ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,576 נושאים בפורום הזה
-
- 15 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
אז ההתלבטות היא כזו: בין קורולה GLI חדשה (133 אלף ש"ח) מאזדה 3 חדשה (132 אלף ש"ח) קיה סיד חדשה, אבל 0 ק"מ (110 אלף ש"ח) מה לדעתכם עדיף והאם מישהו התנסה כאן ברכישת רכב 0 ק"מ ויכול לספר / לתת קצת פרטים? תודה רבה לכל המגיבים !
הודעה אחרונה מאת alon79, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 11 תגובות
- 4 אלף צפיות
בקרוב אקבל את הרכב השני במשפחה. הרכב הראשון רשום על שמי. על שם מי לרשום את הרכב החדש? מן הסתם האפשרויות הן על שמי, על שם אשתי או שנינו ביחד. מה השיקולים שצריך לעשות?
הודעה אחרונה מאת ramoni, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 7 תגובות
- 780 צפיות
שלום, אני מעוניין לרכוש מליסינג פורד פוקוס סטיישין 2012 לפני רכישה קראתי והבנתי שיש בעיה בגיר אשר נובעת מהמחשב של המכונית ועדכון גירסא אמור לפתור את הבעיה. כאשר הלכתי לראות נכנסתי למספר חברות ליסינג ובכולם אמרו לי שהבעיה נפתרה וכול אותן המכוניות של אותו שנתון עשו להם RECALL ותיקנו את הבעיה. אלם כאשר חיפשתי בגוגל ראיתי שהבעיה לא נפתרה ולכן אשמח אם יש מישהו אם אוטו כזה או שיודע לגבי הבעיה האם זה פתיר או לא? תודה לעונים
הודעה אחרונה מאת לירוי1, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
מדובר על רכב משנת 2003, גמע 170,000. מדובר על דגם בעל נפח מנוע 1.5 . 2 כריות אויר. האם מישהו מכיר את הדגם הזה? הוא דיי נדיר. איך הוא באחזקתו? ובצריכת הדלק? אני נהג רגוע. האם קיים בדגם ABS? באופן כללי הרכב נח לנסיעה? איך תא המטען? המרווח ליושבים מאחור? מה עליי לבדוק ולשים לב טרם בכלל לקיחת הרכב לבדיקה? כמו כן אשמח לשמוע מחלות אופייניות לרכב (במדה ויש) אשמח גם להמלצה למכון או מוסך אמינים שאפשר לבדוק בהם את הרכב טרם הרכישה הבחור דורש 17,000 ש"ח ומתחייב בבדיקה. אשמח לכל עצה שהיא
הודעה אחרונה מאת TalWeissman, -
-
- 1 תגובות
- 473 צפיות
שלום לכולם, אני לא כל כך מבין בנושא, לכן אשמח לעזרה. אני שוקל לקנות רכב באמצעות ליסינג מימוני. הייתי שמח לדעת מהם "הסיכונים" או הבעיות שאני אוכל להיתקל בהן, אם בכלל. ומה עדיף ליסינג מחברה פרטית או מהיבואן כל הבעד\נגד של כל אחד מהם. תודה לעונים
הודעה אחרונה מאת sperial, -
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום, רכב במקום מאזדה 3 שהלכה טוטאללוסט, חייב להחליט לפני שהחלופי נעלם. מחפש מליסינג, קורולה או 30/I25 או מיצובישי לנסר הדגש שלי על ק"מ נמוכים, ישמש כמשפחתי (אני ואישתי מחליפים הובלה בהתאם לתקציב) מה מומלץ יותר? הקורולה מטבעה באה עם 100K קמ והלנסר עם פחות. חשוב נוחות, דלק וסחירות בסוף בתודה, יהודה
הודעה אחרונה מאת dorsht, -
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 977 צפיות
שלום לכולם. ברשותי מונדאו שנוסעת לא רע אך צורכת דלק ברמה של 1 ל 8. הרכב נוסע בשנה כ 5000 קמ ואני רוצה להחליף לרכב מיני אוטומט. מה עדיף מבחינת צריכת דלק ונוחיות יש לי להוסיף בערך כ 30000 שח בתוספת הרכב שלי ששווה ה13000 שח בטרייד אין? או אולי עם קילמטרז כזה בשנה לא כדאי להחליף. מה אתם אומרים?
הודעה אחרונה מאת dorsht, -
-
-
- אחראי פורום
- 16 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
מעוניין ברכב חדש בתקציב עד 150 K. חשוב לי מרווח פנימי אמינות ואיכות ובנוסף צריכת דלק אנחנו זוג עם תינוקת אבל מתכנן עוד ילד בקרוב
הודעה אחרונה מאת menir1, -
-
- 4 תגובות
- 697 צפיות
לקחנו בהשכרה ניסאן מיקרה לכמה ימים. מאוד הופתענו לגלות שבתוך רכב קטן ועירוני כביכול מסתתר מיני טנק (להגדרת האיש). ההגה מאוד קשה, הברקסים גם כן מגיבים באיטיות אינסופית. השאלה היא האם זה ככה הדגם הזה או משהו דפוק באוטו הספציפי שקיבלנו? אגב, גם צריכת דלק גם הייתה רחוקה מהנתונים שקראתי (13.8 ק"מ לליטר בנסיעה שב85-90% הייתה בינעירונית). נשמח להערות והארות. תודה!
הודעה אחרונה מאת SmartCoupe, -
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 750 צפיות
שלום לכולם, רציתי להתייעץ איזה רכב זול יותר להחזיק לתקופה של שנתיים בערך מבחינת עליות תחזוקה, תקלות נפוצות שידועות לכם וערך שווי שוק? מתכנן להחזיק את הרכב שנתיים לפחות ולקבל אותו עם קילומטראז של סביבות ה- 50 אלף. תודה רבה!
הודעה אחרונה מאת bencl100, -
- 3 תגובות
- 686 צפיות
שלום לכולם, חדש כאן. מעוניין לשמוע חוות דעת על יונדאי קופה 03-07 מנוע 2000 ידני. מבחינת ביצועים, אחיזה, מחלות מיוחדות ועוד דברים חשובים. מהנה לנהיגה?, המנוע מספיק חזק? תודה
הודעה אחרונה מאת bencl100, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 11 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום לפני כחמש שנים אשתי קנתה רכב, שבדיעבד הסתבר ששיחקו לו עם הקילומטראז׳ (היא קנתה אותו עם בערך 85 אלף ק״מ, ובטיפול הראשון במוסך היא ראתה שהוא עבר כבר טיפול 120 אלף ק״מ) עכשיו אנחנו מתכננים למכור את הרכב, ואני לא מתכוון להסתיר את זה מרוכשים פוטנציאליים (אני מפרסם לפי הקילומטראז׳ הגבוה יותר) - אבל אני מניח שמידע כזה עלול להרתיע אנשים, כי זה מכניס מימד כלשהו של חוסר ודאות. איך אני יכול להקטין את חוסר הודאות הזה בנוגע לקילומטראז׳? כלומר, יש דרך לדעתכם שאני יכול להגיע לקילומטראז׳ האמיתי של הרכב ולהציג אותו באופן חד משמעי בפני קונה פוטנציאלי? תודה!
הודעה אחרונה מאת dimblaster, -
-
- 0 תגובות
- 504 צפיות
היי אני מחפש לרכוש הונדה סיוויק 2006 או 2007. רציתי לדעת האם לרכב יש בעיות מיוחדות וידועות שצריך לבדוק לפני הקנייה ולקבל מספר טיפים איך לבדוק לבד דברים חשובים ותקינות הרכב/מנוע/גיר לפני הקניה (משום מה אני לא ממש סומך על הבדיקות קניה). בנוסף שאלה ספציפית אחת: הבנתי שבסיוויק שמים מי קירור כחולים ולא מחליפים אותם כמה שנים האם זה נכון? תודה.
הודעה אחרונה מאת ted9, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 36 תגובות
- 8.8 אלף צפיות
שלום, אני לאחרונה מחפש רכב לאחר שהקודם עבר טוטאלוס לא מצליח להיתפס על דגם לקנייה, נחשפתי לאחרונה לחברה דאצ׳יה, ושמתי לב שSandero stepway בתקציב שלי (חשש מהחברה), אשמח לדעת יתרונות וחסרונות, ובכללי חוות דעת שלכם עליו, באינטרנט קשה למצוא חסרונות (דרך שיווק כנראה). תודה
הודעה אחרונה מאת PsyOr, -
-
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
רציתי לדעת כמה הרכב באמת חסכוני, אני נוסע המון בשנה (30K), וחשוב לי תצרוכת דלק טובה למישהוא פה יש ניסיון עם הרכב או מידע אמין? האם יש איזה רכבים מתחרים ששווה לי לשקול במחירים האלו? הדברים שחשובים לי מאוד - נוכחות - פוזה, אמינות (!), תצרוכת דלק סבירה. כל השאר די ברור בקטגוריה של הרכבים הזו.
הודעה אחרונה מאת leo69, -
-
רכב ראשון +-30K
מאת ik3-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 611 צפיות
מחפש רכב באיזור ה30 אלף גמיש דרישות: אמינות אבזור סביר מראה נעים לעין עלויות טיפולים סבירות שיהיה חלפים במחיר סביר. רכבים שאני מתלבט-גולף08-09,פולו08,בראבו09-11,גטס09,מאזדה2 08-09 אני פתוח לעוד הצעות, מה ממה שכתבתי כדאי מה פחות?
הודעה אחרונה מאת ik3, -
-
- עוקב אחד
- 12 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
אני מחפש לקנות רכב בתקציב של עד 40K חשוב לי תא מטען שתכנס בו עגלה בנוחות, והדלק הוא לא כל כך משמעותי עבורי (כמובן שתמיד עדיף כמה שפחות..) ראיתי את הפורד פוקוס שנת 2010-2011 (100 כ"ס) ועכשיו הציעו לי להסתכל על קיה ריו 2011 באותו טווח מחירים. מישהוא יכול להגיד לי מה יותר מומלץ? הריו אמינה? נוחה? היא מתחרה עם הפורד פוקוס? ובכלל יש למישהוא המלצה על רכב בסדר גדול של 40K? תודה לעונים
הודעה אחרונה מאת nimrod7676, -
- 1 תגובות
- 681 צפיות
לאחר שמכרתי את הפג'ו 207 שלי, אני מעוניין ברכב אחר ( לא צרפתי). ההתלבטות שלי היא כזאת : 1. סוזוקי אלטו שנת 2011 אוטומט ,מנוע 1000 90 אלף קילומטר 2. דייטסו סיריון 2011 אוטומט, מנוע 1300 150 אלף קילומטר 3.מזדה 2 2008 אוטומט מנוע 1400, 120 אלף קילומטר 4. יונדאי I10 ידני 2011 50 אלף קילומטר 5. פולו 2007 אוטומט ,מנוע 1400 120 אלף קילומטר פתוח לכל הצעה בלי קשר למכוניות הנ"ל,לא חייב להיות מיני. הדרישות שלי הן בגדול לרכב אמין,רכב שטיפולים ודלק יהיו התשלום העיקרי שלי עליו ( להבדיל מהפג'ו שהייתה לי) ובנוסף שירידת הערך לא תהיה משמעותית ומחיר החלפים לא יהיה גבוה יחסית. הנסיעות ברכב יהיו יותר בעיר, אולי פעם או פעמיים בשבוע מחוץ לעיר מרחק של 60 ק"מ כל כיוון. …
הודעה אחרונה מאת spidrman, -
- 11 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
עזרה לאבא שלי שקצת עתיק והולך עם הזרם , משנת 2003 כל 3 שנים הוא רוכש לאנד קרוזר , האחרונה נמכרה בעקבות זה שיוצא דגם חדש עוד חצי שנה , הוא התכוון לחכות לו כרגיל , אבל אז ראה תrx החדשה והתלהב ברמות , הבן אדם עשה נסיעות מבחן עם לחץ ממני במהלך השנים על x5 q7 טוארג ומה לא , ונשאר נעול על הלאנד קרוזר בטענה שזה גיפ אמיתי . ראיתי וחקרתי תמידות של הלקסוס והוא גדול מקודמו , נראה מעולה , וגם מאותה משפחה , נקבע כבר פגישה לשבוע הבא להתרשמות , לפני שאסע איתו לשם יש חוות דעת על הרכב ? מבחנים ? סיקורים ? משהו ... תודה מראש
הודעה אחרונה מאת matanya cahana, -
- 3 תגובות
- 774 צפיות
שלום חברים, ברשותי היום אלפא 147, ידנית. רכב מפנק מאוד, אך דורש פינוק. בעקבות כך שמאסתי בכניסה למסוכים (כל כניסה למוסך משילה ממני אלפי שקלים) ובמיוחד לאור בעיה בפיצוץ צינור מים לתוך המנוע (המנוע לא שוהת את המים הם נוזלים החוצה, אך התיקון דורש ראש מנוע שזה בערך במחיר הרכב) ובעקבות כך פשוט מחסיר מים בצורה היסטרית (בערך ליטר ל50 ק"מ!) אני מאסתי בכניסה למוסכים ועד שלא יהיה לי באמת כיס עמוק להחזיק אלפא ישנה אני אשאיר אותה בצד. לא מוכר אותה. אני מחפש רכב חדש, כנראה שאעשה איזו שהיא תכנית מימון כזו או אחרת. אני מאוד מתלבט בין מאזדה 2 החדשה לבין שאר הרכביםב קטגוריה הזו שאין לי עדיפות לאף אחד מהם. המליצו לי על הפאביה החדשה (האוטומטית), איביזה וחברותיהם. אך משהו…
הודעה אחרונה מאת sperial, -
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 905 צפיות
שלום מה דעתכם , רכב מחר המיועד להתקנת מעלון אחורי מה ידע על התקלות בגיר / מחשב גיר שהיו ברכבים/מותגים מקבילים ? בברכה
הודעה אחרונה מאת meir_gi, -
פ'גו 2008 חדש ב-84 אלף 1 2
מאת assi-
- אחראי פורום
- 21 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
לאחר 3 שנים עם קיה ריו ידנית, אני רוצה להחליף לרכב משפחתי. בשיטוטיי נתקלתי בקרוסאובר הידנית של פיג'ו, מהיבואן, במחיר שנראה לי די טוב. הכיוון היה בהתחלה משפחתית בת שנה-שנתיים בתקציב של 80k, למשפחה עם (אוטוטו) 2 ילדים קטנים. אשמח לתובנות מבעלי ניסיון עם הרכב או פשוט מביני עניין... תודה מראש לכולם!
הודעה אחרונה מאת zvir, -
-
- 1 תגובות
- 581 צפיות
היי לכולם, מאוד רוצה להתחדש ברכב חדש (מחפשת משהו קטן, אוטומטי וחסכוני). כרגע נוהגת על סקודה פאביה 2003 ידנית 1397. הרכב שלי מדהים, באמת שקצת כואב לי להחליף אותו אבל הוא באמת קצת ישן ואני נוסעת מרחק די רציני בכל יום (מעמק יזרעאל עד חיפה, הלוך וחזור בכל יום) ולמרות שכל חיי נהגתי על הילוכים, אני מאוד רוצה להחליף לאוטומט. ברור לי שלא אקבל כנראה יותר מ-10000 (והחמאתי לפאביה מאוד עם המחיר הזה, למרות שאין לה שום תקלות ובאמת רכב מדהים) ואין לי כרגע איזשהו סכום כסף, ככה שאני חושבת על אופציית הליסינג או המימון מהיבואן. בגדול, קשה לי לראות את עצמי מוציאה 1000 ש"ח בחודש על רכב. האם ישנן אופציות במחיר נמוך יותר? ובכלל האם זה כדאי? שווה? ואיזה רכב יכול להתאים לי? (חשבתי על ס…
הודעה אחרונה מאת spidrman, -
- 7 תגובות
- 857 צפיות
רוכש מאוטו דיל בני ברק אשמח להמלצה על מכון אמין באזור תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת Nadav1980, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 13 תגובות
- 1 אלף צפיות
אני מחפש רכב ידני זול עד 6-7 אלף אם יש פחות עדיף... המליצו לי על פיאסטה ידנית אפשר למצוא בין השנים 00-02 אם יש למישהו ניסיון עם הרכב אשמח לשמוע את היתרונות והחסרונות שלו תודה מראש
הודעה אחרונה מאת SWITCH Master, -
-
-
- אחראי פורום
- 33 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
אוקיי לאחר שמכרתי את הרכב הקודם (מאזדה 2) הגיע הזמן להתקדם לרכב אחר. התקציב שלי הוא בסביבות 70-72K והוא נורא לחוץ. האופציות שחשבתי עליהן הן : פולו 1.2 TSI אוט' שנתון 2012/2013 - 105 כ"ס. ראיתי גם שנתון 2014 שנכנס בתקציב אך מכיוון ומדובר ב-90כ"ס אני נאלץ לוותר. אופציה שנייה : למתוח את התקציב ולקנות את האיביזה החדשה ב-83K עם המנוע 1.0 TSI. אני נוטה להימנע מהאיביזה מכיוון שיש מלא כאלה בשוק והערך שלה ירד מהר מאד,בנוסף אני אצטרך למתוח את התקציב ואני לא מתלהב מכך. חשבתי גם ללכת לכיוון הפולו GTI (אוט') בשנתון 2011 אך לאחר שקראתי את הבעיות של מנוע ה1.4 אני ממש חושש. אז מה אתם הייתם עושים ?
הודעה אחרונה מאת kfirg, -
-
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 827 צפיות
שלום, אני קצין עוד לא בקבע, מתבסס על המשכורת הצבאית הרגילה. מעוניין לרכוש רכב לנסיעה מדי בוקר לבסיס, נסיעה יחסית קצרה. מחפש רכב עד 5-7 אלף ש"ח. עדיפות לשנתון גבוה ככה הניתן. ראיתי שישנם רכבים במחירים האלה שכוללים מערכת גז. שאלותיי הן: 1. האם זו מערכת אמינה? 2. האם החסכון משמעותי? הבנתי שחוסך כ- 50% מהעלויות. 3. האם ישנן תחזוקות למיניהן? 4. האם זה מייקר טסט/אגרה וכד'? תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת mark_Avn, -
-
- 2 תגובות
- 678 צפיות
נתקלה בדרכי לרכוש רכב נוסף לתא המשפחתי שלנו. מצאתי פיז'ו 107 יד שניה, לאחר בדיקה ושיכלול מחירה נעמד על מעל ל35K לסוף שנת 2011. בעקבות כך אני שואל את עצמי אם לא עדיף להוסיף כסף ולקבל רכב חדש ו"להנות" מהאחריות? נגיד C1 שהן בעצם אותו רכב תהיה האופציה הכי זולה בשוק כרגע שבסגמנט הזה ותהיה מאובזרת יותר באותו נפח מנוע. דעתכם בנושא?
הודעה אחרונה מאת ronengr79, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
היי, מחפשים רכב עד 100 אלף שח חשוב שיהיה מקום במושב האחורי ל 3 כיסאות בטיחות. ובגאז לא קטן. הנסיעות לרוב הן בין ערוני 50 קמ ליום. אני כבר כמה זמן חושב על קיה סיד סטישן שהציעו לי אותה בליסינג 0 ק"מ ב 101 אלף ( זה היה לקראת סוף 2015 כך שאני לא יודע כמה הם ירצו היום) לעומת זאת אישתי מאוד רוצה סקודה ייטי (יד 2), כי יש לחברה שלה והיא מאוד ממליצה. או אולי כדאי למתוח את התקציב ולקנות קיה ספורטאג' או טיוטה סטיישן הברידית חדשות אם אני לא טועה סביב ה 130 אלף שח. אשמח לכל עצה/המלצה. אני מאמין שאמת אחת אין בקניית רכב. כל חברה/דגם יש את היתרונות והחסרונות שלה..
הודעה אחרונה מאת ramoni, -
-
-
- אחראי פורום
- 16 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
שלום חברים , השבוע נפרדתי מגיפ' מיצובשי פאג'רו קינג הארוכה, הדגם הכי מאובזר , שנת 2008. כעת נמצא בחיפושים אחר רכב חדש.. תקציב - כ120 אלף שקל . דרישות - אוטו גבוה,מקום נוח לנהג גבוה, נוח לנסיעה בעיר , מאובזר ברמה גבוהה. *כמובן שעדיפות לאוטו חדש מהניילון אך שנת 2013 ומעלה יכול לעבוד.. תודה רבה לעונים!
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
מי מחובר 52 משתמשים רשומים, 10 אנונימיים, 1,869 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- mcshmupi
- meir_gi
- Camaro 92
- Itaiosh
- רכב כחול
- Chmimo
- flytomars
- mcaspi
- גרנד פריקס
- גור אדם
- Oren051249
- Rongaflugen