ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,576 נושאים בפורום הזה
-
- 9 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
שלום מתלבטת בין מזדה CX-5 שנת 2012 או סוזוקי קרוסאובר חדשה מצד אחד מאוד אהבתי את מזדה מצד שני בסוזוקי מקבלת רכב חדש רוב הנסעיות למשפחה בתוך העיר מה דעתכם ? תודה
הודעה אחרונה מאת koka, -
- 7 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
בס"ד שלום. מישהו אולי מכיר את הרכב? בעיות ידועות? עלויות אחזקה ? ביטוח/דלק/חלפים ? מחירון של 2008 הוא 56 והרכב מוצע ב52. נראה מעט לרכב מנהלים וכו'.. אני רוצה להתקדם עם העסקה והרכב לא מוכר לי כל כך. תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת i.s., -
- 4 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום, 1. האם לנסיעה יומיומית של כ 3-4 ק"מ וסופ"ש נסיעות ארוכות ובתקווה מהנות. מומלץ אטמוספרי או טורבו ? הבנתי שנסיעות קצרות פוגעות בטורבו !? 2. אם טורבו ואיטלקיה - אז עדיף ללכת על ה T-JET מבחינת אמינות ? 3. אני מסתפק ב 110/120 כ"ס. המלצה עד 50K ? אני רוצה ג'וליטה , אבל יקר לי. והמיטו קטן מדי. המלצה על משהו אחר . הדגשים אמינות וכיף. ידני או רובוטי (בכל מקרה אני מעביר הילוכים גם ברובוטי - מקווה שזה לא הורס לזוגתי את תיבת ההילוכים! יש לה פיאט 500) תודה.
הודעה אחרונה מאת ליין מן, -
- 4 תגובות
- 818 צפיות
http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?354586-%D7%9B%D7%9C-%D7%94%D7%A9%D7%A8%D7%A9%D7%95%D7%A8%D7%99%D7%9D-%D7%A4%D7%94-%D7%A2%D7%95%D7%A1%D7%A7%D7%99%D7%9D-%D7%91%D7%99%D7%A2%D7%95%D7%A5-%D7%A7%D7%A0%D7%99%D7%99%D7%AA-%D7%A8%D7%9B%D7%91-%D7%90%D7%99%D7%9F-%D7%A6%D7%95%D7%A8%D7%9A-%D7%9C%D7%A6%D7%99%D7%99%D7%9F-%D7%96%D7%90%D7%AA-%D7%91%D7%9B%D7%95%D7%AA%D7%A8%D7%AA-%D7%9B%D7%AA%D7%91%D7%95-%D7%9B%D7%95%D7%AA%D7%A8%D7%AA-%D7%A2%D7%A0%D7%99%D7%99%D7%A0%D7%99%D7%AA
הודעה אחרונה מאת Msika93, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 36 תגובות
- 8.6 אלף צפיות
שלום לכולם, אחרי חקירה ארוכה אודות 2 הרכבים האלה אשמח לקבל חוות דעת על מאזדה 2 החדשה, אני מתלבט בין שני הרכבים האלה, שמעתי הרבה מאוד תגובות לחיוב על שניהם. מה אתם אומרים על המזאדה 2 החדשה? שווה את הכסף? אמינה?
הודעה אחרונה מאת ronengr79, -
-
- 4 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
האם מישהו יודע מה יהיה מבצע חבר רכב הבא?
הודעה אחרונה מאת tomer321, -
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
יונדאי i30 cw 2012-2013 - יש המלצות/ביקורות/תקלות ידועות?
הודעה אחרונה מאת lcx, -
שלום לכם, ברשותי פיזו 5008 2010 מזה כשנתיים יד שניה מליסינג (התייעתי כאן לגבי הרכב מספר פעמים). הרכב מאוד נוח מרווח ומפנק במיוחד עם 4 ילדים קטנים. הבעיה שלי איתו היתה האמינות - נכנס אינספור פעמים למוסך (כנראה חלק מהפעמים בגלל ידע של המוסך...). הוא גם אוכל הרבה דלק בעיר - שזה רוב הנסיעות שלי, אבל זה לא היה קריטי כי אני עושה כ 12,000 ק"מ בשנה. אני מעוניין למכור אותו ולהחליף רכב (רק לא פיזו!!) כנראה שהתקציב יהיה כ45K-55K. בהתחלה חשבתי על סטיישן 7 מקומות, אבל נראה לי ממש לא ישים עם 4 כיסאות תינוק + ילד בבאגז' בשמש הקופחת ואין בכלל מקום למטען (ניסיתי מאזדה 626 סטיישן). מקריאה כאן בפורום נראה לי שיש 2 מועמדים שיכולים להתאים לי שנת 2010: פורד גלאקסי…
הודעה אחרונה מאת llaavvii, -
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום לחברי הפורום, ברצוני לרכוש קיה ספורטאז'.שכרתי את האורבן 1.6 ליום שלם כדי להרגיש אותה ולהתרשם מצריכת הדלק,והאמת שהיא קצת עגלה,למרות שהצריכת דלק לא היתה נוראית כמו שחשבתי.השאלה שלי אם יש הבדל בין ה1.6 ל2.0-ה 2.0 מרגיש אחרת? אני אוהבת מאוד לנהוג,לא נוהגת המון אבל התחושה מאוד חשובה לי. תודה!
הודעה אחרונה מאת aka77, -
-
- 2 עוקבים
- 6 תגובות
- 750 צפיות
שלום מבקש את עצתכם ברכישת רכב באופן פרטי, אנחנו זוג + 2 ילדים קטנים. הרכב צפוי לעשות כ 40 אלף קמ בשנה. נסיעה מהשפלה לירושלים כל יום. אפשרות א' לרכוש רכב חדש מהיבואן ע"י ליסינג מימוני (הלוואת בלון וכו'...) אפשרות ב' לרכוש רכב שיוצא משוק הליסינג לאחר שנתיים שלוש גם באמצעות מימון חיצוני. את עלויות הדלק אני משלם בעצמי. כיום אנחנו עם רכב חברה כך שאיני בקיא בעלויות ומשמעויות של אחזרת רכב באופן פרטי. חשובים לי עלויות האחזקה וצריכת הדלק ובטיחות, כל דבר נוסף הוא אקסטרה. בחיפוש בפורום אני מבין שנכון לרכוש רכב דיזל, והכוכבת של הקטגוריה היא רנו פלואנס, בהנחה שהכיוון הוא אפשרות ב', מה הסיכוי שאצליח למכור את הרכב לאחר שנתיים-שלוש אצלי ? כמה ירידת ערך יש …
הודעה אחרונה מאת bencl100, -
- 0 תגובות
- 560 צפיות
היי חברים אני שוקל רכישה של רכב דיזל (הרבה לנסוע לעבודה כ140 ק"מ ביום). חשוב לי שיהיה נוח (אני גבוהה). הנסיעה ברובה בכבישים בינעירוניים ובקטעים הררים. הרכב חייב להיות ידני (יותר מתאים ושריטה פרטית ). סיטרואן C3 פיקסו עושה רושם של רכב נח עבורי ויש אופצית דיזל ידנית. מה לגבי אמינות ? בעיות אופיניות? מה לבדוק? מי שיש לו יכול לשתף לגבי נוחות הנהיגה, דינמיות, חיסכון בדלק ובכלל החוויה שלו מהרכב. האם יש המלצות נוספות לרכב שמתאים לפרופיל שימוש כזה ? תודה רבה איציק
הודעה אחרונה מאת itzikpe, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 592 צפיות
חשוב שיהיה אמין ולא נוכל. ברור לי שימצאו את כל התקלות האפשריות בשביל לכסות את עצמם, אבל שיהיה הוגן ואמין בבדיקה. עדיף שהבדיקה לא תעלה יותר מ-500 ש"ח. תודה.
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
עוד שאלה ברשותכם, אני מעוניינת לרכוש ספורטאז'.יש לי קיה פורטה מ2010 ,111800 ק"מ,יד שנייה,הקודמת השכרה מאלדן. בשוק הפרטי מציעים לי עליה גג 30K.כשבדקתי טרייד אין הציעו לי הוספה של 85K על ספורטאז 2011 דגם מפואר או 2012 דגם רגיל. לעומת זאת חדשה עם 0 ק"מ, רשומה בבעלות קודמת כליסינג מימוני ,2015, הציעו לי להוסיף 95, או 90 על אחת עם מעט ק"מ. אני לא כל כך מבינה את החישוב- אם אני עושה טרייד על 2015 חדשה אני מקבלת על הרכב שלי כביכול סביב ה40K לעומת זאת אם אני עושה טרייד על שנים קודמות 11-12 אני מקבלת על הרכב שלי במקרה הטוב 30K. למה זה? מה ההיגיון? מה אני מפספסת פה? תודה!
הודעה אחרונה מאת Nakamichi, -
-
- עוקב אחד
- 22 תגובות
- 7.6 אלף צפיות
מישהו יכול לספר לי על הבדלים בין השניים מבחינת סחירות ואמינות?
הודעה אחרונה מאת MikMan, -
- 0 תגובות
- 546 צפיות
אהלן, אני מחפש רכב לפרויקט לטווח ארוך, לא רכב ראשי יום יומי, משהו להשקיע בו יישור קו לתקן לסדר לשפצר מתכוון שהוא ישאר אצלי הרבה זמן ולא לחשוב על מכירה בכלל תקציב 30-40 אלף שקל צריכת דלק לא כזה משנה שנתון לא משנה מחפש משהו יפה ספורטיבי, ידני בסגנון הפיאט קופה.
הודעה אחרונה מאת Dolev040, -
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 594 צפיות
שלום חברים, צריך המלצה לרכב לגיסתי + ילד בן 3. נסועה חודשית של 300-400 ק"מ בחודש, בעיקר בעיר. רצוי רכב משנת 2008 ואילך, שיהיה פרקטי ונוח לנסיעה בעיר. דרישות: 1. אמינות 2. בטיחות 3. אחזקה זולה 4. חסכוני 5. נוחות ואבזור התקציב כאמור הוא 25K ש"ח, ניתן לחרוג במידה מסוימת. תודה לעוזרים.
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
-
- אחראי פורום
- 13 תגובות
- 991 צפיות
חבר רוצה לרכוש רכב רשום בטופס בדיקה רעש רצועות מנוע ושסתומים תיקון/ניקוי מערכת קירור חימום פנימית ובגיר רשום ניקוי/תיקון מערכת קירור גיר הרכב מטופל במורשה ויש ספר טיפולים הרכב עומד על 98000 קילומטר חשוב לציין שבבדיקת הספק המנוע נמצא על גבול ה100% ללא בלאי פנימי ועוד כל מני שטויות רק זה מפחיד אותו תודה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת adib2007, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 867 צפיות
היי, אמא שלי רכשה רכב יונדאי I10 אוטומט, 2014 דרך כלמוביל בעסקה הזאת: 1. נתנה להם את הרכב הקודם שלה כמקדמה - עלות 24K 2. תשלום חודשי של כ 200ש"ח 3. תשלום של 30K בסוף ה 3 שנים היום נראה שלא תהיה באפשרותה לשלם את ה 30K בסוף התקופה. מה יהיה הכי נכון לעשות? אני מניח שלמכור את הרכב עכשיו בשוק החופשי (נניח בסביבות 50K) ולשלם לכלמוביל את החוב שנותר (נדמה לי בסביבות 35K). היא תצטרך רכב אחר ולכן נצטרך למצוא משהו ב 15-20 אלף האם יש דרכים אחרות? או דרך נכונה יותר לעשות את היציאה מעסקת הליסינג הזאת? תודה
הודעה אחרונה מאת stum, -
-
- 7 תגובות
- 870 צפיות
מחפש רכב כמה שיותר אמין עד 10k, שנת 98 ומעלה (לא רוצה לעשות 2 טסטים בשנה)... עדיפות להצ'בק או רכב קטן.. עלו לי 2 מכוניות בראש - ניסאן אלמרה 1.8, מיצובישי קולט (יודע שהן לא אותה קטגוריה ושהאלמרה לא הצ'בק. אני גמיש) יש למישהו רעיונות? לא רוצה יונדאי גטס ולא רכבים שלא עוברים את ה80 בעליה.. תודה לכל העוזרים
הודעה אחרונה מאת D.M.C, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 52 תגובות
- 6 אלף צפיות
אני מחליף את הקליאו לרכב חדש בזמן הקרוב. היא שירתה אותי יפה אבל חייבים להשתדרג לאוטומט בגלל האישה. כרגע האופציות הכי הגיוניות מצדי הן קליאו חדשה, שהיא בדיוק כמו זו שיש לי אבל עם יותר כוח וכנראה יותר תוספות, או 208, שנמצאת כרגע במבצע די אטרקטיבי (לפחות לדגמים הבסיסיים. צריך לראות לגבי גרסת Active). על משהו אחד אני לא מוכן להתפשר, שזה על בקרת שיוט. רוב הנסיעות שלי הן בין עירוניות במהירות חוקית ובצפון איפה שאין פקקים אז רוב הזמן הרגל לא על הגז. אני מקדיש את היום לטיול בין אולמות התצוגה באזור חיפה וכשאחזור אכתוב את התובנות. פיז'ו 208 יכול להיות נחמד אבל אני לא יודע מספיק על הרכב. הבנתי שהוא נוח יחסית אבל אני לא יודע איך הוא יחסית לקליאו (שהיא מאוד נוחה…
הודעה אחרונה מאת stum, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 717 צפיות
3 ילדים קטנים קורולה ,308 רגילה/סטיישן או אולי קרוס אובר ליסינג מהעבודה.
הודעה אחרונה מאת llaavvii, -
-
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
שלום חברים, אני לקראת רכישת פולקסווגן גולף 1.6 FSI שנת 2006 יד 2 עם 110 אלף ק"מ ועלו לי מספר חששות בנוגע לתקלות נפוצות בדגם הזה. במהלך חיפושי אחר רכב, נתקלת בגולף FSI דומה בעלת מנוע 2.0 ליטר עם בעיה בגיר בעת העברת הילוכים - חריקה מסיבית במהלך הורדת הילוך מ-4 ל-3 ורעידות רציניות בעת העברת הילוכים במהלך האצה(בנסיעה רגועה לא היו רעידות). בעל הרכב טען שישנה בעיה בחיישן הראשי של הגיר ולפי הבנתי זה סיפור די יקר.. הרכב שאני מיועד לרכוש אינו סובל מבעיה זו, אך לאחר שיחה עם מספר אנשים בנוגע לדגם הזה עלה בפני החשש שזאת מחלה של הגיר בדגמים הללו ואני עלול להיתקל בזה בעתיד.. האם זו בעיה נקודית או פצצה מתקתקת ? ובאופן כללי, האם הדגם הזה מומלץ ? תודה!
הודעה אחרונה מאת ezuf, -
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 722 צפיות
אנחנו רוצים לקנות רכב שני למשפחה שיהיה מיועד בעיקר לנסיעה לעבודה וחזרה נסיעה בעיקר בפקקים בערך 70 ק"מ ליום. הגודל צריך להיות מספיק ל2 כסאות ילדים + עגלה במטען . כמובן חסכונית בדלק עדיף, שנתון גבוה עדיף. אני מעדיף לא לקנות יד 2 מפרטי כי יכולת מימון (תשלומים, פריסה וכו) דיי חשובה לי. יש רעיונות לא רק לרכבים אלא גם מקומות בהם כדאי לבקר (אמינים ומגוון סביר של רכבים) ולבדוק? נ.ב עד כמה זה סיכון לקנות רכבים כמו רנו ופיג'ו בשנתונים 2011-1012 אם בכלל? תודה.
הודעה אחרונה מאת sihproma, -
-
- 6 תגובות
- 987 צפיות
שלום מצאתי רכב באלבר יונדאי i20 שנת 2010 יד 2 , 120 אלף קמ. אוטומט תוצאות הבדיקה מראים כמה בעיות,בין היתר: רעשים במנוע+מגלגלות ואביזרים + תושבות מנוע פגומות + רטיבות שמן קורוזיה וסימני נזילה בחיבורים. בנוסף לכך נקישה בשילוב במעבר הילוכים מחירון הרכב 51 סכום העסקה 36 כולל אחריות חצי שנה מנוע וגיר אשמח לשמוע חוות דעתכם על תוצאת הבדיקה כל השאר דיי תקין והרם המחיר שווה את זה
הודעה אחרונה מאת itamarg, -
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 796 צפיות
שלום לכולם ברשותי אקסנט 2008 עם 140K נוסע כ 100 ק"מ ביום בדרך משולבת , האם כדאי להחליף לפיז'ו 107 ידנית עם 102K לצורך אותה נסיעה ? העלות של החלפת הרכב תתכזז עם הדלק . האם ה 107 תשרוד נסיעה כזו לאורך זמן ? תודה
הודעה אחרונה מאת dekob, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 909 צפיות
היי, ראיתי היום רכב שברצוני לרכוש - סוזוקי SX4 GLX 2011, סה"כ המוסכניק אמר שהאוטו במצב טוב, חוץ מכיוון של הפרונט ורפידות ברקסים שחוקות. מצרפת את התוצאות, אשמח לחוות דעתכם ואם יש לכם גם הערכה לגבי תיקונים/ כמה להוריד במחיר אני מאוד אשמח! תודה רבה,
הודעה אחרונה מאת Laura Bigio, -
-
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 699 צפיות
ערב טוב חברים! אשמח לעזרתכם אני לפני קניית רכב משפחתי, הרכב אמור לנסוע בשנה כ22K. כרגע הרכב מיועד לזוג+1 אבל מקווים להתרחב בשנה-שנתיים הקרובות חשוב לי רכב שיש לו קצת יותר כח מכל המשפחותומטיות הרגילות... (לפחות פעם בשבוע נסיעה בין עירונית ארוכה) התקציב שלי הוא כ35K עם אופציה להחנק גג עד 40K מחיפושים שלי ראיתי כמה מועמדות בתקציב ואשמח לחוות דעתכם בסעיף האמינות צריכת דלק ובטיחות. רובם באזור השנתונים 2007-08 מאזדה 6 פורד מונדאו (ואולי פוקוס עם מנוע 2.0) טויוטה אוונסיס (הייתה לאבא שלי בעבר וסה"כ זכורה מאוד לטובה!) הונדה אקורד (שנתון קצת יותר ישן) שברולט מאליבו מיצובושי סופר לאנסר תודה רבה וערב טוב!
הודעה אחרונה מאת shaharper, -
- 3 תגובות
- 589 צפיות
שלום לכל חברי הפורום. מעוניין להתייעץ בנוגע לשני הרכבים הנ''ל.אני יודע שהם לא ממש ברי השוואה,הרי האוונסיס היא מכונית ''מנהלים'',וה cw משפחתית,בעצם השיקול העיקרי כאן הוא כספי. האוונסיס שנת 2007 שראיתי עולה כ15 K פחות מהCw החדשה יותר.תא המטען חשוב לי מאד היות ולרב אנו נוסעים להוריי לסופש''ים עם ציוד מכובד + עגלת תינוק, ומהבחינה הזו כמובן שיש עדיפות ליונדאי אך לא בהרבה (סה''כ 30 ל' יותר),מה שכן האוונסיס עוצמתית יותר עם מנוע חזק יותר(אודה למישהו עם ניסיון על הרכב שיכול לשפוך אור על התנהגות האוונסיס מבחינת נהיגה),ושתיהן כמובן נחשבות לאמינות מאד,עם קילומטרז' דומה. לגבי אחזקה,הרבה אמרו לי שהאוונסיס לא יקרה יותר מדי לעומת הקורולוה מבחינת חלקים,טיפולים ותיקונים.. וכו'...זה בעצם ש…
הודעה אחרונה מאת royph, -
שלום, לצערי עשיתי תאונה והאיביזה שלי(2010) טוטלוס. אני מחפש רכב חדש בתקציב של 70-80 אלף ש"ח הכיוונים שלי הם: סיטרואן C1 קקטוס MG3 יונדאי i20 כמובן שאני אשמח לשמוע על רכבים אחרים חשוב לי מאוד האיבזור, שתראה טוב וחסכונית בדלק תודה.
הודעה אחרונה מאת Murzilka, -
- 3 תגובות
- 549 צפיות
שלום חברים, כיצד ניתן להבדיל בין מאזדה 5 2010 החדשה לישנה ? אני מתכוון לדגם executive 2.0 145. תודה
הודעה אחרונה מאת yoav911gt2,
-
מי מחובר 44 משתמשים רשומים, 5 אנונימיים, 1,878 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- Paprika-Metuka
- DareDevil
- quizlette85117701
- sperial
- SlowRide
- Dan___
- PYA
- itsik170
- blackpolo
- flytomars
- Mech Morphix
- Moshe c