ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,576 נושאים בפורום הזה
-
אני מתעניין ברכישת וולוו S80 מנוע 1600 טורבו. מישהו מכיר את המנוע הזה ויודע איך האמינות שלו, ואיך הרכב הזה בכללי? תודה
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
שלום לכולם, אני מחפש חברה אמינה וטובה לטרייד אין. תודה
הודעה אחרונה מאת vladclar, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 633 צפיות
מחפש מיני שמצד אחד תהיה חסכונית כמובן,אבל אם אפשר גם אמינה ונעימה לנהיגה. חושב שתהיה אוטומטית. תודה!
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
עד 20,000 ש"ח
מאת asaf89-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 580 צפיות
שלום רב, רציתי המלצות לרכב עד 20,000 ש"ח עדיפות לשנתון גבוהה. לא משנה מראה, נוחות וגם צריכת דלק לא ממש משמעותית. הדבר החשוב ביותר הוא אמינות. חשבתי על יונדאי אקסטנט 2008 -2010 אשמח לדעות תודה רבה
הודעה אחרונה מאת asafasaf, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 918 צפיות
שלום לכולם, רציתי לדעת קצת על מה ההשלכות של רכב שהוחלף לו מנוע? מדובר על רכב שעבר טיפול בצמפיון ועקב טיפול ככל הנראה שגוי הייתה בעיה במנוע והם החליפו את המנוע לחדש מגרמניה, כמובן על אחריותם. האם יש דרך לבדוק האם באמת המנוע הוחלף בחברה ? האם אפשר לבדוק על כך טלפונית דרך צמפיון? תודה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום, אני מתעניין בקניית רכב יד שניה בתקציב של 75K אני מחפש רכב בעל נוכחות מעניין ויחסית גבוה, ידני בשביל החסכון כרגע שני הרכבים הנ"ל עונים על הצרכים שלי(מלבד הקקטוס אבל מאוד קשה למצוא יד שניה) מאוד קשה לי להחליט על מי מהם ללכת כי הם חדשים בשוק, וכרגע לצפות אילו בעיות יעלו עוד שנתיים שלוש או איך יהיה השוק מכירה שלהם, בזה אין לי ניסיון. נברתי במספר הודעות בפורום ולא יצא לי לראות באמת נתונים של השוואה של שני רכבים. אשמח את עזרתכם בייעוץ, וכמובן שלמי שיש את הרכבים האלו גם קצת חוות דעת עמוקה. כמו כן, אם ישנם רכבים אחרים עליהם הייתם ממליצים(מלבד סוזוקי קרוסאובר) אשמח לשמוע תודה על עזרתכם!
הודעה אחרונה מאת laviil, -
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 767 צפיות
איזה רכב יותר שווה? אני מדבר על רכב ידני על שנים 2001-2003 לגבי תחזוקה, חיסכון בדלק, ונוחות אם אפשר לפרט גם בבחירה שלכם לגבי כמה מנוע איזה שנה ואיזה גרסא הרכב תודה
הודעה אחרונה מאת AL-GATO, -
-
-
- אחראי פורום
- 15 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
שלום לכולם, אשמח לשמוע חוות דעת על הרכב 2.0 אוטומט טורבו דיזל 130 כוח סוס, עברה 130 אלף קילומטר. איך האוטו מבחינת אמינות, דינמיקה, גיר ומנוע( איזה רכבים משתפים אותם) וירידת הערך שלה ותקלות ידועות. תודה מראש!
הודעה אחרונה מאת Unrated, -
-
היי, יש לנו קיה ריו האצ'בק 2012 והונדה סיוויק 2007, גם אשתי וגם אני עצמאיים עכשיו ועובדים מהבית אז אני כמעט לא נוסע על הקיה שהיא שמורה מאד, כחדשה: 20K קילומטרים. הסיוויק משמשת אותנו כרכב המשפחתי, שהיינו מאד רוצים כבר להחליף. אז חשבתי למכור את השניים ובאותו הכסף (אולי עם תוספת ממש קטנה) לקנות משפחתית חדשה. בתקווה שנקבל באיזור ה-65K על הריו + 25K על ההונדה זה 90K. אנחנו חושבים על מאזדה 3, השאלה אם להיות בלחץ בגלל הנחות סוף שנה ולקנות רכב חדש עוד לפני שמכרתי? לקחת הלוואה מהבנק ואז למכור את המכוניות? וגם מה דעתכם על המאזדה, זו הבחירה השפויה היום במשפחתית, לא? חשוב לי שהדגם יהיה חדש, שלא יתחלף בשנים הקרובות, שהרכב לא ייפול מהכוח שהיה להונדה אבל שלא י…
הודעה אחרונה מאת avigra, -
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 600 צפיות
אהלן, אחותי כבת 30, מחפשת סופר-מיני לנסיעות לעבודה וחזרה בגוש דן וקצת מעבר בסופ"שים. רוצה רכב אמין, בטיחותי ויחסית חסכוני - כלומר לא בזבזן. כיום בעלת רנו מגאן II משנת 2007 שתועבר אליי. המעבר בשל גודל הרכב שמקשה על חניות וכן בשל תקלות שצצות מידי פעם. כלקוחות מרוצים של אוויס סניף נתניה בקניית רכב יד שנייה מליסינג (קנינו יונדאי I35 לפני כחודש ומרוצים מאוד מהשירות ומהחווייה) פניתי אליהם בקשר לרכב לאחותי. מוצעת מאזדה 2 שנת 2012 עם 89KKM, אין בעיות מלבד מכות כנף שיתוקנו. תתבצע בנוסף בדיקה על ידנו במכון. המחיר המוצע לנו - 50K. שאלותיי: 1. האם המחיר הולם את התיאור והעבר של הרכב? 2. האם יש מחשבון ברשת שאוכל לחשב בעצמי את ההפחתות שיש לבצע ממחירון הרכב? …
-
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום, ברצוני לקנות סיאט איביזה חדשה ולכן אני פונה אליכם למי שיש ברשותו איביזה tsi מנוע בעדיפות 1.0 או אפילו 1.2 dsg לספר לי קצת מה דעתו על הרכב מבחינת אמינות, דלק, עלות טיפולים ותקלות או כל דבר אחר. תודה רבה!
הודעה אחרונה מאת Raphael Berdugo, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 603 צפיות
שלום, אני מתחיל לחשוב על החלפת הרכב, ומעוניין בסופר מיני. התקציב הוא עד 90,000 ש"ח (בערך). אני אסע עם הרכב בערך 20,000-25,000 ק"מ בשנה, אני מקווה יותר לכיוון ה - 20, כולל נסיעות בינעירוניות ארוכות (חיפה - תל אביב), עם פקקים (בבקשה לא להמליץ לי על רכבת, זה לא בדיוק חיפה - תל אביב ואין רכבת). אני מאוד אוהב גיר רגיל (מה שיש לי על הפולו כרגע), אבל מצד שני, הפקקים הורגים לי גם את הגיר וגם את הרגל. אז אני מתבלט קשות בסוגייה זו, שמשפיעה על המחיר. יש לי פולו ידנית 2011, אני סופר מרוצה ממנה באופן כללי, אבל בקרוב צריך להחליף. הרכב בטיחותי יחסית, עד כה אמין (טפו טפו טפו), חסכוני בדלק, נוח ואיכותי. מה שכן, לא סוחב משהו (מנוע 1.4 אטמוספרי). התחלתי לחשוב מה חשו…
-
- 10 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום לכל חברי הפורום, אבי מחפש רכב בתקציב של 150 אלף ש"ח (ניתן למתוח עד 160). הדרישות העיקריות של הרכב שיהיה מפנק. כיום הוא נוהג על מאזדה 6 הדגם הקודם, והוא רוצה להחליף למשהו שהוא באמת ירגיש את ההבדל בפינוק, ככה שמאזדה 6 הדגם החדש למשל לא בא בחשבון (לטענתו ההבדל זניח אז אין טעם). רכב לדוג' שנראה לו - פאסאט CC. הוא נוסע מעט ככה שצריכת דלק היא לא רלוונטית והוא לא רוצה ג'יפים או רכב גבוה (כמו טוסון למשל) רכב יד 2 גם בא בחשבון. תודה מראש!
הודעה אחרונה מאת zx12r, -
- 3 תגובות
- 855 צפיות
שלום לכולם, הסתיים החוזה על הפורד פוקוס סטיישן 2013, כעת הבוס שלי רוצה לאקח את היונדאי I30 סטיישן החדשה ואמר לי שהרכב יגיע עם WAZE ומגנזיום. ביקשתי את הפורד החדשה אבל הוא לא מוכן לתת בגלל עלות ליסינג גבוהה. אני מנסה ללחוץ אותו לכיוון ה פיזו 308 סטיישן החדשה לא יודע מה הסיכווים. ב 308 אגב אין וייז ומצלמת רוורס. האם לקחת את היונדאי ולהתפשר ? תודה,
הודעה אחרונה מאת yaronc, -
- 3 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
בן דוד שלי מחפש רכב חדש (או חדש יחסית) שיחליף את האימפרזה 97 שלו. מדובר במשפחה צעירה, הורים +1, כאשר שני ההורים גבוהים, הדגש עליו שהוא בחור גבוה ורחב ככה שהדרישה המרכזית מהרכב שיהיה מרווח. נסועה מתוכננת היא כ14-16KKM בשנה, חלקה בתוך חיפה וחלק בכביש בין עירוני פקוק. תקציב: רכב משומש עד גיל 3 ב80K לכל היותר או חדש\0 ק"מ סביב ה100K ש"ח. דרישות נוספות: בסה"כ דרישות די סטנדרטיות למשפחה, שהתחזוקה לא תהיה יקרה, שיהיה נוח, בטיחותי, מאובזר ונעים. אין צורך ביומרות ספורטיביות וכד' על מה הוא חשב בינתיים: אימפרזה\קרוז\I35. את האימפרזה החדשה הוא מכיר מאביו ובעל דיעות חיוביות עליה בסה"כ. את הקרוז בהתחלה פסלתי די על הסף כי לרכב יצא שם לא ממש מוצלח, אבל הצצה ב…
הודעה אחרונה מאת bencl100, -
- 0 תגובות
- 627 צפיות
כרגע מתלבט בין: פורד אד'ג 2008-9 , סובארו טרייבקה וניסאן מוראנו. אשמח לעזרתכם
הודעה אחרונה מאת TomPers, -
- עוקב אחד
- 20 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
מעוניין לרכוש רכב גדול ומפנק עם אמינות טובה מאוד, מנוע חזק והתנהגות כביש טובה. המחשבה הראשונה היתה ללכת על הסופרב החדשה ולמתוח את התקציב ל160. כרגע שוקל אם ללכת על שנתון נמוך יותר וללכת על הרכב המפנק והמאתגר הזה עם הגיר הבעייתי והשתיינות שמן. אופציות נוספות שיושבות לי בראש זה האינסגניה, מונדיאו טורבו. דבר נוסף שיושב לי בראש זה להתגמש טיפה וללכת לכיוון שונה לגמרי וללכת על הפורד קוגה עם המנוע טורבו המפנק החדש. העניין הוא שהיא ממש לא מוזכרת פה משום בחינה. למה? יש לכם המלצות מניסיון? מאוד חשוב לי שהרכב יהיה מרווח למרות שאנחנו בסך הכל 2+2 ושיהיה עם מנוע בריא, עם אמינות טובה מאוד ועם כמה שאפשר פינוקים אין לי בעיה לארגן עוד קצת כסף אם תהיה הצדקה. הרכב יעשה בע…
הודעה אחרונה מאת שמואל, -
- 1 תגובות
- 1 אלף צפיות
אשמח לחוות דעת בבחירת רכב חדש עבור המשפחה. הפרמטרים העיקריים: בטיחות צריכת דלק נוחות תודה.
הודעה אחרונה מאת shai_ka, -
- 8 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
אז ככה, כנראה הגיעה הזמן להחליף את הרכב הראשי בבית (מונדאו 2002) שאנחנו מרוצים מהנהיגה בו והחוויה מכל נסיעה שגורמת לך להרגיש כמו מנהל בכיר. אבל זה לא בא בחינם והיו לא מעט הוצאות מאז שהרכב נרכש ב-2007 במיוחד כשמדובר בהוצאות הדלק. הרכב שלנו לא עובר את ה-15 אלף קילומטר בשנה ובדרך כלל זה 10-13K. יש רצון להעלות בגובה וקבל חווית נהיגה ונסיעה מעט שונה ולכן נשקלים הג'יפונים (בינהם הקשקאי והמזדה CX5 אולי היונדאי טוסון שלדעתי פשוט הג'יפון הכי יפה בשוק) כל רכבי המנהלים החדשים פשוט ארוכים מדיי ונראים כמו ספינות שלא כייף לתמרן בהם בעיר (ועוד אמא שלי צריכה לקבל רשיון בקרוב) ולכן הם אוטומטית נפסלו. איפשהו נותר השיקול בין המשפחתיות (מזדה 3 2L, פורד פוקוס החדשה) לבין ה…
הודעה אחרונה מאת $DRAGSTER$, -
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 916 צפיות
שלום רב אני מתלבט מאד בין שני הרכבים הנ"ל קודם כל אחדד את דגמי ההתלבטות שלי מדובר על פיג'ו 206 שנתונים 2001-2003 XT1600 אוטומט והדגם השני פיג'ו 307 באותם שנתונים מנוע 2000 XT אוטומט עכשיו אני יודע שהגיר הרגיל עדיף על פני האוטומט אבל אבקש להתייחס רק לגיר האוטומט כי ידני לא רלוונטי לי. כמו כן אבקש התייחסות רק לשתי מכוניות אלה ולא לאחרות. הדברים החשובים שאני מתלבט לגביהם אלו: 1) נושא האמינות. אני יודע שהם לא שיא האמינות אבל מי יותר גרוע? 2) נוחות נהיגה ואיכותה. 3) מחיר האחזקה תודה רבה רבה לכל העוזרים רועי
הודעה אחרונה מאת mark_Avn, -
- 1 תגובות
- 611 צפיות
אהלן חברים, אני מתכנן לקנות רכב חדש, וההתלבטות הגיעה לבחירה בין שני הדגמים: טויוטה קורולה שנת 2016 יונדאי i30cw שנת 2016 אני מחפש רכב משפחתי עם בגז׳ יחסית גדול, שיוכל להכיל עגלה וכמה תיקים או קניות. בנוסף, שהמושב האחורי יהיה מרווח יחסית למבוגר לשבת. כמובן, עדיפות לאבזור כמה שיותר מפנק, וצריכת דלק כמה שיותר נמוכה. מה הייתם ממליצים מבין השתיים? תודה
הודעה אחרונה מאת yoav911gt2, -
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 749 צפיות
שלום לכולם, אני רוצה לקנות רכב מיד ראשונה מעל שנת 2012 קילומטראז' עד 40,000 האופציות שלי כרגע הן סובארו אימפרזה 2014 עם 14000 קילומטר או הונדה ex עם 34000 קילומטר שנת 2012 שניהם סביב ה 87-89 אלף? מה עדיף סובארו או מאזדה? ואם יש למשהו הצעה טובה יותר לקניית רכב בתקציב הנ"ל מחברות אחרות אשמח לשמוע
-
- 2 תגובות
- 593 צפיות
שלום, רציתי להתייעץ לגבי רכישת יונדאי i25 שנת 2012 מליסינג שעשתה 120,000 קילומטר. טיפולים בוצעו רק במוסכים מורשים. בהנחה שהרכב נראה טוב חיצונית ופנימית והבדיקה שלו יצאה טובה וכמובן שהקילומטרז והליסינג מתבטאים במחיר ( המחירון 71k והמחיר מכירה 54k). יש לציין שמדובר ברכב שני שלא יעשה הרבה קילומטרז כי אני לא נוסעת הרבה, סביר להניח שבמשך הזמן הקילומטראז יצטמצם. האם בגלל הקילומטרז הגבוה צפויות לי בעיות בעתיד? או שמא מדובר ברכישה אטרקטיבית?
הודעה אחרונה מאת שלומי מקבוצת שלמה, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
טוב הגיע הזמן להחליף את הרכב -סנטה פה 2010 . לאחר בירורים מול יונדאי על דגם ה4על 4 של הטוסון המחיר ההזוי וחוסר האיבזור הוחלט ללכת לקאיה ולראות את הספורטאז . הלכתי לראות את הספורטאז ברמת האיבזור הכי מפוארת דגם 4 על 4 מנוע 1600 טורבו עם איבזור בשפע ! השאלה שלי היא האם המנוע 1600 טורבו למרות שלא נימכר בארץ זה מנוע אמין האם הוא מסתובב בעולם כבר תקופה במכוניות אחרות של החברה וידוע אמינותו כמו כן לגבי תיבת ההילוכים כפולת המצמדים . כמובן שלפני רכישה אני יעשה נסיעת מבחן לראות שהרכב מתפקד לטעמי (ליבואן עדיין אין רכבהדגמה) אשמח לתשובות
הודעה אחרונה מאת discoTD5, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 8 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
לא יודע בכלל אם יש דבר כזה, אבל אם כן תודה מראש
הודעה אחרונה מאת SeazeR, -
-
- 5 תגובות
- 826 צפיות
במסגרת חיפושי אחר מחליפה לפוקוס שאשתי נוהגת עליה (סיכום חוויותינו בשרשור אחר בהמשך, כשיהיה רלוונטי) שתי האפשרויות הנ״ל עלו. בשני המקרים מדובר על רכבים בני שנה בערך. מבחינת ביצועים שתיהן די דומות וגם מבחינת האבזור. ובכל זאת, איזו ״נחשבת״ יותר בשוק? אולי בכלל אפשרות אחרת? לצערי dsg לא בא בחשבון אחרי שהבנתי שהבעיה לא ממש נפתרה (מספיק רכב אחד בבית עם dsg)
הודעה אחרונה מאת adab5, -
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
משהו כזה לדוגמה http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4222556,00.html האם יש משהו כזה השנה ?
הודעה אחרונה מאת sluzon, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 564 צפיות
שלום לכולם, מחפש רכב מנהלים משומש בתקציב עד 100k ממוצע נסועה של 2500 ק״מ לחודש, 90% מהנסועה היא מחוץ לעיר. עדיפות זה למה שהכי כדאי כלכלית, אבל פתוח להצעות. אשמח לשמוע מה אתם ממליצים ומדוע. תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת AstoDriver, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 29 תגובות
- 4.6 אלף צפיות
שלום לכולם, הסיפור הוא כזה - אני רוצה להפתיע את אבא שלי שכל חייו חסך על ההנאות הקטנות של החיים בשביל המשפחה כעת כשיש לי אפשרות - אני רוצה לקנות לו רכב כמתנה, ולהלן הדרישות: - תקציב של 80 אלף ש"ח - לצערי לא יכול להתגמש בזה יותר מדי - רכב כיפי: אני ממש רוצה שאבא שלי יהנה מהרכב מעבר לפרקטיות, חשוב לי שהחוויית נהיגה תהיה מהנה - מינימום 4 דלתות - שנת 2010+ - רכב עמיד ולא יקר מדי לתחזוקה - אני יודע שאבא שלי לא ייתן לי לדאוג לו לתחזוקה\דלק אז אני מבקש שההוצאות על זה יהיו נמוכות עד כמה שאפשר (ועד כמה ששאר הדרישות מאפשרות, כמובן) - עדיפות לרכב אירופאי כלשהו - ניתן לפשרה אבל אני יודע שהוא תמיד אהב מותגים אירופאים כגון אודי, במוו, מיני, פולקסווגן, וולוו וכו' - עדיפ…
הודעה אחרונה מאת yosgo, -
-
- 2 תגובות
- 587 צפיות
שלום אני בחיפופשים אחר פיג' 206 1.6 XT וראיתי מודעה ביד שניה של מוכר שמבקש על הרכב 3500ש"ח אבל זה מה שהוא רושם: "באוטו בעיה קטנה בגיר עלות התיקון900 שקל האוטו נוסע לפעמים נתקע ההילוך אין טסט חודש וחצי" "סאנרוף מגנזיום צמיגים חדשים מקדימה חוץ מיזה לאוטו אין תקלות נוסע בסדר גמור גם במצב הזה מחיר סופי !" האם כדאי להתקרב בכלל לרכב הזה? האם עלות תיקון הגיר היא רק 900ש"ח? אני קצת מתעקש עליו כי מדובר בצבע שאני רוצה וגם העבודה שיש לו גג מקורי תודה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת dandan12,