Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7484 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

90-120

121-160

161-200

201-250

251-320

321-400+

אחלה קטגוריות. :)

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

• תגובות 60
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אני אומר, we'll win some - we'll loose some, העיקר שנהנה.

הכי חשוב!!

קל להאשים אחרים - אבל לא את עצמך.

אישית, הרגשתי שלא נתתי 100% מעצמי בתחרות האחרונה ובפעם הבאה אשתדל יותר.

אם כל אחד יסתכל על עצמו טוב טוב , אני חושב שהוא יגיע לאותה מסקנה.

ברכות למנצחים!

אלון :smile:

If you can’t see the Bright side of life , Polish the Dull side

פורסם

אף אחד לא האשים אף אחד. גם אני נהניתי מאוד.

אבל לפעמים זה מרגיש כמו לנסוע בקארט סגור בעוד שמישהו אחר נוסע בקארט פתוח.

פורסם

להתחיל לסווג לקטגוריות זה דבר מסובך , לפחות על פי השיטה שמתקיימת כיום במסלולים ולו רק מהבחינה הפשוטה שאין שום בדיקה לגבי המכוניות - סטנדרטיות , משופרות או משופרות מאד .

קיים בחו"ל , אנגליה לדוגמא , תקנון מסודר לסוג כזה של תחרויות - WWW.BTRDA.COM תחת הערך - AUTOTEST .

דובי

הבלוג שלי- כעת ב-באזר, בלוגים של ספורט .

פורסם
90-120

121-160

161-200

201-250

251-320

321-400+

אחלה קטגוריות. :)

אם כבר תכננת קטגוריות חדשות, למה לדפוק אותנו ? :-D

בכל מקרה, עניין הכ"ס בעייתי במקרים של מנועים לא מקוריים. רוב מי שמשפר את המנוע לא ממש יודע כמה סוסים יש לו, וגם מי שבודק - זה לא תמיד מדויק.

בנוסף זה פותח פתח ל"רמאויות" בעניין. נפח מנוע מופיע ברישיון הרכב (לא ששם אי אפשר לשנות בלי רישום, אבל זה קצת יותר מורכב וקצת פחות חוקי).

[LEFT][B][FONT=Times New Roman]Damn it boy, you are about as useless as a cock-flavoured lollipop.[/FONT][/B] [FONT=Times New Roman][I]Coach Patches O'Hulihan[/I][/FONT][/LEFT]

פורסם

זה מאוד בעייתי לקבוע חלוקה ואין סיכוי שכולם יהיו מרוצים.

אפילו בקטגוריה מצומצמת כמו 1600 ליסינג יהיו הבדלים בין הרכבים ויהיו יתרונות וחסרונות לכל אחד. זה טבעי אלא אם כן אתה עושה קבוצה אחידה כמו בראלי.

הדבר היחיד שצריך לעשות זה לוודא שאין פערים מוגזמים בין הרכבים ומסלול שמאפשר לנצל פער כזה בלי להשאיר סיכוי לאחרים.

הרי גם בקטגוריה של ה-1600 יכול לבוא מישהו להשתתף עם איזו סיריון 1 ליטר. אז הרכב שלו נופל מאחרים בקטגוריה ? כן. הוא יכול להאשים מישהו ולבכות על זה ? לא ממש. זה הרכב שלו ואיתו הוא מתחרה. אנחנו לא בתחרות של רכבים אחידים וצריך לזכור את זה. בכל אירוע אחר של ג'ימקאנה אין בכלל חלוקה לקטגוריות והאמת שזה לא כזה נורא. גם הנהג מראה את היכולות שלו וגם הרכב מראה מה הוא יכול ולא יכול. רוב הג'ימקאנות נעשות על שטח קטן ובצורה טכנית מאוד כך שאין הרבה יתרון לרכב חזק יותר.

במקרה של מסלולים, הם מנסים קצת למתוח את ההגדרה של ג'ימקאנה ולתת מסלול קצת פחות עממי. כזה שגם למפלצות יהיה מה לעשות בו. הרי במדינה מתוקנת לא היה לרכבים האלה מה לחפש בג'ימקאנה והיו להם מקומות אחרים לנצל את האוטו ולהתחרות.

אז עושים מסלול מהיר יותר, עם אלמנטים טכניים אבל גם מקומות להרביץ ולזרוק ולתת קצת שואו לקהל.

במקרה הזה כבר כדאי לעשות איזו שהיא חלוקה אחרת זה באמת היה כבר לא הוגן.

כל עוד לכל אחד יש סיכוי סביר לקחת בקטגוריה שלו אז הכל הוגן לדעתי. ברור שאם תדבר על מיצוי מלא של הרכב או למשל לשים את אותו נהג על הרכבים השונים תהיה מנצחת ברורה (או מספר רכבים עליונים) וכאלה שרחוקים מאוד, אבל זה בסדר גמור. לפחות עד שהעסק יהיה מספיק מפותח ויהיו מספיק מתחרים כדי לפלח לקבוצות כמו שעושים באנגליה, שם בכלל מדרגים את כולם על סולם אחיד לאחר שיקלול מדוייק של כל הרכבים.

כשאני אומר סיכוי סביר אני מתכוון לכך שהבדל של נהג יכול להכריע ולא שמספיק נהג בינוני ברכב החזק והסיכוי היחיד של אחרים להשיג אותו זה אם הוא יפשל לגמרי ויפסל.

במבחן הזה הקטגוריה של עד 2000 עומדת לא רע לדעתי כשאולי רק ה-S2000 חורגת קצת מהכלל הזה. ב-1600 בוודאי שאין בעיה ובמעל 2000 העסק קצת יותר בעייתי כי זאת קטגוריה מאוד גדולה בלי גבול עליון אבל חלק גדול מהבעיה הוא כמות המשתתפים. אין שם מספיק משתתפים כדי לפצל יותר. פעם אחרונה היו שם רק 13 משתתפים. הקטגוריה של עד 2000 הכי עמוסה וכבר עכשיו קצת בעייתית בגודל.

ברור שהמסלול שנבנה משפיע רבות על מה שאמרתי וצריך שהוא יהיה כזה שישמור על אותו סיכוי סביר של כל רכב.

אני אהבתי את המסלול האחרון ולמרות שהמיאטות השתלטו על הגמר ודיברו על יתרון ההנעה האחורית (4 משתתפים בגמר) אני חושב שזה עדיין היה סביר ולראיה העובדה שה-205 נכנסה לגמר (ואין לי שום ספק שגם הרכב שלי יכל להיות שם עם זמנים תחרותיים אם רק הייתי זוכר את המסלול :wink:). אבל אני מודה שזה היה מסלול קצת גבולי כי רכבים חלשים יותר יכולים קצת לבכות ובצדק. אולי צריך לפצל את כל המיאטות לקטגוריה של הנעה אחורית ושיחטפו בראש מה-s2000 :grin:.

בקיצור, המון גם תלוי במסלול וצריך שיהיה מספיק טכני כדי לאפשר לכל אחד בקטגוריה לקחת. מסלול כמו באירוע הקודם היה הוגן לכל הקטגוריות. גם במעל 2000 כשקובי לקח שם מקום שני עם האיביזה שלו.

נ.ב. חלוקות ע"פ כוח סוס לא רלוונטיות בשום צורה. אין שום דרך לוודא כ"ס של כל רכב.

כל מה שאפשר לחלק על פיו זה דברים רלוונטים שניתן לוודא בקלות שזה נפח מנוע, אם יש או אין טורבו (מה שמסלולים עושים) וסוג ההנעה (שזאת אופציה שעוד לא השתמשו בה כדי לפצל יותר).

ניר

פורסם

שמים דיינו במסלול לפני הג'ימיקאנה. :)

פורסם

אתם מדברים על כוח, אני לא מבין עד עכשיו איך ניר (NMP) נוסע בקטגורייה שלנו עם קליאו 1.4 RN..

:silly:

פורסם

ניר,על תשכח שה205 הייתה משופרת מאוד!

MI16 וכדומה....

אם היית שם לב, היית רואה שבשני המקצים לפני מקצה הגמר, התחרות הייתה בין הS2000 ל205!

נראה כאילו המיאטה החדשה התחרתה רק על המקום השלישי (עם עצמה)

ואח"כ אני ואחי עם המיאטה דור שני

לדעתי הבדלי הכוחות היו מורגשים ביותר במסלול הזה

אבל בכל זאת אני חייב לציין שהיה ממש מסלול כיף!

לפעמים המסלולים המסובכים והקטנים (מי אמר מישל?) פשוט מטריפים אותי אם משהו לא הולך

נ.ב.

ל JINK..

אני השוותי בזמנים של מקום ראשון בכל קטגוריה בשני האירועים ולא על זמן המסלול הממוצע.

אתה יכול לראות שג'רמי (התותח) עשה זמן בפעם הקודמת שיכל לנצח גם בקטגוריה של עד 2000 סמ"ק וגם זמן שהיה מאוד תחרותי לקטגוריית הטורבו!

באירוע השני הוא עשה זמן תחרותי אמנם לקטגוריה של עד 2000 סמ"ק וגם זה בגלל הפאשלות שלי ושל אחי, אבל לקטגוריה הבכירה הוא היה עוד רחוק!

תום

"its one of the most magical letters in the world of performance automobiles, its the latter M, and with combinning with the number 3 causes uncontrollable envy hatred and despair for those who will never experience the view from the cockpit." Web Riders Shoot Out

פורסם

הסברת לאט - הבנתי מהר.

[LEFT][B][FONT=Times New Roman]Damn it boy, you are about as useless as a cock-flavoured lollipop.[/FONT][/B] [FONT=Times New Roman][I]Coach Patches O'Hulihan[/I][/FONT][/LEFT]

פורסם
אתם מדברים על כוח, אני לא מבין עד עכשיו איך ניר (NMP) נוסע בקטגורייה שלנו עם קליאו 1.4 RN..:silly:
הכי טוב, ככה אני בא כאנדרדוג :wink: (הבעיה שאני גם נשאר כזה :smile:)

ועכשיו ברצינות, פשוט אין לי מה לחפש ב-1600, לא נעים לי להשפיל את כולם שם :twisted:

תום, האמת שלא שמתי לב לתוצאות המדוייקות של שלושת הזוכים במקצים המוקדמים אבל אם אני לא טועה מי שניצח זה בכלל המיאטה ועם זמן דומה לתוצאות של האחרים במוקדמות, לא ?

ובקשר להפרשים בין הקטגוריות אני לא לגמרי מסכים איתך. ג'רמי אמנם תותח אבל הזמן שלו לא היה יכול לדגדג את הקטגוריה של 2000+, לא באירוע האחרון וגם לא בראשון.

את הקטגוריה שלנו הוא היה יכול לקחת באירוע הקודם בגלל שהקטגוריה שלנו אכזבה. לא היו מספיק מתחרים חזקים ואלה שהיו לא מיצו את הפוטנציאל לדעתי.

בגדול יש הפרש די ברור ואחיד בזמנים של הקטגוריות של איזה שלוש שניות בין כל קטגוריה, גם באירוע הקודם וגם בזה (לפחות בפוטנציאל). אתה יכול לראות את זה גם בממוצע של קטגוריה כמו שבאירוע הקודם אמנם ה-2000 לא נראה משהו בתוצאות הזוכות אבל בממוצע היה הרבה יותר מהיר מה-1600.

ג'רמי עשה 1:13 (והוא כנראה מיצה את הפוטנציאל של הקטגוריה) והתוצאה הטובה ביותר ב-2000+ הייתה 1:07, אצלנו אפשר היה להגיע גם ל-1:10 (זאת לא הגזמה, יצא לי אח"כ לעשות את המסלול הזה שוב ועשיתי 1:09).

באירוע האחרון ג'רמי עשה קצת פחות מ-1:18 (ושוב אני נותן לו קרדיט שהוא יודע להוציא את רוב הפוטנציאל), אצלנו עשו 1:14 וב-2000+ עשו 1:10.

רגע, בעצם דיברת רק על העובדה שהמסלול היה מהיר ולכן ההפרשים גדולים יותר (אני גם מבין לאט כנראה :wink:), אז כן, רואים שההפרשים בין הקטגוריות גדלו.

ניר

פורסם

ניר, אני מקווה בשבילך שאתה מבין לאט כי לא רק שלא הבנתי אותי ואת אחי, גם את עצמך נראה שאתה לא ממש מבין :-)

מצד אחד אתה מדבר על צורך במסלול טכני שההבדל יהיה בעיקר בנהג, מהצד השני אתה מדבר על מסלול שיאפשר למפלצות להרביץ.

מסלולים זה לא מסלול דראג, הרעיון של ישורת ארוכה בתוך גמייקנה נותן פשוט לרכבים החזקים יתרון של מספר שניות. אני באופן אישי הגעתי לקרוב ל 90 קמ"ב ברכב שלי, שמזנק מ0 ל 100 בשמונה וחצי שניות. אתה ברכב שלך שעושה 0 ל 100 בשבע וציפס שניות היית יכול לסיים את הישורת הרבה לפני ובמהירות גבוה יותר, פעמיים ... עובדה שאם תסתכל על הגמר תראה שאני ותום עשינו זמן פחות טוב משמעותי מהאחרים, כל האחרים מזנקים לפחות שניה מהר יותר מאפס למאה, ראו את זה. גרמי שעושה 0 ל 100 קרוב אלינו עקף אותנו (בכל זאת הוא ג'רמי :-) )

במרוץ הקודם גרמי היה יכול להיות מקום שני בקטגוריית המפלצות ומקום ראשון . המקום השני בקטגוריית הילדים (עד 1600) היה יכול להיות מקום רביעי בקטגוריית המפלצות בהפרש של 3 :!: עשיריות מהמקום השני. וכמובן מקום ראשון בקטגוריית הביינים. גם מקום שלישי היה נכנס לפודיום של המפלצות ... זה מה שנקרא שיוויון . גם קובי עם הרכב החלש הגיע מקום שני.

זה מרוץ שיוויוני. זה מרוץ שהכוח פחות השפיע.

רכבי הנעה אחורית בעלי יתרון :?: הרי אתה יודע שאם הקליאו החזקות היו ננהגות על ידי נהגים מיומנים ובעלי כושר ניווט ... שתיהן היו נכנסות לגמר, אתה במקומי והשניה במקום אחי. אין סיבה לחפש את השקל מתחת לפנס.

אני אהבתי את המתכונת של התחרות בארוע ספורט מוטורי, מוקדמות איטיות שאין חשיבות רבה לכוח ואז גמר שכולם על אותו הרכב ...

בכל מקרה באופציות שלפניינו, נראה לי שמסלול טכני יעשה צדק עם כולם ... עד שנוכל לחלק את הקבוצות להמון המון קטגוריות ...

פורסם
בכל מקרה באופציות שלפניינו, נראה לי שמסלול טכני יעשה צדק עם כולם ... עד שנוכל לחלק את הקבוצות להמון המון קטגוריות ...
אני לא מאמין למשמע אוזניי (יותר נכון למראה עיני - אבל אוזניים נשמע יותר טוב :wink: )

ניב אמר מסלול טכני - לא יכול להיות.. (אהממ.. לטרון)

אני חייב למסגר את זה ולתלות על הקיר.. :lol:

פורסם

ניב/תום - כנראה שכולנו מבינים לאט :smile:

אני אתכם, מסכים לגמרי. צריך מסלול טכני יחסית בו יכולות הנהג יבואו לידי ביטוי יותר מאשר האוטו. תמיד גם לאוטו תהיה השפעה (לפחות כל עוד הרכב לא אחיד) אבל כזאת שנהג טוב יותר יוכל לקזז.

הסתירה כביכול שציינת בדברים שלי זה השיקולים הסותרים של מסלולים שצריכים למצוא את הפשרה. בניגוד למסלול טכני ואיטי מאוד כמו שהיה בלטרון בו שום כח לא היווה יתרון, מסלולים מנסים להכניס קצת כיף גם לאימפרזות וזה אומר שחייבים לחלק לקטגוריות.

גם באירוע הקודם שאתה מחשיב כטכני שעושה צדק עם כולם היו הפרשי זמנים ברורים לפחות ברמת הפוטנציאל. זה לא תמיד ממומש כי נהגים עושים טעויות ומקבלים פסילות או לא מספיק טובים בשביל לנצל לגמרי את הרכב. זה שג'רמי הוציא את המקסימום מהקטגוריה שלו והוציא תוצאה שיכלה אולי להתברג בגמר של ה-2000+ (שבגמר עשו תוצאות איטיות בכמה שניות טובות מהמוקדמות שלהם) זה לא משהו שאפשר להסתמך עליו וזה כבר מעבר להפרש הוגן לקיזוז ע"י נהג.

בתוך כל קטגוריה זה כבר היה די הוגן. באירוע האחרון זה באמת היה קצת פחות הוגן...

אגב, הזכרת את הישורות באירוע האחרון. אתה כמובן צודק במה שאמרת וזה היה אמור לתת יתרון גדול לרכבים חזקים אבל...

יש לי הרבה מקצים בוידאו של כמה רכבים בקטגוריה שלנו (למעשה כל ה-306-ים והקליאו שלי) ולא מעט מקצים של כל/רוב האימפרזות/איבו במקצה החזק ועשיתי כמה מדידות. היה מאוד מאוד מפתיע לגלות שהם לא הוציאו זמנים מדהימים כל-כך בישורות האלה כמו שהיית מצפה. מתוך איזה 5-6 מקצים שלהם שמדדתי, רק פעם אחת האיבו עשתה זמן טוב יותר מאיתנו בהלוך חזור של הישורת. שאר המדידות הראו זמנים דומים מאוד לתוצאות שלנו (הקליאו החזקה כמובן עשתה זמן טוב יותר מה-306). המקומות שהם בעיקר הורידו זמנים הם כמובן ביציאות שהיו חצי שניה עליי ואפילו שניה על רכבים אחרים, ובסיבוב (המעגל הגדול) שעושים לפני ואחרי הישורת שזה משהו שהרשים אותי כבר בצפיה במקום, יש לרכבים האלה אחיזה מדהימה.

לדעתי זה לא פחות ממדהים ונוגד לגמרי את מה שכולם חושבים (רק שלא יקראו פה ויבינו שהיה להם הרבה מה להוריד שם :twisted:. האמת שאולי קיבלנו שתי הדגמות של מה קורה כשמנסים להוציא יותר בישורות האלה (וגם אני לא הייתי רחוק מזה)).

ולא, אלון, הכוונה היא לטכני כמו האירוע הראשון, לא כמו לטרון :wink:

ניר

• תוכן חדש...