צפויים להגיע דגמים נוספים לסגמנט כמו הונדה HRV (לא יודע עם הנעה כפולה) וסאנגיונג טיבולי (שלמיטב זיכרוני כן יוצע עם אופציה שכזו).

אני גם מסכים עם oferal שלא בטוח שבכלל שווה לך לקנות רכב הנעה כפולה כשהנסיעה בשטח מסתכמת בשבילים. ואם כך יש הרבה יותר אופציות, מקקטוס ב-90K ועד אזור 140K עם ספורטאז ו-3008.

פורסם

לכל אלה שמציעים לי לוותר על הנעה כפולה - זה לא רלוונטי. אין סיכוי שבנסיון השטח שלי אני נכנס לדרך בורמה בשעות הדמדומים בלי הגיבוי הזה ובלי מרווח גחון סביר.

פורסם

אני לא יודע מתי כמה מהאנשים שכתבו פה בשרשור נסעו לאחרונה בדרך בורמה אבל אני נוסע שם די הרבה ואין סיכוי שרכב פרטי או ג'יפון 2X4 עולה את זה. לא במצב שלם, בכל אופן. יש שם כמה הצלבות נחמדות שלא מפריעות לרכב שטח, אבל יתקעו כמעט בוודאות רכב פרטי. סובארו XV יעלה את זה לדעתי בלי יותר מידי בעיות, לגבי הויטארה אני לא בטוח כי לא נהגתי ובדקתי.

לפותח השרשור - יש בפורום הכללי סקירות של אנשים שיש להם XV מנוע 2.0 ליטר, כתוב שם מה צריכת הדלק שלהם. יותר מדויק מזה לא יהיה לך, גם 18 קילומטרים לליטר לא יהיה לך.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

למה לא 2.0 שאינו פרימיום? זול יותר, ויענה על צרכיך, לא?

[לנו יש פרימיום, מאוד מרוצים, צריכת דלק לא משהו בעיר+מזגן+ילדים]

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם
תודה לכולם על התגובות.

llaavvii, הבנת בדיוק את הצרכים שלי, ובהגעה ליישובי פרוזדור ירושלים, החיסכון בפקקים יכול להיות אדיר. אני מניח ש-4*2 יעברו שם בקיץ, אבל בתור נהג שטח לא מנוסה, אשמח לגיבוי הנוסף שתיתן לי מערכת ה-4*4 אפילו בקיץ, שלא לדבר על מספר ימים אחרי הגשם (נראה לי שלפחות בשלבים הראשונים, אוותר על התענוג מייד אחרי הגשם).

הויטרה אכן עולה 131 להנעה הכפולה, אבל במבצע חבר הוא מוצע ב-125 לגירסה הזו.

נראה אכן שהתחרות היא בין הסובארו 2.0 פרימיום לסוזוקי. היום אני נוסע עם אוריס היברידית את הדרך הזו ומגיע לממוצע של 18 ק"מ לליטר (בקרת שיוט על 115 רוב הדרך). ברור לי שתהיה עלייה משמעותית בצריכת הדלק השאלה היא עד כמה. הציפייה שלי היא להגיע באותם התנאים ל-14 ק"מ לליטר בסוזוקי ו-12 בסובארו. זו הערכה ריאלית? (כאמור, 90% כבישים מהירים, ופקקים בעיקר בעליות שער הגיא, שעליהם אני מקווה לפסוח בעזרת הרכב החדש...)

בסובארו הייתי הולך לכיוון של 1\10.5 (בערך) בסוזוקי 15% יותר, החיסכון בזמן ובפקקים אני מעריך שיפצה לא במעט על הצריכה.

פורסם

קח בחשבון שהוויטארה מגיעה עם מוביילאי ולא ברור אם ניתן להזמין ללא המערכת.

כמו כן, המנוע ברכב די עצל.

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

היי ארז,

מוזמן לשלוח טלפון בהודעה פרטית ונשמח להזמין אותך לנסיעת מבחן על ה-XV.

הרכב משלב בצורה נפלאה יכולת בטיחותית בכביש עם זריזות ודינמיות בשטח, כך שהוא מצוין לנסיעות יומיות לעבודה וגם לטיולים משפחתיים בשטח. כמו כן, רכב ה4X4 הנמכר ביותר בישראל על פי איגוד יבואני הרכב לתקופה בין ה1.1.15-31.5.15

אני מציע לך לקרוא כמה פרטים עליו:

http://www.calcalist.co.il/local/art...638019,00.html

http://www.mako.co.il/cars-road-tests/Article-f56943933f2c741006.htm

יום נעים.

זוג + ילד + כלב

רוצים להחליף לרכב 4*4 אוטומטי לצורך נסיעה בשבילים שבהם פחות נעים לנסוע ברכב פרטי, דוגמת דרך בורמה בין כביש 38 לבית מאיר. אין צורך בטוחן סלעים מדופלם, אבל נסיעה כזו לפחות למספר ק"מ תתבצע מספר פעמים בשבוע, בנוסף לטיולים בהם נשמח לרדת לשבילים בסגנון דומה.

מבחינת מרווח בדקתי ומאחר שבשתיהן ניתן להושיב את מושב התינוק מאחורי הנהג, עם הכסא משוך עד הסוף אחורנית, שתיהן מרווחות מספיק לצריכנו (בגולף ששכרנו בכרתים זה לא היה אפשרי).

הכוונה להחזיק את הרכב 7-9 שנים.

נסועה: כ-25 אלף ק"מ בשנה, בעיקר כביש 1 ו-6, כולל העליות לירושלים.

העדיפויות לפי הסדר: בטיחות (לכן הדאסטר למשל לא באה בחשבון), עלות כוללת (ירידת ערך, מימון, דלק, ביטוחים וכו'), אמינות, נוחות, שקט (הרבה שיחות עבודה מהאוטו), אבזור.

הכוונה היא לרכוש את הויטרה החדשה במבצע חבר ב-125 אלף, או את אחת מגרסאות ה-XV ב-0 ק"מ מליסינג

נראה שהעלות הכוללת של הסוזוקי תהיה נמוכה יותר מכל אחת מגרסאות ה-XV, והיא גם מאובזרת יותר מכל הגרסאות מלבד הפרימיום שעולה 142 אלף. לגרסת הפרימיום בנוסף לירידת ערך ומימון גבוהים יותר, תהיה צריכת דלק גבוהה יותר, ועלות טסט שנתי גבוהה יותר, סה"כ כ-500 ש"ח לחודש יותר להערכתי.

נראה לי שהסובארו תהיה טובה יותר בשטח, אבל אני לא חושב שזה רלוונטי לצרכים שתיארתי. אני טועה?

יכול להיות שהיא גם תהיה נוחה ושקטה יותר (במיוחד לאחר מתיחת הפנים המינורית עם תוספת הבידוד)

אחת הבעיות עם הויטרה היא שהאספקה היא רק באפריל (או בפברואר אם אוסיף 3000 שקל לגג בצבע לבן).

מי מבין השתיים נשמעת עדיפה? האם הסובארו שווה את התוספת במחיר? האם ניתן להסתפק בגרסת ה-1600 שלה?

האם פספסתי מועמדת אחרת עדיפה (אפשר גם משומשת, למרות שלא ממש בא לי להתעסק עם זה)?

רכבים שלא באים בחשבון:

- דאסטר (לא בטיחותי מספיק)

- רכבי קבוצת פולקסוואגן (DSG, דיזלגייט)

תודה

• תוכן חדש...