Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

KIA RIO 12 VS SEAT IBIZA 12

finix
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3785 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום אני מתלבט בין 2 סוגי הרכבים הנ"ל אשמח לקצת עזרה או כיוון.

מדובר בKIA RIO 2012 גיר רגיל ,נפח 1250 ,5 דלתות (האצ'בק) מול -סיאט איביזה 2012 גיר רגיל ,נפח 1400

5 דלתות (האצ'בק).

אשמח לקבל חוות דעת על אמינות הרכב , אחזקה ,צריכת דלק וכ'ו , אני לא נעול על הסוגים האלה אבל בגדול מחפש רכב האצ'בק ,אין עדיפות לסוג הגיר (באיביזה ספציפית מעדיף שלא DSG ).

התקציב שלי הוא 40-45K פלוס מינוס.

תודה לעוזרים.

עריכה אחרונה על ידי finix
פורסם

בין שתיהן הייתי בוחר בריו, יותר מודרנית ויותר חסכונית וטיפה יותר מאובזרת.

בעקרון אתה יכול להסתכל על רוב הסופרמיני הידניות באזור השנתון הזה (קליאו /I20/פולו /סוויפט)

פורסם
בין שתיהן הייתי בוחר בריו, יותר מודרנית ויותר חסכונית וטיפה יותר מאובזרת.

בעקרון אתה יכול להסתכל על רוב הסופרמיני הידניות באזור השנתון הזה (קליאו /I20/פולו /סוויפט)

הבנתי ,הציעו לי סקודה פאביה 2012 האצ'בק איך היא מבחינת אחזקה ,אמינות ,צריכת דלק וכ'ו?

פורסם
אותו דבר כמו האיביזה- מנוע, גיר ושלדה זהים ת'כלס. אין בעיות מיוחדות- מנוע מוכח (שם עדין לוותיק)

הבנתי אחי ,אני יגיד לך ככה היום במקרה יצא לי לנסוע על הריו וממש נהנתי מבחינת איבזור ויציבות (מאחד שעדיין נוהג על קליאו 98 אליזה גיר רגיל ) ההתלבטות היא כשיגיע הרגע למכור את הריו ,ממה שראיתי השוק שלה לא משהו כרגע (גיר רגיל) אם הבנת למה אני מתכוון.

פורסם

לפאביה לעומת האיביזה יש יתרון במרווח בירכים מאחור ואיכות חומרים טובה יותר.

הריו בעלת מרווח בירכים טוב מאוד,האם יצא לך לנסוע בעיר? לי היא הרגישה קשיחה ולא ממש נעימה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

כשאני חושב על שני הרכבים הללו, והייתי בסרט הזה בעבר, המסקנה היא חד משמעית: איביזה. ועדיף כבר 2013, צורה חדשה, שנראית ככה גם ב-2016.

יש לה אבזור עדיף, גם אם זה בהבדלים קטנים, עם מולטימדיה תואמת מקור שנשמעת ונראית מצויין, עם שליטה מההגה, פנסי ערפל, פתיחה-סגירה של כל החלונות בנגיעה כולל תאורה בכולם+מרימי שמשות מקוריים ועוד... מבחינת סאונד, המע" הזו מביסה בקלות את הרדיו-טרנזיסטור המקורי של הקאיה. וגם בלי המולטימדיה.

אהבתי יותר את העיצוב הפנימי, עם דיפוני הדלתות בעלי צורה יפה יותר{לטעמי}.

ההבדל הגדול{הענק} בין ה-1.4L של הסיאט ל-1.25 של הריו, הוא על הכביש. האיביזה פשוט "עפה" ליד הריו, ללא שום בעיה. בכל מצב, ובכל עלייה, מישור, או עקיפה. ההבדל בינהם בקשור למנוע גיר הוא מאוד מוחשי. לא בדקתי את צריכת הדלק של הריו, ולכן אין לי דעה בעניין. אבל ליד הפיאסטה החדשה שהייתה לי לפני כן היא יותר חסכונית ממנה.

מלהבדיל מיתר הדגמים של VAG, זהו המנוע בין האמינים ביותר שהיה{היה לצערי הרב}, ואין שום חשש ממנו. מנוע וותיק, סוס עבודה.

ההחלטה שלך צריכה להיות פשוטה: רכב אמיתי מול רכב אנמי. ומצד שני, רכב עם 7 שנות אחריות[חלקם על הנייר] מול רכב עם שרות "צימפיוני"{עם מה שמשתמע מכך}.

בקיצור רכב אמיתי במקרה הזה זה האיביזה.

רכב "רגיל" ואנמי אבל עם שוק מצויין ותדמית טובה מאוד אצלנו זה הקאיה. 2 הרכבי הללו שונים. האחד מדבר לנהג, ואילו השני יהיה טוב יותר ב"יד 2".

ההחלטה באמת קשה במקרה הזה, אבל אתה חייב לקחת אותה.

פורסם
כשאני חושב על שני הרכבים הללו, והייתי בסרט הזה בעבר, המסקנה היא חד משמעית: איביזה. ועדיף כבר 2013, צורה חדשה, שנראית ככה גם ב-2016.

יש לה אבזור עדיף, גם אם זה בהבדלים קטנים, עם מולטימדיה תואמת מקור שנשמעת ונראית מצויין, עם שליטה מההגה, פנסי ערפל, פתיחה-סגירה של כל החלונות בנגיעה כולל תאורה בכולם+מרימי שמשות מקוריים ועוד... מבחינת סאונד, המע" הזו מביסה בקלות את הרדיו-טרנזיסטור המקורי של הקאיה. וגם בלי המולטימדיה.

אהבתי יותר את העיצוב הפנימי, עם דיפוני הדלתות בעלי צורה יפה יותר{לטעמי}.

ההבדל הגדול{הענק} בין ה-1.4L של הסיאט ל-1.25 של הריו, הוא על הכביש. האיביזה פשוט "עפה" ליד הריו, ללא שום בעיה. בכל מצב, ובכל עלייה, מישור, או עקיפה. ההבדל בינהם בקשור למנוע גיר הוא מאוד מוחשי. לא בדקתי את צריכת הדלק של הריו, ולכן אין לי דעה בעניין. אבל ליד הפיאסטה החדשה שהייתה לי לפני כן היא יותר חסכונית ממנה.

מלהבדיל מיתר הדגמים של VAG, זהו המנוע בין האמינים ביותר שהיה{היה לצערי הרב}, ואין שום חשש ממנו. מנוע וותיק, סוס עבודה.

ההחלטה שלך צריכה להיות פשוטה: רכב אמיתי מול רכב אנמי. ומצד שני, רכב עם 7 שנות אחריות[חלקם על הנייר] מול רכב עם שרות "צימפיוני"{עם מה שמשתמע מכך}.

בקיצור רכב אמיתי במקרה הזה זה האיביזה.

רכב "רגיל" ואנמי אבל עם שוק מצויין ותדמית טובה מאוד אצלנו זה הקאיה. 2 הרכבי הללו שונים. האחד מדבר לנהג, ואילו השני יהיה טוב יותר ב"יד 2".

ההחלטה באמת קשה במקרה הזה, אבל אתה חייב לקחת אותה.

תודה אחי עזרת לי .

• תוכן חדש...