Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3827 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום,

רכב במקום מאזדה 3 שהלכה טוטאללוסט, חייב להחליט לפני שהחלופי נעלם.

מחפש מליסינג, קורולה או 30/I25 או מיצובישי לנסר

הדגש שלי על ק"מ נמוכים, ישמש כמשפחתי (אני ואישתי מחליפים הובלה בהתאם לתקציב)

מה מומלץ יותר?

הקורולה מטבעה באה עם 100K קמ והלנסר עם פחות.

חשוב נוחות, דלק וסחירות בסוף

בתודה, יהודה

עריכה אחרונה על ידי ydyehuda
פורסם

תן קצת יותר פרטים:

מה אופי הנסיעות? מה הנסועה השנתית?

מה התקציב? מה הדרישות מהרכב?

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

הוא לא ציין באיזו קורולה מדובר.

אם מדובר בקורולה הנוכחית אז מילא, אבל הקודמת לא מציאה גדולה.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם

תודה לזריזים,

הקורולה היא מהדגם הישן, 100,000 ק"מ לפחות מחיר 70,000 לפני משא ומתן

הלנסר היא מהדגם החדש, 55-65000 ק"מ, מחיר 55000 לפני משא ומתן

שתי נמכוניות מליסינג: הראשונה הרץ והשניה ליס4יו

זקוק לרכב שנוסע הרבה ק"מ (30 עד 50 אלף לשנה) שאו אישתי או אני נשתמש בו. אופי נסיעות בעיר ומחוץ לעיר (רוב). ולכן תצרוכת דלק חשובה מאוד בגלל שירדתי מהיברידית (קרינה) וגז (לא בטוח שיודעים איך להתקין).

המחיר של 60,000 היה גבולי עבורי ולכן ראיתי בלנסר אופציה ראויה בק"מ נמוך ואיכות וחלפים יפניים ותחליפיים (שאלתי את המוסכניק שלי).

אם אני עולה לקורולה, יש לשים לב שזה לא רק 70,000 שח אלא 100,000 ק"מ למרות שאם אני אשיג קןרןלה ב-80,000 ק"מ נראה לי שעיסקה תראה מושכת קצת יותר.

בואו (אני שואל!!) אולי נהייה תכלסים: הקורולה סקסית ועם שם טוב אבל מדוע לא מיצובישי? כי היא לא מלכת השוק? אז מה, היא לא טובה, אמינה, כאילו כזה, מה באמת רע בה חוץ מזה שעם ישראל לא רץ אליה?

בתודה, יהודה

פורסם

המיצובישי מיושנת וכך גם הטויוטה.

לנוכח הנסועה שלך הייתי שוקל רכב דיזל, מכיוון שאתה לא מעוניין בגז או היברידי. מגאן דיזל או פלואנס דיזל יכולות להיות בחירה הרבה יותר טובה מקורולה או לנסר מבחינת צריכת דלק. אין גם תחליף למומנט המתקבל במנועי הדיזל במנועי הבנזין האטמוספרים. הסחיבה מצוינת בעליות ומחוץ לעיר.

גם אם התחזוקה תהיה מעט יקרה יותר מקורולה או לנסר, אתה תקבל חסכון משמעותי בדלק ותהנה מרכב נוח יותר לנסיעה. (להוריי הייתה קורולה מהדור הקודם כך שניתן להשוות בתור נהג ובתור נוסע מה יותר נוח).

האמינות טובה גם כן, ומה סקסי בקורולה?! הרכב הזה לא משדר סקס אפיל בגרוש! לפיאט אונו יש יותר סקס אפיל. :lol:

הקורולה מחוץ לעיר לא תעשה יותר מ1:15 ואני אופטימי, כנראה שצריכה ריאלית תהיה בסביבות 1:13-1:14. למגאן אין בעיה להשיג נתון של 1:20 בנסיעה בינעירונית, נהגים רגועים ישיגו צריכת דלק עדיפה.

נניח 30 אלף ק"מ (הכול מחוץ לעיר):

בטויוטה 1:14, אומר 2150 ליטר דלק בשנה.

במגאן 1:20, אומר 1500 ליטר דלק בשנה.

בבאר שבע ברוב התחנות הסולר זול יותר בעשרות אגורות מהבנזין, לרוב בסביבות 30 אגורות פחות. אקח לדוגמה מחיר מתחנה אחת: ליטר 95 ב5.60₪ וליטר סולר ב5.30₪.

7950₪ הוצאות דלק למגאן, לקורולה בסביבות ה-12 אלף ש"ח.

כמובן שאם הנסועה היא 50 אלף ק"מ אז ההפרש גדל ומדובר על הפרש של אלפי שקלים בשנה.

פורסם (נערך)

הלנסר היא מכונית מעולה כרכב זול וחסכוני מA ל-B. לא הכי נוחה, לא הכי מהירה, לא הכי מאובזרת ובטח שאין יותר מדי הנאה מנהיגה. אבל, היא זולה מאוד לתחזוקה, אמינה מאוד ובהחלט משתלמת כרכישה יד 2.

חפש אפילו פרטיות. המחירון שלהן נמוך ואפשר למצוא אקזמפלר שמור במחיר זול.

נשמע לצרכים שלך היא עדיפה מהקורולה.

דיזל אופציה מעולה אבל יהיה קשה למצוא פלואנס שמורה בתקציב שלך.

עריכה אחרונה על ידי ניקו פ.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

סליחה על "הגזענות" אבל מגאן או פלואנס .... אחרי ליסינג, כדאי להכניס את הראש הבריא למיטה חולה? מבחינת אמינות כמובן.

דיזל ברור כטוב אבל בליסינג קשה להשיג.

תודה

פורסם

חפש אחת שמורה ואולי כן. ומה ההתעקשות על ליסינג? חפש לעצמך אחת פרטית או ממגרש מסודר כמו כלמוביל טרייד אין, אוטו דיל וכו'.

• תוכן חדש...