Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3828 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,אני הולך לקנות רכב בפעם הראשונה, לשם כך עברתי באינטרנט וחיפשתי מה חשוב לבדוק ועל מה להתעכב.

יש כמה דברים שאני לא בטוח לגביהם, אשמח לעזרתכם.

1. כיצד ניתן לבדוק האם המנוע מקורי או הוחלף, והאם יש עליו אחריות?

2. כיצד ניתן לבדוק האם יש על הרכב קנסות או דוחות?

3. בדיקת שיעבוד על רכב - ניתן לבדוק כאן: http://index.justice.gov.il/Campaign/Pages/CarsCheck.aspx - כמה זמן בערך זה לוקח? האתר הזה יכול לעזור לי אם החלטתי לקנות רכב מהיום למחר?

4. בדיקת עיקול על רכב - באתר משרד התחבורה רשום לגשת למשרד הרישוי הקרוב עם רישיון נהיגה ותעודת זהות של בעל הרכב/ לשלוח בקשה בפקס עם המסמכים האלה - נשמע לי משהו שיקח לי הרבה זמן לקבל עליו תשובה, מה שגם נשמע לי תמוה שאני צריך דברים נוספים מלבד מספר הרכב בשביל אינפורמציה די פשוטה. האם יש דרך יותר מהירה לברר עיקול על רכב עם מספר הרכב בלבד?

5. היכן נמצא מספר השלדה?

6. כיצד ניתן לבדוק תקינות כריות אוויר?

7. האם זה מופרך או ריאלי להחתים את מוכר הרכב לפני הבדיקה במכון רישוי, על מסמך שאומר שאם מתגלות תקלות מלבד אלה שהוא ציין אז הוא משלם על הבדיקה?

המון תודה!!

פורסם

1. אם המנוע תקין זה ממש משנה אם הוא הוחלף - אם יש אחריות סביר שהמוכר יידע אותך.

2. לא מעניין אותך אם יש על הרכב קנסות או דוחות, כי הם חלים על בעל הרכב הרשום בזמן שהם נוצרו - ולא עליך.

3. בדיקת שעבוד על רכב לוקחת מס' דקות ומקבלים את התשובה מיידית.

4. לא ניתן להעביר בעלות על רכב מעוקל, ולכן אם תגיע לדואר להעביר בעלות והרכב מעוקל לא תוכלו לבצע את העיסקה.

אפשר גם לגשת לאחת מעמודת הרישיומט עם כרטיס אשראי של בעל הרכב הרשום ולקבל תמורת 10 שקלים תדפיס מפורט על מצבו הרישומי של הרכב כולל שעבודים/עיקולים/בעלויות קודמות.

5. מספר השלדה נמצא בכל דגם במקום אחר - בד"כ אפשר למצוא אותו בסף של דלת הנוסע, וכן בתא המנוע.

6. ניתן לבדוק תקינות כריות אוויר ע"י חיבוור למחשב דיאגנוסטיקה, בד"כ לא עושים זאת.

7. לדעתי מופרך - אני לא הייתי חותם על מסמך כזה, אלא הייתי שולח אותך לדרככך.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם (נערך)

אני אגיד לך ככה:

1. אם תקפיד לקנות רכב שטופל כל ימיו במוסכי רשת היבואן, רוב הדברים ששאלת לגביהם לא יהיו מהותיים, אפשר יהיה לראות הכל בהיסטוריה של הרכב במחשבי היבואן
  2. כן בהחלט, אפשר לסכם עם המוכר שאם יימצאו בעיות משמעותיות ברכב שהוא לא דיווח עליהן, הבדיקה תהיה על חשבונו. אם הוא לא יסכים, הנה לך סינון טוב - כנראה שהוא יודע שיש ברכב בעיות שייתגלו בבדיקה, או שהוא לא מכיר אותו מספיק... ככה או ככה, זה לא רכב לקנות!
  3. מציע לך - בצע "חיפוש מתקדם" ביד2, תגביל ב- "עד יד" ל- "יד 2" ותוודא שהאדם שאתה מדבר איתו הוא הבעלים הרשום של הרכב, שהוא באמת היד השניה ושהרכב אצלו כמה שנים לפנות.

אם תקפיד על הקריטריונים האלה, תישאר עם פחות מכוניות, אבל הן יהיו בסיס טוב להמשך הדרך.

עריכה אחרונה על ידי דב קרדו
שגיאת כתיב

רנו 9 83, רנו 11 87 (5 ש'!), רנו 19 95 (5 ש'!), מגאן 2001 (5 ש'!), סניק 2007 ועכשיו סיטרואן C4 2007.

• תוכן חדש...