ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,589 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 18 תגובות
- 6.4 אלף צפיות
שלום לכולם ותודה. [הודעה ראשונה בפורום, למרות שקראתי כאן לא מעט]. קראתי על רכישה של 0 קילומטר והגעתי למסקנה שזה הכי מתאים לי - ואני חושב שאני מבין את החסרונות. התקציב שלי עד 120K (אבל אשמח כמובן לשלם פחות). הרכב ישאר אצלי זמן רב, אולי אפילו 8-10 שנים. מחפש רכב למשפחה, מרווח (3 ילדים גדולים) עם נפח תא מטען גדול (מחזיר פוקוס סטיישן מליסינג, התרגלתי לגודל, צריך מקום בתא המטען לטיולים), מחפש גם שעלות האחזקה תהיה סבירה (ביטוח + טיפולים). אין לי צורך בביצועים מטורפים מהמנוע (גם ככה לא "קורע" מכוניות, נוסע מאוד רגוע) וגם לא צריכת הדלק חסכונית מאוד (נוסע מעט, כ 12000 ק"מ בשנה, צריכת דלק צריכה להיות רק סבירה). אחרי קצת קריאה, אלו הרכבים שמצאתי חדשים ב 0 קילומטר שאול…
הודעה אחרונה מאת ramoni, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 816 צפיות
אשמח לכל מידע דקשר ברקסטון רני מדבר על חדש מהחברה בנוגע לאמינות ודברים שצריך לדעת לגביו. בתודה לעונים
הודעה אחרונה מאת bencl100, -
-
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום חברים, אני מעוניין לקנות יונדאי SE i10 ידני 1.1 - 69 כ"ס שנת 2011 יד ראשונה עם 40,000 ק"מ ב- 35,000 ש"ח, שווה? *האוטו ללא תאונות
הודעה אחרונה מאת ArSch, -
-
- עוקב אחד
- 15 תגובות
- 2 אלף צפיות
הרכב הקודם, קודם, שלי היה קליאו ספורט MK2. מבחינתי הייתה מעולה, ניהוג, פנים, כוח, צריכת דלק (1:16~) ועלויות סבירות לקניה ולאחזקה. רצה הגורל ומכרתי אותה בחופזה, כדי לפנות לי קצת כסף לדברים של החיים. בחודשיים וחצי האחרונות אני מתנהל עם C4 מבציר 2008 (של ארוסתי). כמו במקרה הפונטו ספייס שלי, אני מבין שגיר שהוא לא ידני זה לא ממש בשבילי. לא אוהב להיות ברביעי ב-35 קמ"ש. הייתי סגור על ג'ימני, אבל חולפות בי מחשבות לרכישת פרייבט :roll: מה ניתן להשיג היום במחיר של 20-25K שיהיה כייפי לניהוג ועם גיר ידני בלי יותר מדי פשרות ביום-יום? אני נוסע הרבה, בערך 25K בשנה. האם לחזור לקליאו? אלפא 147 2.0? יאריס TS?
הודעה אחרונה מאת Aviram-C, -
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 518 צפיות
שלום, אני מתייעץ אתכם כאן. זו פעם ראשונה שאני קונה רכב, ולא כל כך מבין בזה. מסגרת התקציב שלי נעה בסביבות ה30,000 ש"ח. אני מחפש רכב יחסית קטן אבל שעדיין נוסע בסדר. הדוגמאות שנראות לי בסגנון זה המאזדה 2 או הi20.... חייב להיות גיר אוטומטי. זהו. יש לכם המלצות על מה לחפש? אם צריך עוד מידע אשמח לתת.
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- 4 תגובות
- 814 צפיות
אני יודע שלמקרה הזה אין תשובה חד משמעית ולכן היה חשוב לי לשמוע פה את הדעות של החברים כאן בפורום. לא נאריך בפרטי הסיפור נעשה זאת בקצרה: לקחתי רכב לבדיקה (כמובן שאני שילמתי) הרכב יצא פיקס ניגשנו לעשות העברת בעלות במשרד הרישוי כי הרכב הוא של נכה ומסתבר שאי אפשר לעשות העברת בעלות כי בעל הרכב חייב להיות נוכח, לא מספיק ייפוי כוח ותעודת זהות. העניין הוא שבעל הרכב נמצא בחו"ל ויחזור בעוד שבועיים. מה לדעתכם צריך לקרות עם התשלום של הבדיקה? אני כבר שילמתי 600 ש"ח להזכירכם
הודעה אחרונה מאת ping, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 731 צפיות
שלום חברים ברצוני להתייעץ איתכם לגבי קניית מכונית סופר מיני\או משהו קצת יותר גדול מזה עד 50k רוב הנסיעות הם בינעירוניות בערך 300 ק"מ בשבוע פלוס מינוס ועוד קצת בעיר עם עליות הדרישות הם כאלה: 1) רכב אוטומט 2) חסכוני בדלק 3) רכב שלא יהיה גדול מידי (לאשתי עם החניות) 4) רכב אמין שלא עושה הרבה ביקורים במוסך (חוץ מטיפולים) 5) תא מטען שיוכל להכיל בעתיד עגלת תינוק 6) רכב שסוחב יחסית בלי הרבה גמגומים בעליות (יש לי טראומה מהיונדאי גטס שמכרנו לא מזמן) 7) מחפש משנתון 2011/12 ומעלה תודה רבה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
- 3 תגובות
- 731 צפיות
רנו מגאן קופה 2004 2000 16V מתאים לנער בתיכון? אני לא אשלם כמעט על האוטו, רק על דלק. האם זה חסכוני ואמין?
הודעה אחרונה מאת drsubaru, -
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 1 אלף צפיות
הי, מחפש המלצה על סוחר רכב הגון באיזור חיפה לקניית מיניואן. למה סוחר רכב? כי אני מחפש לעשות טריידאין על הרכב שלי שיהיה לי קשה למכור אחרת. תודה מראש לעוזרים.
הודעה אחרונה מאת drsubaru, -
-
- 4 תגובות
- 3 אלף צפיות
מדובר בסיאט לאון 2011 1.8tsi מחפש מקום מומלץ שאפשר בו לעשות גם העברת בעלות
הודעה אחרונה מאת bedok, -
-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
אני מעוניין לרכוש רכב חדש 2015 ומה שמעניין אותי זה שיהיה ספורטיבי כמה שיותר שיהיה חסכוני בדלק ומאובזר יפה, התקציב שלי הוא עד 90 אלף, חשבתי על רנו קליאו החדשה 1.2 tsi דגם מפואר כמובן, מה דעתכם והאם יש לכם עוד רעיונות?
הודעה אחרונה מאת REUVEN_Z, -
-
- 12 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
מחפש לקנות רכב חזק, אמין, חסכוני ואוטומט לנסיעות יומיומיות ארוכות (בערך 200 ק"מ ביום). התקציב הוא 30-40 אלף ש"ח. אשמח לשמוע הצעות.
הודעה אחרונה מאת hellrace1, -
- עוקב אחד
- 21 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
אני מעריץ של BMW ואני מתכונן לקנות רכב חדש רציתי לדעת איזה BMW חדש אני יכול לקנות בתקציב הזה (אם בכלל?) חוות דעת לדגמי המלצה תודה.
הודעה אחרונה מאת Cadillac58, -
אאוטבק חדשה
מאת 100abrl- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 989 צפיות
שלום חברים אשמח לשמוע ממי שנוסע על אאוטבק: א.האם האוטו נוח לנסיעה? ב. האם נוסע שקט? רעש במהירויות של 120קמ"ש? רעש מהגחון בנסיעה? תודה
הודעה אחרונה מאת 100abrl, -
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 786 צפיות
אני חדש באתר, אז דבר ראשון שלום לכולם, קיבלתי הצעת מחיר מ Switch בסך כולל של: 38,211 עבור הרכב - שברולט קרוז 2011 LS 1.6 הרכב שמור יד ראשונה, ללא פגעי צבע/שלדה. רציתי לדעת האם מדובר בקנייה כדאית? האם הרכב אמין? משהו מיוחד לגבי הדגם הזה? אני רואה את הרכב היום.. רוב הנסיעות שלי הן מגדרה לאונ' תל אביב. וחשוב לי רכב אמין (לא חייב סופר חסכוני בדלק) תודה רבה לכל העוזרים!
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 894 צפיות
יש כרגע פרסומת שרצה שרכב חדש יוצא יותר זול בשלמה סיקס מאשר היבואן. בדקתי לא כך יצא . טויוטה קןרולה : לאחר 30 חודשים ויתרת התשלום שלמה סיקס -132,232 ₪ כאשר הבעלים יד 01 בטויוטה-לאחר 36 חדשים ויתרת התשלום-130,654 ₪. כאשר הרכב על שמי האם צודק ? https://www.shlomo.co.il/car/ליסינג/2261/טויוטה-קורולה-חדשה/ http://www.toyota.co.il/toyota-finance/#brand/6/level/65/plan/1
הודעה אחרונה מאת יוליוס, -
-
-
- אחראי פורום
- 17 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
שלום לכולם, לפי איזה מחירון רכב כולם עובדים אני מעוניין לקנות AUDI A1 המחירון של יד2 המחיר הוא 67K ולפי לוי יצחק לפי מה שבעלת הרכב אומרת (אני לא בדקתי) המחיר הוא 102K זה הגיוני שיש כזה הבדל במחיר? ואם כן לפי איזה מחירון ללכת ?
הודעה אחרונה מאת door2005, -
-
- 2 תגובות
- 732 צפיות
היום עשיתי נסיעת מבחן על הרכב. הרכב עלה לכביש בינואר 2013,e-hdi 1.6. רובוטי,עם 134,000 קמ. אלמנטים שליליים : בלוק מנוע נקישות יתר,מערכת תזמון - רעש ואביזרי מנוע גם רעש לתקן צינור דוד עמם רעש יתר נזק לפגושים תיבת הילוכים אוטומטית ,רעידות יתר ,החלפה לקוייה מה דעתכם ?
הודעה אחרונה מאת yoni2sh, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
היי חברים, אני שוקל קניית s40 2005-2007. הייתי שמח לדעת יותר לגבי עלויות אחזקה, צריכת דלק, אמינות וכו. בנוסף אני מנסה למצוא מבחנים של הרכב ולא כל כך מוצא. האם המנוע מרגיש טוב? האם בידוד הרעשים טוב?
הודעה אחרונה מאת nissim.az, -
-
- עוקב אחד
- 13 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אהלן, אני עוד מספר שבועות מתכוון לרכוש רכב קטן והכי חשובה לי האמינות שלו ושיהיה אוטומט. ננעלתי על מספר דגמים שיש בינן התלבטות מאוד קשה: 1. יונדאי i10 - יש שני דגמים, ה-1.1 הינו חדש יותר (יכול למצוא 2011/2012) אך הנפח מנוע שלו קטן ואיני יודע לגביו. הנסיעות שלי הם 95 אחוזים עירוניות בבאר שבע (אין עליות או כבישים קשים). ה-1.25 ישן יותר ואולי צורך יותר דלק, אני לא יודע. 2. דייהטסו סיריון - רכב ממש חמוד, לא יודע אם מצועצע מדיי ולא יודע לגבי אמינותו. הביצועים שלו נראים לי טובים. הכיוון זה שנת 2011. 3. סוזוקי ספלאש - נראה רכב מדליק, אבל נראה מבחוץ צפוץ מאוד... (לא שאני מסיע אנשים באופן תדיר), עגלת תינוק תיכנס מאחורה? התקציב הוא עד 45 שקל ולא יותר.... …
הודעה אחרונה מאת rolling_stony, -
- 2 תגובות
- 529 צפיות
הי, ערגע התקציב שלי עומד בסביבות 65k . חיפשתי רכב 7 מקומות יחסית חסכן. לא מצאתי שום רכב דיזל רלוונטי, הם נדירים מאד. ברמת המחירים הזו קיים הרבה פיקאסו בשנים 2009-2011, עם ק"מ בסביבות 100k. מצד שני קיימות 2 ורסו במחיר יחסית נמוך כנראה בגלל הק"מ 180k מה אתם ממליצים? ללכת על הפינוק והפחות ק"מ? או החסכנות יחסית והאמינות?
הודעה אחרונה מאת תנטוש, -
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 505 צפיות
היי, מדובר על חבר שלי שמבקש מידע וייעוץ לגבי רכישת יונדאי סונטה משנת 06. מה ההבדל בין הדגמים? הבנו שיש דגם של 2 ליטר עם תיבה אוטומטית רגילה, 2.4 ליטר עם טיפטרוניק ועוד דגם של 3.3 ליטר, מה הם הצריכות בכולן? יש להן מחלות מסויימות? מה לשים לב ולבדוק במיוחד לפני קניה? דגם אחד עדיף על השני? תודה רבה על העזרה והייעוץ
הודעה אחרונה מאת Shaike.Zam, -
-
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
מחר אני הולך לראות גטס 2006 מנוע ה1400 החדש יותר דגם GLS הכי מפואר מחירון שלו 19600 אני רק עכשיו הוצאתי רישיון הרכב הוא 100 אלף קילומטר טסט ל2 חודשים ידיים פרטיות בנאדם דורש 18 אלף כמה בערך המחיר של הרכב הזה או כמה צריך לקנות מתחת למחירון ? תודה לעוזרים זה דחוף
-
- 0 תגובות
- 442 צפיות
http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?354586-%D7%9B%D7%9C-%D7%94%D7%A9%D7%A8%D7%A9%D7%95%D7%A8%D7%99%D7%9D-%D7%A4%D7%94-%D7%A2%D7%95%D7%A1%D7%A7%D7%99%D7%9D-%D7%91%D7%99%D7%A2%D7%95%D7%A5-%D7%A7%D7%A0%D7%99%D7%99%D7%AA-%D7%A8%D7%9B%D7%91-%D7%90%D7%99%D7%9F-%D7%A6%D7%95%D7%A8%D7%9A-%D7%9C%D7%A6%D7%99%D7%99%D7%9F-%D7%96%D7%90%D7%AA-%D7%91%D7%9B%D7%95%D7%AA%D7%A8%D7%AA-%D7%9B%D7%AA%D7%91%D7%95-%D7%9B%D7%95%D7%AA%D7%A8%D7%AA-%D7%A2%D7%A0%D7%99%D7%99%D7%A0%D7%99%D7%AA
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 705 צפיות
חשוב לציין שזה לא אני עשיתי את הבדיקה אלא מישהו שרצה לקנות את הרכב ומשום מה בסוף לא רכש אותו כי לא הצליח לסגור עם המוכר על מחיר
הודעה אחרונה מאת dorsht, -
-
- 4 תגובות
- 674 צפיות
מתלבט בין כמה רכבים בעיקר מסדרת הסופר מיני.. ההתלבטויות שלי הן בין אופל קורסה 2011 ראיתי עליו הרבה חוודים שליליים ולא ככ הצלחתי לשים את האצבע למה פורד פוקוס trend x 2009 גיר טפטרוניק.. לא מכיר ככ ולא יודע מה לחשוב ממה שהבנתי אחלה רכב. אבל זללן דלק מאזדה 2 2009 עשה עליי רושם חמוד וטויוטה יאריס 2008 גיר רובוטי. הרבה מתלוננים עליו. זכור לי שנהגתי על רובוטי ולא הפריע לי כלל חשוב לי אמינות. בטיחות. ורכב שיחזיק לי להרבה שנים. הרכב אמור להכיר משפחה.. אך רק לנסיעות חד פעמיות.. ככה שצריך בגאז נורמלי אך נוכל להצטופף מאחורה בנסיעה של פעם בשבוע לקידוש אצל סבתא רציתי לדעת מה דעתכם על הרכבים.. מה כדאי לעשות ולאיזה כיוון ללכת. תודה רבה…
הודעה אחרונה מאת Alkash, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 16 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
מה דעתכם על הרכב ? שנת 2002 אוטומט מנוע 1.8 לנהג צעיר .... מבחינת צריכת דלק עלות אחזקה ושאר הנתונים מומלץ?
הודעה אחרונה מאת סאפיר, -
-
- 7 תגובות
- 927 צפיות
אהלן כולם, אני מחפש רכב קטן לזוג צעיר בתקציב של עד 45K, חרשתי את הפורומים ואת יד 2 ואני חושב שנסגרתי על כמה אופציות ורציתי לשמוע את דעתכם ואת העצה שלכם לגבי מה לקחת... חשוב לי מאוד אמינות, יותר מדלק, יותר מנוחות. אשמח אם הרכב יהיה חסכוני ובטיחותי. הנסיעה היא בעיקר עירונית (ברוב המוחלט) ובגלל החברה אני הולך על אוטומט ולא ידני. הרכבים הם: 1. דייהטסו סיריון 2011 - מאוד אוהב את הרכב אבל לא יודע עליו הרבה. 2. יונדאי i10 2010 - נראה חמוד מאוד, לא יודע לגבי אמינותו. 3. סוזוקי ספלאש 2009/2010 - רכב חמוד מאוד, לצערי סוויפט לא בתקציב ולכן זו אופציה רלוונטית. אם יש לכם עוד אופציות או דעות אשמח מאוד לדעת. כל מידע יעזור ואשמח גם מאנשים שהיה להם רכב כזה... תודה רב…
הודעה אחרונה מאת Joshlomo, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 4 אלף צפיות
היי חברים, רציתי לשאול - מה דעתכם לגבי האמינות של השילוב ה-Volkswagenי הידוע, תיבת DSG יחד עם מנוע בנזין 1.2 TSI. ספציפית, אני מסתכל כרגע על סיאט איביזה 1.2 TSI עם גיר DSG משנתון 2011. קראתי כאן בפורום שמדובר היה בשנתון בעייתי במיוחד (כביכול החל מ-2012 הבעיות הגיר ה-DSG נפתרו ברובן). בגלל שלגיר אין כבר אחריות (אחרי 5 שנים), אני בהתלבטות קשה. בנוסף, מדאיגה אותי המחשבה על תיקון של רכיב הטורבו (הבנתי שיכול לעלות 8000 ש"ח+) או בכלל של המנוע. האם עלות תיקוני מנועי TSI לרוב יקרה יותר? ברור שזה עניין של מזל, אבל מה נסיונכם עם האמינות של הרכבים הללו? תודה רבה לכם.
הודעה אחרונה מאת SmartCoupe, -
-
- 2 עוקבים
- 19 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
בעקבות המסע לרכישת רכב ספורטיבי כרגע ה"מום" נחת על גולף GTI.העפתי מבט בלוחות (כל הלוחות, פורומים, פייסבוק) וגם דיברתי עם כמה מוכרים וכמה אנשים שמכרו רכבים כאלה בעבר. המסקנה היתה שגולף דור 5, למשל שנת 2008, שמחיר המחירון שלה לפי לוי יצחק ~58 אש"ח (ולפי יד2 בערך 70 אש"ח) מוצעות למכירה באזור ב 85 אש"ח וככל הנראה גם נמכרות בסביבות המחירים האלה +-5 אש"ח (ומחירי השנתונים מעלה ומטה בהתאמה - למשל 2010 בלא פחות מ 100 אש"ח). האם באמת זה מצב השוק או שהמוכרים עפים על עצמם בלוחות ותקועים עם הרכבים? קשה לי להעריך כי אני חדש בחיפוש ולא עקבתי אחרי הלוחות במשך תקופה. קונקרטית - GTI 2008, יד 4 עם 93 אלף ק"מ. המוכר מבקש 83 אלף ש"ח עבור הרכב שהוא סטוק, ללא שיפורים. בדיוק מה שאני …
הודעה אחרונה מאת zx12r,