Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7336 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אוייש...

כתבתי הודעה ארוכה ואני רואה שהיא לא עלתה... מרד א לור!

 

בכל מקרה, אם יש גרף הענות (בתמונה המצורפת) כזה, והטוויטר מקבל הספק מופחת מהנתונים שלו וכל החיתוכים מתבצעים אלקטרונית - אני לא רואה מגבלה בפעולת הטוויטר.

הטוויטר שמוצג בגרף יתמודד בקלות עם תדר 1K ומעלה.

 

לגבי העיוות שהזכרת ומתח ה RCA - אוזן טובה תזהה עיוות. נכון שאין תחליף לסקופ, אבל הרבה אנשים שורפים אלמנטים כי הם לא מזהים את העיוות שהם מכניסים. אם עושים את זה נכון וברגישות - לא יקרה שום דבר.

כבר למעלה מחודשיים שהטוויטרים שלי חתוכים ב 1.6K עם תלילות (איזו מילה מגניבה...) של -18DB, מקבלים 40 RMS ולא עושים שום בעיות.

אני לא תומך בהוספת מנחתים משתיקים ושאר ירקות בעסק הזה. אם ניתן להוריד את הפרה-אווט של ההד-יוניט ע"י פונקציה במכשיר עצמו - יותר טוב. השאלה אם זה מה שבאמת קורה כאשר מנימיכים את ה LEVEL.

 

איתמר.

xt25.JPG

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

  • תגובות 44
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

שינוי עוצמת ה-LEVEL ליציאות משנה בהכרח את עוצמת סיגנל הפראוט לאותו ערוץ - בדיוק כמו העלאה והורדה של הווליום במערכת.

 

העובדה שהמגבר בעוצמה 40 וואט לא מספקת מידע כמה עוצמה בפועל מועברת אל הטוויטר. הטווטרים קרובים אליך והאוזן רגישה במיוחד לתדרים שבין 2-5 KHZ כתוצאה ממה שנקרא Fletcher Munson Effect. אפקט זה התגלה ע"י מדענים במעבדות BELL בשנות ה - 30.

 

fletcher.gif

 

מה שקורה הוא שברוב ההתקנות בפועל רק וואטים בודדים נשלחים אל הטוויטרים אלא אם השומע סובל מבעיות שמיעה ואז הוא הורג במהירות את הטוויטרים.

 

 

לי לא ברורה הסיבה מדוע אנשים מנסים בכוח לגרום לטווירטים שלהם לנגן מתחת ל2KHZ מתוך חשיבה שזה מה שיעלה את הבמה לגובה הדאש.לא נראה לי שיש איזו סיבה הגיונית ומדובר פשוט בחוסר ידע.

הסיבה שניגון הטוויטרים (בהנחה שהם על הדאש) מתחת ל2KHZ לא תשפיע על גובה הבמה היא פיזיולוגית ופסיכואקוסטית.

אם נחשוב על זה השמיעה שלנו מתבצעת ע"י זוג חורים ב"כדור", כיצד נוכל להבחין בגובה הצליל?

מבחינת הציר המאוזן ניתן להבחין במיקום ע"י הבדלי זמן בין הישמע הצליל באוזן ימין לבין הישמע הצליל באוזן שמאל. על מנת לזהות גובה צליל אנחנו משתמשים במודולציה שגורמת צורת האוזן ואזורים שסביב הראש שלנו על הצליל - זה נקרא HRTF או head-related transfer function. ההיכולת לאתר גובה צליל מתחילה להיות משמעותית רק מעל 2KHZ והינה ממש משמעותית מעל 5KHZ

http://en.wikipedia.org/wiki/HRTF

 

אם יש לך קצת יותר סבלנות ורצון לקרוא על HRTF אז אתה מוזמן לקרוא תיזה מהמוסד לטכנולוגיה בקליפוניה על איך ניתן לגרום לאותות להישמע במקומות שונים במרחב דרך אוזניות וע"י עיבוד בתוכנה.

http://alumnus.caltech.edu/~franko/thesis/thesis.html#Index

 

יש גם חומר מ MIT

http://sound.media.mit.edu/KEMAR.html

 

כאן יש גרף המציג את השתנות הצליל בדרכו באוזן:

http://interface.cipic.ucdavis.edu/CIL_tutorial/3D_HRTF/HRTF_med.htm

 

לכן, המטרה היא לגרום לתוצאה הסופית להישמע באופן הטוב ביותר ולכן העמסה אקוסטית על הטוויטר לא תביא בד"כ לתוצאה הטובה ביותר. מידבאסים איכותיים בגודל 5-6 יכולים לנגן בד"כ בצורה טובה מאוד לאיזור 2.5KHZ ולכן חבל להעמיס סתם על הטוויטר.

 

 

גרף ההיענות מראה לך איזה תפוקה תהיה לדרייבר בכל תדר - זה שימושי לראות טווח יעיל בהפקת תדרים וכן לאיתור פיקים אם קיימים בהיענות. גרף ההיענות עצמו לא מלמד יותר מדי על איך הדרייבר ישמע באוזן. מניסיון שהיה לי עם מספר טוויטרים חיתוך נמוך לא הועיל לתוצאה הסופית וגרם בהרבה מקרים להדגשת הסיבילנס וה-HARSHNESS. אם המידבאס שלך יכול לנגן 2KHZ באופן איכותי אז כדאי שתדר החיתוך לא יהיה נמוך מ2KHZ כי לא יהיה יתרון משמעותי לחיתוך נמוך יותר. לפי דעתי כדאי לשמור על טונאליות ולינאריות של הצליל במקום להזיז את הבמה בסנטימטר.

אני אישית בגישה שהטוויטר והמידבאס צריכים להיות קרובים ככל האפשר אחד לשני - וע"י משחקי זוויות עם המידבאס והטוויטר ניתן להגיע לתוצאות סופיות שהם לדעתי עדיפות על התקנה במרחק גדול בו צריך גם להתמודד עם אפקט separation בין הדרייברים.

תקרא:

http://www.carsound.com/forum/showthread.php?t=20088

http://www.carsound.com/forum/showpost.php?p=169538&postcount=3

http://www.carsound.com/forum/showpost.php?p=31621&postcount=20

 

 

מי יודע בקצב הזה אולי יהיה טעם לפתוח פורום בסגנון ELITECARAUDIO בעברית.

"המבקר צריך שיהיה כאבן משחזת: משחיז ואינו חותך" (ר' משה אבן עזרא)

"אם אתה משבח את מה שאינך מבין בו - זה מעשה רע. אם דיברת בגנותו - מעשה רע יותר" (ליאונרדו דה וינצ'י)

Never underestimate the power of human stupidity - Robert A. Heinlein

פורסם

אוגי - כל הכבוד. אני מאוד מעריך את שיתוף הידע המקצועי שלך כאן.

 

בקצב שתחום האודיו המקצועי לרכב בארץ גדל אני לא רואה שום סיבה שתעצור דיונים ברמה גבוהה. בפורומים בחו"ל אלה דיונים מרתקים שנמשכים על פני עמודים רבים.

לאט לאט אנשים לומדים שלאנזר זה לא היי-אנד ויש רמקולים יותר טובים מפ(א)יוניר.

 

אם ה LEVEL לא משפיע על מתח ה RCA - איך המגבר יודע שהנמכנו את הווליום או הגברנו אותו? אני לא מתמצא בנבכי האלקטרוניקה אך אשמח להסבר פשוט. גם את הגרף שצרפת לא ממש הבנתי. אתה יכול להסביר שוב בבקשה?

 

יחד עם הטיעון שלך לגבי נקודת החיתוך של הטוויטר והמיד-באס, אני לא חושב שזה יהווה בעייה או יפגע בטוויטר אם נחתוך אותו ב 1K, בהנחה שהוא מסוגל לנגן את התדר הזה תודות לתכנון שלו. אם ויפא (לדוגמה) יצרו טוויטר כל כך טוב ובעל נתונים כאלו - למה לחתוך אותו רק ב 2K? מה הסיבה הממשית לכך? אני לא צופה כשל בטוויטר אם "ננגן" אותו בתדרים שהם הוא יכול לעבוד.

 

לגבי זוג חורים ב"כדור" - מעצם היותנו בעלי חיים יש לנו ב"כדור" חיישנים שיודעים לזהות מהיכן הקול מגיע, וזה לדעתי קושר קשר ישיר בין מיקום האלמנטים לגובה הבמה.

עם כל הכבוד למשחקי פאזה - אין תחליף לרמקולים שממוקמים נכון ובזווית המתאימה כלפי האוזניים שלנו. תקף גם ברכב וגם בעולם הביתי.

 

אורליק, אני חושב שהמגבר שאני מדבר עליו והמגבר שבתמונה שלך הם בני דודים :wink:.

 

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

טוב, לפי הסדר...

 

המגבר לא "יודע" שום דבר הוא מגבר - הוא מגביר את האות שהוא מקבל. כאשר את קובע סף רגישות של למשל 4V אז המגבר יפיק עוצמה מקסימלית כאשר הוא יקבל אות במתח 4V וכאשר עוצמת האות התיה נמוכה ב3DB, 6DB וכן הלאה כך העוצמה בה הסיגנל יופק תהיה קטנה ב3DB, 6DB וכן הלאה. כאשר הווליום נמוך יותר המקור מוציא עוצמת מתח נמוכה יותר. לכן, כאשר אתה תנמיך את הLEVEL ששייך לכל דרייבר את בהכרח תוריד את המתח ששייך לאותו ערוץ.

 

 

הגרף שהראתי קשור ל- Fletcher Munson Effect. בגרף אתה רואה איך נתפסת עוצמת צלילי אצל אדם לפי התדר. לדוגמא, כדי לקבל את אותה עוצמת צליל נתפסת שיוצר תדר 1KHZ ב40DB בתדר 20HZ אנחנו נזדקק לעוצמה של 90DB. המשמעות של אפקט זה היא העוצמה הגבוהה הנזקקת להגברת תדרי הסאב-באס ומצד שני ניתן לראות עד כמה רגיש האדם לתדרי מיד ותדרי אפר-מיד.

 

הסיבה שהצגתי את ה-HRTF היא כדי לחזק את הטיעון שאין לך מה לדאוג שהבמה "תיגרר" למטה ע"י מיד-באס שינגן 2-2.5 KHZ. תפיסת הגובה של הצליל היא כתוצאה של מודולציה שעוברים הצלילים כתלות במיקומם במרחב, המודולציה הזאת הוכת להיות שמיעה/נתפסת באופן מורגש עמוק בתוך תדרים שהטוויטר צריךך לנגן והיא כמעט ולא מורגשת ב2-3 KHZ.

מה שיכול "למשוך" את הבמה למטה זה רשרושים וזמזומים מהדלת מאחר והם מפנים חלק מתשומת הלב, כך גם רשרושים "מושכים" צלילי סאב-באס אחורה.

 

אני לא אומר לך שאסור לחתוך טוויטר ב1KHZ אלא אני אומר לך שמניסיון שלי לא תהיה שום תועלת מצעד כזה אלא רק פגיעה באיכות התוצאה הסופית. תדרים 1-2.5 KHZ הם תדרים גבוהים עבור מיד-באס אך נמוכים מאוד עבור טוויטר והם יוצרים עומס עצום על הטוויטר. העומס הזה פוגע ביכולת הטוויטר להפיק באופן מדויק תדרים גבוהים יותר. זה כמו שאפשר לעבוד עם מיד-באסים חתוכים ב40HZ אבל הם ישמעו טוב יותר כאשר הם יהיו חתוכים ב63HZ.

 

אם מדברים על VIFA אז אני אתן לך דוגמה מרמקולים שלהם שאני מכיר.

המוניטרים שלהם מדגם LSI7:

polk-ls7i.jpg

משתמשים בטוויטרים של VIFA מדגם XT25:

http://www.tnt-audio.com/casse/polk-ls7i_e.html

לטויטרים הללו יש נמוך מאוד של 500HZ והיענות תדר מוצהרת של 1.5-40 KHZ אם תביט בגרף ההיענות אתה תראה היענות שטוחה מאיזור ה700-800 הרץ.

http://www.madisound.com/pdf/vifa/xt25tg30-04e.pdf

XT25TG30-04.jpg

 

והוא נמצא בכל סדרת LS של פולק כולל ה"בהמות הגדולות" שלהם כמו:

polk.JPG

http://www.audiocostruzioni.com/r_s/diffusori/polk-audio-ls15/polk-audio.htm

 

למרות הנתונים המבטיחים תדר הקרוס ברמקול הוא 2.4KHZ ב18DB. זה כדי לשמור על האופי הטבעי והנינוח של הצליל שיפיק הטוויטר מבלי להעמיס עליו מידע שיוכל להיות מופק ע"י דרייבר אחר ללא עומס.

 

דוגמא אחרת לשימוש בטוויטר VIFA XT ע"י POLK הוא בסט לרכב שלהם (אותו לא שמעתי עבל הוא זוכה לשבחים רבים) מדגם SR6500 שעולה כ-900 דולר בארה"ב.

http://www.polkaudio.com/downloads/sr6500_eprint.pdf

http://www.polkaudio.com/downloads/whitepapers/sr6500_large.pdf

הטוויטר של הסט:

sr6500_tweeter_angle.jpg

בסט קומפוננט זה הוא נחתך ב3.1KHZ ב18DB

http://www.polkaudio.com/caraudio/specs/sr6500/

 

 

כאשר אתה חותך טוויטר כלכך נמוך אתה לא רק פוגע ביוכלת ספיגת ההספק שלו אלא גם בתוצאה המוזיקלית כתוצאה מהועומס המיותר שאתה מפיל עליו. מניסיון שלי אני ממליץ לך לא לחתוך את הטוויטר כלכך נמוך כי התוצאה לא תשתפר כתוצאה מכך.

 

 

אני שייך לאסכולה שמצדדת בגישה שעדיף "point-source" על מנת להגיע לתוצאה הטובה ביותר. זאת, בתנאי שיש לך אפשרות להתקין אותם בזוויות ומיקומים ראויים. שמעת פעם מורל אינטגרה בקיקפנל? או CDT ברקסיאל בקיקפנל?

אצלי מיקום הטוויטר נראה בערך ככה (לא לצחוק! זה נשמע מעולה):

DSC00564.jpg

DSC00560.jpg

 

 

 

יש כאלה שתומכים בגישה של טוויטרים על הדאש/קורות/מאחורי המראות זה גם גישה לגיטמית. לכל גישה יש יתרונות וחסרונות ואף אחד לא יכול לומר באופן גורף וחד משמעי מה יותר טוב. אני ממליץ לנסות מיקומים שונים לטוויטר ולא לפחד לשים אותו נמוך וקרוב למיד-באס. כמו כן, תנסה לחתוך את הטוויטר בתדרים גבוהים יותר, לא מתחת 1.5KHZ ועדיף גם קצת מעל 2KHZ.

 

 

אני נהנה להשתתף בת'רדים בעלי ערך אינפומטיבי ומחנך. זה הרבה יותר מעניין להתעסק בנושאים כאלה במקום בקבלים, 9*6, דולפינים, איזה ציוד לקנות כדי לעשות רעש שיעצבן את הרחוב בארבע בבוקר וקפיץ את כל האזעקות וכמובן איך לקנות מוצרים בשיווק אפור בחמש שקל פחות.

"המבקר צריך שיהיה כאבן משחזת: משחיז ואינו חותך" (ר' משה אבן עזרא)

"אם אתה משבח את מה שאינך מבין בו - זה מעשה רע. אם דיברת בגנותו - מעשה רע יותר" (ליאונרדו דה וינצ'י)

Never underestimate the power of human stupidity - Robert A. Heinlein

פורסם

אני נהנה להשתתף בת'רדים בעלי ערך אינפומטיבי ומחנך. זה הרבה יותר מעניין להתעסק בנושאים כאלה במקום בקבלים, 9*6, דולפינים, איזה ציוד לקנות כדי לעשות רעש שיעצבן את הרחוב בארבע בבוקר וקפיץ את כל האזעקות וכמובן איך לקנות מוצרים בשיווק אפור בחמש שקל פחות.

אין ספק שזה אחד השירשורים המעניינים שהיו כאן.

תודות לoogee ,

תמיד נחמד ללמוד דברים חדשים.

 

לאיתמר, אם יש לך זוג טויטרים פשוט וזול, אולי תנסה לראות מה ההשפעות

של הזזת נק' החיתוך בין המיד לטויטר כלפי התדרים הנמוכים,

לא הייתי מנסה את זה עם טויטר שעלה לי כסף, התוצאות כנראה יהיו הרסניות,

ככל שיורדים בתדר, הספק שמעביר המגבר, עולה.

לא נראה לי שטויטר יכול להסתדר עם כזה הספק, זו הסיבה שזה לא נפוץ.

ZZR

פורסם

אוקיי, אישרת את מה שחשבתי בנושא ה LEVEL. אז מכאן אני מסיק שלא צריך לקנות מנחת RCA.

עוד סיבה להשתמש בהד-יוניט איכותי... :wink:

 

קלעת בול. גם הגרף שנתתי קודם שייך לטוויטר ממשפחת ה XT של ויפא, והוא יגיע אלי (בשאיפה) במהלך חודש הבא. כשהתכוונתי לחיתוכים נמוכים לטוויטר - על טוויטר בסגנון הזה דיברתי, לא טוויטר פשוט וזול.

 

עדיין לא קראתי את מה שפרסמת בנוגע ל HRTF אבל ייקרא בקרוב.

 

אני גם מאמין בפויינט סורס, הבעייה שברכב היא לא ממשית. בין אם בגלל שהבאס מגיע ממקום הזוי לחלוטין (בגאז') ובין אם המיקום שלנו ביחס למיקום הרמקולים ברכב (צד שמאל קרוב יותר מאשר ימין).

אני גם לא תומך ברעיון של טוויטר משולב בקיקפאנל בדיוק בגלל הסיבה שאנחנו יודעים לזהות את מקור הצליל ולא משנה מה נעשה - הרמקול לא באמת נמצא מולנו בזווית ובגובה המתאימים. אני כן תומך בהוספת טוויטרים משניים על חיפויי מראות הצד \ צידי השמשות \ קורות ה A בכדי להגדיל את רוחב הבמה וכדי למזער את אפקט הקשת, אבל מצד שני זה כבר מגדיל את מקורות הסאונד ועלול לעוות את האימג'.

 

ב talkaudio.co.uk יש בחור בשם קנט בי (שאם זה באמת הוא ולא שם פיקטיבי, אני חושב שהוא המעצב\מתכנן\מהנדס של ג'נסיס - בטח אייל יודע) שלקח וולבו 740, פירק לה את כל הדשבורד והתחיל לבנות אותו מחדש כאשר הרמקולים משולבים אינטרגלית בו. מדי פעם הוא מעדכן את הת'רד שלו בעוד תמונות והסברים למה שהוא עושה.

הוא בפירוש בונה את המערכת שלו "לפי הספר" כאשר אפילו הסאבים נמצאים מקדימה. עושה רושם שגם הוא דוגל במקור שמע אחיד, רק שהוא באמת עושה את זה.

 

השתכנעתי בקשר למה שאמרת "להעמיס על הטוויטר" ובמערכת המשודרגת הנושא ייבחן לעומק.

 

כן ירבו ת'רדים כאלו!!! :-P

 

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

 

המגבר לא "יודע" שום דבר הוא מגבר - הוא מגביר את האות שהוא מקבל. כאשר את קובע סף רגישות של למשל 4V אז המגבר יפיק עוצמה מקסימלית כאשר הוא יקבל אות במתח 4V וכאשר עוצמת האות התיה נמוכה ב3DB, 6DB וכן הלאה כך העוצמה בה הסיגנל יופק תהיה קטנה ב3DB, 6DB וכן הלאה. כאשר הווליום נמוך יותר המקור מוציא עוצמת מתח נמוכה יותר. לכן, כאשר אתה תנמיך את הLEVEL ששייך לכל דרייבר את בהכרח תוריד את המתח ששייך לאותו ערוץ.

 

 

אם כך הד יוניט שמוציא 6.5 וולט יהיה עדיף על כזה 4 וולט - עד כה הבנתי כי נתון זה מהווה יתרון רק לגבי רעשי רקע, מה הנכון ??

 

יש כאלה שתומכים בגישה של טוויטרים על הדאש/קורות/מאחורי המראות זה גם גישה לגיטמית. לכל גישה יש יתרונות וחסרונות ואף אחד לא יכול לומר באופן גורף וחד משמעי מה יותר טוב. אני ממליץ לנסות מיקומים שונים לטוויטר ולא לפחד לשים אותו נמוך וקרוב למיד-באס

גם כאן - עד כה חשבתי כי ככה למעשה מרימים את הבמה - אך כאן אני רואה שאתה טוען ההפך, תוכל להרחיב ?

אני כבר הבנתי - זה הכימיקלים שלי שלא הבינו.

jingel

פורסם

העניין מדבר על שני שיטות, שתי דרכים להשיג תוצאה מסויימת עקב הבעייתיות

של מיקום האלמנטים ברכב.

הראשונה דנה ב-ONE POINT SOURSE זאת אומרת ככל שהאלמנטים בבמה הקדמית

יהיו קרובים יותר אחד אל השני נקבל שיחזור יותר מהימן של הצליל כפי שהוקלט באולפן.

כלומר שהצלילים יגיעו מאותו המיקום בבמה הקדמית או כמה שיותר

קרוב אחד לשני ועל ידי כך נקבל שחזור טוב יותר של המוזיקה כפי שהוקלטה(מקור אחד).

 

והשיטה השנייה מדברת על כך שמיקום הטוויטרים גבוהה יותר ירים את הבמה לגובה

הרצוי וייתן תוצאה נכונה יותר של גובה הבמה,עקב כך שהאוזן האנושית רגישה יותר לתדרים גבוהים.

שתי גישות כל אחת שייכת לאסכולה שונה,תלוי במה אתה מאמין,בשתיהן יש אמת.

פורסם
אם כך הד יוניט שמוציא 6.5 וולט יהיה עדיף על כזה 4 וולט - עד כה הבנתי כי נתון זה מהווה יתרון רק לגבי רעשי רקע, מה הנכון ??
אם לא יהיה לך רעשים עםHU עם4V אז זה לא משנה אם יש לך 6.5V.(תקנו אותי אם אני טועה)

מחפש קומפוננט רוקפורד T5...

פורסם

שתי גישות כל אחת שייכת לאסכולה שונה,תלוי במה אתה מאמין,בשתיהן יש אמת.

זה לא "במה אתה מאמין". לכל גישה יש יתרונות וחסרונות, אין גישה "מושלמת" או "נכונה יותר". התוצאה הסופית תלויה במיליון ואחד גורמים לכן חשוב לנסות את שתי הגישות בזמן ההתקנה כדי להגיע לתוצאה הטובה ביותר.

 

בקשר למתח היציאה. רוב הזמן אתה לא שומע בווליום מקסימילי (לפחות אני מקווה שכך לטובת השמיעה שלך) ולכן עומת הסיגנל שיפיק ה-H/U גם אם היוא 6.5V תהיה כמה DB מתחת למקסימום, כלומר רוב הזמן אתה לא תראה אפילו ולט אחד.

 

אם אין לך רעשים אין שום יתרון במתח יציאה גבוה. אם יש רעשים הפיתרון לא יהיה מתח יציאה גבוה. ההבדל בין רעשי הרקע למידע המוזיקלי לרעשי הרשע במעבר בין 2V ל 4V הוא 3DB ואם היו רעשי רקע שמיעים קודם אז הם יהיו שמיעים קצת פחות אחר כך - אך עדין שמיעים. אם יש רעשים צריך לטפל במקור הבעיה.

 

מתח יציאה זה "בולשיט שיווקי" ולפעמים הוא גם גורם לבעיות אם אתה רוצה לחבר מגברים ישנים יותר מתקופה שבה לא התלהבו יותר מדי ממתח סיגנל.

"המבקר צריך שיהיה כאבן משחזת: משחיז ואינו חותך" (ר' משה אבן עזרא)

"אם אתה משבח את מה שאינך מבין בו - זה מעשה רע. אם דיברת בגנותו - מעשה רע יותר" (ליאונרדו דה וינצ'י)

Never underestimate the power of human stupidity - Robert A. Heinlein

פורסם

כמו שרשמתי בשתיהן יש אמת וחשוב לנסות את שתיהן כדי להגיע

 

למקסימום שניתןבהתקנה נתונה ,מה שרשמתי התכוון יותר לעובדה שאנשים מסויימים

מסתייגים משיטת ה-ONE POINT,בדיוק מהסיבה שרשמת כשהראת את

התמונות של הטוויטר ממוקם נמוך,לא לצחוק וזה מה שניסיתי להסביר ששיטה זו

נכונה לא פחות ובמקרים מסויימים תשמע אף טוב יותר.

פורסם

הרהרתי קצת בדברים שכתובים בת'רד הזה והגעתי למסקנה שאין שום מניעה ואפילו עדיף לתת למידבאס לנגן קצת יותר גבוה וכתוצאה מכך לחתוך את הטוויטר יותר גבוה. זה גם כדי לא ליצור מעמסה מיותרת על הטוויטר ובתכל'ס רוב המידבאסים נותנים תוצאה יפה מאוד עד 2K.

עם זאת ולפי דעתי זה נכון מאוד בתחום הביתי, שם אין בעייה של גובה במה. זה קצת מסתך כאשר אנחנו מגיעים לרכב על שלל בעיותיו האקוסטיות, שאחת מהן היא מיקום טוויטרים (לרוב) פחות או יותר "בגובה האוזניים" ומיד-באס נמצא הרחק למטה, בתחתית הדלת או קיק-פאנל.

זאת הסיבה שלדעתי טוויטר צריך להתחיל לנגן כמה שיותר נמוך בגבולות ה"מותר" שלו. אבל כמו שאמרנו - אין כאן חוקים ויש מס' אסכולות. "איש איש באסכולתו יחיה" :wink:

 

אגב דוקטור אורליק, המגבר בתמונה זה HR100?

 

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
הרהרתי קצת בדברים שכתובים בת'רד הזה והגעתי למסקנה שאין שום מניעה ואפילו עדיף לתת למידבאס לנגן קצת יותר גבוה וכתוצאה מכך לחתוך את הטוויטר יותר גבוה. זה גם כדי לא ליצור מעמסה מיותרת על הטוויטר ובתכל'ס רוב המידבאסים נותנים תוצאה יפה מאוד עד 2K.

עם זאת ולפי דעתי זה נכון מאוד בתחום הביתי, שם אין בעייה של גובה במה. זה קצת מסתך כאשר אנחנו מגיעים לרכב על שלל בעיותיו האקוסטיות, שאחת מהן היא מיקום טוויטרים (לרוב) פחות או יותר "בגובה האוזניים" ומיד-באס נמצא הרחק למטה, בתחתית הדלת או קיק-פאנל.אני רוצה רק להזכיר לך שאוגי דיבר על זה

הסיבה שהצגתי את ה-HRTF היא כדי לחזק את הטיעון שאין לך מה לדאוג שהבמה "תיגרר" למטה ע"י מיד-באס שינגן 2-2.5 KHZ. תפיסת הגובה של הצליל היא כתוצאה של מודולציה שעוברים הצלילים כתלות במיקומם במרחב, המודולציה הזאת הוכת להיות שמיעה/נתפסת באופן מורגש עמוק בתוך תדרים שהטוויטר צריךך לנגן והיא כמעט ולא מורגשת ב2-3 KHZ.

מה שיכול "למשוך" את הבמה למטה זה רשרושים וזמזומים מהדלת מאחר והם מפנים חלק מתשומת הלב, כך גם רשרושים "מושכים" צלילי סאב-באס אחורה.

ואני ראיתי גם באחד התרד'ים בחו"ל שגם עקב כך וגם מסיבות אחרות המתכנן של MB QUART תיכנן את המיד כך שיעבוד עד 6000

 

 

זאת הסיבה שלדעתי טוויטר צריך להתחיל לנגן כמה שיותר נמוך בגבולות ה"מותר" שלו. אבל כמו שאמרנו - אין כאן חוקים ויש מס' אסכולות. "איש איש באסכולתו יחיה" :wink:

 

אגב דוקטור אורליק, המגבר בתמונה זה HR100?

 

איתמר.

בברכה יהודה

בברכה יהודה


×
×
  • תוכן חדש...