Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3890 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

התלבטות היא בין מאזדה 2 2014 לבין טויוטה יאריס 2014.

יש כאן מישהו שמכיר באופן אישי? ויכול לייעץ לי? לגבי נוחות נסיעה, בידוד רעש, התנהגות כביש והחוויה הכללית? תודה

פורסם

נוחות נסיעה - יאריס.

בידוד רעש - אף אחת מהן.

התנהגות כביש - מאזדה 2.

חוויה כללית - יאריס.

בתכלס המאזדה 2 היא מכונית מיושנת שעומדת לפני החלפה. לא הייתי קונה עכשיו אחת חדשה למרות שהמחיר די מפתה ונמוך בכמה אלפי שקלים טובים מהמחיר של היאריס. היאריס מתאימה מאוד למי שמחפש סופר מיני עירונית קלאסית - לא גדולה מידי, חסכונית וקלה מאוד לתמרון עירוני. למי שמחפש בידוד רעשים, איכות, התנהגות כביש וחוייה יש אלטרנטיבות טובות משתי המכוניות שהצגת כאן, כמו רנו קליאו.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

צביקה, אני מבין שנהגת על כל הסופר-מיני'ז פחות או יותר.. הקליאו לא הרגישה לי איכותית במיוחד ובביקורות נכתב שהיא לא מוצלחת בבידוד רעשים. מי הסופר מיני המוצלחת ביותר בכך אם כן (בידוד רעשים, נוחות, איכות תא נוסעים וכו')?

:idea:
פורסם

אם תוכל לחכות למאזדה 2 החדשה ואז להחליט, יהיה טוב. ה-2 החדשה תקבל עיצוב חדש וטכנולוגיית הסקיי-אקטיב של מאזדה (שבנתיים מוכיחה את עצמה).

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם
צביקה, אני מבין שנהגת על כל הסופר-מיני'ז פחות או יותר.. הקליאו לא הרגישה לי איכותית במיוחד ובביקורות נכתב שהיא לא מוצלחת בבידוד רעשים. מי הסופר מיני המוצלחת ביותר בכך אם כן (בידוד רעשים, נוחות, איכות תא נוסעים וכו')?

תא הנוסעים של הקליאו הוא אכן נקודת התורפה העיקרית שלה והוא מרגיש קצת פשוט וחלול. אבל חוץ מזה, לי באופן אישי לא היו תלונות מהותיות לגבי נוחות הנסיעה. זה נכון שהיא קצת קשיחה אבל לדעתי זה לא מציק והתגמול בדמות התנהגות כביש טובה בהחלט שווה את הפגיעה בנוחות.

בתכלס בסטנדרטים של היום אף סופר מיני היא לצערי לא חבילה מושלמת. הפיאסטה די איכותית אבל הגיר הרובוטי כפול המצמדים של הדגם החדש פסול בחירה לטעמי והדגם הישן עגלתי ואיטי. הפולו די איכותית אבל עומדת גם היא בפני מתיחת פנים וגם שם הגיר הרובוטי + מנוע ה-TSI הם לא הבחירה המושלמת. לכן הקליאו היא לדעתי כן בחירה ראויה מאוד כרגע, למרות תא הנוסעים הלא מאוד איכותי.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

הדבר היחידי שעובד לטובת המאזדה 2 הוא הזריזות שלה. מכל בחינה אחרת היא נחותה מהתחרות העכשווית.

כשרכשתי אותה בשנת 2008 היא הייתה אחת השחקניות המובילות בפלח הסופר מיני האוטומטיות, אבל היום, לא ממש.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

תודה למשיבים, האמת שהנסיעות שלי הן בן עירוניות. קיימת האופציה גם למשפחתית של מאזדה 3 (אקטיב) החדשות. מישהו מכיר ויכול להמליץ יתרונות וחסרונות. תודה.

פורסם

אם הנסיעות שלך בינעירוניות לך על משהו חסכוני יותר, מאזדה 3 היא לא החסכונית בקטגוריה.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

אין מה להתלבט לגבי המאזדה 2, למעט התנהגות כביש, אופי צעיר ומחיר נמוך יחסית מדובר ברכב מיושן מאוד שלא עומד מול המתחרות החדשות שלו. אם הייתה שואל ב-2007-8 איך היא לעומת המתחרות, כנראה הייתה מקבל תשובה אחרת. היום יש המון אופציות מעולות בקטגוריה כמו פיג'ו 208, רנו קליאו, סוזוקי סוויפט או פורד פיאסטה שיהיו עדיפות מהמאזדה בכל פרמטר (למעט אלו שציינתי בהתחלה).

הטויוטה יאריס מכונית סבירה למדי. היא די נוחה, די מרווחת, לטעמי היא נראית די טוב, מאובזרת מאוד, בטיחותית, חסכונית יחסית ולא משתמשת בטכנולוגיות חדישות יותר מדי שעלולות אולי בהמשך להתגלות כלא אמינות. מצד שני אין בה משהו "זוהר". מדובר ברכב משעמם, לא כ"כ איכותי ונותן הרגשה קצת מיושנת. מבחינת בידוד רעשים, ביצועים והתנהגות כביש היאריס אמנם לא הטובה בקטגוריה, אבל היא בהחלט מפתיעה לטובה.

אם אתה לא מחפש יותר מזה ברכב, היאריס אחלה של אופציה. כנראה שגם מבחינת סחירות היא תשמור טוב על ערכה ותהיה מבוקשת יחסית - אבל זה עדיין בגדר השערה, אני לא יכול לנבא מה באמת יהיה בעתיד.

אני במקומך הייתי בודק את ה-208 או הקליאו שיהיו מהנות יותר ויתנו לך תחושה הרבה יותר טובה ומיוחדת מהיאריס הפשוטה.

לגבי המאזדה 3, מדובר באחת המכוניות הטובות בקטגוריה והיא זוכה להמון תגובות אהודות גם בארץ וגם בחו"ל. היא די נוחה, מאובזרת מאוד, מהנה לנהיגה, איכותית, מרווחת בצורה מספקת (אך הרבה פחות מהצפוי), חסכונית יחסית ובעלת ביצועים סבירים עם המנוע ה-1.5 או טובים עם מנוע ה-2.0. לנסיעות בין-עירוניות היא תתאים לך הרבה יותר מהרכבים שהתלבטת לגביהם. היא יציבה יותר ובנויה יותר לשיוטים מאשר רכבי הסופר מיני שמיועדות בעיקר לנסיעות עירוניות. לדעתי אם אינך צריך גודל, רכבי הסופר מיני שצוינו כאן יספקו אותך, אם אתה מוכן להוסיף עוד כסף ולרכוש משפחתית, המאזדה 3 היא ללא ספק אופציה ראויה ששווה לשקול.

אגב, גם מבחינת צריכת דלק היא אולי לא הכי חסכונית בקטגוריה, אבל בשביל רכב בנזין היא די חסכונית ואפשר להוציא ממנה צריכת דלק לא רעה בכלל (טובה יותר למשל מהקורולה החדשה, ה-I30/I35, פוקוס, סיד וכד'). היא משלבת טכנולוגיה לא מתחכמת מדי (עלול לתרום לאמינות) וצריכת דלק טובה. לדעתי זה עדיף על פני רכב שמציע צריכת דלק עדיפה במעט והאמינות שלו לא מוכחת.

פורסם

ה208 מכונית טובה, אבל הבעיה העיקרית זה שפג'ו עדיין לא השכילו שצריך להתקדם מהAL4 העתיק הזה. זה גיר מיושן ולא אמין במיוחד.

מעבר לכך פלואנס דיזל מציעה צריכת דלק הרבה יותר טובה ממאזדה 3 החדשה, ואמינותה כבר מוכחת אצל נהגי מוניות רבים ובחו"ל.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם

הפלואנס דיזל באמת מציעה צריכת דלק חסכונית מאוד ואמינות גבוהה, אבל צריכת דלק זה לא הכל (אלא אם כן הנסיעות הבין-עירוניות של פותה"ש ארוכות מאוד).

הפלואנס מכונית מיושנת למדי, תא הנוסעים שלה משעמם ומיושן עם הנדסת אנוש לא טובה (ריבוי כפתורים קטנים וצפופים), אבזור בסדר, מתלים רכים שמחוץ לעיר גורמים לנדנוד ותחושה עסוקה על כבישים פחות איכותיים וגליים, מזגן חלש שמצריך פעולה חזקה ורועשת והתנהגות כביש לא טובה עם היגוי מעורפל וקליל, תנודות מרכב כבדות והרבה תת היגוי גם כאשר לא באמת מגזימים (האחיזה עצמה טובה). גם בתוך העיר אמנם המעבר על בורות לא תעביר חבטה לישבן, אבל כיכרות ומפגש עם רצף שיבושים יגרמו ללא מעט טלטולים וזוויות גלגול שידרשו להוריד את הקצב. לטעמי הרכב רך מדי, מסורבל ולא מרוסן. חיסרון נוסף ומאוד חשוב זה בקשר לציון מבחני הריסוק.

כן, לפלואנס יש לא מעט יתרונות כמו בידוד רעשים, מרווח, תחושה אוורירית בתא הנוסעים, צריכת דלק וכו'. אבל יש מתחרות אחרות שעושות את זה לא פחות טוב, ולאו דווקא המאזדה 3.

כל עוד הנסיעות לא ארוכות מהממוצע של הנהג הישראלי הרגיל הבחירה במאזדה לדעתי תהיה טובה יותר (או לחילופין הבחירה בקורולה או באוקטביה החדשות). הפלואנס מיושנת, והדבר היחיד שעוד איכשהו מחזיק אותה אטרקטיבית זה המנוע דיזל שאין לי הרבה דברים להגיד עליו. מלבד המנוע הפלואנס בכלל לא אופציה לדעתי.

פורסם

אני לא נוטה להסכים איתך,

נהגתי בפלואנס דיזל ונוחות הנסיעה בסדר גמור.

עם זאת במגאן דור II ודור III (על שתיהן נהגתי בגרסאות הדיזל), נוחות הנסיעה טובה יותר וגם ההתנהגות טובה יותר.

תא הנוסעים לא נראה כזה מיושן כמו שאתה עושה ממנו,

והמזגן עם בקרת האקלים עובד יפה מאוד ומקרר מהר. לי יש קליאו עם מזגן רגיל והמזגן עובד מצוין.

הנהג הישראלי מצביע ברגליים, ועובדה שהרבה קונים את המגאן והפלואנס דיזל באופן פרטי.

רוב ה3 נמכרות לליסינג.

פורסם (נערך)
אני לא נוטה להסכים איתך,

נהגתי בפלואנס דיזל ונוחות הנסיעה בסדר גמור.

עם זאת במגאן דור II ודור III (על שתיהן נהגתי בגרסאות הדיזל), נוחות הנסיעה טובה יותר וגם ההתנהגות טובה יותר.

תא הנוסעים לא נראה כזה מיושן כמו שאתה עושה ממנו,

והמזגן עם בקרת האקלים עובד יפה מאוד ומקרר מהר. לי יש קליאו עם מזגן רגיל והמזגן עובד מצוין.

הנהג הישראלי מצביע ברגליים, ועובדה שהרבה קונים את המגאן והפלואנס דיזל באופן פרטי.

רוב ה3 נמכרות לליסינג.

נוחות הנסיעה בסדר, לא אמרתי שהנוחות לא טובה. אבל הרבה פחות טובה מהמצופה ולא מלהיבה כמו שעושים ממנה. ההתנהגות כביש למעט האחיזה לדעתי מאוד נמוכה במיוחד בגלל המתלים וההיגוי. משהו במגאן 3 מרגיש קצת יותר מגובש מהפלואנס, אך גם היא מיושנת ביחס למתחרות היום. את המגאן 2 אני למעשה מאוד אוהב, ואני בהחלט מסכים שהנוחות שהיא מציעה טובה יותר מהפלואנס. אבל היא לא קשורה לנושא כלל.

בקליאו שיש לך (הדור היוצא) המזגן טוב ומקרר בסדר גמור, בפלואנס הוא מתקשה לשמר על טמפרטורה נמוכה במיוחד בימי קיץ חמים. בימים חמים מאוד הוא מרגיש אפילו פחות חזק מהמזגן שנמצא אצלי ברכב שגם הוא לא נחשב לחזק במיוחד (מאזדה 3 דור 1), ויש לציין שאני לא מחובבי הקור המקפיא. כנראה שזה קשור גם לחלל הפנים הגדול של הרכב.

אם תחפש קצת באינטרנט אני מאמין שתמצא לא מעט כתבות או דעות של אנשים שמאמתים את מה שאני הרגשתי בנהיגה בה.

חוץ מזה, אם כבר אתה מדבר על "הנהג הישראלי מצביע ברגליים" גש לראות כמה מאזדה 3 החדשות נמכרו כפרטיות. כאן בפורום יש לך לא מעט וגם אני מכיר באופן אישי לא מעט לקוחות פרטיים שהלכו על ה-3, במיוחד בגרסת ה-2.0 שלא מגיעה לליסינג. הפלואנס נמכרת גם לציי הרכב לא פחות, אך הקהל הוא זה שבוחר ב-3. גם כיד שניה, מאזדה 3 (וגם טויוטה קורולה) נחשבות למכוניות המבוקשות והמחופשות ביותר בלוחות. אל תשכח שגם למוניות הפלואנס נמכרת בהנחות ענקיות. אם כבר ה-3 החדשה נמכרת הרבה יותר, גם לפרטיים אני מאמין. רק תראה איזה זמני המתנה היו לה עוד לפני שהיא הגיעה, וגם עכשיו.

עריכה אחרונה על ידי cars-@-lover
פורסם

מיושנת או לא,

המגאן אסטייט למשל מציע תמורה לא פחות טובה מהמתחרים מבחינת בטיחות ואבזור כללי. נוסיף על כך את הביצועים וצריכת הדלק וקיבלת רכב מאוד משתלם ופרקטי.

הקהל הישראלי עדיין מקובע בזה שאין כמו משפחתית 1.6 אוטומטית ומשעממת (אולי הקורולה הנוכחית יותר טובה, הקודמת משעממת - נהגתי על הרובוטית ועל האוטומטית), ועדיין מקובע ליפניות ואולי לקוריאניות.

מעבר לגדר יש מכוניות לא פחות טובות.

אחריי שאני נוהג כבר כמעט 35 אלף ק"מ בקליאו שלי, ונהגתי בעוד רכבי רנו, אני יכול להגיד בפירוש שנוחות הנסיעה עדיפה על ה3 (לפחות מהדורות הקודמים), על קורולה, על i30 ועל עוד רכבים. רכב נוסף שמאוד אהבתי את נוחות הנסיעה שלו זו הפיאסטה מהדור הקודם. מאוד נוח.

לישראלים נפתחו קצת העיניים והם קיבלו שכל שמעבר למכוניות משפחתיות 1.6 אוטומטיות יש מכוניות טובות.

פורסם

מצד אחד אתה אומר שהנהג הישראלי מקובע ומצד שני נפקחו לו העיניים.

לדעתי הנהג הישראלי כבר לא מקובע, נמכרות פה מכוניות מיני בכמות נאה, סופר מיני ידניות, משפחתיות סטיישן, ג'יפונים, נגמר הסיפור של משפחתית 1.6 יפנית.

נוחות זה עניין סובייקטיבי, אני למשל מעדיף ריסון, אני אספוג את החבטה מהבור אבל הרכב לא יטלטל ויתנדנד לכל עבר ואני לא ארגיש שהמתלים נמתחים לכל הכיוונים.

לגבי יאריס או 2, אני עם דעת הרוב כאן שיש אפשרויות עדיפות בקטגוריה אבל אם זה רק בניהן אז היאריס עדיפה.

ה-3 החדשה היא כבר דרגה אחת מעל, לפי המבחנים שהיא עברה בארץ מדובר באחת המשפחתיות הטובות ביותר שנמכרות בישראל כרגע.

ההבדל העיקרי הוא כמובן במחיר.

• תוכן חדש...