ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,576 נושאים בפורום הזה
-
- עוקב אחד
- 28 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
היי, יש לי חבר טוב שמחפש כרגע רכב שיענה על הצרכים שלו, התקציב הוא באיזור המקסימום 180 עם פזילה ל200k אם יהיה משהו שבאמת שווה את זה הדרישות הם רכב חזק עם טורבו לטובת פוטנציאל שיפורים בהמשך, כאלה יש הרבה, הדרישה השניה היא שהרכב יהיה עם פוזה יוקרתית, במוו, אאודי, מרצדס, רכב שיתן תחושה של ״ביג שוט״. עדיפות לקופה, לא חייב רכב חדש, כרגע האופציה הכי מתאימה שחשבנו עליה היא אאודי a5, פחות חשוב התנהגות כביש דינאמית, הרכב לא יגיע לנס הרים ושותפיו, מה אומרים?
הודעה אחרונה מאת מיץ פטל, -
שברולט ספארק
מאת gooloo1-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 593 צפיות
שלום, מעוניין לרכוש, האם יש המלצות? או להתרחק? תודה
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
- 5 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום, אני מתלבט בין 3 רכבים Toyota Camry XLE Passat comfortline Volvo S60 T5 Kinetic הרכב הוא דרך חברת ליסינג, אשמח לשמוע יעוץ מחבר'ה שמבינים
הודעה אחרונה מאת robertf, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 15 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אני מתכנן לקנות סיאט איביזה אבל מתלבט בין סוגי הגיר ,יש לי כרגע סיאט איביזה 1.4 ידנית 5 דלתות שעלתה לכביש ב11.2012 גרסאת REFERENCE. חלק מהאנשים אמרו לי לא להתקרב לDSG וחלק אמרו לי שדווקא בגרסה שכן בחרתי לקחת יש בעיות ולעומת זאת יש את הדגם 1.2TSI. אשמח לקבל ייעוץ אבל באמת בממשהו שמבין /בעל רכב כזה .
הודעה אחרונה מאת fishmanl, -
-
- 6 תגובות
- 725 צפיות
שלום כולם! אני מעוניין לקנות סקודה אוקטביה עד שנתון 2010 יש המון סוגים ונפחי מנוע שונים / דרגות גימור שונות ורציתי לשאול אם יש דגם מומלץ / רמת גימור מומלצת / נפח מומלץ / מצד שני אם יש גרסה מסוימת שכדאי להתרחק ממנה. העדפה שלי היא שהיא תהיה כמה שיותר חסכונית והאבזור שלה יהיה כמה שיותר גבוה. מעבר לזה אני אשמח אם תוכלו להגיד לי אם יש איזה שהיא בעיה נפוצה שכדאי לי לבדוק. תודה לעוזרים.
הודעה אחרונה מאת robertf, -
-
- אחראי פורום
- 24 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
שלום לכולם, בהמשך לשרשורים הקודמים שלי אני חושב על טנדר לעבודות גינון עקב הסיכון במקרה תאונה עם רכב פרטי וכלי גינון , חשבתי על איסוזו או מאזדה אבל הבנתי שמזרק באיסוזו עולה משהו כמו 5K, אז אני מאמין שככה זה בכל הסולר החדשים, יש את הגרייט וול סטיד שהוא בנזין עם גז, רציתי לשמוע חוות דעת על הטנדר הזה אם יש/היה למישהו, התקציב שלי הוא כ60K ואני נוסע כ15/20K בשנה. צריכת דלק פחות חשובה לי, יותר חשוב האמינות. תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת discoTD5, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 654 צפיות
בעיקרון הגיר נפסל כי אי אפשר להיכנס למצב טיפטרוניק( כשמזיזים את ידית ההילוכים למצב זה אי אפשר להרים או להוריד אותה לפלוס או למינוס). והמנוע נפסל כי הטיימינג כנראה לא בוצע טוב( המוכר טוען כי עשה לפני מספר חודשים במוסך מורשה, יש קבלה) כי שומעים נקישות. כאילו לא שמו את הרצועה על השן הנכונה. וכי ראה קורוזיה בפס של הראש מנוע. מעבר לזה השילדה בסדר ועם השאר אפשר איכשהו לחיות..
הודעה אחרונה מאת adib2007, -
-
- 2 עוקבים
- 9 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום אני מתלבט בין 2 הרכבים האלו. נכון שהם שונים מאוד אחד מהשני והם דיי מ 2 קטגוריות שונות. אבל אלו 2 הרכבים ששמתי עליהם עין בתקופה האחרונה. אשמח לשמוע המלצות או דיס המלצות עליהם למי שמכיר או מי שיש לו את אחד מהרכבים. תודה!
הודעה אחרונה מאת eyalkar, -
- 1 תגובות
- 543 צפיות
היי, אני רוצה לקנות רכב שני, שישמש רק לנסיעות קצרות בתוך הקיבוץ. מצאתי סוזוקי סוויפט שנת 96 אוטומטית עם טסט עד אוקטובר. לפי מה שאני מבין החל מהטסט הבא הרכב מוגדר כרכב מיושן וצריך לעבור 2 טסטים בשנה. האם העלות השנתית מתחלקת ב2? כלומר כל חצי שנה משלמים חצי מחיר מטסט שנתי? האם לרכב במחיר כזה (3500~ ש"ח) יש טעם לעשות בדיקה מלאה? או סיבוב פלוס בדיקה על ליפט אצל מוסכניק שסומכים עליו מספיקה? תודה!
הודעה אחרונה מאת amsterdam, -
- 7 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
התלבטות מוזרה אני יודע, אבל שמעו אני מחפש רכב פאן עם נראות מעניינת, פינוקים ואמינות. הולסוטר האוטומטית בגרסה הבסיסית מציעה עיצוב מעניין, איבזור לא רע ותא מטען מכובד. במחיר של חבר היא עולה 125 אש"ח. הבעיה היחידה שלי איתה היא שהיא מרגישה קצת לא מעודכנת, גם אם איכותית מבפנים. המאזדה 2 בגרסת pure white ב 114 אש"ח היא סופר מיני סופר מאובזרת, משובבת עין וכיפית לנהיגה. הבעיה שלי איתה - שהיא רחוקה רק 10 אש"ח מהלוסטר שתציע לי יותר פרקטיות בטווח הארוך (תא מטען). למרות זאת, אבסולוטית היא לא יקרה, לעומת הפולו הבכירה נגיד. אשמח לשמוע דעות לפה ולפה והמלצות נוספות.
הודעה אחרונה מאת guytzhak, -
- 0 תגובות
- 515 צפיות
ההתלבטות הראשונה שלי זה האם לקחת את הרכב לבדיקה במוסך של היבואן או לקחת אותו למכון טסטים ששם עושים בדיקות לפני קניה ההתלבטות השניה היא, האם לבקש ממוכר מנהריה להגיע לחיפה זה יותר מידי? הרכב הוא יונדאי אקסנט ואם כבר אז יש לכם המלצות לחיוב ולשלילה על מקומות?
הודעה אחרונה מאת punk119, -
- 1 תגובות
- 664 צפיות
יש לכם המלצות לרכב אמין חסכוני ובטיחותי חשוב להדגיש שאני קצת גבוה בקיה ריו היתי לוקח את הכיסא עד הסוף אחורה ואוטומט תקציב 35K
הודעה אחרונה מאת איתמר123, -
רנו סניק 2
מאת saritm-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 747 צפיות
שלום, אני מחפשת רכב משפחתי מרווח מאוד שיוכל להכיל 2 כסאות בטיחות + מבוגר במושב האחורי בתקציב נמוך. אני לא נוסעת הרבה. לרוב סידורים קטנים בתוך העיר ופעם פעמיים בשבוע מחוץ לעיר. קיבלתי המלצה חמה על הרנו סניק 2 שבאמת נראית ענקית, אבל רוב המכוניות משנתון 2005-6 עם קילומטראז' של 130-170 אלף. מודה שהמחיר ממש קוסם לי: 10-15 אלף ש"ח. מצד שני, קצת מלחיץ לקנות רכב כ"כ ישן.... אשמח לשמוע את דעתכם.
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 611 צפיות
אופציה א: טויוטה אוונסיס 2011, חודש עלייה לכביש נובמבר עם 30 אלף ק"מ מיד פרטית! אופציה ב: פורד מונדאו 2013 2.0 טורבו טיטנים, חודש עלייה לכביש אפריל עם 70 אלף ק"מ אחרי 2 ידיים,,,,,ראשונה ליסינג. הפורד עולה כ8 אלף ש"ח יותר. הרכב הולך לשמש משפחה של 2 הורים ו2 ילדים קטנים לארבע שנים הקרובות. האם יש טעם להתקרב לפורד? האם לדגם הנ"ל יש מחלות או שוק חלש? מה היתרונות והחסרונות של הדגמים הנ"ל? ואני יודע שההבדל ביניהם גדול! בברכה, אורי
הודעה אחרונה מאת yoav911gt2, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 632 צפיות
שלום, אתמול הכלתי לסוכנות ניו דרייב על מנת לקבל הצעת מחיר על איביזה סטייל. אחרי שהנציג הסביר לי ש בנוסף לריבית של בערך 2300 שקל יש גם דמי עלייה לכביש בסף 7000 שקלים שכולל אגרת רשוי, דמי הבנק ו"תוספות". רציתי לדעת אם מה שהוא אמר גם תופס על רכב שאני קונה ישירות מסיאט או שהדבר היחיד שאני צריך לשלם זה אגרת רשוי? תודה
הודעה אחרונה מאת Raphael Berdugo, -
-
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום אני מתלבט בין 2 סוגי הרכבים הנ"ל אשמח לקצת עזרה או כיוון. מדובר בKIA RIO 2012 גיר רגיל ,נפח 1250 ,5 דלתות (האצ'בק) מול -סיאט איביזה 2012 גיר רגיל ,נפח 1400 5 דלתות (האצ'בק). אשמח לקבל חוות דעת על אמינות הרכב , אחזקה ,צריכת דלק וכ'ו , אני לא נעול על הסוגים האלה אבל בגדול מחפש רכב האצ'בק ,אין עדיפות לסוג הגיר (באיביזה ספציפית מעדיף שלא DSG ). התקציב שלי הוא 40-45K פלוס מינוס. תודה לעוזרים.
הודעה אחרונה מאת finix, -
-
-
- אחראי פורום
- 17 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
היי, אנחנו צריכים לרכוש רכב נוסף לשמש את המשפחה הקטנה שלנו ואני בהתלבטות, אשמח לעצה לגבי איזה צעד יהיה יותר כלכלי מבחינתינו. המצב היום- אנחנו עם רכב אחד: יונדאי I10 ידנית, שנת 2011, עברה 90K ק"מ עושים כ 100 ק"מ ליום עבודה (הלוך וחזור) הרכב הנוסף ישמש בנסיעות עירוניות לעבודה וסידורים, או עד כ 40 ק"מ ביום, כשהשאיפה היא שהרכב הנוסף יהיה יותר "משפחתי" וגדול כי ה I10 מאוד קטנה ולא נוחה לטיולים. ההתלבטות ברכישת רכב נוסף מתחלקת ל 2 היבטים: האם כדאי להמשיך את הנסיעות הרחוקות של 100 ק"מ עם ה I10? מבחינת נוחות נסיעה לא מפריע לי, והרכב כבר גמע לא מעט קילומטרז. השאיפה היא כן להשאיר אותו לטווח ארוך בתור רכב שני קטן למשפחה. האם כדאי באיזשהי קונסטל…
הודעה אחרונה מאת talda, -
-
- 0 תגובות
- 440 צפיות
שלום חברים, אני מורה דרך ומחפש לקנות רכב שיתאים לצרכים שלי, כלומר משהו שאפשר לרדת איתו מהכביש בכיף יחסית. לא חייב להיות 4X4, מספיק שיהיה גבוה מהממוצע (לא מתכנן טיולי ג'יפים מטורפים). אשמח, שיהיה גם חסכוני כי יש סיכוי שיהיו הרבה נסיעות ארוכות איתו. מעדיף ידני, וכמובן שיהיה אמין ושהתיקונים יהיו זולים. התקציב שלי סביב 20,000. יש דבר כזה? תודה רבה!
הודעה אחרונה מאת netafri, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 16 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
מעוניינת לרכוש רכב מליסינג כרגע יש לי c4 אני ממש רוצה להחליף לרכב קטן יותר כי הc4 קצת גדולה לי מדי לחניות בתל אביב וכאלה. בעיקרון אני מוגבלת לפג׳ו סיטרואן. אז השאלה מה עדיף? C1, c3 או פגו 107? אני נוסעת בעיקר בעיר. אבל גם בכבישים מהירים. מדי פעם עושה גיחות לצפון-דרום, כדאי רכב שיצליח להחזיק את ה140-150 קמ״ש. אבל לרוב אני בעיר. מה אתם חושבים שהכי יתאים? או שכולן באמת ממש פח שעדיף פשוט להישאר עם c4? אשמח לקבל גם אם יש המלצות על דגם של פיג'ו-סיטרואן שלא כתבתי
-
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 978 צפיות
היי חברים מחפש רכב בתקציב של 45 עד 50 אלף עדיפות לסופר מיני . כרגע אני עם פולו 2001 ידנית 1.4 והגיע הזמן להשתדרג הרכב לתקופה של 4-5 שנים מפריע לי מאוד שאני לא מצליח למצוא רכב לדרישות שלי כרגע בראש הרשימה פולו יאנג ידנית 2011-2012 הדבר היחיד שעוצר אותי זה המנוע 1.4 85 כ"ס פשוט נמאס לי ממנו בפולו הנוכחית והייתי שמח לקצת יותר כוח מצד שני אני לא מוצא אופציות אחרות פאביה לא בא בחשבות אני ממש לא מתחבר אליה איביזה גם בהתלבטות אבל מאוד לא אוהב אותה מבפנים פיאסטה עגלה רוב הנסיעות אני לבד אז לא אכפת לי ממרווח מאחורה אשמח להצעות :cry: נ.ב ידני אוטומוט לא משנה כלכך מבחינת צריכת דלק לא קריטי, שלא יהיה מוגזם כמובן נסיעה משולבת עירוני וב…
הודעה אחרונה מאת vadim6385, -
-
- 4 תגובות
- 698 צפיות
היי חברים אשמח לחוות דעת בעניין של 2 רכבים. 1)שברולט כרוז 1.4 טורבו שנת 2012 2)אופל אסטארה ברלינה 1.4 טורבו 2012 אשמח לדעת האם באמת זה רכב זהה עם אותו מכלול ומה יותר כדאי בבחינת שמירת ערך+עניין של בטיחות ועלות טיפולים ונוחות נסיעה.
הודעה אחרונה מאת Alf3, -
רכב חברה שקט
מאת sforor-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 900 צפיות
שלום, אני מעוניין לקחת רכב ליסינג (לא גדול) שיהיה הכי שקט לנסיעות בינעירוניות (עקב בעייה בריאותית) האופציות הן: פיגו 308 פולקסוואגן גולף טויוטה למיניהן (אוריס/יאריס/פריוס/קורולה) מה דעתכם? תודה
הודעה אחרונה מאת sforor, -
-
- 4 תגובות
- 618 צפיות
שלום, ערערו את דעתי בשילוב של שני הדברים אם אפשר. ניסיתי למצוא מידע בפורום אך לא מצאתי תשובה החלטית. אני הולך לקנות סוזוקי סוויפט 2011 השבוע בתקווה שהכל יסתדר - לאן לקחת את הרכב לבדיקה? האם מכון רישוי בלבד מספיק? או מוסך בלבד? מה המחירים במוסכים לבדיקה כזאת ? הרכב היה יד1 ליסינג כך שאני רוצה ללכת על בטוח. איזור קריית אונו פ"ת אם זה משנה (משם קונה את הרכב) תודה
הודעה אחרונה מאת איתמר123, -
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
אשמח לחוות דעתכם ... כרכב עבודה שמשמש גם כרכב משפחה, מי מהרכבים הללו עדיף? ההשוואה היא כמובן בין דובלו 90 כ"ס, דיזל , ידני לבין דאציה דוקר דיזל . למעט היתרון הבולט ביותר לטובת הדאציה , המחיר הנמוך יחסית, האם יש עוד יתרונות לדאציה ?
הודעה אחרונה מאת Dacia Israel, -
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 784 צפיות
שלום לכולם מישהו מכיר את הרכב מקרוב? מחפשת רכב בסכום קטן של כ 6000 לנסיעות קצרות בעיר ואולי אחת לחצי שנה מחוץ לעיר.. האם מישהו יכול להמליץ על הרכב הזה, או על אחר כרכב שלא צריך הרבה טיפולים ולא שותה דלק?? תודה רבה
הודעה אחרונה מאת sperial, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 675 צפיות
שלום , אשמח לעזרתכם לגבי ניסוח בסעיף 8 בטופס בדיקה: "ליקויים בעלי משמעות שולית: מעיכות במרכב (מסומן על הטופס) מה המשמעות של מעיכות ? והאם מדובר על מעיכות עם משמעות פגיעות שלדה? מצורף הטופס ,בתודה מראש
-
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 720 צפיות
שלום לכולם אמא שלי מחפשת לרכוש רכב חדש, היא צריכה רכב שיהיה גבוה, עדיפות לרכבים קטנים תודה רבה יניב
הודעה אחרונה מאת razi_pazi, -
-
- עוקב אחד
- 13 תגובות
- 891 צפיות
משתחרר אוטוטו ורוצה לקנות רכב חסכוני אך גם אמין וחזק שיכול לעלות לירושלים בלי לפחד. ראיתי המלצות על פונטו אבל לדעתי היא חלשה תקנו אותי אם אני טועה, וגם יש לי נטייה לסמוך יותר על פולקסווגן וגולף לא בא בחשבון.. איך הפולו מבחינת אחזקה דלק ואמינות ( ידנית בלבד ) אגב התקציב הוא סביבות ה10 אלף
הודעה אחרונה מאת רועי עוזרי, -
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 615 צפיות
שלום רב חיפשתי לרכוש פיגו 206 כבר כמה זמן ובהתחלה חיפשתי מנוע 1600 מה שכן הרכבים עם מנוע 1600 לא היו שמורים כלל ועם נתונים מאד לא טובים מצאתי את הרכב הנ"ל שמאד אהבתי ונראה שמור מאד ורציתי לשאול האם כדאי לקחת אותו או שההבדל הוא משמעותי בין המנועים ולהמשיך לחפש? הרכב שראיתי: פיגו 206 1.4 XT אוטומט (ידני לא רלוונטי עבורי) שנת 2002 יד 2 140000קמ מחיר מבוקש 7500שח תודה רבה
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- 10 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אני צריך התייעצות לפני שאני משתגע מרוב מחשבות. קניתי לפני שנה אוקטביה שנת 2011 בתשלומים לשלוש שנים. הכל בסדר עד שהלך מוח גיר, החליפו במסגרת האחריות ו הבנתי שזה עולה 8 אלף! כאן התחילה הטראומה שלי. אני יודע שמנוע שלם מחליפים ב 4 עד 6 אלף! ואני לא יכול לספוג מכה כזאת. אני מבין שזהו מחיר של מוסך מרכזי ובמקום אחר המחיר יהיה הרבה פחות אבל השאלה כמה? גם 4 אלף לא יכול לספוג במיוחד שעדיין משלם על הרכב. האם זה המחירים בגרמני? היה לי בורה והצלחתי לתחזק אותו יפה מאוד, האם זה המחירים בגרמני החדשים? או בכל החדשים? אשמח לקבל הכוונה ויעוץ מעוניין להתחדש רק אחרי שאסיים את התשלומים אבל אם לא תהיה ברירה אבדוק אפשריות אחרות.
הודעה אחרונה מאת calmride,