Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מיני / סופרמיני - יד 2 - עד 60K

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3854 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם!

אנחנו משפחה של 4 נפשות (מתוכן רוב הזמן רק 3 משתמשים ברכב).

כרגע ברשותנו יונדאי i20 שנת 2012 שבעקרון מאד מרוצים ממנה.

אנו מעוניינים לקנות רכב נוסף (יד 2) כאשר ההתלבטות העיקרית היא בין מיני לסופרמיני.

לדעתי ב- 2 הרכבים רוב הזמן יסעו עד 2 אנשים לכל היותר.

אשמח לדעת מה היתרונות והחסרונות בבחירה בין מיני לסופרמיני (בטיחות, ביצועים וכו'..).

כמו כן אשמח להמלצה של 1-2 רכבים ספציפיים מכל קטגוריה, במגבלת תקציב של 60K.

ובכלל - אילו שיקולים עלי לקחת בחשבון? (גיר רובוטי לעומת ידני, מומנט, וכו'..).

תודה מראש לעונים!

פורסם (נערך)

אם נוסעים בעיקר בעיר אפשר להסתפק במיני, אם יש בינעירוני כדאי לשקול סופרמיני מטעמי נוחות .

גיר רובוטי הוא גיר ידני רק שרובוט מחליף את האדם בהעברת הילוכים והוא מתנהג כמו אוטומט.

הגירים הרובוטים של פורד ופולקסווגן סבלו מבעיות בשנים הראשונים לשיווקם פה(פולקסווגן מDSG7 , ה6 נחשב דיי בסדר).

את הפוקוס הרובוטית הפסיקו לשווק , את הפיאסטה עדיין משווקים.

מבחינת פולקסווגן היו כמה ריקולים וקמפיינים להחלפת מוח הגיר שמן ועוד, כמות התקלות ירדה אבל עדיין אפשר למצוא מקרים נקודתיים.

אם מדובר על עיר מישורית ניתן להסתפק במיני ידנית או אוטומטית.

סופרמיני ידנית הייתי שוקל 208/פיאסטה/רכב מקבוצת VW עם המנוע 1.4.

סופרמיני אוטומטית אפשר לשקול הונדה ג'אז /סוזוקי סוויפט/ וגם אם אתם מרוצים אז אפשר לשקול עוד I20 או קיה ריו(למרות שהן יהיו פחות חסכוניות).

מיני ידנית אפשר לשקול פיג'ו 108 או פיקנטו 1.2 או פיאט פנדה(אם גרים באזור מישורי אפשר לשקול גם מיני ידנית עם מנוע ליטר כמו הI10 שניתן לקנות חדשה בתקציב הנתון.

מיני אוטומטית אפשר לשקול סוזוקי ספלאש, ניסן מיקרה(בין סופרמיני למיני), מיצובישי ספייס סטאר.

קח בחשבון שבסופרמיני ידניות עכשוויות המנוע בד"כ יותר חלש משל הגרסא האוטומטית ולפעמים חסר אבזור שקיים באוטומטית.

אם אפשרי ,לבצע נסיעות מבחן.

עריכה אחרונה על ידי yoav911gt2
פורסם

תודה על התגובה יואב,

אנחנו נוסעים בעיקר באזור ת"א.

שכחתי להזכיר שגיר ידני לא בא בחשבון..

1. האם "טעמי נוחות" הם בגלל 3 צילינדרים במכוניות מיני? מה גורם לנוחות נסיעה וביצועים?

2. לא הבנתי כל כך מה ההבדל בין גיר אוטומט לרובוטי (פרט לנושא התקלות ברובוטי)? :roll:

3. לגבי סופרמיני אוט' - האם ג'אז וסוויפט נכנסות בתקציב? זה לא יהיה שנתון ממש ישן?

4. אילו התלבטויות עיקריות יש בין מיני לסופרמיני?

- נוחות נסיעה? בעקרון אני לא מחפש "ביצועים" אבל הרבה אומרים שמכוניות מיני מרגישות כמו "קופסת שימורים".

- בטיחות? אבא שלי בכלל לא בכיוון של מיני כי הוא טוען שהן בכלל לא בטיחותיות..

תודה על העזרה

פורסם

טעמי נוחות הכוונה של נסיעות ארוכות, בינעירוניות, כשאתה צריך לבלות שעה + ברכב . חשש מביצועים זה בעיקר בעליות משופעות כמו בחיפה למשל ופחות באיזורים מישוריים. מבחינת שנתון של ג'אז ויאריס מבדיקה ביד 2 מדובר על שנתון 11—12.

ההבדל בין הגירים הוא מכני , כאשר ברובוטי יש רובוט ששולט על ההילוכים , ובדומה לגיר ידני יש מצמד או שניים . בגיר אוטומטי רגיל יש ממיר מומנט במקום הקלאץ. בגיר רציף אין הילוכים ממשים אלא יחסי העברה מתוכנתים מראש, מעבר לזה בצע חיפוש למידע מדוייק ומפורט יותר.

למכוניות מיני מבצעים מבחני איסוק והן מצויידות במערכות בטיחות לכן הטענה שלו שגויה.

פורסם

תודה רבה!

עכשיו הרבה יותר ברור..

אז אם אני מבין - ההתלבטות העיקרית בין 2 הקטגוריות היא בעיקר נוחות נסיעה?

אגב לחברה שלי יש I10 שיוצא לי לנהוג עליה הרבה והיא מרגישה ממש טוב על הכביש..

לגבי הדגמים - יש משהו נוסף לשקול פרט לסוויפט וג'אז? מה עם יאריס באמת? שמעתי בין היתר גם על פיאסטה..

פורסם

אם ההתלבטות בשורה התחתונה היא:

- הונדה ג'אז

- טויוטה יאריס

- סוזוקי סוויפט

- פורד פיאסטה

מה הייתם מציעים?

פורסם

Dabur - "לחברה שלי יש I10 שיוצא לי לנהוג עליה הרבה והיא מרגישה ממש טוב על הכביש."

עניתה לעצמך - כרכב מיני אני ממליץ על יונדאי I10 הילוכים ידניים (חדש) - תקבל עודף מ - 60K.

פורסם

קרא שוב, הוא רשם (למרות שבהודעה הראשונה הוא ציין ידני) שהוא מחפש אוטומט.

פיאסטה רק עם המנוע 1.4 , המנוע 1.6 משודך לגיר הרובוטי הלא מוצלח של פורד.

ליאריס בשנתון הזה יש גיר רובוטי חד מצמדי, שצריך להתרגל לאופן הפעולה שלו, לא כולם אוהבים.

הג'אז מאוד מרווחת מבפנים, ולסוויפט תא מטען קטן יחסית.

פורסם

אייל כמו שיואב אמר אני באמת מחפש גיר אוטומט..

אנחנו מדברים על שנתון 2012 נכון?

ראיתי שעד לשנתון הזה יש לפורד מנוע 1.4.

לגבי פערי המחירים - האם יש סיבה שהפיאסטה נמכרת במחיר כ"כ נמוך מהאחרות? למה יש לה ירידת ערך כה גבוהה?

כנ"ל לגבי היאריס - האם יש הצדקה למחירים כ"כ גבוהים מהג'אז והסוויפט? אני רואה שיאריס מודל 2012 עולה באזור ה- 70K.

פורסם

בנוגע למחירים זה הכל עניין של היצע וביקוש. ספציפית לדעתי אתה צריך להתרכז ברכב מיני, אתם נוסעים 2 אנשים בעיקר בעיר... בשביל מה סופר מיני? אתה יכול לקנות בתקציב שלך כמעט כל רכב מיני שתרצה (מפתיע אותי שהפיקאנטו לא עלתה בדיון הזה, שכיבכול תפורה למה שאתה מחפש). מציע לך ללכת לעשות נסיעת מבחן על רכב מיני ועל רכב סופר מיני, סביר שכך תראה שלמעשה לא קיים כזה הבדל בין שתי הקטגרויות ותוכל להתרכז בלמצוא מכונית שתתאים לך באמת (וכנראה גם לחסוך בכסף).

• תוכן חדש...