Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3813 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נהגתי היום בשני רכבים. שניהם קיה פיקנטו. אחד 1000 סמ"ק ידני, השני 1200 אוטומטי.

אולי זה כי באוריס הנסיעה שלי רציפה וחלקה לגמרי, אבל מרגיש לי שנסיעה בפיקנטו היא כמו ברכבת הרים, רק בהילוך איטי. מאוד איטי (מאיצה סביר עד 60, משם ועד 100 - בערך נצח).

מטעמי בטיחות ונוחות אני שוקל להעלות את התקציב לאזור ה50, ראיתי כמה פולו (1.4 ידני) שנכנסות לתקציב וכמה פיאסטות (1.2 ידני). מה אתם אומרים על הרכבים האלה? איך צריכת הדלק שלהם? האמינות?

פורסם

הפולו סתם יקרה, אתה תעדיף פאביה/איביזה. הפיאסטה פחות יציבה בבין עירוני וחלשה יותר. צריכת הדלק של הצמד לא להיט ביחס למיני ידניות, אבל בהחלט סבירה - בערך 1:13 (לי לפחות). האמינות טובה מאוד- גיר ידני ומנוע מוכח ואמין. אם אתה מסתדר עם הרכב בבין עירוני, תבדוק 108 יד 2 (יש איזה אקזמפלר או שתיים). רכב 3 דלתות הולך או רק 5?

פורסם

אחרי אוריס ברור שהפיקנטו תרגיש פחות טובה.

אבל אם אתה מגדיל את התקציב ל50,ב55 יש לך כבר דאציה סנדרו חדשה שהיא סופר מיני למרות שיכול להיות שהיא גם תאכזב אותך מבחינת המנוע וכניראה גם הפיאסטה.

ב50 אלף אתה יכול לחפש למשל איביזה עם מנוע 1.6,יודנאי I20 עם מנוע 1.6 למרות שאין הרבה כאלה,סוזוקי ספלאש,פאביה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
גם ברכב כמו פיקנטו לנסוע מאחור 3 אנשים יהיה לא נוח.

זה לא רכבים ל5 נוסעים.

אלה אכן לא רכבים לחמישה בוגרים אבל שלושה ילדים נכנסים בנוח מאחור ורכב כזה מתוכנן למשפחות צעירות ולא להסעת חמישה בוגרים. לחמישה בוגרים זה אכן צפוף למרות שגם זה ניתן עם קצת מאמץ. שני הורים מקדימה וכמה ילדים במושב האחורי זה אחלה.

פורסם

הרכב עבודה שלי זה מיקרה, אם תצליח למצוא שנתון 2011+ שיצליח להכנס לך בתקציב אני מאוד ממליץ.

מאובזרת (בלוטוס מובנה, מראות חשמל, חימום מושבים..), נוחה מאוד בבין-עירוני, נוסעת טוב וחסכונית!

היום:

Alfa Romeo MiTo 2010 Distinctive Move 1.4T 155HP

בעבר:

Minimum SIZE, Maximum FUN. Smart Fortwo 2004 0.7T:twisted:

פורסם

לצערי המיקרה יקרה (ואם מותר לי להיות חוצפן בתקציב שהצבתי, העיצוב של המודל הזה קצת "עצל" ו"בועתי" מידי)... אבל תודה!

נהגתי היום בספארק 2011.

הרכב מגיב בצורה סבירה (בטווח של מ60 ועד 100 קמ"ש לדעתי אפילו מתעלה על קצב ההאצה של הפיקנטו) ולא רועד בסרק כמו הפיקנטו (הבנתי שזה כנראה בכולן עקב מנוע בעל 3 צילינדרים בלבד).

הספארק גם מאובזרת יותר (חימום בכיסאות וכו') וב40K ש"ח אפשר למצוא מודל 2013 עם ק"מ נמוך.

אני יודע שהרכב לא זוכה לאהדה גדולה אצל המון אנשים, אבל הפיקנטו זוכה להתלהבות רצינית ולדעתי הספארק מתעלה עליה.

מה אתם אומרים על הספארק? אשמח לכל חוות דעת.

פורסם

הספארק הידנית אכן זריזה יותר,לי הרגישה נוחה,סלון מעניין,רק מושבים עם תמיכה חסרה וידנית הילוכים שנמצאת קרוב לרגל.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

ההרגשה שלי דומה לשלך, אני רק תוהה, אם ככה, למה הפיקנטו והאחרות מוצעות לאנשים יותר מהספארק? יש דברים שכדאי לדעת על הרכב לפני קניה?

פורסם

לפיקנטו יש קלף אס בדמות אחריות 7 שנים.

פורסם

3 מלאות,4 נוספות למנוע וגיר.

• תוכן חדש...