Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3922 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עד עכשיו נהגתי ברכב של ההורים, (3 חודשים)

אני רוצה לקנות רכב משלי, אני בן 18

אני יודע לנהוג טוב מאוד לדעתי. אוהב לנסוע מהר ולהאיץ מהר וכדומה

הסתכלתי קצת בפורום וראיתי ש Alfa Romeo Mito היא נחמדה:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?577061-5-%D7%97%D7%95%D7%93%D7%A9%D7%99%D7%9D-%D7%954-%D7%90%D7%9C%D7%A3-%D7%A7-quot-%D7%9E-%D7%A2%D7%9D-%D7%90%D7%9C%D7%A4%D7%90-%D7%A8%D7%95%D7%9E%D7%99%D7%90%D7%95-%D7%9E%D7%99%D7%98%D7%95-155-%D7%9B-quot-%D7%A1-%D7%97%D7%95%D7%95%D7%AA-%D7%93%D7%A2%D7%AA

דלק ביטוח טיפולים וזה אני אסתדר, הבנתי שזה לא כל כך יותר מכל רכב ממוצע אחר

התקציב שלי יכול להגיע ל50-60 אלף שח, אבל השאלה שלי היא האם עדיף להוציא פחות בשביל הרכב הראשון?

איזה המלצות יש לכם?

תודה

פורסם

קודם כל אתה לא ממש אובייקטיבי ביחס ליכולת הנהיגה שלך , אתה נהג חדש יחסית ויש לך עוד מה ללמוד.

שנית, אתה בכלל צריך משפחתית שאתה שוקל אותן? אם זה רכב שלך בלבד ואתה נוסע לבד בעיקר אז אין לך סיבה לשקול אותן.

אם אהבת את המיטו תראה אם האחזקה שלה מסתדרת לך ולא מכניסה אותך לחובות, ומה המחלות העיקריות שלה ואם אפשר תנסה לנהוג באחת לפני שאתה קונה , שלא תתבאס אחרי הקנייה.

בשביל שיציעו לך עוד אפשרויות ציין דרישות כמו האם אוטומט או שגם ידני, האם אתה נוסע עירוני או שיש גם בינעירוני על בסיס קבוע.

בסגנון של המיטו אפשר לשקול גם סיטרואן DS3 וסיאט איביזה 3 דלתות.

פורסם

המיטו המומלצת היא בדיוק הגרסא אליה הפנית (155 כ"ס ידנית). יש לא מעט מידע כאן ובפורום מועדון אלפא (IAROC). אני ממליץ לא להתקרב למכוני בדיקה, אלא למוסכים מומחים לדגם, כאשר ההמלצה האישית שלי היא על מוסך אוטו-איטליה בפ"ת.

כמו שאמרו לך - אתה לא אובייקטיבי ביחס לרמת הנהיגה שלך. תצא מתוך הנחה שאין לך מושג בנהיגה פרט ליכולת בסיסית להזיז את האוטו ממקום למקום. כולנו היינו ככה בגילך וכולנו הרגשנו שלימדנו את שומאכר לנהוג. זה לא נאמר בהתרסה, אלא מתוך ניסיון, כמעטים ותאונות של לא מעט אנשים. לימוד תיאורטי וקורסי נהיגה מתקדמת, וגם קארטינג לצורך העניין לא יזיקו, רק יעזרו.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

אני לא בטוח שרכישת רכב כזה לנהג צעיר חסר ניסיון היא הצעד הנכון.

אפשר לשקול לרכוש מיטו 0.9T, הביצועים שם לא רעים, אבל היא פחות תמתח את הגבולות שלך כנהג צעיר וחסר ניסיון.

אם אתה בכל זאת מחליט ללכת על רכב כזה, תעשה לעצמך ולנו טובה, תקח קורס נהיגה מתקדמת שיילמד אותך איך לשלוט ברכב הזה.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

לא לשכוח שכדי לנהוג על ה mighty MITO חובה לצבור 400 שעות טיסה על F-35i

בואו נגזים.

לעניין - המיטו נשמעת אחלה אופציה, הייתי ממליץ לשקול גם את הפולו.

חבר טוב נמדד בכמה השקעה הוא מנער את הרגליים לפני שהוא נכנס לך לאוטו.

פורסם

לא מגזימים, אבל לנהג צעיר וחדש עם 3 חודשי ניסיון על הכביש, שבמקרה הטוב מסתמכים ב10-15 אלף ק"מ אם הוא נוהג המון או במקרה הגרוע ב500-1000 ק"מ אם הוא נהג שבת, זה לא בדיוק חכם לרכוש רכב כזה בלי לדעת לשלוט עליו. זה הרבה יותר חזק מכל משפחתית שקיימת (להוציא גרסאות ספורט כמו מגאן RS/אוקטביה RS/גולף GTI וכו')

אני אלך איתך יותר רחוק - אני נהג יותר ותיק ממנו והרבה יותר מנוסה ממנו בוודאות, אני כמעט 6 שנים על ההגה, עם ניסיון של משהו כמו 70-80 אלף ק"מ (שרובו נצבר ב3 השנים האחרונות), ואם הייתי קונה רכב כזה הייתי לוקח קורס נהיגה מתקדמת. למעשה אני שוקל לעשות קורס נהיגה מתקדמת גם עם הרכב הנוכחי, למרות שהוא רחוק מלהיות ספורטיבי.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

לך על המיטו 120 כ"ס. לדעתי היא תתאים לך.

בנוגע ליכולות הנהיגה שלך, זה לא משנה כמה אתה חושב שאתה נהג טוב - נהיגה טובה היא לא לנהוג בכביש ריק. רוב הניסיון בנהיגה נבנה על לצפות תגובות של נהגים אחרים, התנהגות במזגי אויר מגוונים והשתלבות בתנועה, וזה אין מה לעשות - לוקח זמן ( כמה שתחשוב שאתה טוב ).

פורסם
לא לשכוח שכדי לנהוג על ה mighty MITO חובה לצבור 400 שעות טיסה על F-35i

בואו נגזים.

לעניין - המיטו נשמעת אחלה אופציה, הייתי ממליץ לשקול גם את הפולו.

זה ממש לא קשור ל-mighty mito, titan ibiza או כל אוטו אחר. תחשוב על עצמך, בגיל 18, עם רשיון שלושה חודשים ובטחון עצום שאתה נוהג מעולה, כי מגיל 10 אתה רואה פורמולה 1, ראלי, קורא מגזיני רכב (היום זה גם רואה יוטיוב) וכו', ומקבל 155 כ"ס זמינים להפליא. המיטו לא קשה במיוחד לנהיגה (קופצנית, אבל לפחות חדה יחסית ובולמת טוב) ומצויידת בבקרות ועדיין - זה אוטו חזק עבור נהג חדש, במיוחד עם אובר-בטחון עצמי.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

אני הייתי מוציא מחצית הסכום וקונה גרנדה פונטו ידנית. צובר קצת נסיון, ואח"כ מחליט מה הלאה.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

בשביל שיציעו לך עוד אפשרויות ציין דרישות כמו האם אוטומט או שגם ידני, האם אתה נוסע עירוני או שיש גם בינעירוני על בסיס קבוע.

בסגנון של המיטו אפשר לשקול גם סיטרואן DS3 וסיאט איביזה 3 דלתות.

מבחינת תחזוקה המיטו תתן מענה יותר זול וטוב לעומת הDS3 (הרכב יותר נדיר בארץ, וזמינות החלקים שלו לא גבוהה כמו של המיטו)

אני לא בטוח שרכישת רכב כזה לנהג צעיר חסר ניסיון היא הצעד הנכון.

אפשר לשקול לרכוש מיטו 0.9T, הביצועים שם לא רעים, אבל היא פחות תמתח את הגבולות שלך כנהג צעיר וחסר ניסיון.

אם אתה בכל זאת מחליט ללכת על רכב כזה, תעשה לעצמך ולנו טובה, תקח קורס נהיגה מתקדמת שיילמד אותך איך לשלוט ברכב הזה.

מיטו 0.9T אין בתקציב שלו.

ד"א הרכב נוסע יפה מאוד יחסית ל0.9!

לא מגזימים, אבל לנהג צעיר וחדש עם 3 חודשי ניסיון על הכביש, שבמקרה הטוב מסתמכים ב10-15 אלף ק"מ אם הוא נוהג המון או במקרה הגרוע ב500-1000 ק"מ אם הוא נהג שבת, זה לא בדיוק חכם לרכוש רכב כזה בלי לדעת לשלוט עליו. זה הרבה יותר חזק מכל משפחתית שקיימת (להוציא גרסאות ספורט כמו מגאן RS/אוקטביה RS/גולף GTI וכו')

אני אלך איתך יותר רחוק - אני נהג יותר ותיק ממנו והרבה יותר מנוסה ממנו בוודאות, אני כמעט 6 שנים על ההגה, עם ניסיון של משהו כמו 70-80 אלף ק"מ (שרובו נצבר ב3 השנים האחרונות), ואם הייתי קונה רכב כזה הייתי לוקח קורס נהיגה מתקדמת. למעשה אני שוקל לעשות קורס נהיגה מתקדמת גם עם הרכב הנוכחי, למרות שהוא רחוק מלהיות ספורטיבי.

כולה מיטו 155, אין צורך להגזים.

מבחינת האצות הרכב לא יוצא מהמקום כמו טיל בליסטי (רק על דיינמיק ולהדביק את הדוושה). סה"כ הכוח מורגש בעיקר מהילוך שלישי ומעלה, ויש כוח.

בתוך העיר קשה להגיד שהרכב זריז, כי היא לא נותנת תחושת זריזות. היא טובה בהאצות ביניים ולא "פתיחות".

חפש לך מיטו 155 שמורה בתקציב, תנהג עליה בזהירות, תלמד אותה והרכב יעניק לך ביטחון וניסיון על הכביש.

היום:

Alfa Romeo MiTo 2010 Distinctive Move 1.4T 155HP

בעבר:

Minimum SIZE, Maximum FUN. Smart Fortwo 2004 0.7T:twisted:

פורסם

לדעתי - זמנן חלף עבר. רובן קרועות וטחונות.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
לדעתי - זמנן חלף עבר. רובן קרועות וטחונות.

לדעתי תבדוק כיוון של פיאט בראבו, אחלה רכב במחיר רצפה.

אוקיי, כל ההצעות אני שומר אצלי בצד

יש מכונית שתמיד אהבתי, אימפרזות למיניהן

יש דגם מסויים של אימפרזה שכדאי לבדוק?

כמה שיותר זול יותר טוב, מקסימום 50K שח

• תוכן חדש...