ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,576 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 15 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
שלום לכולם אני מעוניין לקנות I35 מליסינג זאת הבדיקה שהציגו לי בסוכנות האם זה הבדיקה בסדר?
הודעה אחרונה מאת ESTK, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום אני קונה רכב חדש מהחברה (פעם ראשומה בחיי) ורציתי לקבל טיפים לגבי התנהלות ומיקוח. האם יש מקום למיקוח, ואם כן, אל מה? על המחיר הרכב? אביזרים? מדובר ברכב סוזוקי סויפט ידני שמחירו הרשמי 78990 שח
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 942 צפיות
שלום חברים, אני הייתי מעוניין לברר עלות ביטוח עם מישהו שמבין, לפני רכישה של רכב. מצאתי אלפא תלתן שמאוד אהבתי, שנת 2011 עם 70 אלף ק״מ ידנית. רציתי לדעת כמה בערך יעלה לי לבטח את הרכב חובה+מקיף, אני נהג צעיר בן 19 שסיים את התקופה של שנתיים נהג חדש, אין תאונות או דברים כלשהם. אם מישהו יודע לענות לי סדר גודל של מחיר לביטוח אני אשמח שיגיד כי באתרי האינטרנט של חברות הביטוח לא הצלחתי לסמן שאני מתחת לגיל 21. תודה!
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 590 צפיות
מתלבט מה לרכוש .? חשובה אמינות ויחסי מחיר תמורה תודה
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
-
- אחראי פורום
- 12 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום לכולם, הציעו לי קיה פיקנטו LX 1250 2013 עם 34,000 ק״מ ב- 58,000 ₪ יד ראשונה מפרטי. נשמע טוב?? אני מחפש רכב כבר המון זמן והמוח כבר איבד את זה! בבקשה תעזרו לי להחליט! תודה רבה!
הודעה אחרונה מאת landes_el, -
-
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
בקרוב סוגר עסקה על רכב שנת 2012 עם 115000 אלף קמ, כמובן,המחיר ירד באותה רמה, וכמובן שהרכב כפי שאתם מנחשים היה בהשכרה (ברישיון אין זכר לזה, רשום ליסינג) מקבל שנה אחריות על הרכב השאלה אם לקנות רכב 2012 עם הקמ הזה הגיוני? ומה אתם הייתם עושים עם הצעה כזאת שהמחיר נמוך בהרבה מהמחירון עקב הקמ הגבוה? (קונה ממקום מסודר אז לא דואג כלכך למחיר הנמוך)
הודעה אחרונה מאת raz2058, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 1 אלף צפיות
הסיטרואן עולה 53 , הדאצ'יה 55. ההפרש במחיר כמובן לא רלוונטי, השכירות לא רלוונטי, מה כדאי מהשניים? ולמי יש יותר כוח ל1.2 של רנו או ל1 של סיטרואן?
הודעה אחרונה מאת Fkl0ster, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 920 צפיות
להלן תוצאות הבדיקה, אשמח שתחוו דעתכם. האם הבדיקה אומרת שהייתה פגיעה בשילדה? תודה
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 479 צפיות
היי לכולם, הייתי שמח לקבל חוות דעת כמו תקלות צפויות ואיכות הרכב בדגמי הפולו הבסיסיים של שנת 2011 ושנת 2012. הדגמים המדוברים - א. Young ידני 3 דל' 1.4 - 85 כ"ס ב. Trendline ידני 1.4 ידני\ אוטומטי - 85 כ"ס. אילו מבין הדגמים הוא מועדף, האם קיים הבדל בין שנת 2011 לשנת 2012 ששווה להשקיע ברכב שנת 2012 או איזה שהם תקלות ספציפיות בדגמים בשנים האלו. תודה מראש
-
- 0 תגובות
- 463 צפיות
אהלן חברה יש ברשותי כרגע יאריס ספורט והאוטו דיי מתחיל לשעמם אותי וחשבתי שאני רוצה משהו יותר מראשון ושני אז חשבתי על bmw 125i מנוע 2000 שנת 08 אני רוצה מעבר לזה רכב מפואר סאנרוף כיסאות עור וכו שיהיה נוחות נסיעה ואיכות חומרים עד עכשיו התלהבתי ממהירות עכשיו אני רוצה נוחות נראה לי שהזדקנתי בכל אופן אני פתוח להצעות תודה !
הודעה אחרונה מאת stav123, -
- 4 תגובות
- 4 אלף צפיות
אהלן לכל חברי הפורום, ניסיתי למצוא בפורום איזכור להתלבטות כזו אצל מישהו, אך לא מצאתי. מכרתי לאחרונה מאזדה 3 משנת 2010 במצב מצויין,אפילו קיבלתי מעל מה שציפיתי. כיום אני נמצא בהתלבטות בין מס' דגמים כמו : 1. מאזדה 3 חדשה, ספיריט 2.0 2. יונדאי טוסון החדשה 1.6 3. קיה ספורטאג' בצורה החדשה (ההשקה שלה ביום ג' הקרוב 13.1 - לכל מי שרוצה לדעת) אני מבין שמאזדה זה רכב מאוד שונה משני הרכבים טוסון וספורטאג', אבל מאחר ועשיתי נסיעת מבחן על הטוסון 1.6 וגם על המאזדה 3 (מחר אני שוב עושה נסיעת מבחן) נכנסתי להתלבטות קשה. כמו כן,אני מתלבט אם כדאי בכלל לרכוש ג'יפון כזה . אנחנו בסה"כ זוג נשוי וכרגע ללא ילדים, בעזרת השם גם ילד בקרוב. האם מישהו יוכל לעזור לי עם…
הודעה אחרונה מאת SeazeR, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 604 צפיות
אם רכשתי רכב חדש, שילמתי את מלוא הסכום, והרכב כבר נרשם על שמי, האם יש דרך לבטל את הרכישה (בשל נסיבות אישיות) ולא לשלם דמי ביטול גרנדיוזים? האם זה אומר שהאוטו כבר בהכרח עבר ״יד״? תודה
הודעה אחרונה מאת meirav gal, -
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום במידה והוחלף ראש מנוע לרכב עקב תאונה, איך זה משפיע ומה יכולות להיות בעיות בגלל זה ? אשמח לדעת איך בכלל מנוע של קשקאי 1.2 רוב הנסיעות שלי הם בתוך העיר חיפה - יש עליות ולכן אשמח לדעת האם הוא סוחב. תודה
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום לכולם.. אחי מעוניין לרכוש קיה קרניבל שנת 2009-2010 , משפחה וכמו כן לטובת עבודה (נגר אז ישתמש בנגרר). איך האוטו מבחינת דלק, החזקה, אמינות? תודה רבה לעוזרים...
הודעה אחרונה מאת Amit Hershko, -
-
-
- אחראי פורום
- 17 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
שלום, אני מחפש משפחתית גדולה באיזור ה-35-40K ש"ח. עד עכשיו חיפשתי פורד מונדאו בגלל שהיא זולה יחסית למתחרות שלה והמליצו עליה פה הרבה. עכשיו צצה אופציה דרך חבר של חבר למאזדה 6 באותה שנה (2008, אבל הצורה הישנה של 2003-2008 ) . מה לדעתכם מומלץ יותר? המונדאו מרגישה לי אישית יותר גדולה ונוחה אבל על המאזדה טוענים שיותר אמינה, חסכונית וזולה לאחזקה. בנוסף יש את עניין המחיר, המונדאו זולה ב-7000₪ בערך. עוד שאלה: האם זה נכון ששני הרכבים זהים כמעט לחלוטין מבחינת רכיבים ככה שהאמינות של המונדאו אמורה להיות זהה לזאת של המאזדה? תודה מראש
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
מחפש רכב עם יכולות שביל (ממש לא ג'יפ) שיהיה נעים בכביש וגם יסע על שבילים 1. אם למשהו יש ידע ממקור ראשון על ה V40 CROSS ויכול לתת התרשמות נוחות עלויות אחזקה ירידת ערך וכו'.. 2. מה עדיף ה V40 CROSS או ה OUTBACK של סובארו ? תודה מראש
הודעה אחרונה מאת bar72, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 16 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אני אוהב את הפורד פוקוס, אבל כל הדיבורים על הגיר/קלאץ' הפחידו אותי. אומרים שאיכות הנסיעה של היונדאי i30 לא משהו אשתי פחות אוהבת את הצורה של הקיה סיד..... איזה עוד אופציות יש?
הודעה אחרונה מאת llaavvii, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 499 צפיות
שלום לכולם! אני מחפש רכב חדש יד ראשונה עד 150K, אפשר עם חריגה קטנה חשוב שיהיה מרווח,נוח וחזק. חשבתי על סקודה אוקטביה 1.8T מה אתם אומרים על הרכב הזה? תודה מראש לכל העוזרים.
הודעה אחרונה מאת ramoni, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום חברי הפורום, מעוניין לרכוש רכב חדש. מתלבט בין מאזדה 3 2.0 ספיריט לבין פורד פוקוס 1.5 טורבו טיטאניום (אוטומטית לא רובוטית). המאזדה יקרה יותר ב-7000 ש"ח. אשמח להמלצות (בין השאר, סחירות עתידית, אמינות וכו'). תודה, תמיר
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
-
- אחראי פורום
- 14 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום לכולם, בכל מקרה, מה אתם אומרים על הסקודה פאביה החדשה? שווה את המחיר? ראיתי כמה טסט דרייבס מהארץ ומחו"ל ויש רק תגובות טובות עליה, מה אתם חושבים? ד"א, פתחתי אשכול לגבי צריכת הדלק של מאזדה 3 לפני כמה ימים, ובכן, זה לא רלוונטי יותר כי התחרטתי ואני לא הולך לקנות את ה3 אז תודה רבה לאלה שהגיבו לי שם.
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום לכולם! אחרי תקופה קצרה שבה עניין החלפת הc5 נרדם הגיע הזמן לעשות זאת אז מה אני מחפש? רכב לא גדול, סופר מיני מרווחת או משפחתית בתצורת האצ׳בק. חסכון בדלק. אבזור ובכללי פנים רכב שנעים לשהות בו. אוטומט. התקציב לכך עומד על 100k [כמה שפחות עדיף כמובן] ואני פתוח להצעות לרכבים חדשים או משומשים. עד עכשיו ראיתי גולף 2012 1.4tsi שנפלה לאחר נסיעת מבחן, הגיר מזעזע ורכב עם 50k קמ הגיר בעט ורעד כאילו אין מחר [עבר מצמדים]. הרכב השני שראיתי הוא הפיגו 208 מתוחת הפנים עם מנוע 1.2 טורבו, בצעתי נסיעת מבחן ואין ספק שמדובר ברכב מוצלח מאוד! כרגע היא מועמדת מובילה ללא ספק. אופציה שלישית היא פיגו 308 1.2 טורבו משומשת, לא נהגתי בה ובאולם התצוגה היא לא נר…
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- 16 תגובות
- 4.7 אלף צפיות
חברים החלטתי להתחדש באוטו, אלה המכוניות שעומדות בתקציב ונראו לי הכי מעניינות. כרגע מה שחשבתי עליו זה בעיקר הלאון קופרה, מבחינת הספק ותמורה למחיר... מצד שני גם הBMW קורצת לי בגלל ההנעה האחורית המהנה... את הגולף כנראה שלא אבחר לא מת על הצורה שלה וגם לא התרשמתי מהאבזור ומהביצועים שלה ביחס למחירה הגבוה יחסית. הייתי שמח אם מישהו היה משתף אותי מחוויות נהיגה על כל אחד מהדגמים הנ"ל, אובייקטיביות ככל שיהיו. אני נהג שבאופן אישי מאוד אוהב האצות, וחשוב לי שהאוטו שלי יאיץ באופן הכי חלק וזריז שאפשר. אשמח לחוות דעת ובנוסף להערכות לגבי עלויות הטיפולים בכל אחד מהרכבים הללו, וצריכת הדלק... אם לא ידוע מחירים ספציפיים אז לפחות הערכות אומדן... כי הבנתי שלמשל מחירי האחזקה של הBMW גבוהים בהרב…
הודעה אחרונה מאת שומאכר, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 894 צפיות
בעל הרכב גר ביהוד-מונסון כך שלא אסחב אותו יותר מדי רחוב מביתו אבל מצד שני צריך שיהיה מכון בדיקה שיהיה זר לו. חשוב ביותר: שמכון הבדיקה יהיה אמין ובלי קומבינות. תודה מראש למגיבים.
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- 5 תגובות
- 592 צפיות
לפני חודש קניתי פיגו 206 2001 מנוע 1400 אוטומט , סך הכול הרכב היה בסדר מלבד צריכת הדלק שאין לי מושג למה הייתה כל כך גבוהה , 1 ל7 , בעקבות כך מכרתי את הרכב עכשיו יש לי תקציב של 10 אלף להביא רכב ואני נורא מתלבט בגלל שאני בסופו של דבר ילד בן 18 אחת הדרישות שלי זה שהרכב יראה סביר עד כמה שאפשר בשנתונים האלה המראה כן חשוב לי ,זו אחת הסיבות שהלכתי על ה206 ושיהיה אוטומט חשבתי על להביא פיגו 206 אחרת , הרכב סך הכול על הנייר אמור להיות חסכוני , אני מאמין שבשלי ספציפית הייתה בעיה. פולקסווגן גולף אני מאוד רוצה אבל שמעתי על בעיות בגיר האוטומטי איביזה או פולו הצורה הנורמלית 2003 ומעלה אבל קשה למצוא בכסף הזה ומעבר לזה אני לא מוצא את עצמי אם יותר מידי אפשרויות נו…
הודעה אחרונה מאת eliran769, -
- 2 תגובות
- 536 צפיות
ידידה מקבלת רכב חברה ומתלבטת מה לקחת. כולן אותו רמת אבזור\שנה ובאותו מחיר.. אשמח להמלצות וכמובן למה דווקא זאת ולא אחרת.. תודה!
הודעה אחרונה מאת Nakamichi, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 638 צפיות
נכון להיום אנחנו (אמא, אבא ושני ילדים , בני 4 ו-7, עדיין בבוסטרים) גרים בעיר ויש לנו יונדאי I35 ואנחנו מרוצים ממנה. האיש התחיל לעבוד רחוק (כ-38 ק"מ לכל כיוון) ואנחנו צריכים לקנות רכב נוסף. בעוד כחצי שנה יש סבירות שנעזוב את אזור המרכז ונעבור למקום פחות צפוף, אולי עיר דרומית יותר אולי אפילו מושב. אם נעבור אז אנחנו נתקרב בעצם למקום העבודה של האיש. ייתכן ואז לא נצטרך שני רכבים. אבל יש מצב שכן. אז עכשיו ההתלבטות איזה רכב הכי נכון לקנות בהינתן עובדות אלה. דרישות: חסכוני, אמין, בטיחות סבירה, יוכל לאכלס שני בוסטרים, אין צורך בבאגז' גדול, מתאים גם לכבישים עירוניים וגם בינעירוניים. חשבנו לכיוון סופר מיני: סיריון, אקו מיקרה, יונדאי I20. או לחלופין ללכת לכיו…
הודעה אחרונה מאת drsubaru, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 539 צפיות
שלום, ברצוני לרכוש פורד פוקוס טרנד שנת ייצור 2007 עלייה לכביש ברבעון השלישי של השנה (זה דגם ללא ה ESP) יד שלישית 173000 ק"מ שמורה וללא תאונות. 1) מה אתם חושבים שצריך להיות המחיר שלה? 2) אילו פרטים חשובים יש לשאול את הבעלים של האוטו ואילו דברים חשוב לברר לפני קנייה של דגם זה? תודה לעונים
הודעה אחרונה מאת discoTD5, -
-
- 0 תגובות
- 807 צפיות
היי - האם יש למישהו מידע לגבי אמינות יגואר xf? מדובר בדגם דיזל אחרי מתיחת הפנים של 2012. תודה מראש
הודעה אחרונה מאת msigal, -
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 439 צפיות
מאזדה 2 שנת 2010 118.000 ק"מ יד 2 (פרטית ,השכרה לשעבר) דורש: 33 אלף מתחייב מנוע גיר שילדה. מה אתם אומרים? כדאי?? תודה.
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 661 צפיות
שלום, אני מעוניין לקנות רכב בפעם הראשונה, החלטתי שאני מעדיף לקנות רכב מחברות כמו באדג'ט בכדי לקבל אחריות על הרכב. הצרכים שלי הם נסיעות של כ-15 ק"מ ביום, כך שאני מניח שצריכת הדלק היא פחות חשובה לי. התקציב שהקצבתי לקניית הרכב הוא מקסימום 40,000 ש"ח הציעו לי רכב בבאדג'ט: פורד פוקוס 2011 טרנד, מנוע 1.6 עם הספק של 100 כ"ס, מחיר של 33K עם קילומטר'ז גבוה של 123000 ק"מ ברכב יש מספר תקלות שהחברה התחייבה לתקן אותם -מצ"ב דו"ח סריקה של הרכב שביצעה החברה. חשבתי לקנות את הרכב עם אחריות מלאה לשנתיים, בתוספת של 3000 ש"ח. מישהוא קנה בבאדג'ט? האם הם אמינים? הבדיקה נעשתה על ידי החברה (במכון חיצוני) והלכתי לבודק לברר מה משמעות הבדיקה - אפשר לסמוך על זה? א…
הודעה אחרונה מאת Mike808, -
-
מי מחובר 44 משתמשים רשומים, 5 אנונימיים, 1,878 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- Paprika-Metuka
- DareDevil
- quizlette85117701
- sperial
- SlowRide
- Dan___
- PYA
- itsik170
- blackpolo
- flytomars
- Mech Morphix
- Moshe c