Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3889 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי חברים,

אני מעוניין לקנות רכב שישמש אותי לנסיעות יחסית קצרות באיזור המרכז וכמעט ולא יותר מזה.

מצאתי רכב טויוטה יאריס ידני שנת 2000 עשתה 200,000 ק"מ ב-13,000 ש"ח (אותו בן אדם דרש 15,500 ש"ח והרודתי אותו ל-13,000 ש"ח).

אנחנו נכנסים לשנת 2016, רציתי לדעת האם שווה לקנות רכב כזה בשנתון זה?

פורסם

חד משמעית לא.

במחיר כזה אפשר לקנות פונטו ספייס מודל 2006 ויישאר לך קצת עודף ליישור קו.

עוד תוספת קטנה של כסף ויש שברולט ספארק מודל 2011. כאלה כבר נמכרים סביבות 20K.

רכב ידני קטן בן 16 לא צריך להימכר ביותר מ-5000 ש"ח.

פורסם

אני לא הייתי קונה רכב בשנתון כזה שבמחיר הזה אפשר לקנות יונדאי גטס/אלנטרה/אקסנט צעירות יותר.

רכב, לא משנה איזה הוא מתיישן ומתחיל בלאי. גם טויוטה והונדה (מנסיון גם עם גרמניות, יפאניות כמו הונדה ומיצובישי וגם קוראניות).

פורסם

גם לדעתי לא כדאי במחיר הזה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

לא מצדיק את המחיר, הזוי שיש אנשים שמבקשים את המחירים האלו והזוי יותר שיש אנשים שמוכנים לתת כזה סכום על רכב כל כך ישן בגלל שרשום עליו "טויוטה".

לצורך העניין יונדאי היא מכונית לא פחות אמינה, תחזוקה זולה ובתקציב שלך תקבל אחת משנתון הרבה יותר מתקדם ובמצב טוב יותר.

אפשר גם את מה שד"ר סובארו הציע - פיאט פונטו ספייס, הייתי מנסה לחפש גם פיאט פנדה.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

מחשבה נכונה. עדיף להשקיע קצת בקנייה מאשר אחרי זה במוסך. בסביבות 20K תוכל לרכוש פיג'ו 206 שנת 2008 ידנית/גטס ידנית גם משנתון מתקדם/פונטו ספייס משנתון מתקדם.

אם תגדיל את התקציב אפילו ל 30K תוכל כבר לרכוש 206 פלוס שנת 2011, פונטו גראנדה ואפילו יונדאי I20 שנת 2009 יוצאת ליסינג/השכרה (וכמובן שיש לך את קטגורית המיני שבה תמצא יונדאי I10).

פורסם

כרגיל, אותם המלצות.

תגדיל את התקציב, תגדיל את התקציב...

לא לכולם יש מאיפה להגדיל.

יאריס אחלה אוטו, אם היא שמורה ובמצב מצויין אפשר לקנות אותה במחיר ריאלי יותר שהוא כ 7000-8000 ש"ח. את המחיר המבוקש לא הייתי משלם, לדעתי לא יצליח למכור במחיר הזה.

האם זה לא גיר חצי אוטוצטי במקרה?

את החצי אוטומטי לא ממליץ לקנות בכלל בשום מחיר.

עכשיו השאלה - אם אתה מעוניין ברכב מודרני ויחסית אמין עד 10.000 כולל יישור קו וטסט - יאריס ידנית שמורה זה רעיון טוב.

אם יש לך 20 או 30 אלף ש"ח זה סיפור אחר.

קח בחשבון שבאוטו בן 15 שנה ומעלה צריך אישור בלמים ממוסך לפני טסט ומעל 19 שנה - שני טסטים בשנה.

פורסם

בוקי, 7000-8000₪ נשמע יותר ריאלי ועדיין גבוה לנוכח העובדה שמדובר ברכב בן 16 תכף.

ב13 אלף ש"ח אפשר לקנות רכבים הרבה יותר מודרניים ולא פחות אמינים מהיאריס. אין הצדקה לשלם כל כך הרבה.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם

אני דווקא חושב להיפך.

לאשתי יש יאריס 2002 1,300 סמ"ק ידנית עם פחות מ-170,000 ק"מ על השעון והיא מאוד מרוצה.

האוטו מפגין אמינות מופלגת. אין רצועת טיימינג, אין בעיות חשמל, 16 ק"מ לליטר, ביטוח זול, מרווח מלפנים ומאחור ולא חסר כוח.

חסרונות - קופצני ולא נוח, בור ענק בין הילוך 2 ל-3, פנים דוהים כל שנה ויש לנקות לפני טסט, אין ESP ויש לצבע נטיה להתקלף.

אם האמינות חשובה, לדעתי יותר ממולץ מאשר פיאט ופיז'ו צעירות יותר

פורסם
כרגיל, אותם המלצות.

תגדיל את התקציב, תגדיל את התקציב...

לא לכולם יש מאיפה להגדיל.

יאריס אחלה אוטו, אם היא שמורה ובמצב מצויין אפשר לקנות אותה במחיר ריאלי יותר שהוא כ 7000-8000 ש"ח. את המחיר המבוקש לא הייתי משלם, לדעתי לא יצליח למכור במחיר הזה.

האם זה לא גיר חצי אוטוצטי במקרה?

את החצי אוטומטי לא ממליץ לקנות בכלל בשום מחיר.

עכשיו השאלה - אם אתה מעוניין ברכב מודרני ויחסית אמין עד 10.000 כולל יישור קו וטסט - יאריס ידנית שמורה זה רעיון טוב.

אם יש לך 20 או 30 אלף ש"ח זה סיפור אחר.

קח בחשבון שבאוטו בן 15 שנה ומעלה צריך אישור בלמים ממוסך לפני טסט ומעל 19 שנה - שני טסטים בשנה.

1. לא הומלץ רק להגדיל תקציב. הומלץ לרכוש רכב אחר בשנתון צעיר יותר.

2. הבחור אמר שהוא רוצה לחסוך כדי לקנות משהו יותר טוב - אז במקום לחסוך כל חודש 500 ש"ח ולנסוע באוטו חדיש יותר בעוד שנתיים, הוא יכול לשלם את החיסכון לטובת הלוואה, ולרכוש מכונית ידנית קטנה וטובה כבר עכשיו. למעשה, כל מה שחסר לו כרגע כדי לנסוע בשברולט ספארק בת 4, זה סביבות 7000 ש"ח - דהיינו בערך 150 שקלים בחודש החזר. זה אפילו פחות ממה שהוא ישלם למוסך בתיקונים על רכב בן 16...גם אם יקנה אותו ב-8000 ש"ח.

פורסם

פעם באמת הבחירה האלטרנטיבה לטויוטה יאריס ידנית, היה פיזו/סיטרואן/רנו שצעירות ממנה בסביבות ה-3 שנים.

אבל היום יש כול כך הרבה היצע עם הלוואות מינימליות לחלוטין, שבאמת לא רואה מה יש לקנות את הפחי זבל בני ה-15 האלה.

ומי שיש לו 10 אלף ואין לו שקל להוסיף? פשוט לא צריך לקנות רכב. הוא כניראה לא מודע שרכב זה לא רק המחיר הראשוני.

פורסם

לא כולם רוצים/יכולים לקחת הלוואה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
אני דווקא חושב להיפך.

לאשתי יש יאריס 2002 1,300 סמ"ק ידנית עם פחות מ-170,000 ק"מ על השעון והיא מאוד מרוצה.

האוטו מפגין אמינות מופלגת. אין רצועת טיימינג, אין בעיות חשמל, 16 ק"מ לליטר, ביטוח זול, מרווח מלפנים ומאחור ולא חסר כוח.

חסרונות - קופצני ולא נוח, בור ענק בין הילוך 2 ל-3, פנים דוהים כל שנה ויש לנקות לפני טסט, אין ESP ויש לצבע נטיה להתקלף.

אם האמינות חשובה, לדעתי יותר ממולץ מאשר פיאט ופיז'ו צעירות יותר

אתה מתעלם מהמלצות אחרות כדי להלל את הטויוטה שלך? יונדאי גטס היא מכונית מאוד אמינה, עם עלויות חזוקה נמוכות, ללא בעיות חשמל ובתקציב הזה אפשר לרכוש אחת ממודל די מתקדם.

ESP אין ברכבים ישנים לרוב.

לטויוטה כל יומיים יש ריקול, אני לא יודע איך אפשר לקרוא לרכב הזה אמין.

• תוכן חדש...