Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3808 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים. יש לי אפשרות לקנות את הרכב אך הוא עבר תאונה כשנכנסו בו מאחורה. בדוח השמאי רשומה ירידת ערך של 3% על יישור רצפת תא מטען וקורת שלדה ובסה"כ ישנה ירידת ערך של 9.5%. יש לציין שהרכב בליסינג של חברה משפחתית כך שאני יודע מי הנהג ומחיר הקניה הוא ה52K לפני קבלת הכסף מהביטוח על ירידת הערך (9K) כך שמחירו הסופי של הרכב הינו 43K. בעל מוסך שראה את התיקון טוען שמבחינה בטיחותית אין בעיה עם הרכב כי הפגיעה היא לפני הגלגלים. האם אתם ממליצים לקחת את הרכב למכון בדיקה בכל זאת?

תודה על התשובות וסליחה על הפוסט הארוך.

מעין.

פורסם

לדעתי כדאי שמכון בדיקה יחווה דעתו על התיקון, כי בעל המסוך נוגע בדבר.

המחיר נראה מצויין - קחי בחשבון שלמרות מה שאמר בעל המוסך מדובר בפגיעה משמעותית, ולכן קחי בחשבון שהרכב עלול להיות "יד אחרונה" (כלומר שלא תצליחי למכרו)

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

לפי המחיר אולי יש סיכוי טוב שזה היה אובדן להלכה - כלומר היה טוטאל-לוס והועלה חזרה לכביש. גם לאחר מאה בדיקות במכונים קודם צריך לקחת את הרכב לנסיעה ארוכה ולבחון אותו בכל אספקט אפשרי ולנסות לעמוד על איכות התיקון. החל מרעשי קרקושים וחופשים למיניהם, יציבות החלק האחורי, קפיצות ובאמפרים, רטיבויות, סגירת דלתות ומה לא. אם הוא עובר בדיקה מדוקדקת במכון לבחירתך אז למה לא. רכב מעולה.

יש רק דרך אחת לשחות 100 מטר בשביל להביא מדליה;

אתה מתחיל הכי מהר שלך, ואז לאט לאט אתה מגביר

פורסם

אני אבהיר כמה נקודות:

1. בעל המוסך שבדק את הרכב ואמר שאין בעיה בטיחותית הוא מכר שלי ואינו קשור בכלל לחברת הליסינג.

2. המחיר הנ"ל הוא בגלל שאני קונה את יתרת החוזה של הליסינג מינוס ירידת הערך (9K).

3. בעל הרכב הוא מהמשפחה שלי ולכן אני יודע כל פרט שקשור לרכב ולכן הוא לא טוטאל לוס.

פורסם

אם לקחת בחשבון את הסיכוי שהרכב עלול להמכר הרבה מתחת למחירון וזה לא מפריע לך - בדוק היטב כמו שנאמר וסע לשלום.

אם אתה מתכוון להחזיק את הרכב הרבה זמן זה לא רלוונטי כמובן. בכל מקרה אתה מקבל הנחה משמעותית מהמחירון כך שאתה מגלגל אחר כך את הרווח למי שתמכור לו את הרכב.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

רכשתי לא מזמן רכב זהה. מחיר המחירון באזור ה-100 אלף ש"ח. כצד הגעתם למחיר של כ-50 אלף ש"ח?

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

1. הרכב בעסקת ליסינג של חמי ואני משלם את היתרה בחוזה שלו ולכן המחיר נמוך.

2. אני מניח שאחזיק את הרכב מינימום שלוש שנים ואז אמכור אותו.

יש לי את כל המסמכים מהמוסך שטיפל ברכב לאחר התאונה כולל כל מה שנעשה לפרטי פרטים ובנוסף יש לי את המסמכים מהשמאי שבדק את הרכב. השאלה המרכזית היא האם כדאי לקחת את הרכב לבדיקה ואז להחליט או להסתמך על בעל המוסך שבדק ואמר שאין בעיה בטיחותי?

פורסם

תשמע, חמך כנראה בנאדם נדיב מאוד אם הסכים לתת לך מתנה בשווי של לפחות 30K ש"ח רק בשביל שתוציא אותו מהחוזה הזה.

לגבי הרכב הספצייפי, קח בחשבון שיהיה לך קשה מאוד למכור בעוד 3 שנים. רכב יד שנייה, עבר ליסינג, עם קצה שלדה זו חתיכת נבלה.

מצד שני מדובר ברכב דיי יחודי (לא נמכרו הרבה בתצורת סטיישן) ויכול להיות שתמצא את "המשוגע" שיקח את הנבלה. אתה צריך לזכור שרכשת את הרכב ב-30K ש"ח מתחת למחירון אז כאשר תרצה למכור המחירון ה"יבש" יהיה בערך 60K ש"ח, יהיה לך הרבה בשר לחתוך ממנו בהשוואה למוכרים אחרים בשוק. כלומר אם תציע אותו ב-40K ש"ח אני מאמיין שתמצא קונה מהר ועדיין לא יצאת מופסד כי כשקנית אבסולוטית הורידו לך יותר כסף מהמחירון.

לתאונה איין משמעות בטיחותיית גבוה אלא בעיקר פן סחירותי. קונה שיבוא לרכוש ממך עוד 3 שנים ויקח את הרכב לבדיקה מאוד ירתע כשיסביר לו הבוחן שלרכב יש "קצה שלדה" (קח בחשבון שיש מכונים שמחשיבים תאונה כזו כ"קצה שלדה" וחלק לא).

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

הבנתי שיש שלוש רמות של פגיעה בשלדה:

1. פגיעה במשמעות שולית.

2. פגיעה במשמעות נמוכה.

3. פגיעה במשמעות גבוהה.

אם בעל המוסך אמר שאין בעיה בטיחותית אני יכול להסיק מזה שהפגיעה היא במשמעות שולית?

לפי דברים שקראתי ברשת הבנתי שאם ישנה ירידת ערך של 3% על פגיעה בשלדה זה אומר שהפגיעה היא שולית. האם ניתן לסמוך על זה? השמאי העריך את התיקון של קורת השלדה וישור רצפת הרכב כירידת ערך של 3%.

פורסם

הפגיעה היא כנראה במשמעות בינונית או גבוהה ובוודאי שאינה במשמעות שולית.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
הבנתי שיש שלוש רמות של פגיעה בשלדה:

1. פגיעה במשמעות שולית.

2. פגיעה במשמעות נמוכה.

3. פגיעה במשמעות גבוהה.

אם בעל המוסך אמר שאין בעיה בטיחותית אני יכול להסיק מזה שהפגיעה היא במשמעות שולית?

לפי דברים שקראתי ברשת הבנתי שאם ישנה ירידת ערך של 3% על פגיעה בשלדה זה אומר שהפגיעה היא שולית. האם ניתן לסמוך על זה? השמאי העריך את התיקון של קורת השלדה וישור רצפת הרכב כירידת ערך של 3%.

משמעות שולית בטוח לא. אבל בלי קשר המחיר מאוד אטררקטיבי

• תוכן חדש...