ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,586 נושאים בפורום הזה
-
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 763 צפיות
אני אהיה היד השלישית עשתה קצת פחות מ100 אלף קמ זה הדגם הנדיר של הפונטו והרבה חמים עליו. האם לדעתכם שווה 25 אלף או שיש מקום ללחוץ עוד קצת?
הודעה אחרונה מאת matansab, -
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום לכולם, היום בבוקר האוטו שבק חיים והגיע הזמן לקנות אוטו חדש מה שאני מחפש באוטו הוא שיהיה חסכוני יחסית אוטומטי, אמין ושיהיה יפה מבחינה חיצונית. כרגע האופציות שמצאו חן בעיני הם רנו קליאו, יונדאי i20 פורד פיאסטה ואיביזה שהעדיפות העליונה היא הקליאו. התקציב הוא באיזור 60-70 אלף, איזה אוטו מהרשימה יהיה הכי מתאים ומשתלם לתנאים ולתקציב, אולי בכלל עדיף אוטו אחר שלא רשמתי. תודה לעוזרים.
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
-
- אחראי פורום
- 12 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אחרי שקראתי המון מאמרים ומדריכים ברשת וכמובן כאן על איך לרכוש נכון רכב משומש ועכשיו נשאר רק לבחור איזה רכב. הרכב ישמש לנסיעה לעבודה כל יום (כ-20 ק"מ), קניות פעם בשבוע, ויציאה לבילויים מידי פעם. אני חוסך ללימודים אז חשוב לי שלא אצטרך להשקיע יותר מידי ברכב עצמו לטיפולים או חלקי חילוף שלא ישתה יותר מידי דלק ושזה לא יהיה רכב עם איזה בעיה ידועה שמשביתה את הרכב אחרי 300K קילומטרים אה וכן, שיראה לא רע. היו לי כיוונים כמו WV פולו 1.4L ידני משנת 2000-2001 אבל לפי מה שהבנתי זה רכב יקר לטיפול\חלפים פיז'ו 206 1.4L ידני גם כן שנת 2001 אבל לא מצאתי עליו מידע מאזדה 323F 1.8GLX משנת 1998 וגם עליה ראיתי שהחלפים ממש יקרים אשמח אם תתנו לי המלצות בהתאם לדרישות הרבות שלי…
הודעה אחרונה מאת EliC25, -
-
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 803 צפיות
מחפש רכב בתקציב של 15 אלף כמובן חסכוני ואמין כמה שאפשר במחיר הזה לנסיעות לא ארוכות האמת על בסיס יומיומי יותר בשביל ההנאה ... נהג חדש צעיר המלצות בבקשה
הודעה אחרונה מאת Carsearcher, -
-
היי, חדשה קריטריונים (לפי סדר עדיפות) אוטומטי אמינות עלות טיפול ותחזוקה צריכת דלק בטיחות נוחות המחיר מעט גמיש אמור לשמש זוג בעיקר לנסיעות עירוניות או בין עירוניות קצרות, צריך לסחוב בצורה סבירה את העליות של חיפה ולהתמודד מידי פעם עם נסיעה ארוכה יותר (קריות - ראשלצ) בנוסף, איך אפשר ללמוד לבדוק רכב לפני שלוקחים למכון בדיקה? כבר פעמיים לקחתי לבדיקה ופעם אחת התגלתה פגיעה בקורות ובפעם השניה גיר לא תקין שצריך להחליף. אשמח ללמוד לבדוק בעצמי כמה שיותר טרם הבדיקה כדי להקטין סיכון ואכזבות (וגם, זה די מעניין) תודה!
הודעה אחרונה מאת deadwing, -
-
- אחראי פורום
- 17 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום חברים, אחרי שהרכב של דודה שלי הלך לעולמו בתאונה, היא מחפשת רכב משפחתי עד 25 אלף ש"ח הדרישות הן: 1) אוטומטי 2) משפחתי 3)בטיחותי 4)אמינות טובה (ידוע לי שזה תלוי בעיקר במצב הרכב בתקציבים הללו...) 5)צריכת דלק סבירה, רוב הנסיעות בעיר היא לקחה לבדיקה סיויק 2004 אבל הרכב עבר תאונה קשה ולכן היא החליטה לא לרכוש אותו. הבוקר היא התקשרה אלי וביקשה ממני לעזור לה, אני המלצתי לה על פורד פוקוס 2007-2008. מה דעתכם? מלבד הסעיף של צריכת דלק, האם זו עסקה טובה?. אשמח לשמוע דעות נוספות. תודה, איתמר
הודעה אחרונה מאת Fitch, -
-
- 1 תגובות
- 571 צפיות
שלום, אנחנו זוג + תינוק המחפשים רכב (גיר אוטומטי בלבד) בתקציב של עד 40K. הנסיעות יהיו לרוב עירוניות ולא יותר מ1000-1200 ק"מ בחודש. סעיפים החשובים לנו: - אמינות ועלות חלפים. - תא מטען שמספיק לעגלת תינוק ותא נוסעים מרווח מספיק לכסא בטיחות לתינוק. - צריכת דלק סבירה (שלא יהיה זולל דלק). - שנתון לא נמוך יותר מ 2009-2010. נשמח לעזרה. תודה.
הודעה אחרונה מאת vladclar, -
-
- אחראי פורום
- 28 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
היי, ראיתי מפרסמים את הג׳טה 1.4 עם אבזור נכבד ב-137 לערך. האם כדאי ומומלץ כרכב משפחתי עם 2 ילדים קטנים? (אני עדיין קצת חושש מסיפורי הגיר/מנוע). תודה.
הודעה אחרונה מאת Tamir FR, -
-
-
- אחראי פורום
- 14 תגובות
- 1 אלף צפיות
יש לכם המלצות לרכב עד 100000 ש"ח? רוב הזמן נוסע לבד. חשוב שלא יהיה חלש.
הודעה אחרונה מאת eyalkar, -
-
- 4 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום חברים, אני נעול הרבה זמן על הרכב פג'ו 2008, הוא נראה מצויין, מרווח, מושבים מאוד נוחים, הבעיה היחידה והגדולה היא המנוע המיושן והגיר, שהוא 1.6 והגיר בעל 4 יחסי העברה, למישהו יש חוות דעת? תקלות במנועים והגירים? משהו מיוחד שצריך להתרחק ממנו? אמינות מנוע והגיר? ידוע לי הוא פחות חסכוני מה 1.2 טורבו. תודה
הודעה אחרונה מאת Avilun, -
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
אהלן. אני מחפש להחליף את הפונטו ספייס 2003 המזדקנת שלי ברכב חדש יותר. מצאתי פונטו גרנדה 2008 עם מנוע 1250 ידנית. אני רואה שהרכב גדול יותר והשאלה שלי אם הוא עגלה כמו הפונטו שלי (ידנית 60 כ"ס) או שהמצב יותר טוב. חוץ מזה, איך הוא מבחינת אמינות?
הודעה אחרונה מאת שגיא 601, -
-
- 1 תגובות
- 625 צפיות
אהלן חברה, לא חשבתי שיגיע היום בו אבקש ייעוץ ברכישת רכב שכן אני מאד אוהב רכבים, ולרוב יש לי דעה על כל דבר, אבל אני באמת אובד עצות. התקציב, עד 45 לא רוצה להשתולל יותר מידי. הייעוד, אמור לעשות 30 אלף קמ בשנה - רצוי רכב חסכוני. על מה חשבתי? 1.דיזל כלשהוא, לאור נסיון העבר לא רוצה רכב ממורה נהיגה, או שחצה את קו ה- 200,00km, או שקשור לvag. 2. מיצובישי לנסר החדשה, מנוע 1800 (איך הצריכת דלק בנסיעה בין עירונית?) 2. פיאט בראבו (מפחד מחו"ד על הגיר הרובוטי), איך היא עם דלק? 3. טיוטה קורולה/אוריס (לא כ"כ בא לי, אבל נראה שאין ברירה) איך הם עם דלק? מה אתם אומרים? הצעות ייתקבלו בברכה!
הודעה אחרונה מאת lishaina, -
-
- אחראי פורום
- 23 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
רציתי לשאול מה השווי הריאלי של יונדאי גטס 2008 רמת גימור GLI אוטו, יד שניה - יד ראשונה ליסינג. הרכב עם118 אלף ק"מ. לא בדקתי את הרכב עדין, אלא רק ראיתי את הרכב חיצונית והמצב לא מזהיר -מדובר בשכן שלי. הרכב רוב הזמן עומד ולא זז בחניה מקורה. מסביב לרכב ישנן מעיכות, סימני חלודה ובחלק מסוים ישנן נתזי בטון שהתייבשו. מבט על פנים הרכב מגלה כי הריפודים מלוכלכים, דפוני הצד נתלשים. נכון שיש מלא רכבים כאלה לכן רצית לדעת בכמה כדאי לי להציע כדי שיהיה משתלם ל לרכוש אותו ? הרכב אמור לשמש רכב שני בבית לנסיעות קצרות. תודה,
הודעה אחרונה מאת nath, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
כיתתי את רגלי בין סוכני הליסינג. כמה הצעות - I30 CW עם ק"מ 68000 מודל 10.2011 נקייה ב 55K שח מליסינג, הרכב עוד לא מוכן. I30 CW עם 36,000 מודל 6.2012 (צורה ישנה) נקייה מאוד ב 70K שח מפרטי - נשמע לי יקר. צריך לקחת לבדיקה. מחיר סופי כנראה. קיה סיד סטיישן עם פחות מ 30,000 מודל 2011 אמצע השנה ב 66K שח, מפרטי, דגם מאובזר, צבע בעייתי - שחור... צריך ללכת לראות. כנראה אפשר ללחוץ במחיר קצת. נשמע לי שאפשר ב 70 ומשהו להשיג צורה חדשה שיתחילו להשתחרר בקרוב. קשה למצוא רכב עם קמ נמוך וללא תאונות. נוסע כ25K בשנה. המלצות?
הודעה אחרונה מאת bencl100, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 754 צפיות
אני לפני רכישת לאון fr סוף שנת 2013 עם 24 אלף קילומטר , הרכב שמור מתוחזק בעל היסטוריית טיפולים בזמן עשיתי בדיקה על פני הכול בסדר רק דבר אחד הדליק לי נורה ואשמח לדעת אם זה כסתח ידוע בגלל שהמנוע ידוע בתור זללן שמן , או שיש מה לדאוג . http://www.siz.co.il/my.php?i=oy4nmft22i2u.jpg
הודעה אחרונה מאת lieden, -
-
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום, נא עזרתכם בהלחטה לגבי מיני ואן 7 מקומות - האם לקחת בליסינג מהעבודה או לרכוש עצמאית. כרגע - 2 רכבים בבית, שניהם בעלי נסועה של 120 ק"מ כל יום לעבודה(הלוך חזור). רכב אחד - פרטי(פיאסטה ידנית) - משמש כרכב נסיעה לעבודה - 120 ק"מ כל יום. רכב שני - ליסינג מהעבודה, נוסע כל יום 120 ק"מ לעבודה+נסיעות משפחתיות בסופי שבוע. המשפחה מתרחבת וכעת צריכים רכב 7 מקומות. 2 אפשרויות - כאשר בשניהם הרכב הקטן-פיאסטה נשאר ורק הרכב השני מוחלף. אפשרות 1 - להחזיר את הרכב ליסינג של העבודה - פועל יוצא - תוספת של 5000 שקלים לנטו (כולל החזר נסיעות), ואז צריך לקנות לבד מיני ואן - אופציות: קיה קרניבל, שברולט אפלנדר - יש הצעות אחרות? אפשרות 2 - לקחת ליסיניג מיני ואן מהעבו…
הודעה אחרונה מאת vladclar, -
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 542 צפיות
שלום חברים, אני מחפש המלצה לרכב (החל משנת 2009), בעלות של עד 50,000 ש"ח. גם אני וגם בת זוגי רגילים לנהיגה ברכב ידני ומעדיפים גיר ידני. יש לנו 3 ילדים, כך שאנחנו מעדיפים hatchback או stationwagon, כמובן שגם sedan עם בגאז' ענק שיוכל להכיל 2 זוגות אופניים (כדוגמא) זו אפשרות. מעבר לגודל, הדגשים העיקריים (לפי סדר החשיבות): * חסכוני בדלק * בטוח (4+ כוכבי בטיחות אקטיבית ופאסיבית, עדיף 5) * אמין * זול לתיקון (לא צריכים רכב עם המון פיצ'רים - אפילו מראות חשמליות זה מיותר עבורינו.) * סחירות / שמירת ערך הרכב האולטימטיבי יהיה בעל חלל גדול פנימי אך עדיין יכולת לחנות בחניות תל אביביות מדי פעם, צריכת דלק טובה (14+ ק"מ לליטר בנסיעה עירונית), 5 כוכבי ביטחון, אמינות ו…
הודעה אחרונה מאת MaorMasas, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום, אני חושב על רכב חדש, ותמיד פסלתי את הג׳יפונים, לטובת אוטו מנהלים. כרגע אני נוהג על C5 2011. ראיתי את הקשקאי המפואר דיזל, כנראה מספיק חסכוני וחזק ( אני נוסע 30k בשנה). השאלהמה מידת האמינות של רכב הזה לתקופת 4-6 שנים? ומה עם הנוחות שלו? יצא לי לנסוע במזדה cx5, בכלל לאנוח וכל הזמן חיפשתי מאיפה נכנס רוח לתא נוסעים! אם לא חייב ג׳יפון, מה עדיף מאזדה 6 2.5 מפוארת או הקשקאי דיזל מפואר?
הודעה אחרונה מאת סאפיר, -
-
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 852 צפיות
שלום אני מתעניין בקניית רכב סוזוקי סוויפט 2010 הרכב היה ביד ראשונה בליסינג אצל נהג פרטי וכרגע היא יד שניה פרטית העניין הוא שמחיר המחירון הוא 47,200 לפי לוי יצחק ובסביבות 52,000 לפי יד 2 עם המוכר סיכמתי על 48,500 לפני שבדקתי ביד 2, למרות שעוד לא לקחתי לבדיקה האם בעיקרון הולכים לפי יד 2 , לוי יצחק או שנכון לסגור משהו באמצע? איך אני אמור להתנהג במקרה הזה? תודה
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
היי חברים, אני מאוד מתלבט בן 2 אופציות: פורד פיאסטה 2011/2012 מול קיה ריו של אותם שנים. ברור לי שלכל אחת מהן יש יתרונות ויש חסרונות, משום מה שקוראים ביקורות באינטרנט עושה חשק לא לרכוש שום רכב מרוב שתמיד אנשים מתארים את החסרונות ושופכים מילה וחצי על היתרונות. אז מתוך ידיעה שלשני הרכבים כמו אני מניח לכל הרכבים בעולם, יש חסרונות ויש יתרונות הייתי שמח במה האחת גוברת על השנייה, מה רע אצל כל אחת ואם הדברים הרעים שיש לכם לומר הם באמת עילה לדיל ברייקר. מבחינת צרכים: אני נוסע גם בעיר וגם בן עירוני אם כי לא נסיעות ארוכות. כמו כן אני כן אסע בחופשות לכנרת ומתישהו לירושלים ומה שחשוב לי לדעת שהרכבים יוכלו לעמוד בזה זה הכל. לא מחפש להתחרות עם מיקה האקינן ומייקל שומאכר. פשוט ר…
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אבא שלי שלמרות הגיל עדיין מרביץ אותה על הכביש חושב לקנות אחת, אבל חבר אומר שהיא עגלה ויחסית חסר לה כוח ועדיף כבר הפריוס גי טי איי. מה אומרים?
הודעה אחרונה מאת tomerc, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 26 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
בס"ד שלום לכולם. ביום ו' האחרון הייתי בסוכנות רכב. (לא משנה איזה סוכנות). הוצע לי רכב ספורטיבי 2000 סמ"ק שכנראה לא הצליחו למכור. אני מודע לכך שהרכב לא סחיר כל כך ו2000 סמ"ק ייתכן ויצרוך הרבה דלק. אני מתמקד בנושא של בלאי לרכב שעמד כל כך הרבה זמן. להבנתי הרכב "עלה לכביש" ב6/14 והיום אנו כבר 11/15. נאמר לי שאחת לחודש הוציאו את הרכב לסיבוב. האם גם במקרה זה לא צריך לחשוש לצמיגים וטיפול וכו' או שזה כבר מקרה קיצוני ולא כדאי להמר על הרכב? מיותר מלציין שמדובר על רכב שעיני לפחות הוא אטרקטיבי ואני במו"מ על הנחה מאוד גדולה. תודה רבה על הסיוע!
הודעה אחרונה מאת itsik170, -
-
- 4 תגובות
- 793 צפיות
אבקש חוות דעת על הרכב בכללי ותיבת ההילוכים בפרט תודה מראש
הודעה אחרונה מאת OJetta, -
- 6 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
החלטתי לרכוש את הפיקנטו ספורט חדש מהיבואן את הדגם הנוכחי של 2015 ולקחת אותו בינואר 2016 כדי שהאוטו ירשם על 2016. (אני יודע שלא מסתכלים על שנת העלייה לכביש אלא מסתכלים על חודש העליה לכביש. אבל אחרי כמה שנים רואים רק שנת העליה ולא את החודש הספציפי.) ראיתי ביוטיוב שיש דגם חדש של הפיקנטו דגם עם מלא תוספות חדשות שאין בכלל בדגם הספציפי שרציתי לרכוש, כמו: - מראות חשמליות שמתקפלות עם איתות לד עליהם - מערכת עצור וסע ( Stop & GO - EcoDynamics ( - הרכב מזהה את המפתח החכם ומאפשר להכנס לאוטו עם לחיצת כפתור על הידית של הדלת - הנעה בלחיצת כפתור כמו במאזדה - מושבים קדמיים מתחממים לחורף + הגה מתחמם ועוד.. כל זה מציגים בסרטון של קיה פיקנטו 2015 - …
הודעה אחרונה מאת Amit Hershko, -
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
צריך חוות דעת על גולף דור 4 שנת 99 מנוע 1.8 אוטומטית כמה היא עושה לליטר ? כמה טיפולים שוטפים (כל 10 אלף?) יש איזה מחלות מסויימות ? כמה עולה טסט ? אמינה ? תודה רבה (;
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 919 צפיות
שלום, חברה שלי מעוניינת ברכב שישמש אותה (תיסע לבד ברכב כמעט תמיד) ללימודים ועבודה. הנסיעות יהיו על תוואי עכו-קריות-חיפה ביחס של בערך 60% עירוני. האוטו צריך להיות אוטומט , 4 דלתות וחסכוני במידת האפשר (לא חייב רכב שיעשה 1-20 אבל גם שלא יהיה מזללה) . מבחינת ויזואליות הרכבים שנראים לה עד עכשיו : סקודה סיטיגו/סיאט מיי פיאט 500 מיצובישי ספייסטאר יונדאי I10 דייאטסו סיריון ניסאן מיקרה כמובן שאם יש רכב אחר שתמליצו עליו בחום נשקול גם אותו. מעבר לייעוץ בבחירת הרכב אשמח גם לטיפים בכל מה שקשור ל"מאיפה לקנות ( או לא לקנות) את הרכב" מכיוון שחלק מהעיסקה צריך להתבצע בתשלומים מה שמוריד אותנו מכל השוק של היד 2 פרטי ומשאיר אותנו עם כל הנשמות הט…
הודעה אחרונה מאת Nadav1980, -
-
כדאי לקנות רכב מחברת השכרה? מה צריך לבדוק שקונים רכב כזה?
הודעה אחרונה מאת ABSULUTT, -
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 583 צפיות
שלום, אני מחפש רכב זול ויחסית אמין באיזור המחירים שרשמתי (15-18 אלף). הרכב יסיע אותי בעיקר מהבית לרכבת ומהרכבת לבית. נסיעה של איזור ה-20 דקות בבוקר. כ-15 קילומטר נסיעה פלוס מינוס. יש הצעות?
-
- 10 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
לאחר שמכרתי את הפאביה הידנית 2012, מתלבט בין שני הדגמים לקניה כרכב חדש מצ'מפיון, ההבדל במחיר 30K שח. בידנית המחיר כמובן יותר זול ואין אבזור, אין לי בעיה לנהוג על ידנית. באוטומטית באבזור STYLE יש הכל, ובמנוע עוד 20 כ"ס, וגם גיר עם הסטוריה בעייתית. אני מוכן לשלם את ההבדל במחיר רק קצת פוחד להסתבך תקלות ב DSG. אני מתכנן להחזיק את הרכב 4 שנים כרכב שני במשפחה, נוהג 15K ק"מ בשנה, רוב הזמן לנסיעה לעבודה. אני די סגור על הפאביה, לא מועניין באיביזה או בצרפתיות. מה אתם אומרים?
הודעה אחרונה מאת `Infinity, -
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 4.4 אלף צפיות
שלום אני מתעניין לגבי קנית רכב ולאחרונה הלכתי לראות רכב של אדם פרטי שיש לו סוזוקי סוויפט 2010 העניין הוא ששמתי לב שזה לא תוצרת יפן אלא תוצרת הונגריה השאלה שלי אם האם מדובר על אותו פס יצור? האם אני מקבל אותו רכב בתמורה לכסף כמו שהייתי מקבל מיפן? או שהאיכות ירודה יותר ולא כדאי להתקרב לסוזוקי שיוצר בהונגריה? תודה
הודעה אחרונה מאת Yaniv Sason, -
-
מי מחובר 3 משתמשים רשומים, 0 אנונימיים, 1,273 אורחים (הצג רשימה מלאה)