Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7532 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חברים,

בהמשך לבניית הסאב שלי אני מכין לו קרוס אובר.

לאחר חיפוש מדוקדק ברשת והבנת העקרונות לבניית קרוסאובר התחלתי במלאכה.

קניתי סליל של 10 מיליהנרי לקרוס אובר מדרגה 1 בתדר של 130 הרץ בערך.

התוצאה בקושי הייתה מורגשת מבחינת התדרים - אבל מבחינת הווליום -

הוא פשוט צנח בצורה דרסטית. בנוסף לכך יש מין דיסטורשן בצליל המתקבל מהרוטווילר שלי :).

היום החלטתי שאני משכלל אותו לדרגה 3 אבל מפאת חוסר הסלילים באזורי הגיע אלי רק קבל מתאים ככה שעכשיו אני בדרגה 2. ההבדל בתדרים עכשיו הוא משמעותי וסוף סוף זה מתחיל להשמע כמו סאב אבל מצד שני הווליום צנח עוד יותר עכשיו!! וגם הדיסטורשן נשאר.

שאלותי הם:

1. קודם כל, הסליל שקניתי הוא לא כמו שראיתי ברחבי הנט - סליל תרתי משמע, אלא הוא נראה כמו טרנזיסטור קטן ומסכן. - האם זה מהווה בעיה? אם כן - איפה אפשר למצוא סלילים?. אני מפ"ת ובחנויות האלק' בעיר פשוט אין!.

2. למישהו יש מושג למה נפילת הווליום הדרסטית? זה פשוט לא שמיש עכשיו...

3. למישהו יש מושג מדוע מתקבל צליל עם עיות?

תודה קבה לכל העונים וערב טוב

עומרי

עריכה:

נ.ב.

אחרי ניסוי נוסף שבו רק הקבל חובר, הנחתת התדרים היא קטנה אבל הווליום בסדר גמור וגם הסאונד לא מעוות. מכאן שהבעיה בסליל שקניתי

האם הבעיה היא בתצורה ההתחלתית שלו? כלומר, שהוא לא סליל ממש.

או שהוא פשוט אחד פגום?

תודה שוב וסליחה על החפירה!

פורסם

קבל תוחם לך רק תדרים מעל הסאב. כלומר הוא לא אמור לנגן אותם בכלל!!

הסיבה שלא הרגשת הרבה הבדל זה שהנקודת חיתוך ששמת גבוהה מאד. אם זה סדר ראשון אתה צריך סליל שיחתוך לך יותר באיזור ה80-70.

גיר רובוטי יש אנשים שזה מתאים להם-למזלי אני אחד מהם

אופל קורסה 2003

פורסם

למה אתה בונה לסאב קרוס פאסיבי ( אם אפשר לשאול) ? הרי לכל מגבר היום יש קרוס בילט אין.

לגבי איכות הסליל, לא ידוע לי על סלילים ייעודיים לקרוסים בארצינו הקטנה ככה שזה כבר לא משתלם לך. לחתוך באופן פאסיבי בתדרים כאלו נמוכים דורש סליל מאד גדול, עבה ויקר. זה אכן מוריד מעט את הנצילות של העניין, הקבל כמו שנאמר לא מיועד לחתוך תדרים גבוהים, ככה שחיבורו בכלל היה צריך לחתוך לך את כל הבאסים...

סליל אחד, כלומר מסדר ראשון גם ככה אינו מספיק. ממליץ לך לרדת מהעניין.

פורסם

לעומרי,

1. כמובן שהסליל שאותו קנית אינו מתאים. יש סלילים מיוחדים לקרוסאוברים. בארץ יש יצרן אחד שמייצר אותם רצ"ב קישור.

http://www.d.co.il/2278680/19260/

2. ככלל קרוסאובר "פאסיבי" כזה שבנוי מחלקים פאסיביים כגון: נגדים קבלים וסלילים ואשר מחובר בין המוצא של המגבר לבין הרמקול תמיד יפיל עליו חלק מההספק של המגבר והוא לא יהיה מדויק כל כך בנקודת החיתוך שלו. לעומתו לקרוסאובר "אקטיבי" יש יתרונות רבים על הקרוסאובר הפסיבי. הוא מחובר בכניסה למגבר ולכן המגבר יגביר רק את תחום התדרים שהקרוסאובר מכוון אליו, החיבור בין המגבר לרמקול הוא חיבור ישיר כך שאין נפילות בעוצמה, הקרוסאובר מדויק מאוד וניתן לכיוון בצורה קלה יחסית, בחלק גדול מהמגברים מצוי כבר קרוסאובר אקטיבי במגבר.

מקווה שעזרתי, שלו.

ליום יום: יונדאי סונטה 1998 3000 סמ"ק V6

אסקורט MK1 בהמתנה לשיפוץ ?

פיג'ו 504SR אוטומטית 1983.

פורסם

קרוס שבנוי אל סליל מעלה את ההתנגדות בערך בעוד אוהם וחצי אם אני זוכר נכון בחוט של 1.0

אודי A4

דימה.

פורסם

אני עדיין לא מבין מה הרעש והמהומה...

מדובר על סאב, אין כלל צורך בקרוס פאסיבי ואו אקטיבי כל עוד כל מגבר נורמלי היום כולל זבלים ב200 ש"ח, מגיעים עם קרוס .

אין טעם בלתחום את ספקטרום התדרים של הסאב מX ועד Y, קובעים את נקודות החיתוך בין יתר האלמנטים והסאב שממנה והלאה ינגן הסאב.

פרט לכך, שאין מניעה שסאב ינגן כמה שיותר נמוך אם הוא מסוגל כמו כל אלמנט, גם ככה רוב הHU תומכים בספקטרום של 20HZ-20KHZ, וזה לא ישנה דבר אם המגבר עצמו מסוגל גם לרדת ל10HZ.

לכן לקבוע חיתוך בנקודה מסויימת (לצורך העניין באיזור ה90-80 או 60-70), וזהו.

under construction..

פורסם
וזה לא ישנה דבר אם המגבר עצמו מסוגל גם לרדת ל10HZ..

מגבר מסוגל לרדת גם ב5HZ, התחום הענות שלו שמצויין בדפי נתונים זה תחום תדרים שהוא מסוגל להפיק בין +3dB לבין -3dB לכן אם לא רשום 5HZ זה אומר שהוא מפיק את זה בפחות מ-3dB מגברים לא מסוגלים להפיק תדרים מאוד גבוהים אבל נמוכים אין בעיה, רק שתדר ממש נמוך יכול לגרום לחום רב 3HZ +\-

תמיר

פורסם
מגבר מסוגל לרדת גם ב5HZ, התחום הענות שלו שמצויין בדפי נתונים זה תחום תדרים שהוא מסוגל להפיק בין +3dB לבין -3dB לכן אם לא רשום 5HZ זה אומר שהוא מפיק את זה בפחות מ-3dB מגברים לא מסוגלים להפיק תדרים מאוד גבוהים אבל נמוכים אין בעיה, רק שתדר ממש נמוך יכול לגרום לחום רב 3HZ +\-

תמיר

תמיר, אולי תספיק לצטט אותי ולהוציא את הדברים שלי מהקשרם, זה די מתחיל לעצבן.

לפני שאתה מצוטט משהו אני ממליץ לך גם לקרוא את זה.

כתבתי שגם ככה רוב הHU עובדים על תחום של 20HZ-20KHZ, ולכן זה לא משנה אם המגבר יודע לעבוד ב10HZ או גם ב5HZ.

under construction..

פורסם

כתבתי שגם ככה רוב הHU עובדים על תחום של 20HZ-20KHZ, ולכן זה לא משנה אם המגבר יודע לעבוד ב10HZ או גם ב5HZ.

שוב זה התחום שלהם במינוס 3 דציבל \ פלוס 3 דציבל,גם ברדיו דיסקים, כמובן יש יוצאים מן הכלל, אבל אם תצרוב דיסק של 5HZ תדר בדיקה אתה הרדיו דיסק ינגן אותו יופי, תעשה ניסויי !.

תמיר

• תוכן חדש...