ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,581 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 28 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
לא מצליח להגיע להחלטה, לאון קופרה או גו'לייטה תלתן, מדובר ברכב חדש בלבד... תודה על עזרתכם.
הודעה אחרונה מאת TamirK, -
-
מצובשי אטראז 1 2
מאת yaron gr-
- אחראי פורום
- 16 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שלום, הרכב מיועד לאישתי . עיקר הנסיעות בתוך העיר, מעבר לזה כל יום לעבודה 7 ק"מ על כביש 431 הלוך וחזור. חשבנו על רכב קטן שיתאים לצרכים אבל אז ראינו בסוכנות מצובשי את האטראז שזה ספייס טאר סאדן. עברתי על כל מבחני הדרכים. כן רכב 3 בוכנות. כן רכב קצת רועד ורועש. אבל.. חסכוני בדלק 1:16 ולמי שנוסע בעיקר בעיר זה משמעותי. הרכב מרווח בהרבה מרכבים קטנים שראינו , מגיע עם כל התוספות כמו מולטמידיה, בקרה שיוט, הנעה עם כפתור, 6 כריות אוויר , מראות חשמליות, גלגלי מגנזיום, חיישני רוורס, DVD במשענות ראש ועוד. עלות הרכב 82 אלף שח במבצע חבר . (94 אלף במכירה רגילה) עכשיו יש לבטים האם זו רכישה נבונה כי מבחינת הצרכים נראה שהרכב עונה לדרישות של אישתי כרכב בסיס…
הודעה אחרונה מאת drsubaru, -
-
- 0 תגובות
- 494 צפיות
דעות יתקבלו בברכה
הודעה אחרונה מאת ליעוז, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 3 אלף צפיות
שלום לכולם ! אני בקרוב אקנה טויוטה קורולה GLI עם הגיר הרובוטי. לרכב הזה יצא שם לא כל כך טוב בעיקר בגלל הגיר "הבעייתי" אז ככה: אני מתכוון לקחת את הרכב לבדיקה והבנתי שיצאו 2 עידכונים לגיר זה השאלה אם יש עוד דברים ספציפיים שיש לבדוק במנוע או עוד דברים נוספים שכדאי לבדוק בגיר? מישהו מכיר מכון בדיקה אמין וטוב באיזור הצפון ? תודה רבה לעונים שבת שלום ושקטה.
הודעה אחרונה מאת Yohay, -
-
- 1 תגובות
- 504 צפיות
מחפש רכב סדאן מרווח בסביבות 50-60K שיהיה חסכוני. רצוי מנוע 1.6 או 1.8. המלצות???
הודעה אחרונה מאת yoav911gt2, -
דעתכם על הרכב בכללי על בסיס דגמים קודמים, חסרונות , עלויות תחזוקה, נפילת ערך דגמים קודמים וכל דבר מהותי נוסף. מחיר הרכב במבצע חבר נראה שווה התיחסות. מה אתם אומרים.
הודעה אחרונה מאת doronli, -
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 814 צפיות
שלום חברים מה קורה? תקשיבו המשפחה שלי כעת רוצה לקנות רכב יד שנייה או יד ריאשונה או מהחברה, לא כזה משנה לנו העיקר שיהיה אוטו. עכשיו כמובן שיש סיבה שאני מבקש את העזרה שלכם, אנחנו לא יכולים לשלם מקדמה וצריכים לחפש מימון. רוב החברות רוצות מקדמה מסוימת ואין לנו אותה בשביל לשלם אבל אנחנו בהחלט יכולים להתמודד עם הוצאה של 1000 שקל+ בחודש. מהניסיון היקר שלכם זה אפשרי? יש המלצות על חברות מסוימות? זה כולל אגב רכב יד שנייה במחיר של 30 אלף שקל וחדש מהחברה במחיר של 70 אלף שקל
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
מחפש רכב מסוג מאזדה 3 2008 דגם קומפורט. נתקלתי במודעה ביד 2 ברכב מסוג זה יד שניה בעל 65000 ק"מ נדיר בשנתונים האלה עד כדי "טו גוד טו בי טרו" הבחור דורש 43000 שקל על הרכב למרות שהמחירון עליו אחרי שקלול(לוי יצחק) שווה 39500.מפה לשם בנאדם עקשן מאוד הוריד לי רק אלף בטלפון ולא מוכן להוריד עוד שקל אחד יותר כי הוא טוען"שהוא יודע מה יש לו ביד" טוען שיש היסטוריית טיפולים במאזדה והרכב מושקע בטיפול מסור. אגב אני מעוניין ברכב כי אני צריך רכב משפחתי כרגע התקציב שלי עד 45000 והרכב הנ"ל נראה לי מתאים מאוד. ראיתי כמה רכבים וכולם די מוזנחים עם קוסמטיקה על הפנים וממש לא נראים במציאות כמו שמראים אותם בתמונות(מן הסתם). בקיצור האם שווה לשלם לו 42000 (2500 ש"ח מעל המחירון).למרות שהי…
הודעה אחרונה מאת alechko01, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 675 צפיות
היי, קניתי לפני חודש פיאט פונטו שנת 2001 דגם elx 80 כ"ס עם 160 אלף קילומטר,עכשיו קראתי על זה שהגיק האוטומטי שלה יכול ללכת וזה נזק של 7 אלף שקל,עשיתי טעות שלא קניתי ידני. אני רוצה למכור אותה ולקנות רכב ידני עד 25 אלף שקל שישמש אותי ל4 שנים הקרובות מבחינת נסיעות לעבודה ונסיעות ללימודים בעוד שנה וחצי,רכב חסכוני ושיהיה אמין,מה אתם מציעים?
-
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
מנוע: X דרוש ניקיון פנימי למנוע.הזעות והרטבות שמן סביב המנוע. נקישות גל זיזים רעש מערכת שסתומים. גלגל רצועה-פולי מנוע זורק. בלאי פנימי במנוע. מערכת קירור: V מערכת דלק: X מערכת הזרקת דלק/קטילזטור/חיישן למדה-דרוש תיקון/החלפה. מערכת הצתה: V מערכת פליטה: V סרן קדמי ומערכת היגוי: X חופש במערכת היגוי. נקישות במתלה. קפיצים: V שילדה ומרכב: ליקויים בעל משמעות נמוכה: X תיקוני פח וצבע סביב גוף הרכב. פגוש אחורי שבור. פגיעה בפח אחורי. ידית לכיון כסא נהג. ליקויים בעל משמעות שולית: X לחיצות בפח ופגמים בצבע. מערכת בלמים-ללא פירוק גלגלים: V צמיגים: V מערכת תאורה-כולל מצבר: X תאריך מצבר 2013. פנסי חזית מט. העברת הכוח: X נקישות בשילוב הילוך. רעש מתיבת הילוכים. הזעו…
-
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 701 צפיות
היי . אני מחפשת יונדאי גטס בסכום של כ 6000-8000 , ושמעתי עליה דברים טובים מהפורום הזה, אך התחילו להלחיץ אותי לגבי צריכת דלק שלה. מה דעתכם? מי שמכיר יכול לרשום לי צריכת דלק ושביעות רצון בבקשה?! תודה רבה
הודעה אחרונה מאת rolling_stony, -
-
אהלן, אחרי ששלתי בעזרתכם את האוקטביה ויש לי רכב צרפתי בבית (רכב שני), אני מעוניין לקנות רכב אמין ביותר. אני מנסה להשוות בין מאזדה לטיוטה ורואה שהמאזדה 3 נסחרת באופן משמעותי פחות מהקורולה. (לפני חודשיים מכרתי תוך יום קורולה 2007 במחיר מחירון). האם יש הצדקה לדבוק בקורולה (הנסיון שלי טוב מאוד עם 3 קורולות שהיו ברשותי), או שמזדה 3 תתן לי את אותה האמינות ? אני מחפש רכב שנת 10-11 משפחתי ואמין. תודה !
הודעה אחרונה מאת SlowRide, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 18 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
היי כולם, עקב חשיבה על שדרוג עתידי, רציתי לשאול ולהתעניין בדגם רנו מגאן הדגם החדש האצ'בק. המחיר שלו די נחמד, מה מבחינת האמינות שלו? זה מנוע עם טורבו? מה לגבי הגיר? נסיעה בעיקר יומית ת"א-רעננה ומידי פעם בסופשים טיולים לצפון. תקציב כ40K.
הודעה אחרונה מאת Shaike.Zam, -
-
סופרמיני עד 25K
מאת b321-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 572 צפיות
היי, אחרי שירדתי מקטגוריית המיני (קטן לי מדי, רוב הנסיעה היומית שלי תהיה בינעירונית, בערך 50 ק"מ ביום), הגדלתי טיפה את התקציב וכעת אני מחפש רכב סופרמיני מעט חזק ומרווח יותר. אני יודע שההמלצה הרווחת כנראה תהיה יונדאי גטס אבל אני מעדיף להמנע מהרכב הזה, שלמיטב הבנתי שותה דלק וקשה לי מאוד למצוא אחת עם ק"מ נמוך בכלל (מעבר לזה, אין כמעט בנמצא שום דבר חוץ מדגם הGLF עם האבזור העלוב). אני מסתכל כרגע על פונטו גרנדה מודל 2011 ידנית 1.25 (הרובוטי לא בא בחשבון) וזה נראה כמו אופציה טובה אבל מעט משעממת. רכב נוסף שמסקרן אותי זה רנו קליאו 3 מודל 2007-2008, הצלחתי למצוא כמה עם ק"מ נמוך (100 או פחות), מדובר על מנוע 1600 עם גיר אוטומטי, מרגיש כמו הרפתקה שאולי עדיף לא להכנס אליה …
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
שבוע טוב לכולם, אני מעוניין לקנות רכבים למטרת סחר, הבנתי שבעיקר כדאי לי לפנות לחברות הליסינג שמוכרות את הרכבים שלהם במחירים לסחר, רציתי לדעת אם יש מישהו יודע למי אני יוכל לפנות? תודה לכולם
הודעה אחרונה מאת לאון, -
-
- 3 תגובות
- 518 צפיות
מחפש רכב אמין יחסית קל לאחזקה עם צריכת דלק סבירה 1ל12 לפחות, לא רכב מיני! צרפתיות לא באות בחשבון עדיפות לפחות נפח 1600, שנה 2002+ עדיף אוטומט אבל גם ידני הולך והכי חשוב הגה טלסקופי! מתכוונן לעומק! אפשר לחרוג באלפייה או שניים. תודה מראש
הודעה אחרונה מאת Kelso, -
-
- אחראי פורום
- 22 תגובות
- 10.4 אלף צפיות
אהלן, מבקש חוו"ד על מגרש רכב בשם רכב ח"י, המגרש נמצא בגולומוב בתל אביב. על פניו נראה מגרש שעובד טוב, נותן אחריות לרכבים ומתחייב לרכישה חוזרת - לא בוצעה בדיקה לפני רכישה. עשיתי חיפוש באינטרנט ובאתר לא מצאתי מידע. מישהו מכיר, ניסה? ממה מומלץ להזהר? הרכב שאני רוצה הוא רכב מיד פרטית שעד שהספקתי להגיע לראות אותו נמסר למגרש - ככה שלא ראיתי את הבעלים האמיתיים אבל סגרנו בנינו את המחיר בטלפון(הבעלים אמר שקנה רכב מאותו מגרש ויתקזז במחיר של הרכב החדש).
הודעה אחרונה מאת dorsht, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 11 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום חברים. יש לי אפשרות לקנות את הרכב אך הוא עבר תאונה כשנכנסו בו מאחורה. בדוח השמאי רשומה ירידת ערך של 3% על יישור רצפת תא מטען וקורת שלדה ובסה"כ ישנה ירידת ערך של 9.5%. יש לציין שהרכב בליסינג של חברה משפחתית כך שאני יודע מי הנהג ומחיר הקניה הוא ה52K לפני קבלת הכסף מהביטוח על ירידת הערך (9K) כך שמחירו הסופי של הרכב הינו 43K. בעל מוסך שראה את התיקון טוען שמבחינה בטיחותית אין בעיה עם הרכב כי הפגיעה היא לפני הגלגלים. האם אתם ממליצים לקחת את הרכב למכון בדיקה בכל זאת? תודה על התשובות וסליחה על הפוסט הארוך. מעין.
הודעה אחרונה מאת נומד, -
-
אוטו עד 20,000 1 2
מאת Pomo90-
- אחראי פורום
- 16 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
מחפש לקנות אוטו אמין וחסכוני עד 20,000, אוטו ראשון לנסיעות בין עירוניות לא רחוקות או מסורבלות. רכב לשנתיים-שלוש ולא יותר עם כמה שפחות הוצאות אחזקה בתודה מראש, יבגני
-
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 580 צפיות
שלום נמצא לפני רכישת רכב חדש ומתלבט בין הרכבים הנ"ל. על פניו האוקטביה (1.8 TSI) הכי מתאימה לרצונותי, אך השמועות על שירות לקוי מצד היבואן ותיבת הילוכים בעייתית גורמות לחשש. התמרמרות במוסך שנה לאחר רכישת רכב חדש לא נשמעת מהנה במיוחד המזדה 3, 2 ליטר נחמדה מאוד (לאחר נסיעת מבחן) אך מעט אנמית. את הפוקוס החדשה, 1.6 טורבו לא ניסיתי (150 כ"ס עם תיבה שיכולה להתברר כבעייתית). המלצות הערות והארות יתקבלו בברכה.. דרור
הודעה אחרונה מאת mogo, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 522 צפיות
שלום, אני חדש בפורום. מחפש כבר תקופה אאודי A3 קבריולט החדשה שנת 2014. לא מצאתי אותה בשום אתר יד שנייה, גם באוטו דיל אומרים שהאוטו כמעט לא מגיע אליהם ולמרות שהשארתי מאה הודעות לא יצרו קשר. למישהו יש רעיון? (חוץ מלמצוא כאלה בעצמי ולשים פתק על השמשה)? תודה.
הודעה אחרונה מאת shugiflex, -
-
- 0 תגובות
- 453 צפיות
היי, ראיתי רכב שעבר החלפת פגוש ואגן שמן לאחר פגיעה מלפנים. יש התחייבות על שלדה וכו׳ מה המשמעות של החפת אגן שמן בהנחה שהשלדה אכן נקיה? כמובן שאקח את הרכב לבדיקה. תודה
הודעה אחרונה מאת mshaym, -
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 492 צפיות
הי, אני מחפש לקנות מאזדה3,או קורולה, או הונדה סיוויק, רק שהתקציב שלי לשנים 2012 ואילך נמוך מדי(60K). השאלה שלי אם מישהו כאן עשה פעם דבר כזה של לתת סכום ראשוני גבוה יחסית ואז סכום חודשי לתקופה מסוימת כדי לקבל רכב חדש יותר(בחברות ליסינג)? אני לא רוצה שהסכום לחודש יהיה גבוה, בסביבות 300, שזה נותן לי בסה"כ 9K ל-3 שנים שזה לא הרבה. ככה שאני לא בטוח שהגעתי למחיר שצריך. יש לכם אפשרויות אחרות? המטרה להגיע לרכב עם מעט קילומטראז' כמה שיותר קרוב ל50,000(כי פחות מזה בטוח אין), ומ2012 ואילך, בדגמים האלו. מעדיף אותם כי הם הוכחו לי כאמינים ביותר מבחינת ללכת למוסך. (סבלתי קשות מסיטרואן).
הודעה אחרונה מאת שלומי מקבוצת שלמה, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 14 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום, אשמח לקבל את חוות דעתכם על סמך נסיון שלכם, האם ניתן לדרוש בקניית רכב שהיה בליסינג לקבל או לראות מי נהג ברכב או אצל מי היה הרכב או פרטים האם נהג יחיד או נהגים מרובים.
הודעה אחרונה מאת נירביץ, -
-
אהלן, מי שזוכר את השרשורים הקודמים שלי, בטח שם לב שהעלתי כאן הרבה התלבטויות, המכנה המשותף להן הוא שהן היו CUPRA VS X. הזמנתי קופרה לפני כמה חודשים, ואחרי המתנה ארוכה מאוד היא סוף סוף הגיעה, בין לבין היו לי כל מיני פיתויים בדרך, ולכן עלו השאלות. עכשיו הרכב כבר הגיע, וצריך לתת תשלום בעוד שבועיים; הייתי היום באודי (אבא, שהוא בעל המעה, התעקש), הסוכן שם הציע לנו כמה אפשרויות, ולכן למסקנה נשארתי עם כמה אופציות, ואני ממש ממש מבולבל, הייתי שמח לעזרה ושיתוף פעולה, עם נימוקים. קופרה למה כן: מנוע, מתלים, עיצוב (אני סולד מעיצוב מושך כגון אודי וכד', מעדיף צניעות. בירושלים הכל נחשב "וואו") מולטידמדיה, גאג'טים, פרקטיות, חדש. למה לא: כולם טוענים שזה פח עם מנוע ולא באמת רכב, …
הודעה אחרונה מאת shayy, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 25 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
נסגרה היום עסקת מכירה על האוריס ההיברידית שלי, ועקב המעבר שלי מעצמאי לסטודנט, אני מחפש רכב קטן וחסכוני. מחפש רכב שיהווה פשרה בין חיסכון בדלק, "סחיבה" סבירה, אמינות ובטיחות. דיי קשה לי עם כל מכוניות הסופר מיני שנועלות צמיגים ברוחב של צמיגי אופניים (מבחינה בטיחותית), אבל אלא אם תעלה פה אופציה מעניינת, נראה לי שאאלץ להתגבר. רכב ידני הוא אופציה שתילקח בחשבון, אבל כרגע העדיפות היא לאוטומט. אז, איזה רכבים יש לי כאופציה עד 35-7K ש"ח?
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 18 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
הי, אני חושב לרכוש את הצירוקי ספורט של ג'יפ (2.4 ליטר) - שנראה לא רע בכלל, לפחות כלפי חוץ וגם המחיר יחסית סביר - 218K במפרט הרשמי של היבואן מצויין כי הרכב הזה עושה 0-100 ב10 וחצי שניות - זמן די מאכזב ובטח לא ספורטיבי, לעומת זאת, הסתכלתי בכמה אתרים בארה"ב ושם מצויינים מספרים אופטימים בהרבה - של אזור ה -9 שניות. וזה הבדל משמעותי מאד, עד כדי ההחלטה אם לקנות או לא לקנות 1. מנסיונכם, הייתכן ויבואני ג'יפ עד כדי כך לא בעניינים עד שטעו במספרים המצויינים במפרט הרשמי של הרכב? האם מישהן במקרה מכיר ויודע כמה מהירה ההאצה של הדגם הזה ספציפית? 2. ובאופן כללי - חוות דעת על הרכב ייתקבלו בברכה - האם למישהו יצא להכיר או לנהוג? תודה
הודעה אחרונה מאת mogo, -
-
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 939 צפיות
חברים צהרים טובים! מזה שנה שנמצאת ברשותי פיאט בראבו 2011,הדגם הידני ללא טורבו. הרכב משרת אותי נאמנה ועונה על כל צרכי,כיום אני עושה בחודש ממוצע של 3200 ק"מ. בעתיד אני צפוי להתחיל לימודים באיזור המרכז ואעשה נסיעות על על בסיס יום יומי על ציר ירושלים-ראשל"צ. נכון להיום הרכב עשה כבר 85K וצריכת דלק הממוצעת שלו(שרובה המוחלט היא נסיעה בין עירונית) היא 1:15. לאור החישובים שאני עושה,עלתה המחשבה על למכור אותו ולקנות רכב שיניב צריכה של 1:20 כרי סיטיגו\מי\פנדה החדשה. ברציונאל של אחזקה לאורך כלל התואר,על פניו ההפרש בצריכת דלק מתפרש על 4200 שקל בחודש לטובת הקטנות. האם הדבר נכון? האם כדאי להשאיר את הרכב ולהמשיך לטפל בו? האם ישנם עוד פרמטרים שלא הכנסתי לתמונה?
הודעה אחרונה מאת Murzilka, -
-
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
מעוניין לקנות מכונית משפחתית למשפחה זוג +שלוש ילדים. חשבתי על סקודה אוקטביה.אבל שמעתי שיש לה בעיה של רעשי אויר. ואני מעוניין באוטו שקט יחסית. התקציב הוא עד 150 או 160 k
הודעה אחרונה מאת qashoa, -
- 4 תגובות
- 592 צפיות
אני נוסע מעט..הרוב בעיר..מחזיק אוטו הרבה שנים..חשוב לי שיהיה עם נתוני בסיס טובים ..כמו מכני טוב וקילומטרא'ז נמוך. ניתן למצוא היצע סביר מפרטית ? או חבל"ז וללכת יש לליסינג ? כמו כן ..יש ליסינג שמחזיק"מאזדה" יותר מאחרים ? או כולם מחזיקים הכל ? וממה להיזהר בבדיקה ?
הודעה אחרונה מאת tdganon,
-
מי מחובר 30 משתמשים רשומים, 5 אנונימיים, 2,006 אורחים (הצג רשימה מלאה)