ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,576 נושאים בפורום הזה
-
- 2 עוקבים
- 6 תגובות
- 582 צפיות
שלום לכולם, יש לי שאלה טכנית לפני קניית רכב משומש, ראיתי רכב כלשהו (2012) באתר יד שתיים,בפרטי המודעה המוכר פרסם שהוא יד 2 ושהידיים הקודמות פרטיות. מבדיקה שלי עולה כי הבחור הוא יד 3 וכי היד ה1 הייתה חברת ליסינג בכלל. היד ה1 (ליסינג) הייתה למשך כחודשיים בלבד ונמכרה לX (שהפך להיות יד 2). X מכר את הרכב כעבור שנתיים לבחור שמפרסם את המודעה כעת. (יד 3). איך אני אמור לדעת האם הרכב היה בליסינג ממש או שבעצם הוא נמכר ב-0 ק"מ מליסינג מבלי לשאול את המוכר עצמו? במידה ואני כן שואל את המוכר,האם יש אסמכתא שמציינת שהאוטו נקנה ב-0 ק"מ? האם להירתע מהמוכר עקב זה שהוא לא מסר פרטים מדוייקים במודעה? אשמח לשמוע את דעתכם.
הודעה אחרונה מאת kfirg, -
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 6.3 אלף צפיות
אהלן. לקחתי סוויפט לבדיקה וזה מה שיצא בבדיקה. הרכב 2008 עם 120 אלף קילומטר. האם הוא יחסית בסדר?
הודעה אחרונה מאת eyal84, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 3 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום לכולם,אני הולך לקנות רכב בפעם הראשונה, לשם כך עברתי באינטרנט וחיפשתי מה חשוב לבדוק ועל מה להתעכב. יש כמה דברים שאני לא בטוח לגביהם, אשמח לעזרתכם. 1. כיצד ניתן לבדוק האם המנוע מקורי או הוחלף, והאם יש עליו אחריות? 2. כיצד ניתן לבדוק האם יש על הרכב קנסות או דוחות? 3. בדיקת שיעבוד על רכב - ניתן לבדוק כאן: http://index.justice.gov.il/Campaign/Pages/CarsCheck.aspx - כמה זמן בערך זה לוקח? האתר הזה יכול לעזור לי אם החלטתי לקנות רכב מהיום למחר? 4. בדיקת עיקול על רכב - באתר משרד התחבורה רשום לגשת למשרד הרישוי הקרוב עם רישיון נהיגה ותעודת זהות של בעל הרכב/ לשלוח בקשה בפקס עם המסמכים האלה - נשמע לי משהו שיקח לי הרבה זמן לקבל עליו תשובה, מ…
הודעה אחרונה מאת דב קרדו, -
-
- 1 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום, קיבלתי לעבודה סוכן מכירות ראשון ואני מתכוון לרכוש רכב יד שניה לשימושו בעבודה. הוא מעדיף רכב מקבוצת שווי 2 בכדי להפחית את נטל המס, איזה רכב מקבוצה זו נחשב למומלץ מיד שניה? האם שווה לרכוש היברידית, בכדי להפחית את נטל המס עליו? האם ההפרש במחיר משמעותי לכדי הבדל? אשמח לכל טיפ ועזרה בנושא. תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת Nemesis, -
אני מחפש רכב בסכום של עד 10000 ש"ח רכב אוטומט ולא גיר רגיל! משנה 2001 ומעלה רכב קטן חסכוני וכמה שפחות שיראה מוסך וכמובן שרצוי מאוד שהחלקים שלו יהיו זולים יותר חשוב לי שפחות יהיו תקלות מאשר רכב מאוד חסכוני בקיצור רכב משתלם למחיר תודה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת דב קרדו, -
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 725 צפיות
שניהן אוטומיות, שניהן עולות כ40K. אשמח לשמוע חוות דעת.
הודעה אחרונה מאת itamarg, -
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 4 אלף צפיות
ערב טוב אנשים אז ככה אני רוצה לקנות רכב ואוכל תסביך 3 רכבים מענינים אותי אבל הרבה מציעים ללכת על המאזדה גם מבחינת ביצועים גם מבחינת שמירת ערך וצריכת דלק כמובן הקייה והיונדאי יותר יפים מהמאזדה במחיר של המאזדה בדגם הכי פשוט אפשר להביא דגם מפואר גם של היונדאי וגם של הקייה היום היתי בנסיעת מבחן של המאזדה אהבתי תרכב אבל בכל זאת מתלבט מדובר על רכבים חדשים מהיבואן אשמח אם תעזרו לי ולכוון אותי לבחירה הנכונה תודה מראש!
הודעה אחרונה מאת shai_ka, -
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 827 צפיות
שלום לכולם, אלו שלושת המועמדים כרגע. מבחינת תקציב כנראה מדובר בשנתונים 12-13 (העדפה קלה לידני, אבל לא חובה). לפי מה שראיתי בפורום, לפיאסטה יש יתרון באיכות\נסיעה ליונדאי באמינות, ובסחירות והספלאש ביציבות (אין חולשות בולטות אבל גם לא חוזקות מיוחדות). מעדיף את הפיאסטה אבל קצת מודאג מהיכולת למכור אותה בעוד 3-4 שנים. אשמח אם למישהו יש הצעות לרכבים דומים אחרים, והערות לגבי התיאור שלי. תודה מראש, פורום מעולה! אלכס
הודעה אחרונה מאת yoav911gt2, -
-
- עוקב אחד
- 13 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
בוקר טוב חברים הייתי שמח לשמוע עצות האם כדאי לי להחליף את הרכב שלי קניתי לפני שנתיים פורד פיאסטה לצורכי נסיעה לעבודה כ 110 קמ ליום היום אני עומד על כ 60K לאחר כמעט שנתיים נסיעה , לאחר כ שנה האוטו התחיל להתקרב לתצרוכת דלק של 1:14-15 בנסיעה עד 90-100 קמש הרכב משועבד לחברה (סוג של הלוואה מחברת הרכב) השאלה שלי היא האם כדאי לי להחליף אותו עכשיו ברכב חדש וא להמשיך עד סיום התשלומים (בכל מקרה יהיה לי להחזיר עוד כסף) ראיתי שיש הרבה מכוניות קטנות וזולות כמו ה סיטרואן/קאיה/פגו ..... תודה
הודעה אחרונה מאת Nemesis, -
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 715 צפיות
שלום לכולם. מחפש לשדרג את הרכב מ i30 2010 לדגם החדש- תקציב של כ 85k, בהעדפה לקילומטרז נמוך. אשמח לשמוע בעד ונגד או לחלופין המלצות לרכב מקביל בקטגוריה. מספר שאלות לגבי ה i30- *כיום אני חווה רעשים ורעידות מהסאנרוף והפלסטיקה. האם מישהו חווה רעשים דומים בדגם החדש? *התנהגות מתלים בבורות/באמפרים וההשפעה עליהם לאורך זמן (בנהיגה מתונה) *האם הגיר עם 6 ההילוכים נוח בזמן נסיעה עירונית או שמרגישים רעידות והעברת הילוכים מגושמת? תודה.
הודעה אחרונה מאת Picanto_2011, -
- 4 תגובות
- 773 צפיות
אני מעוניין לקנות IBIZA מיד שנייה ההתלבטות שלי היא בין הרגילה לדגם הספורט השאלה שלי היא עד כמה דגם הספורט פחות מרווח? אני יהיה נהג יחיד ברכב ולרוב לא יהיו יותר משני נוסעים יש עוד בעיה הגובה שלי הוא 2.03 וגם ככה אני משבית את המושב שמאחורי ובגלל הגג הפנורמי זה מה שגורם לי גם להעדיף את דגם הספורט כי ככה יהיה לי יותר מקום לראש (שזה מה שהציל אותי בספורטאז כי אם לא הגג הפנורמי לא היה לי מקום לראש) והסיבה הנוספת שאני מעדיף את דגם הספורט הוא רמת האיבזור שיש בדגם הספורט שבדרך כלל קשה למצוא ב5דלתות ואם כן דורשים עליו יותר ועוד 2 שאלות אחרונות המנוע זהה ב2 הדגמים נכון (כמובן שבין אותו שנתון) ומה הקילומטראז הכי גבוהה שכדאי לקנות מיד שניה באיביזה ובעיקרון…
הודעה אחרונה מאת .ferrari, -
מתוך: גלובס. שני דגמים ראשונים של המותג העממי של רנו עברו בימים האחרונים תקינה לקראת השיווק הקרוב יזכו לתמחור "אגרסיבי". אגב בארץ אני אישית ראיתי את הסנדרו אך הייתה תחת סמל של רנו, וכמו שזכור לי היא הייתה טיפה יותר ארוכה וגבוהה מהקליאו (יותר דומה לניסן נוט). הדסטר: רכב פנאי קטן, שישתלב בפלח הג'יפונים בישראל. הסנדרו: רכב משפחתי קומפקטי בתצורת האצ'בק, שימוצב בפלח המשפחתיות הקטנות.
הודעה אחרונה מאת Ron Poh, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 12 תגובות
- 934 צפיות
ברשותי עד היום טויוטה יאריס 2006 סול 1300 לאחר תאונה הוגדר הרכב כטוטאל לוסט - ואני מקבל עליו 33K עקרונית אין לי בעיה לקחת את הכסף ולקנות את אותו רכב כי אני מאוווווד מרוצה ממנו. אני כן מוכן להוסיף עוד קצת כסף ולהגיע לתקציב של 45K אם יש משהו ששווה משמעותית. הייתי מתקדם בשנתון, אבל אחרי 2006 אני יודע שהיאריס עברו לגיר רובוטי מעצבן. מעוניין ברכב סופר מיני, נוסע בשנה כ14K אשמח לתגובות... והצעות תודה!
-
- 2 תגובות
- 507 צפיות
אנחנו מחפשים רכב משפחתי שיתאים לשלושה ילדים קטנים (בוסטרים + כסא בטיחות), עם בגאז' גדול קראתי קצת בפורום, אבל ההתלבטות שלי היא כזאת: היינו במגרש וכרגע יש לו להציע לנו תמורת הסוזוקי סוויפט שלנו והתקציב שלנו: קיה קרניבל 2007 (שהכי מתאימה לנו מבחינת נוחות פנימית, אך לא בטוחים לגבי המכניקה, אם טובה או לא, קראתי ביקורות סותרות) יונדאי I30 שנת 2010 - המרווח הפנימי לא משהו, הבגאז' מצוין פורד פוקוס שנת 2011 - כמו היונדאי מבחינת הנוחות, אך הבנתי שטוב מאוד מכל שאר הבחינות אני יודעת שלהשוות בין מיניוואן לסטיישן זה לא ממש הוגן, אבל עדיין, אם הקיה מומלצת מבחינה מכנית, ייתכן שנלך על האופציה הזאת, אך אם לא, מה עדיף - פורד פוקוס או יונדאי I30?
הודעה אחרונה מאת GABIUBOGI, -
- 2 תגובות
- 979 צפיות
בעקבות התרחבות המשפחה , אנחנו צריכים לעבור מרכב של 5 מקומות ל 7 מקומות . לאחר מיון קצר שלושת הרכבים האלו הגיעו לקו הגמר עם נטייה ברורה לגרנדיס . כרגע יש לי מיצובישי ואני מאוד מאוד מרוצה ממנה לכן אני נותן להם עדיפות . תקציב : 30-40 K . מצאתי מיצובישי גרנדיס 2006 יד ראשונה 160000 אלף ק"מ בK35 ש"ח . נראית לי עסקה משתלמת במיוחד . אשמח לשמוע המלצות \ דיס המלצות . כמו כן אשמח לשמוע על אופציות נוספות .
הודעה אחרונה מאת matanell, -
רכב לאישה עד 30K
מאת juop-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 854 צפיות
שלום לכולם, מחפש רכב לאישה, מודל 2011 לפחות עם נתונים טובים. רכב קטן (אין ילדים), חסכוני ואמין, שייתן לנו שקט נפשי. ישמש אותה לנסיעות קצרות ביום יום של 10 ק"מ לעבודה ופעם, פעמיים בשבוע 200 ק"מ הלוך חזור. לא פוסלים הילוכים. כן פוסלים פיאט. מחשבות שקפצו לי לראש, 107 (אני מחזיק כזאת ידנית ומרוצה) או אחת מחברותיה C1, ואייגו, יונדאי I10. ברכב הקודם שלנו נפלנו חזק, והפעם המטרה היא ללמוד מהטעויות.
הודעה אחרונה מאת sperial, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
קרוב שלי מסיים ליסינג עם זאפירה. מחפש מחליפה עם קונספט ומחיר דומה. שלפתי גראנד פיקאסו. אשמח לתובנות. דיזל/בנזין ובכלל.
הודעה אחרונה מאת קבוצת לובינסקי, -
-
-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 774 צפיות
אהלן חברים, מעוניין לרכוש רכב. את היונדאי יש לי אפשרות לקנות חדשה מהחברה במחיר של 80,000 על הכביש כולל תוספות כמו מערכת מולטימדיה, חיישני רברס. בגדול התקציב שלי הוא הרבה פחות מזה אבל ההצעה הזו מאוד קורצת ואם לדעתכם שווה ניתן למתוח אותו עם עוד קצת מימון, אשמח לשמוע מה דעתכם לגבי הרכב והאם שווה לקנות אותו חדש? אם לא מדובר ברכב חדש בגדול התקציב הוא עד 65,000, רצוי שנתון 12-13 עם מנוע טוב (1.2 TSI או שווה) ואבזור טוב. לשם השוואה, הרכב הקודם שלי היה פולו שנת 2011 שמכרתי לפני כשנה, הוא היה בדגם 1.4 ידני (״צעירים״ נראה לי קראו לו) והיה סה״כ רכב מצוין שנאלצתי למכור עקב נסיעה ארוכה לחו״ל. הסתכלתי גם על הפאביה החדשה שנראית ומאובזרת מדהים לדעתי, אבל במחיר של 100,…
הודעה אחרונה מאת tzachn, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 734 צפיות
שלום, ראיתי מודעה ביד 2 על מאזדה 3 קומפורט שנת 2008 , 107K ק''מ, יד 2 (שניהם פרטי) ב 30K כשהמחיר מחירון 35K. המחיר היה נראה לי יחסית נמוך בהתחשב בדגם , קילומטראז ובעליות קודמות וגם נדלקה לי נורה כשהאדם אמר שהוא סוכן רכב פרטי. חשוב לי לציין שזו קניית רכב ראשונה שלי ואין לי ניסיון יותר מדי ברכישת רכבים אך אני די מבין את עולם המכירות וקצת אבדתי אמון באנשים. הבחור טוען שלרכב אין בעיות וניתן לעשות בדיקה שתוכיח זאת, אך בכל זאת אשמח לשמוע חוות דעת מכם המבינים האם יש פה משהו שנשמע קצת מוזר והאם באמת כדאי לבדוק את הרכב.. תודה רבה!!
הודעה אחרונה מאת natco, -
-
-
- אחראי פורום
- 13 תגובות
- 929 צפיות
אז אחרי כמה שנים עם יונדאי גטס 2003...שאכלה אותי תקציבית...אני מחפש להחליף את הרכב לרכב חסכוני יותר בדלק..אוטומט... התקציב שלי - עד 10 אלף...כמובן שלא מחפש יד ראשונה חח...בשלב הזה התקציב לא מאפשר. אשמח להצעות על רכבים לבדיקה (: תודה מראש
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 18 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
היי, אני מתלבטת בין ספורטאז' 11 ex דגם מפואר,יד שניה פרטית עם 54000 ק"מ,לבין ספורטאז' 12 יד 1 מליסינג 0 ק"מ-הציעו לי על שתיהן אותו מחיר.מה עדיף לקחת? חושבת על הרגע בו ארצה למכור,מה יותר ישתלם? תודה תודה!
הודעה אחרונה מאת fish, -
-
- 0 תגובות
- 783 צפיות
הדגם המפואר פרימיום טאק בייבוא אישי(יד 2 בארץ) מה המחיר שלו?? לא מצליח למצוא.. לה לכביש בחודש אפריל 2011.
הודעה אחרונה מאת ליעוז, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום לכולם. בדקתי 3 רכבים ואני מנסה להחליט איזה מבינהם הוא הקנייה הנכונה. 1. 98 מנוע 1600 ידני מחיר 9000 עם 200000 ק"מ, מדחס ואלטרנטור חדשים, מאוד מושקעת מתוחזקת טוב אבל המחיר גבוה גם בעיקר בגלל הקוסמטיקה. מעבר לזה זו גם שנת 98 ועוד מעט זה כבר נהיה 2 טסטים בשנה והטסט הבא עוד 3 חודשים וגם צריך לעשות לה פרונט. הרכב נוסע טוב ומרגיש טוב. בעליו אוהבים קצת "ללחוץ" אבל לא לקרוע, אז אולי זה שיקול. 2. שנת 2000 מנוע 1600 ידני רוצה עליה 6000 עם 200000 ק"מ. סהכ רכב בסדר יש עליו טיפה עבודה של יישור קו. מתיחה של כבל קלאץ' שהחליפו לו לא מזמן ולא מתחו טוב, סידור קטן בידית הילוכים וקצת גומיות שחורקות במתלה האחורי. הרכב שימש כשנתיים לבחור שקנה אותה אחרי שהוציא רישיון, קלאץ' הוח…
הודעה אחרונה מאת TalWeissman, -
-
- 0 תגובות
- 464 צפיות
אני רוצה לקנות רכב ואני רוצה לקחת אותו לבדיקה מעדיף לעשות בדיקה במוסך שמטפל ברכבים כאלה ולא מכון טסטים שלוקח 500שקל על רבע שעה יש מוסכים באיזור חיפה והקריות שעושים בדיקות למזדה? מוסכים מומלצים?
הודעה אחרונה מאת punk119, -
שלום לכולם, אני שוקל לקנות רכב(רנו מגאן) עם תאריך עליה לכביש של נובמבר 2011 מסוכנות יבואן עם 120 קמ+טיפולים. עכשיו, אני יודע שרכב שעומד זמן רב עדיין מקבל בלאי ולכן חבר פורום המליץ לי לדרוש החלפת נוזלים,צמיגים,רצועות ואחריות. האם אלו הם התנאים שאני אמור לדרוש מהסוכנות בכל מצב ואולי אף יותר? יש לי חשש שרכב חדש יכול תמיד להיות עם פגם ייצור ובמידה ואני לא יעמוד על שלי בסוגיית האחריות אני עלול לשלם על זה ביוקר... האם כדאי לקחת רכב כזה לבדיקה למרות שהוא "חדש"? כמו כן,אשמח לחוות דעת לגבי רנו מגאן עם מנוע 2 ליטר ותיבה אוטומטית CVT(מקווה שזה לא אותה אחת שבפוקוס) תודה!
הודעה אחרונה מאת mark_Avn, -
- 1 תגובות
- 524 צפיות
אהלן, אבא שלי החליט להחליף את האוטו. עכשיו אנחנו עם Q5 2011 והוא החליט לעבור או ל BMW x4 או לקסוס nx200t. (פרייבט לא בא בחשבון) קראנו על שתיהן הרבה, ואבא שלי כבר היה באולמות התצוגה. השאלה האם יש פה מישהו שרכש אחת מהן? חוות דעת כלשהי? חיפשתי בפורום ולא מצאתי כלל. תודה מראש!
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 15 תגובות
- 6.7 אלף צפיות
שלום, אשמח למידע מדוע אחד מהשלושה הוא הכי עדיף מבלי להתייחס ל-4X4. הגרסאות שאני מתלבט בניהן: 1.יונדאי מנוע 2.0 עם 4X4 2.ניסאן מנוע 1.6 טורבו דיזל ACENTA V 3. סובארו XV PREMIUM 2.0 תודה
הודעה אחרונה מאת NEWWW, -
-
פיזו' 308 שנת 2010 1 2
מאת ilia1-
- אחראי פורום
- 20 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
שלום רציתי לדעת אם פיזו' 308 2010 עדיין עם הגיר של AL4? ובאיזה שנתון זה הוחלף? והאם האוטו שווה קניה דרך לובינסקי טרייד שמוכרים את הרכב ב 34 אלף כולל שנתיים אחריות תודה על העזרה
הודעה אחרונה מאת ilia1, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 768 צפיות
לה"ו מחפש רכב להורים, אשמח לשמוע הצעות תקציב עד 40,000-45,000, לא יותר מזה. אוטומט בלבד, רצוי שנתון כמה שיותר חדש,צריכת דלק לא אישיו כ"כ, נסועה שנתית של כ 8,000-10,000 ק"מ בשנה. אפשרי גם סופר מיני מעניינת וחזקה. חשבנו על פורד פוקוס טורר, מה אומרים?
הודעה אחרונה מאת daniel.gri, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 11 תגובות
- 2 אלף צפיות
ברצוני לרכוש רכב חדש ולקחת הלוואה של בערך 45-50 אלף מכיוון שמעולם לא לקחתי הלוואה ולא רכשתי מליניסג אשמח לשמוע מה התנאים? מה הריביות? שמעתי שמימון ישיר מעולים, יש גם את הבנקים , מאיפה הכי נוח לקחת? מבחינת החזר אני נמעדיף לפרוס ללפחות 36 חודשים אפילו יותר השאלה באמת האם הריבית עולה? מה לבדוק? אגב הרכב המדובר הוא מאזדה 6 2011, כיום יש לי מאזדה 3 2009 ++ אגב יש לי טעם לדעתכם לחפש במגרשי הטרייד אין ומגרשי מכוניות את דגם הלוקצרי או שעדיף להתמקד בפרטי? תודה
הודעה אחרונה מאת נומד, -